eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mogilno › Świadczenie usługi całodziennego żywienia w formie cateringu dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Mogilnie



Ogłoszenie z dnia 2023-12-19


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Świadczenie usługi całodziennego żywienia w formie cateringu dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Mogilnie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ

1.2.) Oddział zamawiającego: Dział ZP

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 092358112

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: ul. Tadeusza Kościuszki 10

1.4.2.) Miejscowość: Mogilno

1.4.3.) Kod pocztowy: 88-300

1.4.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL617 - Inowrocławski

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@mpcz.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzoz-mogilno.pl

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00561461

2.2.) Data ogłoszenia: 2023-12-19

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2023/BZP 00552084

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu

Przed zmianą:
1 . W zakresie uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:

a) warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże potwierdzenie posiadania wpisu do rejestru zakładów, o którym mowa w art. 62, ust. 1, pkt 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2020.2021 ze zm.) prowadzonego przez właściwego powiatowego inspektora sanitarnego.

2. W zakresie zdolności technicznej lub zawodowej:

W zakresie zdolności technicznej:
a) warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada co najmniej jeden zakład przygotowujący posiłki (kuchnia) w odległości od siedziby Zamawiającego zapewniający dowóz ciepłych posiłków zatwierdzony/zaopiniowany przez Państwowego Inspektora Sanitarnego;

b) warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada co najmniej jeden środek transportu do przewożenia żywności zatwierdzony/zaopiniowany przez Państwowego Inspektora Sanitarnego;

c) warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że wdrożył i stosuje system zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności HACCP w miejscu gdzie będzie prowadzona usługa dla Zamawiającego.

W zakresie zdolności zawodowej:

a) warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał należycie 1 (jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia a więc obejmowało żywienie pacjentów szpitalnych o wartości nie mniejszej niż 2 000 000,00zł brutto wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługa była świadczona, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa są referencje bądź inne dokumenty (np. protokoły odbioru) wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane;

b) warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, zatrudnienie osoby z kwalifikacjami dietetyka (posiadającego wyższe wykształcenie z zakresu dietetyki lub pokrewne) ze stażem pracy w żywieniu zbiorowym co najmniej 2 lata;

c) warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, zatrudnienie osoby
z kwalifikacjami kucharza ze stażem pracy w żywieniu zbiorowym co najmniej 5 lat.

Po zmianie:
1 . W zakresie uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:

a) warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże potwierdzenie posiadania wpisu do rejestru zakładów, o którym mowa w art. 62, ust. 1, pkt 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2020.2021 ze zm.) prowadzonego przez właściwego powiatowego inspektora sanitarnego.

2. W zakresie zdolności technicznej lub zawodowej:

W zakresie zdolności technicznej:
a) warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada co najmniej jeden zakład przygotowujący posiłki (kuchnia) w odległości od siedziby Zamawiającego zapewniający dowóz ciepłych posiłków zatwierdzony/zaopiniowany przez Państwowego Inspektora Sanitarnego;

b) warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada co najmniej jeden środek transportu do przewożenia żywności zatwierdzony/zaopiniowany przez Państwowego Inspektora Sanitarnego;

c) warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że wdrożył i stosuje system zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności HACCP w miejscu gdzie będzie prowadzona usługa dla Zamawiającego.

W zakresie zdolności zawodowej:

a) warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał należycie 1 (jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia a więc obejmowało żywienie pacjentów szpitalnych o wartości nie mniejszej niż 1 800 000,00zł brutto wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługa była świadczona, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa są referencje bądź inne dokumenty (np. protokoły odbioru) wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane;

b) warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, zatrudnienie osoby z kwalifikacjami dietetyka (posiadającego wyższe wykształcenie z zakresu dietetyki lub pokrewne) ze stażem pracy w żywieniu zbiorowym co najmniej 2 lata;

c) warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, zatrudnienie osoby
z kwalifikacjami kucharza ze stażem pracy w żywieniu zbiorowym co najmniej 5 lat.

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA VIII - PROCEDURA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.1. Termin składania ofert

Przed zmianą:
2023-12-22 09:00

Po zmianie:
2023-12-27 09:00

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.3. Termin otwarcia ofert

Przed zmianą:
2023-12-22 09:15

Po zmianie:
2023-12-27 09:15

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.4. Termin związania ofertą

Przed zmianą:
2024-01-20

Po zmianie:
2024-01-25

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.