eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kańczuga › Sukcesywna dostawa żywności do stołówek Miejsko - Gminnego Przedszkola w Kańczudze w 2023 roku

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2022-12-22


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywna dostawa żywności do stołówek Miejsko - Gminnego Przedszkola
w Kańczudze w 2023 roku

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: MIEJSKO-GMINNE PRZEDSZKOLE W KAŃCZUDZE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 650233962

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Wincentego Witosa 1

1.5.2.) Miejscowość: Kańczuga

1.5.3.) Kod pocztowy: 37-220

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL822 - Przemyski

1.5.7.) Numer telefonu: 16 642 38 70

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: mgpkanczuga@op.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.przedszkole.kanczuga.pl/asp/Start,0

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa żywności do stołówek Miejsko - Gminnego Przedszkola
w Kańczudze w 2023 roku

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b09b03e0-664c-11ed-aea3-5a7c432eaced

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00511279

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-22

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00025067/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Sukcesywna dostawa żywności do stołówek Miejsko - Gminnego Przedszkola w Kańczudze w 2023 roku

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00443665/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: MGP.271.4.2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności do stołówek Miejsko
Gminnego Przedszkola w Kańczudze w 2023 roku.
Część 1 – Warzywa, owoce, jaja – w ilości i o jakości wskazanej w załączniku nr 1a Do SWZ
Miejsce dostaw, do których dostarczany będzie towar (dotyczy wszystkich części):
1. stołówka Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze przy ulicy W. Witosa 1, 37-220 Kańczuga,
2. stołówka w Łopuszce Wielkiej 488 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze,
3. stołówka w Sieteszy 242 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola
w Kańczudze,
4. stołówka w Siedleczce 179 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze.

Wykonawca zobowiązany jest realizować dostawy transportem własnym, lub zleconym na swój koszt i ryzyko, na podstawie zamówień składanych przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie również do rozładunku i wniesienia dostarczanego towaru w miejsce wyznaczone przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia właściwego transportu przedmiotu zamówienia w sposób nieoddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia artykułów oraz ich walory spożywcze, odżywcze, smakowe i jakościowe. Wykonawca ma obowiązek dostarczyć towar dobrej jakości, który został wyprodukowany, przechowywany
i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP. Po dokonaniu kontroli jakości dostarczanych produktów nastąpi przyjęcie towaru. W przypadku złej jakości dostarczonego towaru zamawiający nie dokona ich odbioru. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar dobrej jakości w przeciągu maksymalnie 3 godzin, w przeciwnym razie Zamawiający nie zapłaci za wadliwy towar oraz obciąży karą Wykonawcę w wysokości określonej w projekcie umowy – kary umowne, która zostanie potrącona z kolejnej faktury.

Sposób realizacji dostaw:
Dostawy realizowane będą na podstawie zamówień składanych telefonicznie. Poczty
elektronicznej lub osobiście przez upoważnione osoby (pracowników poszczególnych stołówek)
z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 13:00 tj. np. zamówienia na piątek będzie składane co najmniej w czwartek do godziny 13:00. W zamówieniach tych Zamawiający określał będzie dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.

Dostawa będzie miała miejsce od poniedziałku do piątku w godzinach 06:00 – 08:00 w przypadku część 1,2,3,4 oraz w godzinach od 06:00 – 07:00 w przypadku Części 5.

Z tytułu nie spełnienia przez Wykonawcę, podwykonawcę ww. wymogu Zamawiający przewiduje sankcje w postaci obowiązku zapłaty kary umownej w wysokości określonej w umowie w sprawie zamówienia publicznego. (Załącznik nr 4 do SWZ)

Termin przydatności:
Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktów do stołówki nie może być krótszy niż 1/4 okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.

Sposób rozliczeń za zrealizowane dostawy:
Rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą będą następowały po każdym zrealizowanym prawidłowo zleceniu, według cen jednostkowych przedstawionych w ofercie za 1 kg/szt., na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw, po przedstawieniu faktury. Przyjmuje się dwutygodniowe cykle fakturowania lub w innym terminie po uzgodnieniu z Zamawiającym.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.5.5.) Wartość części: 84076,49 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności do stołówek MiejskoGminnego Przedszkola w Kańczudze w 2023 roku.
Część 2 – Nabiał i produkty mleczarskie – załącznik nr 1b do SWZ.
Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących
przepisach prawa dotyczącego żywności w szczególności:
• Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
(Dz.U.2020.2021 t.j. z dnia 2020.11.16).
• Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych.
(Dz.U.2021.630 t.j. z dnia 2021.04.07).
• Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28
stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego,
powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury
w zakresie bezpieczeństwa żywności.
• Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29
kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych.
• Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG.
• Wykonawca zobowiązany jest do stosowania zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.2020.2021 t.j. z dnia 2020.11.16).
• Dostarczane artykuły spożywcze muszą spełniać warunki wg. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 poz. 1154).

