Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-08-12
Opole: Świadczenie usługi restauracyjnej, cateringowej i hotelarskiej dla jednostek Uniwersytetu Opolskiego
Numer ogłoszenia: 269156 - 2014; data zamieszczenia: 12.08.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Uniwersytet Opolski , Pl. Kopernika 11A, 45-040 Opole, woj. opolskie, tel. 077 5 415977, faks 077 5415930.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.uni.opole.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usługi restauracyjnej, cateringowej i hotelarskiej dla jednostek Uniwersytetu Opolskiego.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie usługi restauracyjnej, cateringowej i hotelarskiej dla jednostek Uniwersytetu Opolskiego z podziałem na 7 części: Część nr 1: Świadczenie usługi cateringowej podczas międzynarodowej konferencji naukowej pt. Dziwaczność, niesamowitość i niezwykłość w literaturach i kulturach, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1A do SIWZ, Część nr 2: Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej podczas spotkania roboczego uczestników projektu naukowego pt. Uniwersytety na rzecz pogranicza, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1B do SIWZ, Część nr 3: Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej podczas międzynarodowej konferencji naukowej pt. Różnorodność kulturowa a styl, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1C do SIWZ, Część nr 4: Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej podczas międzynarodowej konferencji naukowej pt. Różnorodność kulturowa a styl, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1D do SIWZ, Część nr 5: Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej podczas I Ogólnopolskiej Konferencji Interdyscyplinarnej Bezdzietność jako problem współczesnego świata. Styl życia - niepłodność - adopcja, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1E do SIWZ, Część nr 6: Świadczenie usługi restauracyjnej w ramach Letniej Szkoły Językowej, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1F do SIWZ, Część nr 7: Świadczenie usługi cateringowej i restauracyjnej podczas międzynarodowej konferencji naukowej pt. American and European Values X: Philosophy In the Time of Economic Crisis, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1G do SIWZ.
II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia uzupełniającego, o którym mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy Pzp
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.52.00.00-1, 55.12.00.00-7.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1) wypełniony formularz ofertowy (według załączonego wzoru - zał. nr 1 do SIWZ), 2) pełnomocnictwo podmiotów występujących wspólnie (jeżeli dotyczy), 3) pełnomocnictwo dla osoby/osób podpisującej ofertę i oświadczenia (pełnomocnictwo należy złożyć w formie oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii - w sytuacji, gdy ofertę podpisuje osoba, której prawo do reprezentowania Wykonawcy nie wynika z dokumentów załączonych do oferty).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zamowienia.uni.opole.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dział Zamówień Publicznych
Plac Kopernika 11a
45-040 Opole.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.08.2014 godzina 10:00, miejsce: Dział Zamówień Publicznych Plac Kopernika 11a 45-040 Opole pokój nr 2.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Regionalnego (dotyczy części nr 2).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część nr 1: Świadczenie usługi cateringowej podczas międzynarodowej konferencji naukowej pt. Dziwaczność, niesamowitość i niezwykłość w literaturach i kulturach.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 1: Świadczenie usługi cateringowej podczas międzynarodowej konferencji naukowej pt. Dziwaczność, niesamowitość i niezwykłość w literaturach i kulturach, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1A do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 29.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część nr 2: Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej podczas spotkania roboczego uczestników projektu naukowego pt. Uniwersytety na rzecz pogranicza.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 2: Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej podczas spotkania roboczego uczestników projektu naukowego pt. Uniwersytety na rzecz pogranicza, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1B do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.12.00.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 08.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część nr 3: Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej podczas międzynarodowej konferencji naukowej pt. Różnorodność kulturowa a styl.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 3: Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej podczas międzynarodowej konferencji naukowej pt. Różnorodność kulturowa a styl, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1C do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.12.00.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 16.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Część nr 4: Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej podczas międzynarodowej konferencji naukowej pt. Różnorodność kulturowa a styl.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 4: Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej podczas międzynarodowej konferencji naukowej pt. Różnorodność kulturowa a styl, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1D do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.12.00.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 17.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Część nr 5: Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej podczas I Ogólnopolskiej Konferencji Interdyscyplinarnej Bezdzietność jako problem współczesnego świata. Styl życia - niepłodność - adopcja.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 5: Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej podczas I Ogólnopolskiej Konferencji Interdyscyplinarnej Bezdzietność jako problem współczesnego świata. Styl życia - niepłodność - adopcja, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1E do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.21.00.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 20.10.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Część nr 6: Świadczenie usługi restauracyjnej w ramach Letniej Szkoły Językowej.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 6: Świadczenie usługi restauracyjnej w ramach Letniej Szkoły Językowej, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1F do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 08.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Część nr 7: Świadczenie usługi cateringowej i restauracyjnej podczas międzynarodowej konferencji naukowej pt. American and European Values X: Philosophy In the Time of Economic Crisis.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 7: Świadczenie usługi cateringowej i restauracyjnej podczas międzynarodowej konferencji naukowej pt. American and European Values X: Philosophy In the Time of Economic Crisis, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1G do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1, 55.30.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 18.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z OPOLA
- Zakup i dostawa koncentratów do hemodializ na bieżące potrzeby Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Opolu.
- Remont nawierzchni jezdni w ciągu drogi krajowej ul. Powstańców Warszawskich w Opolu.
- Remont pomieszczeń piwnicznych w budynku administracyjno-dydaktycznym Opolskiego Centrum Edukacji przy ul. Dubois 36.
- Remont pokrycia dachowego w Centrum Mandatowym w Nysie (II)
- Dostawa pierwszego wyposażenia Domu Pomocy Społecznej w Opolu (...) - wyposażenie kuchni, wyposażenie medyczne i rehabilitacyjne, wyposażenie do sprzątania, warsztatu i ogrodu, wyposażenie biurowe
- Dostawa odczynników chemicznych i laboratoryjnych.
więcej: przetargi w Opolu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług przygotowywania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim
- Świadczenie usług hotelarskich i gastronomicznych wraz z udostępnieniem sali konferencyjnej 22 dorocznego spotkania organizacyjnego pracy polskiego FADN oraz 20-lecia polskiego FADN
- Świadczenie usług cateringowych w trakcie szkoleń organizowanych w ramach interwencji I.14.1 Doskonalenie zawodowe rolników - moduł 1 Szkolenia podstawowe dla rolników (I 14.1.1) - II etap.
- Obsługa Szkolenia Doskonalenie Audytowania w ramach Systemu KZR INiG organizowanego przez Instytut Nafty i Gazu - Państwowy Instytut Badawczy w dniach 12-13 grudnia 2024 r.
- Świadczenie kompleksowej usługi hotelarsko-gastronomicznej wraz z wynajmem sali konferencyjnej w celu przeprowadzenia konferencji "Wylęgarnia 2024".
- Usługi restauracyjne na rzecz dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 6 im. Józefa Mackiewicza we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025.
więcej: Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.