eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łęczna › PRZYGOTOWANIE I DOSTAWĘ CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA PACJENTÓW SZPITALA i ZOL-u Z UWZGLĘDNIENIEM DIET I KALORYCZNOŚCI DLA SPZOZ W ŁĘCZNEJ- POWTÓRKA



Ogłoszenie z dnia 2022-12-02


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
PRZYGOTOWANIE I DOSTAWĘ CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA PACJENTÓW SZPITALA i ZOL-u Z UWZGLĘDNIENIEM DIET I KALORYCZNOŚCI DLA SPZOZ W ŁĘCZNEJ- POWTÓRKA

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakad Opieki Zdrowotnej w Łęcznej

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 431218969

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Krasnystawska 52

1.5.2.) Miejscowość: Łęczna

1.5.3.) Kod pocztowy: 21-010

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski

1.5.7.) Numer telefonu: 817526300

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: spzoz@spzoz.powiatleczynski.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.szpital.leczna.pl/bip/zamowienia-publiczne

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

http://www.spzoz.powiatleczynski.pl/aktualnosci.html

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający


Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność


Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

PRZYGOTOWANIE I DOSTAWĘ CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA PACJENTÓW SZPITALA i ZOL-u Z UWZGLĘDNIENIEM DIET I KALORYCZNOŚCI DLA SPZOZ W ŁĘCZNEJ- POWTÓRKA

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-0afec1fb-4de9-11ed-9171-f6b7c7d59353

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00472277

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-02

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00081342/10/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.4 Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala i ZOL z uwzględnieniem diet i kaloryczności- powtórka

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00397761/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: SP ZOZ- DZ /24/2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 2343228,01