Dla części 2 zamówiony asortyment winien być dostarczany w oznakowanych opakowaniach, zawierających informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, ilości sztuk
i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami prawa. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Miejsce dostaw, do których dostarczany będzie towar (dotyczy wszystkich części):
1. stołówka Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze przy ulicy W. Witosa 1, 37-220 Kańczuga,
2. stołówka w Łopuszce Wielkiej 488 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze,
3. stołówka w Sieteszy 242 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola
w Kańczudze,
4. stołówka w Siedleczce 179 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze.

Wykonawca zobowiązany jest realizować dostawy transportem własnym, lub zleconym na swój koszt i ryzyko, na podstawie zamówień składanych przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie również do rozładunku i wniesienia dostarczanego towaru w miejsce wyznaczone przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia właściwego transportu przedmiotu zamówienia w sposób nieoddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia artykułów oraz ich walory spożywcze, odżywcze, smakowe i jakościowe. Wykonawca ma obowiązek dostarczyć towar dobrej jakości, który został wyprodukowany, przechowywany
i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP. Po dokonaniu kontroli jakości dostarczanych produktów nastąpi przyjęcie towaru. W przypadku złej jakości dostarczonego towaru zamawiający nie dokona ich odbioru. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar dobrej jakości w przeciągu maksymalnie 3 godzin, w przeciwnym razie Zamawiający nie zapłaci za wadliwy towar oraz obciąży karą Wykonawcę w wysokości określonej w projekcie umowy – kary umowne, która zostanie potrącona z kolejnej faktury.

Sposób realizacji dostaw:
Dostawy realizowane będą na podstawie zamówień składanych telefonicznie. Poczty
elektronicznej lub osobiście przez upoważnione osoby (pracowników poszczególnych stołówek)
z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 13:00 tj. np. zamówienia na piątek będzie składane co najmniej w czwartek do godziny 13:00. W zamówieniach tych Zamawiający określał będzie dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.

Dostawa będzie miała miejsce od poniedziałku do piątku w godzinach 06:00 – 08:00 w przypadku część 1,2,3,4 oraz w godzinach od 06:00 – 07:00 w przypadku Części 5.

Z tytułu nie spełnienia przez Wykonawcę, podwykonawcę ww. wymogu Zamawiający przewiduje sankcje w postaci obowiązku zapłaty kary umownej w wysokości określonej w umowie w sprawie zamówienia publicznego. (Załącznik nr 4 do SWZ)

Termin przydatności:
Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktów do stołówki nie może być krótszy niż 1/4 okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.

Sposób rozliczeń za zrealizowane dostawy:
Rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą będą następowały po każdym zrealizowanym prawidłowo zleceniu, według cen jednostkowych przedstawionych w ofercie za 1 kg/szt., na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw, po przedstawieniu faktury. Przyjmuje się dwutygodniowe cykle fakturowania lub w innym terminie po uzgodnieniu z Zamawiającym.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.5.5.) Wartość części: 62238,75 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności do stołówek Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze w 2023 roku.
Część 3 – Różne produkty spożywcze- załącznik nr 1c Do SWZ.
Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących
przepisach prawa dotyczącego żywności w szczególności:
• Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
(Dz.U.2020.2021 t.j. z dnia 2020.11.16).
• Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych.
(Dz.U.2021.630 t.j. z dnia 2021.04.07).
• Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28
stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego,
powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury
w zakresie bezpieczeństwa żywności.
• Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29
kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych.
• Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG.
• Wykonawca zobowiązany jest do stosowania zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.2020.2021 t.j. z dnia 2020.11.16).
• Dostarczane artykuły spożywcze muszą spełniać warunki wg. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 poz. 1154).

