eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Siemianowice Śląskie › Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Sportowych w Siemianowicach Śląskich w roku szkolnym 2022/23 - od stycznia do czerwca 2023.



Ogłoszenie z dnia 2022-11-09


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Sportowych w Siemianowicach Śląskich w roku szkolnym 2022/23 – od stycznia do czerwca 2023.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Sportowych w Siemianowicach Śląskich

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 277881075

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Mikołaja 3

1.5.2.) Miejscowość: Siemianowice Śląskie

1.5.3.) Kod pocztowy: 41-106

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22A - Katowicki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zss-siemianowice.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zss-siemianowice.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Sportowych w Siemianowicach Śląskich w roku szkolnym 2022/23 – od stycznia do czerwca 2023.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-66e61187-6005-11ed-9171-f6b7c7d59353

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00432523

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-11-09

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00240715/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.2 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Sportowych w Siemianowicach Śląskich w 2022 r.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami może się odbywać wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną, tj: pocztą elektroniczną na adres e-mail: sekretariat@zss-siemianowice.pl lub ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal. Adres skrzynki EPUAP Zamawiającego: /ZSSSiemianowice/SkrytkaESP

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przekazywanej przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu oraz Regulaminie ePUAP.
2. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego regulaminu.
3. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia i wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150 MB.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Informacja zawarta jest w rozdziale 33 SWZ.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZSSPO.392.3.ZP1/11/2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Herbata czarna ekspresowa 200szt typu Saga paczki 16
Chrzan tarty 1kg szt 6
Kasza bulgur 1kg kg 75
Kasza kus kus 1kg szt 75
Kasza jęczmienna 1kg szt 90
Kasza manna 1kg szt 20
Koncentrat barszczu 300ml (zagęszczony sok z buraków 59,3%) szt 30
Koncentrat pomidorowy 30% typu PUDLISZKI lub równoważny ( nie zawierający więcej niż 10g cukru na 100g produktu) 950g szt 180
Koper liść suszony 1kg szt 2
Kukurydza konserwowa KWIDZYN (kukurydza-ziarno, woda, cukier sól) puszka 400g lub równoważna szt 100
Liść laurowy 100g szt 10
Lubczyk suszony 500g szt 6
Majeranek otarty 1kg szt 2
Majonez 700ml ( olej roślinny, żółtko jaja6,0%, ocet, musztarda, (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat)kwas cytrynowy) szt 60
Makaron łazanki (mąka z pszenicy durum) 500g szt 180
Makaron muszelki małe (mąka z pszenicy durum) 500g szt 30
Makaron nitki (3 jajeczny) 250g szt 210
Makaron rurki (mąka z pszenicy durum) 1kg kg 40
Makaron spaghetti(mąka z pszenicy durum) 1kg kg 75
Makaron świderki (mąka z pszenicy durum) 1kg kg 230
Mąka na żurek śląski żytnia razowa 1kg szt 12
Mleko kokosowe 400ml szt 40
Curry 1kg kg 3
Mąka tortowa typ 550 kg 200
Mąka ziemniaczana 1kg szt 50
Miód pszczeli naturalny 1kg szt 200
Musztarda sarepska kg 6
Natka pietruszki (susz) 500g szt 2
Ocet winny l 20
Oregano suszone 300g szt 1
Papryka słodka mielona 1kg szt 10
Papryka ostra mielona 0,5kg szt 1
Pędy bambusa marynowane 425g szt 24
Pieprz cytrynowy mielony 500g szt 2
Pieprz czarny mielony 1kg szt 4
Przyprawa warzywna bez dodatku soli i glutaminianu sodu 1kg (pasternak grys, marchew grys, seler grys(alergen), pietruszka zielona, por płatek, lubczyk, kurkuma, czosnek granulowany, curry, cebula grys, pieprz czarny mielony szt 8
Pulpa pomidorowa 10-12% PUDLISZKI 2,5kg (pomidory 100%) lub równoważna szt 70
Ryż biały 1 kg szt 60
Ryż paraboliczny 5kg szt 80
Słonecznik pestki 1kg szt 2
Sos sojowy ciemny 1l szt 10
Sos boloński 520g Pudliszki lub równoważny szt 120
Sos słodko – kwaśny 520g Pudliszki lub równorzędny Sos słodko – kwaśny 520g Pudliszki lub równoważny szt 120
Sól morska drobnoziarnista jodowana 1kg szt 100
Woda mineralna 1,5l średnio zmineralizowana szt 600
Woda mineralna 1,5l gazowana szt 600
Woda mineralna n/gaz 5l szt 500
Zacierka 250g szt 80
Zakwas na barszcz biały 480ml szt 20
Zioła prowansalskie 0,5kg szt 1
Ziele angielskie 1kg szt 6