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

3.1 Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostawy posiłków w ramach całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Łęcznej i Zakładu Opiekuńczo- Leczniczego Jaszczów z uwzględnieniem diet i kaloryczności, kod wg CPV 55322000 – 3 usługa gotowania posiłków 55521200 – 0 usługa dowożenia posiłków 55521100 – 9 usługa rozwożenia posiłków 55520000 - 1 usługi dostarczania posiłków.
3.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik Nr 2 do niniejszej SWZ.
3.3. Świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostawy posiłków w ramach całodziennego wyżywienia dla pacjentów Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego realizowane będzie nie wcześniej niż w II kwartale 2023r, po rozpoczęciu działalności w zakresie udzielania świadczeń zdrowotnych w Zakładzie Opiekuńczo- Leczniczym Jaszczów.
3.4. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków w kuchni Wykonawcy i dostarczenia ich do kuchenek oddziałowych Zamawiającego, zachowując przy tym wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu, warunków produkcji oraz transportu.
3.5. Pracownicy dystrybuujący posiłki do kuchenek oddziałowych szpitala powinni posiadać odpowiedni strój, identyfikator oraz aktualne dokumenty dopuszczające do bezpośredniego kontaktu z żywnością.
3.6. Wykonawca przygotuje posiłki profilaktyczne i rozdysponuje je w siedzibie Zamawiającego.
3.7. Dostarczanie posiłków winno odbywać się w oznaczonych (nazwa oddziału, dla którego będą przygotowane posiłki) odpowiednio przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych, wykonanych z tworzyw zabezpieczających posiłki przed wylaniem i schłodzeniem: termosy jednoskładnikowe na zupę i napoje, termosy wieloskładnikowe, wypełnione pojemnikami GN (występujące w różnej konfiguracji mające zapewnić dostarczenie części składowych posiłków do kuchenek oddziałowych)
3.8. Dowożenie posiłków musi odbywać się odpowiednimi samochodami do transportu żywności w sposób zapewniający wymogi sanitarno-epidemiologiczne zgodny z obowiązującymi przepisami w tym zakresie.
3.9. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru termosów, naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych
z kuchenek oddziałowych po każdym posiłku do 3 godzin po wydaniu posiłku.
3.10. Posiłki dostarczane będą na podstawie pisemnego dziennego zapotrzebowania składanego przez Zamawiającego do Wykonawcy i tak: obiady i kolacje do godz.10:00 w dniu dostarczenia, śniadania do godziny 15:00 dnia poprzedniego. Wszelkie zmiany będą dokonywane telefonicznie przez osobę upoważnią (pielęgniarka koordynująca oddziału) i pisemnie potwierdzone.
3.11. Posiłki profilaktyczne dostarczane będą na podstawie pisemnego dziennego zapotrzebowania składanego przez Zamawiającego do Wykonawcy do godz. 15:00 w dniu poprzedzającym wydanie posiłków. Wszelkie zmiany będą dokonywane telefonicznie przez osobę upoważnią (pielęgniarka koordynująca oddziału) i pisemnie potwierdzone.
3.12. Wykonawca we własnym zakresie zabezpiecza próbki żywności do celów kontroli zgodnie
z obowiązującymi przepisami prawa.
3.13. Wykonawca zobowiązany jest do przekazywania tygodniowego jadłospisu wraz z informacją na temat składu podawanych potraw oraz zawartych w nich składnikach lub substancjach mogących powodować alergie lub nietolerancje pokarmowe do kuchenek oddziałowych.
3.14. Termin zapłaty wynosi do 30 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury.
3.15. Zamawiający dopuszcza przesłanie faktury faksem lub pocztą elektroniczną i niezwłoczne dosłanie oryginału pocztą a także przesyłanie ustrukturyzowanych faktur elektronicznych zgodnie z ustawą z dnia 9 listopada 2018 r. o elektronicznym fakturowaniu w zamówieniach publicznych, koncesjach na roboty budowlane lub usługi oraz partnerstwie publiczno-prywatnym (Dz. U. z 2020 r., poz. 1666 ze zm.).
3.16. Wymagania zatrudnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę na podstawie stosunku pracy:
3.16.1. Stosownie do dyspozycji art. 95 ust. 1 ustawy PZP Zamawiający wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę na podstawie stosunku pracy osób wykonujących wskazane przez Zamawiającego czynności w zakresie realizacji zamówienia, jeżeli wykonanie tych czynności polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 Ustawy z dnia 26 czerwca 1974r. Kodeks Pracy (tj. Dz. U. z 2022 r. poz. 1510 ze zm.), tj. dietetyka oraz dwóch kucharzy.
3.16.2. Stosownie do dyspozycji art. 95 ust. 2 ustawy Pzp Zamawiający w projekcie umowy stanowiącym Załącznik nr 3 do niniejszej SWZ określił sposób udokumentowania zatrudnienia osób, o których mowa w pkt. 1), uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełnienia przez Wykonawcę wymagań, o których mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań.
3.17. Wykonawca dysponuje dokumentami potwierdzającymi procentowy wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 1997r. rehabilitacji zawodowej
i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych (Dz.U. 2021 poz. 573)
3.18. Świadczenie usług będących przedmiotem zamówienia odbywać się będzie zgodnie
z warunkami i zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j.: Dz.U. 2020 poz. 2021.) w przepisach wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy. Na Wykonawcy spoczywa obowiązek pobierania i przechowywania próbek żywności zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007r nr 80 poz. 545).
3.19. Zamawiający nie dopuszcza podziału zamówienia na części.
Nie przewiduje się możliwości podziału zamówienia na części z uwagi na fakt, iż ze względów technicznych i organizacyjnych usługa powinna być w opinii Zamawiającego realizowana przez jednego Wykonawcę. Podzielenie zamówienia na części nie spowoduje, iż w zakresie poszczególnych części nastąpi rozszerzenie kręgu Wykonawców mogących ubiegać się o zamówienie. Ważnym aspektem przemawiającym za nie podzieleniem zamówienia na części jest również obniżenie kosztów realizacji całego zamówienia oraz nadzór nad realizacją jednej kompleksowej umowy, a nie koordynowanie działań kilku Wykonawców (kilku umów). Ponadto, w interesie Zamawiającego nie leży rozdzielenie odpowiedzialności za świadczone usługi będące przedmiotem zamówienia na dwa lub więcej podmiotów.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

55521100-9 - Usługi rozwożenia posiłków

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 2107157,44 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 2107157,44 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 2107157,44 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Powiatowy Zakład Aktywności Zawodowej w Łęcznej

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 505-00-56-689

7.3.3) Ulica: ul. Krasnystawska 52

7.3.4) Miejscowość: Łęczna

7.3.5) Kod pocztowy: 21-010

7.3.6.) Województwo: lubelskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-11-21

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 2107157,44 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 18 miesiące

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.