Dla części 3 zamówiony asortyment winien być dostarczany w oznakowanych opakowaniach, zawierających informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, ilości sztuk
i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami prawa. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Miejsce dostaw, do których dostarczany będzie towar (dotyczy wszystkich części):
1. stołówka Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze przy ulicy W. Witosa 1, 37-220 Kańczuga,
2. stołówka w Łopuszce Wielkiej 488 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze,
3. stołówka w Sieteszy 242 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola
w Kańczudze,
4. stołówka w Siedleczce 179 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze.

Wykonawca zobowiązany jest realizować dostawy transportem własnym, lub zleconym na swój koszt i ryzyko, na podstawie zamówień składanych przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie również do rozładunku i wniesienia dostarczanego towaru w miejsce wyznaczone przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia właściwego transportu przedmiotu zamówienia w sposób nieoddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia artykułów oraz ich walory spożywcze, odżywcze, smakowe i jakościowe. Wykonawca ma obowiązek dostarczyć towar dobrej jakości, który został wyprodukowany, przechowywany
i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP. Po dokonaniu kontroli jakości dostarczanych produktów nastąpi przyjęcie towaru. W przypadku złej jakości dostarczonego towaru zamawiający nie dokona ich odbioru. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar dobrej jakości w przeciągu maksymalnie 3 godzin, w przeciwnym razie Zamawiający nie zapłaci za wadliwy towar oraz obciąży karą Wykonawcę w wysokości określonej w projekcie umowy – kary umowne, która zostanie potrącona z kolejnej faktury.

Sposób realizacji dostaw:
Dostawy realizowane będą na podstawie zamówień składanych telefonicznie. Poczty
elektronicznej lub osobiście przez upoważnione osoby (pracowników poszczególnych stołówek)
z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 13:00 tj. np. zamówienia na piątek będzie składane co najmniej w czwartek do godziny 13:00. W zamówieniach tych Zamawiający określał będzie dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.

Dostawa będzie miała miejsce od poniedziałku do piątku w godzinach 06:00 – 08:00 w przypadku część 1,2,3,4 oraz w godzinach od 06:00 – 07:00 w przypadku Części 5.

Z tytułu nie spełnienia przez Wykonawcę, podwykonawcę ww. wymogu Zamawiający przewiduje sankcje w postaci obowiązku zapłaty kary umownej w wysokości określonej w umowie w sprawie zamówienia publicznego. (Załącznik nr 4 do SWZ)

Termin przydatności:
Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktów do stołówki nie może być krótszy niż 1/4 okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.

Sposób rozliczeń za zrealizowane dostawy:
Rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą będą następowały po każdym zrealizowanym prawidłowo zleceniu, według cen jednostkowych przedstawionych w ofercie za 1 kg/szt., na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw, po przedstawieniu faktury. Przyjmuje się dwutygodniowe cykle fakturowania lub w innym terminie po uzgodnieniu z Zamawiającym.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.5.) Wartość części: 100924,50 PLN

Część 4

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności do stołówek Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze w 2023 roku.
Część 4 – Mięsa, wędliny, konserwy- załącznik nr 1d do SWZ.
Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących
przepisach prawa dotyczącego żywności w szczególności:
• Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
(Dz.U.2020.2021 t.j. z dnia 2020.11.16).
• Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych.
(Dz.U.2021.630 t.j. z dnia 2021.04.07).
• Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28
stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego,
powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury
w zakresie bezpieczeństwa żywności.
• Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29
kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych.
• Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG.
• Wykonawca zobowiązany jest do stosowania zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.2020.2021 t.j. z dnia 2020.11.16).
• Dostarczane artykuły spożywcze muszą spełniać warunki wg. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 poz. 1154).
Dla części 4 tj. mięso - Zamówiony asortyment winien być dostarczany w oznakowanych opakowaniach, zawierających informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, ilości sztuk i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami prawa. Opakowania winny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Dostarczane mięso i wyroby mięsne każdorazowo powinny pochodzić
z udokumentowanego źródła i powinny spełniać wszelkie normy nałożone obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi m.in. z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r.
o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r. poz. 1753, z 2022 r. poz. 1570., ze zmianami). Dostarczane mięso i wyroby mięsne muszą posiadać datę produkcji i datę ważności. Dostawa produktów odbywać się musi samochodem typu chłodnia, spełniającym wymagania niezbędne do transportu artykułów spożywczych wymagających warunków chłodniczych.
Miejsce dostaw, do których dostarczany będzie towar (dotyczy wszystkich części):
1. stołówka Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze przy ulicy W. Witosa 1, 37-220 Kańczuga,
2. stołówka w Łopuszce Wielkiej 488 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze,
3. stołówka w Sieteszy 242 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola
w Kańczudze,
4. stołówka w Siedleczce 179 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze.