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 173 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: miejsce dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Boczek wędzony klasa I kg 180
Łopatka b/k klasa I kg 550
Schab wprz b/k klasa I kg 350
Żeberka wprz. Paski klasa I kg 50
Filet z kurczaka klasa I kg 580
Filet z indyka klasa I kg 200
Gulaszowe z indyka kg 60
Podudzia z kurczaka klasa I kg 400
Polędwiczka wieprzowa klasa I kg 80
Udko z kurczaka klasa I kg 40
Skrzydło z indyka klasa I kg 90
Szponder wołowy klasa I kg 200
Pieczeń roladowa wołowa klasa I kg 100
Szynka wieprzowa bez kości - kulka kg 250
Kiełbasa podwawelska (powyżej 70% mięsa w 100g , nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego) kg 250

4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 173 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: miejsce dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Jajka kl.L szt 7000
Kefir 250g KRASNYSTAW lub równoważny szt 60
Masło 200g 83% tł szt 400
Mleko 3,2% UHT l 150
Śmietana 12% 0,5l szt 200
Ser typu gouda pełnotłusty 45% tł. lub równorzędny kg 25
Twaróg półtłusty kg 200
Oliwa z oliwek extra virgin l 2
Olej rzepakowy 5l (niearomatyzowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%) szt 90
Jogurt naturalny typ grecki 400g (zawierający nie więcej niż 10g cukrów na 100g/ml produktu, nie więcej niż 10g tłuszczów na 100g produktu) szt 60
Serek topiony złoty ementaler lub równorzędny 100g szt 240
Ser mozzarella 1kg kg 50
Śmietana 12 % gęsta do zup, sosów i sałatek 400g szt 40

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 173 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: miejsce dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Wiśnia drylowana mrożona kg 100
Czarna porzeczka mrożona kg 120
Truskawka mrożona kg 100
Mieszanka kompotowa mrożona kg 120
Brokuły mrożone kg 180
Bukiet warzyw mrożony kg 180
Fasolka szparagowa mrożona cięta kg 180
Groszek mrożony kg 80
Kalafior mrożony kg 200
Mieszanka warz. 7 skł. mrożona kg 60
Szpinak brykiet mrożony kg 140
Włoszczyzna paski mrożona kg 90
Filet z miruny bez skóry 5% glazury kg 240
Kostka z miruny mrożona kg 180
Okoń nilowy filet mrożony 5%glazury kg 180
Filet z Dorsza mrożony 5% glazury kg 180
Sola filet mrożony 5% glazury kg 240
Filet z morszczuka argentyńskiego 5% glazury kg 180

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15221000-3 - Ryby mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 173 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: miejsce dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Banany klasa I kg 1200
Burak klasa I kg 210
Cebula klasa I kg 250
Cukinia kg 80
Cytryna klasa I kg 50
Czosnek świeży klasa I szt 250
Gruszki klasa I kg 600
Imbir świeży kg 5
Jabłka (ligol) klasa I kg 1800
Kalarepa klasa I szt 50
Kapusta biała klasa I kg 400
Kapusta czerwona klasa I kg 300
Kapusta kiszona kg 600
Kapusta pekińska klasa I szt 180
Kapusta włoska klasa I szt 20
Kolendra świeża szt 10
Kiwi klasa I kaliber 5-6 szt 4000
Koperek zielony klasa I szt 200
Mandarynka klasa I kg 800
Marchew klasa I kg 450
Ogórek kiszony kg 250
Ogórek zielony szklarniowy klasa I kg 250
Papryka czerwona klasa I kg 180
Pieczarki klasa I kg 200
Pietruszka (korzeń) klasa I kg 200
Pietruszka zielona klasa I szt 100
Pomarańcze klasa I kg 1300
Pomidory malinowe klasa I kg 80
Por klasa I szt 200
Sałata lodowa klasa I szt 250
Seler klasa I kg 180
Ziemniaki (lord) klasa I kg 3800

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 173 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: miejsce dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Kluski na parze ( 400g) opakowanie kg 900
Pierogi z serem zaw. Farszu 40g kg 100
Pierogi z kapustą i grzybami zaw. Farszu 40g kg 100
Pierogi z mięsem zaw. Farszu 40% kg 200
Pierogi ze szpinakiem i serem zaw. Farszu 40% kg 100
Pierogi ruskie zaw. Farszu 40g kg 100

4.2.6.) Główny kod CPV: 15851000-8 - Produkty mączne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 173 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: miejsce dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Chleb duży krojony 1kg szt 70
Bułka kajzerka 60g szt 10700
Bułka zwykła duża 100g szt 230

