eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kętrzyn › Usługi w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków dla jednostek organizacyj-nych Powiatu Kętrzyńskiego

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-09-11

Kętrzyn: Usługi w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków dla jednostek organizacyj-nych Powiatu Kętrzyńskiego
Numer ogłoszenia: 237720 - 2015; data zamieszczenia: 11.09.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 202382 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zarząd Powiatu w Kętrzynie, Plac Grunwaldzki 1, 11-400 Kętrzyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 7517500, 7511690, faks 089 7512401.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków dla jednostek organizacyj-nych Powiatu Kętrzyńskiego.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Świadczenie usług polegających na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu posiłków uczniom i podopiecznym korzystającym z żywienia: a) Powiatowe Centrum Edukacyjne w Kętrzynie (za 9 m-cy) Śniadanie -2976, Obiad -3323, Kolacja -2976 posiłków b) Specjalny Ośrodek Szkolno Wychowawczy w Kętrzynie (za 9 m-cy) Śniadanie -10418, Obiad -15830, Kolacja -8351 posiłków c) Zespół Szkół im. Macieja Rataja (za 9 m-cy) Śniadanie -4134, Obiad -6042, Kolacja -4134 posiłków d) Powiatowy Dom Dziecka w Reszlu (za 9 m-cy) Śniadanie -8220, Obiad -8220, Podwieczorek -8220, Kolacja -8220 posiłków e) Powiatowy Dom Dziecka w Kętrzynie (za 9 m-cy) Śniadanie -3836, Obiad - 3836, Podwieczorek -3836, Kolacja -3836 posiłków 2) Przygotowywanie i wydawanie posiłków z winno uwzględniać zasady: a) dla jednostek: Powiatowego Centrum Edukacyjnego w Kętrzynie, Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego w Kętrzynie, Zespołu Szkół im. M. Rataja w Reszlu, - od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem przerw wakacyjnych i świątecznych oraz dni ustawowo wolnych tj. ok. 159 dni żywieniowych w okresie od 01.10.2015r. do 30.06.2016r., b) dla jednostek: Powiatowego Domu Dziecka w Kętrzynie oraz Powiatowego Domu Dziecka w Reszlu - od poniedziałku do niedzieli tj. ok. 274 dni żywieniowych w okresie od 01.10.2015r. do 30.06.2016r., c) Wykonawca dokonuje podziału posiłków na odrębnie dla każdej z jednostek do naczyń i opakowań Wykonawcy. 3) W okresie wakacyjnym dla Powiatowego Centrum Edukacyjnego w Kętrzynie, Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego w Kętrzynie, Zespołu Szkół im. M. Rataja w Reszlu posiłki mogą być wydawane dodatkowo - Wykonawca otrzymuje zamówienie min. 3 dni przed terminem realizacji. 4) Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości żywionych osób. 5) Posiłki powinny być zgodne z normami żywieniowymi dla grupy wiekowej. 6) Jadłospis tygodniowy obiadu powinien składać się z: a) 2 razy dania jarskie oraz 3 razy dania mięsne z ryżem, ziemniakami, kaszą, kluskami (zamiennie) i surówką w przypadku jednostek o których mowa w pkt 2 lit a), b) 3 razy dania jarskie oraz 4 razy dania mięsne z ryżem, ziemniakami, kaszą, kluskami (zamiennie) i surówką w przypadku jednostek o których mowa w pkt. 2 lit b). 7) Do śniadania, obiadu i kolacji przewidziane jest po 250 ml płynów. 8) W ramach podwieczorków przykładowo mogą być wydawane porcja owoców, budyń, kisiel, herbatniki lub inne słodycze 9) Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis do wiadomości uczniów i podopiecznych w sposób zwyczajowo przyjęty w jednostce, najpóźniej przed śniadaniem w pierwszy dzień tygodnia, w którym obowiązuje. 10) Zadaniem Wykonawcy jest przygotowanie, dostarczenie i wydanie posiłku dla planowanej liczby uczniów i podopiecznych wskazanych przez dyrektorów jednostek lub osoby przez nich upoważnione. Liczba żywionych osób zostanie przekazana Wykonawcy na dzień przed rozpoczęciem żywienia, w przypadku zmian ilości uczniów korzystających z posiłków informacja będzie przekazywana w dniu żywienia do godz. 9.00. 11) Posiłki powinny być wydawane uczniom i podopiecznym w naczyniach Wykonawcy przystosowanych do mycia i wyparzania w zmywarkach. Sztućce powinny być metalowe. 12) Wykonawca zobowiązany będzie do zagospodarowania odpadów pokonsumpcyjnych oraz ich utylizacji zgodnie z obowiązującymi przepisami, do zmywania oraz wyparzenia naczyń, sztućców, termosów itp. oraz pozostawienia miejsca przejęcia i wydawania posiłków w należytej czystości. 13) W zaoferowanej cenie wykonawca zobowiązany jest uwzględnić koszty przygotowania, dostarczenia posiłków z miejsca produkcji do stołówki, ich wydania uczniom, zagospodarowanie odpadów pokonsumpcyjnych, zmywania naczyń (na własnym sprzęcie poza budynkiem szkoły) i sprzątania miejsca przejęcia oraz wydawania posiłków. 14) Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu tego typu ładunków. 15) Na terenie jednostek objętych obsługą, o których mowa w ust. 1 transport posiłków ze strefy ich przejęcia do wydawalni oraz transport odpadów pokonsumpcyjnych, brudnych naczyń i sztućców odbywać się będzie przy użyciu wózków transportowych stanowiących własność Wykonawcy. 16) Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2015r. poz. 594 z późn. zm.), łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Bezwzględnie Wykonawca zobowiązany jest zapewnić przestrzeganie obowiązujących norm żywieniowych, odpowiedniej wartości odżywczej posiłków, racji pokarmowych i doboru produktów - w szczególności zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie i obowiązujących norm (Podstawy naukowe żywienia w szpitalach 2001r., Normy żywienia człowieka. Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych 2008r., Normy żywienia dla populacji polskiej - nowelizacja, 2012r., Normy żywienia dla populacji polskiej - nowelizacja z 2012r.). Posiłki muszą być wykonywane pod nadzorem dietetyka Wykonawcy przy współpracy ze służbami SANEPID. 17) Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przygotowanie. 18) Wykonawca będzie przygotowywał posiłki z własnych produktów, a Zamawiający będzie miał prawo kontroli, czy produkty wykorzystywane przez Wykonawcę odpowiadają potrzebom oraz normom żywienia zbiorowego. 19) Wykonawca będzie przygotowywał i przechowywał próbki pokarmowe. 20) Pozostałe warunki realizacji zamówienia zawiera załącznik nr 7 do SIWZ - Istotne postanowienia umowy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.08.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Aspen-Res Sp. z o.o., ul. Bularnia 5, 31-222 Kraków, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 715132,14 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 621635,90

  • Oferta z najniższą ceną: 621635,90 / Oferta z najwyższą ceną: 621635,90

  • Waluta: PLN .


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.