Wykonawca zobowiązany jest realizować dostawy transportem własnym, lub zleconym na swój koszt i ryzyko, na podstawie zamówień składanych przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie również do rozładunku i wniesienia dostarczanego towaru w miejsce wyznaczone przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia właściwego transportu przedmiotu zamówienia w sposób nieoddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia artykułów oraz ich walory spożywcze, odżywcze, smakowe i jakościowe. Wykonawca ma obowiązek dostarczyć towar dobrej jakości, który został wyprodukowany, przechowywany
i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP. Po dokonaniu kontroli jakości dostarczanych produktów nastąpi przyjęcie towaru. W przypadku złej jakości dostarczonego towaru zamawiający nie dokona ich odbioru. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar dobrej jakości w przeciągu maksymalnie 3 godzin, w przeciwnym razie Zamawiający nie zapłaci za wadliwy towar oraz obciąży karą Wykonawcę w wysokości określonej w projekcie umowy – kary umowne, która zostanie potrącona z kolejnej faktury.

Sposób realizacji dostaw:
Dostawy realizowane będą na podstawie zamówień składanych telefonicznie. Poczty
elektronicznej lub osobiście przez upoważnione osoby (pracowników poszczególnych stołówek)
z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 13:00 tj. np. zamówienia na piątek będzie składane co najmniej w czwartek do godziny 13:00. W zamówieniach tych Zamawiający określał będzie dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.

Dostawa będzie miała miejsce od poniedziałku do piątku w godzinach 06:00 – 08:00 w przypadku część 1,2,3,4 oraz w godzinach od 06:00 – 07:00 w przypadku Części 5.

Z tytułu nie spełnienia przez Wykonawcę, podwykonawcę ww. wymogu Zamawiający przewiduje sankcje w postaci obowiązku zapłaty kary umownej w wysokości określonej w umowie w sprawie zamówienia publicznego. (Załącznik nr 4 do SWZ)

Termin przydatności:
Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktów do stołówki nie może być krótszy niż 1/4 okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.

Sposób rozliczeń za zrealizowane dostawy:
Rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą będą następowały po każdym zrealizowanym prawidłowo zleceniu, według cen jednostkowych przedstawionych w ofercie za 1 kg/szt., na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw, po przedstawieniu faktury. Przyjmuje się dwutygodniowe cykle fakturowania lub w innym terminie po uzgodnieniu z Zamawiającym.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.5.5.) Wartość części: 68888,74 PLN

Część 5

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności do stołówek Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze w 2023 roku.
Część 5 – Pieczywo- załącznik nr 1e Do SWZ.
Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących
przepisach prawa dotyczącego żywności w szczególności:
• Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
(Dz.U.2020.2021 t.j. z dnia 2020.11.16).
• Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych.
(Dz.U.2021.630 t.j. z dnia 2021.04.07).
• Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28
stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego,
powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury
w zakresie bezpieczeństwa żywności.
• Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29
kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych.
• Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG.
• Wykonawca zobowiązany jest do stosowania zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.2020.2021 t.j. z dnia 2020.11.16).
• Dostarczane artykuły spożywcze muszą spełniać warunki wg. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 poz. 1154).
Dla części 5 tj. pieczywo, zamówiony asortyment winien być dostarczony w oznakowanych opakowaniach, zawierających informacje dotyczące m.in. nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami prawa. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Miejsce dostaw, do których dostarczany będzie towar (dotyczy wszystkich części):
1. stołówka Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze przy ulicy W. Witosa 1, 37-220 Kańczuga,
2. stołówka w Łopuszce Wielkiej 488 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze,
3. stołówka w Sieteszy 242 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola
w Kańczudze,
4. stołówka w Siedleczce 179 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze.