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 173 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: miejsce dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Strony dopuszczają zmiany istotnych postanowień niniejszej umowy polegające na:
a) zmianie terminu lub sposobu realizacji podyktowana wystąpieniem innych okoliczności niezależnych od Stron, których nie dało się przewidzieć przy zachowaniu należytej staranności w momencie zawarcia Umowy.
b) zmianie powszechnie obowiązujących przepisów prawa mających wpływ na realizację przedmiotu zamówienia, w tym zmiany ustawowe zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT) - zmiana wartości umowy następuje z dniem wejścia w życie zmienionej stawki VAT (w przypadku zmiany stawki podatku VAT, zmianie ulegnie wyłącznie wartość Vat, a cena netto pozostanie bez zmian – zgodna z ofertą Wykonawcy);
c) zmniejszeniu ceny określonej w umowie, w przypadku zaistnienia okoliczności wynikających z zasad funkcjonowania rynku powodujących zmniejszenie ceny;
d) zmianie towaru na towar analogiczny o parametrach nie gorszych od zaoferowanego,
w przypadku zaprzestania produkcji przez dotychczasowego producenta z przyczyn niezależnych od Wykonawcy z zastrzeżeniem, że Wykonawca przedstawi wiarygodne dowody zaprzestania produkcji oraz zaoferuje towar równoważny w cenie zaoferowanej w ofercie albo niższej lub wyższej.  W przypadku zaoferowania towaru w cenie innej niż ofertowa dopuszcza się zmianę wynagrodzenia Wykonawcy (tj. zmniejszenie lub zwiększenie) z uwagi na zmianę ceny jednostkowej asortymentu równoważnego;
e) wprowadzeniu do sprzedaży przez producenta zmodyfikowanego lub udoskonalonego produktu powodującego wycofanie dotychczasowego za cenę nie wyższą niż cena produktu objętego umową;
f) zmianie numeru katalogowego, nazwy produktu, przy zachowaniu jego parametrów - w przypadku wprowadzenia niniejszych zmian przez producenta potwierdzonych odpowiednimi dokumentami;
g) zwiększeniu o 10% wartości umowy brutto, o ile stało się to niezbędne dla zapewnienia ciągłości dostawy oraz prawidłowego funkcjonowania stołówki na skutek okoliczności, jakich nie można było przewidzieć na etapie prowadzenia postępowania o zamówienie;
h) wystąpieniu siły wyższej, przez co rozumie się wystąpienie zdarzenia nadzwyczajnego, zewnętrznego, niemożliwego do przewidzenia i zapobieżenia, którego nie dało się uniknąć nawet przy zachowaniu najwyższej staranności, a które uniemożliwia Wykonawcy wykonanie jego zobowiązania w całości lub w części (w szczególności klęski żywiołowe, działania wojenne, akty terroryzmu, rewolucję, powstanie, bunt, zamieszki, strajki, kwarantannę, ograniczenia w funkcjonowaniu instytucji publicznych, w tym szkół). W przypadku takim Strony podejmą wspólnie kroki w celu zmniejszenia skutków oddziaływania siły wyższej na przedmiot umowy polegające na tym, że:
• na czas działania siły wyższej obowiązki Strony, która nie jest w stanie wykonać danego obowiązku ze względu na działanie siły wyższej, ulegają zawieszeniu,
• strona Umowy, która opóźnia się ze swoim świadczeniem wynikającym z Umowy ze względu na działanie siły wyższej, nie jest narażona na konsekwencje finansowe (w tym odsetki, kary albo inne konsekwencje finansowe) lub odstąpienie od Umowy przez drugą Stronę z powodu niedopełnienia obowiązków umownych,
• w przypadku ustania siły wyższej, Strony niezwłocznie przystąpią do realizacji swych obowiązków wynikających z Umowy,
• w przypadku gdy okoliczności siły wyższej, uniemożliwiają jednej ze Stron umowy wywiązanie się ze zobowiązań umownych przez okres dłuższy niż 1 miesiąc, Strony umowy mogą rozwiązać umowę w całości lub w części. W przypadku rozwiązania umowy z tej przyczyny, jej wykonanie i końcowe rozliczenie będzie uzgodnione przez Strony umowy;

2. Jednocześnie umawiające się Strony dopuszczają możliwość zmiany postanowień umowy w okolicznościach i na zasadach określonych w art. 455 ust. 1 pkt 2-4 oraz ust. 2 i 3 PZP oraz innych nieistotnych w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-11-18 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pomocą Formularza do złożenia lub wycofania oferty dostępnego na mini portalu https://miniportal.uzp.gov.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-11-18 10:15

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-12-17

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.