Ogłoszenie z dnia 2023-12-18
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawy warzyw świeżych i jabłek do Zakładu Karnego w Gorzowie Wlkp. i Oddziału Zewnętrznego w Słońsku
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Gorzowie Wielkopolskim
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000320696
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Podmiejska 17
1.5.2.) Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
1.5.3.) Kod pocztowy: 66-400
1.5.4.) Województwo: lubuskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL431 - Gorzowski
1.5.7.) Numer telefonu: 95 7334500
1.5.8.) Numer faksu: 95 7334524
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_gorzow_wielkopolski@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://ssdip.bip.gov.pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
www.sw.gov.pl1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawy warzyw świeżych i jabłek do Zakładu Karnego w Gorzowie Wlkp. i Oddziału Zewnętrznego w Słońsku2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-01586ae5-0be9-11ec-b885-f28f91688073
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00558313
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-12-18
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00025676/05/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 warzywa świerze
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Nie
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: DKW.2232.10.2022
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 439572,49 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawy warzyw świeżych i jabłek do Zakładu Karnego w Gorzowie Wlkp. i Oddziału Zewnętrznego w Słońsku (grupa 032 CPV).
Nazwa artykułu
Polska Norma
J.m
Szacunkowa ilość zamówienia Zakład Karny w Gorzowie Wlkp.
/kg/
Szacunkowa ilość zamówienia
Oddział Zewnętrzny
/kg/
Szacunkowa ilość zamówienia ZK i OZ
/kg/
Cena netto
za 1 kg
/zł/
Wartość netto / zł /
Podatek VAT
Wartość brutto
w złotych
wyliczona
do 2 miejsca
po przecinku
Stawka %
Wartość zł
Marchew korzeń
odmiany jadalne, wielkość min. 150mm ale nie większe niż 250mm.
Cechy dyskwalifikujące:
zaparzenia , zamarznięte, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgniecenia lub obce naloty, zwiędnięcie, ślady nadgryzień spowodowane przez szkodniki. Worki 10-25 kg.
PN-84/R-75358
kg
18 500
15 000
33 500
Pietruszka korzeń
Odmiany do spożycia jadalne, klasa I, Cechy dyskwalifikujące:
zaparzenia , zamarznięte, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgniecenia lub obce naloty, zwiędnięcie, ślady nadgryzień spowodowane przez szkodniki. Worki 10-25 kg
PN-R-75370
kg
13 000
10000
23 000
Seler korzeń odmiany jadalne, klasa I. Cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia i zapleśnienia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięte, uszkodzenia spowodowane przez choroby lub szkodniki,obce zapachy lub smak, stłuczenia i ordzewienia skórki. Worki od 10-25kg.
PN-72/9137-24
kg
12 000
10 000
22 000
Por odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, bez pędów nasiennych, z usuniętymi nieświeżymi lub zwiędniętymi liśćmi, 1/3 długości o barwie białej do zielonkowo białej.
Cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia i zapleśnienia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia,zamarznięte, uszkodzenia spowodowane przez choroby lub szkodniki, obce zapachy lub smak, po żółte i zeschnięte liście
PN-91/R-75368
kg
4 000
2 500
6 500
Buraki czerwone odmiany jadalne nie mniejsze niż 80mm. Cechy dyskwalifikujące:zaparzenia, zamarznięte, obcy smak i zapach nadgnicie lub obce naloty, zwiędnięcie, uszkodzenia mechaniczne, ślady nadgryzień spowodowane przez szkodniki. Worki od 10-25 kg.
PN-72/R-75360
kg
9000
4 800
13 800
Cebula odmiany jadalne Cechy dyskwalifikujące:zaparzenia, zamarznięte, obcy smak i zapach nadgnicie lub obce naloty, zwiędnięcie, uszkodzenia mechaniczne, ślady nadgryzień spowodowane przez szkodniki. Worki od 10-25 kg.
PN-87/R-75357
kg
19 000
14600
33600
Kapusta biała odmiany jadalne bezpośrednio do spożycia. Cechy dyskwalifikujące: zaparzenia, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, objawy zapleśnienia, zamarznięcie, zeschnięcie części, obecność ziemi między listkami
PN-72/R-75362
kg
14 000
8 000
22 000
Kapusta czerwona
odmiany jadalne bezpośrednio do spożycia. Cechy dyskwalifikujące:
zaparzenia, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, objawy zapleśnienia, zamarznięcie, zeschnięcie części, obecność ziemi między listkami
PN-72/R-75362
kg
2000
2 000
4 000
Jabłka zdrowe,nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia; bez obcych zapachów lub smaków. Niedopuszczalne owoce zwiędnięte. Wielkość owocu od 150g.
PN-84/R-75024
kg
4 500
600
5 100
Pomidor świeży sezonowo (od lipca do końca września). Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia. Cechy dyskwalifikujące:
pęknięcia, widoczne zielone gniazda, zaparzenia,nadgnicie, porażenia chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin.
PN-91/R-75368
kg
1 000
400
1 400
Ogórek gruntowy sezonowo ( od lipca do końca września). Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia. Cechy dyskwalifikujące:
zaparzenia, nadgnicia, pęknięcia, wiotkość, porażenia chorobami,
pożółkła skóra.
PN -85/R- 75359
kg
1 000
400
1 400
4.5.3.) Główny kod CPV: 03221110-0 - Warzywa korzeniowe
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 331900 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 331900 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 560960 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Gospodarstwo Rolno-Ogrodnicze Robert Nowak
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5951355024
7.3.3) Ulica: Charcice 5
7.3.4) Miejscowość: Chrzypsko Wlk.
7.3.5) Kod pocztowy: 64-412
7.3.6.) Województwo: wielkopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-10-10
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 331900 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2023-09-30INNE PRZETARGI Z GORZOWA WIELKOPOLSKIEGO
- Przebudowa i zmiana sposobu użytkowania holu na pomieszczenia biurowe części parteru istniejącego budynku Starostwa Powiatowego.
- Świadczenie usługi stałego monitoringu wizyjnego w budynku przy ul. Złotego Smoka 6 w Gorzowie Wlkp.
- Dostawa samochodu osobowego o napędzie hybrydowym.
- Modernizacja i przystosowanie toalet do potrzeb osób niepełnosprawnych w budynku Powiatowego Urzędu Pracy w Gorzowie Wielkopolskim
- Usługa sprzątania i utrzymania czystości w budynkach oraz na terenach przyległych do budynków Sądu Rejonowego w Gorzowie Wlkp.
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań ze środowiskiem biznesowym organizowanych przez Miasto Gorzów.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do kuchni Zespołu Szkół w Lubominie w okresie od 1 września do 31 grudnia 2024 roku
- Sukcesywne dostawy warzyw i owoców (2 części) do Aresztu Śledczego w Częstochowie
- Sukcesywna dostawa warzyw i owoców do siedziby Strzeżonego Ośrodka dla Cudzoziemców PSG w Białej Podlaskiej
- Sukcesywna dostawa warzyw i owoców do siedziby Strzeżonego Ośrodka dla Cudzoziemców PSG w Białej Podlaskiej
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej Republika w Chorzowie
- "Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni gminnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Bestwince oraz 8 stołówek szkolnych na terenie gminy Bestwina".
więcej: Warzywa korzeniowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.