Wykonawca zobowiązany jest realizować dostawy transportem własnym, lub zleconym na swój koszt i ryzyko, na podstawie zamówień składanych przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie również do rozładunku i wniesienia dostarczanego towaru w miejsce wyznaczone przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia właściwego transportu przedmiotu zamówienia w sposób nieoddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia artykułów oraz ich walory spożywcze, odżywcze, smakowe i jakościowe. Wykonawca ma obowiązek dostarczyć towar dobrej jakości, który został wyprodukowany, przechowywany
i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP. Po dokonaniu kontroli jakości dostarczanych produktów nastąpi przyjęcie towaru. W przypadku złej jakości dostarczonego towaru zamawiający nie dokona ich odbioru. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar dobrej jakości w przeciągu maksymalnie 3 godzin, w przeciwnym razie Zamawiający nie zapłaci za wadliwy towar oraz obciąży karą Wykonawcę w wysokości określonej w projekcie umowy – kary umowne, która zostanie potrącona z kolejnej faktury.

Sposób realizacji dostaw:
Dostawy realizowane będą na podstawie zamówień składanych telefonicznie. Poczty
elektronicznej lub osobiście przez upoważnione osoby (pracowników poszczególnych stołówek)
z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 13:00 tj. np. zamówienia na piątek będzie składane co najmniej w czwartek do godziny 13:00. W zamówieniach tych Zamawiający określał będzie dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.

Dostawa będzie miała miejsce od poniedziałku do piątku w godzinach 06:00 – 08:00 w przypadku część 1,2,3,4 oraz w godzinach od 06:00 – 07:00 w przypadku Części 5.

Z tytułu nie spełnienia przez Wykonawcę, podwykonawcę ww. wymogu Zamawiający przewiduje sankcje w postaci obowiązku zapłaty kary umownej w wysokości określonej w umowie w sprawie zamówienia publicznego. (Załącznik nr 4 do SWZ)

Termin przydatności:
Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktów do stołówki nie może być krótszy niż 1/4 okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.

Sposób rozliczeń za zrealizowane dostawy:
Rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą będą następowały po każdym zrealizowanym prawidłowo zleceniu, według cen jednostkowych przedstawionych w ofercie za 1 kg/szt., na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw, po przedstawieniu faktury. Przyjmuje się dwutygodniowe cykle fakturowania lub w innym terminie po uzgodnieniu z Zamawiającym.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.5.5.) Wartość części: 26575,09 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 83694,50 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 87985,80 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 83694,50 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: FIRMA HANDLOWO-USŁUGOWA JAN HARPULA SKLEP OWOCOWO-WARZYWNY

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7941681792

7.3.3) Ulica: SLOWACKIEGO

7.3.4) Miejscowość: KAŃCZUGA

7.3.5) Kod pocztowy: 37-220

7.3.6.) Województwo: podkarpackie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-15

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 83694,50 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-01-02 do 2023-12-29

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 126840,40 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 147027,40 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 127918,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: FIRMA HANDLOWO-USŁUGOWA JAN HARPULA SKLEP OWOCOWO WARZYWNY

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7941681792

7.3.3) Ulica: SŁOWACKIEGO

7.3.4) Miejscowość: KAŃCZUGA

7.3.5) Kod pocztowy: 37-220

7.3.6.) Województwo: podkarpackie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-15

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 127918 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-01-02 do 2023-12-29

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 122969,10 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 132991,50 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 122969,10 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Tak

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia (dotyczy pełnomocnika, o którym mowa w art. 58 ust. 2 ustawy): FIRMA HANDLOWO-USŁUGOWA WIGA S.C.

Nazwy (firmy) pozostałych wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: ERAZM WIGLUSZ FIRMA HANDLOWO-USŁUGOWA "WIGA"

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7941198452

7.3.4) Miejscowość: SIETESZ

7.3.5) Kod pocztowy: 37-206

7.3.6.) Województwo: podkarpackie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-15

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 122969,10 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-01-02 do 2023-12-29

Część 4

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

POSTĘPOWANIE W CZĘŚCI 4 ZOSTAŁO UNIEWAŻNIONE, PONIEWAŻ NIE ZŁOŻONO ŻADNEJ OFERTY

SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 0

Część 5

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 62944,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 62944,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 62944 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 5)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PIEKARNIA "BUŁECZKA-BIS" JANINA KAŁAMARZ

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7941174753

7.3.3) Ulica: SŁOWACKIEGO

7.3.4) Miejscowość: PRZEWORSK

7.3.5) Kod pocztowy: 37-200

7.3.6.) Województwo: podkarpackie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla części 5)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-15

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 62944 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-01-02 do 2023-12-29

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.