eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi W³oc³awek › Dostawy warzyw i owoców dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku



Og³oszenie z dnia 2022-08-25


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o wyniku postêpowania
Dostawy
Dostawy warzyw i owoców dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: MIEJSKA JAD£ODAJNIA "U ¦WIÊTEGO ANTONIEGO"

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 340833633

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: ul. ¦wiêtego Antoniego 11

1.5.2.) Miejscowo¶æ: W³oc³awek

1.5.3.) Kod pocztowy: 87-800

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL619 - W³oc³awski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: biuro@jadlodajniawloclawek.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl/

1.7.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa

1.8.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawy warzyw i owoców dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-f1991054-08e0-11ed-8000-d680d39e541a

2.5.) Numer og³oszenia: 2022/BZP 00319909

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2022-08-25

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2022/BZP 00028115/06/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.2.8 Dostawy warzyw i owoców

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa by³o poprzedzone og³oszeniem o zamówieniu/og³oszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer og³oszenia: 2022/BZP 00272867/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn± Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: MJ.AZ.2420-10/2022

4.2.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Czê¶æ 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Czê¶æ I zamówienia (ziemniaki):

a) Ziemniaki - ¶wie¿e, jadalne z 2022 r. ¶redniej wielko¶ci, tzn. o przeciêtnej ¶rednicy od 4 cm i przeciêtnej d³ugo¶ci od 6 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, Bitnia, Denar; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 43.000 kilogramów.

4.5.3.) G³ówny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki

4.5.5.) Warto¶æ czê¶ci: 148350,00 PLN

Czê¶æ 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Czê¶æ II zamówienia (warzywa i owoce):

a) Marchew - bez naci, ¶wie¿a, oczyszczona, nieobrana, ¶redniej d³ugo¶ci i grubo¶ci, tzn. o ¶rednicy od 3 cm do 4 cm i d³ugo¶ci od 12 cm do 15 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 2.000 kilogramów,
b) Kapusta czerwona - ¶wie¿a, w g³ówkach, o wadze g³ówki od 1 kg; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1200 kilogramów,
c) Groch ³uskany – po³ówki; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 400 kilogramów,
d) Fasola drobna – bia³a; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 400 kilogramów,
e) Fasola typu Ja¶ – du¿a; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 400 kilogramów,
f) Cebula - ¶wie¿a, twarda, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o ¶rednicy od 6 cm do 8 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 2000 kilogramów,
g) Burak æwik³owy - ¶redniej wielko¶ci, tzn. o ¶rednicy od 6 cm do 10 cm lub pod³u¿ny o d³ugo¶ci od 8 cm do 16 cm i ¶rednicy od 6 cm do 8 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 3.000 kilogramów,
h) Naæ pietruszki - ¶wie¿a, o przeciêtnej wadze pêczka ok. 100 g i maksymalnej d³ugo¶ci 15 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 250 kilogramów,
i) Koper - ¶wie¿y, o przeciêtnej wadze pêczka ok. 100 g i maksymalnej d³ugo¶ci 25 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 250 kilogramów,
j) Ogórek zielony - twardy, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o d³ugo¶ci od 15 cm do 19 cm i ¶rednicy od 3 cm do 5 cm, w ca³o¶ci, szklarniowy; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1500 kilogramów,
k) Papryka surowa - czerwona, ¶wie¿a, ca³a; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 550 kilogramów,
l) Pieczarka - ¶wie¿a, ¶redniej wielko¶ci, tzn. zamkniête kapelusze o ¶rednicy od 3 cm do 5 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1500 kilogramów,
m) Pietruszka korzeñ - ¶wie¿a, bez naci, oczyszczona, nieobrana, ¶redniej d³ugo¶ci i grubo¶ci, tzn. o ¶rednicy od 3 cm do 4 cm i d³ugo¶ci od 12 cm do 15 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 180 kilogramów,
n) Pomidor - ¶wie¿y, twardy, niepoobijany, czerwony, ca³y, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o ¶rednicy od 5 cm do 8 cm, szklarniowy; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ 2000 kilogramów,
o) Por - ¶wie¿y, oczyszczony, gruby, tzn. o ¶rednicy od 2 cm do 4 cm, w ca³o¶ci; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 300 kilogramów,
p) Sa³ata - ¶wie¿a, ca³a, o ¶rednicy g³ówki od 18 cm do 22 cm, nieprzero¶niêta, szklarniowa; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 250 kilogramów,
q) Seler - ¶wie¿y, du¿y, tzn. o przeciêtnej ¶rednicy od 10 cm do 12 cm, oczyszczony, bez li¶ci; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów
r) Kapusta w³oska - ¶wie¿a w g³ówkach, o wadze g³ówki od 1,0 kg do 4,0 kg; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 400 kilogramów,
s) Jab³ka - ¶wie¿e, ca³e, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o ¶rednicy od 6 cm do 8 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1000 kilogramów,
t) Kapusta bia³a - ¶wie¿a, w g³ówkach, o wadze g³ówki od 1,0 kg do 4,0 kg, bez li¶ci bocznych; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 7.000 kilogramów,
u) Kapusta pekiñska - ¶wie¿a, w g³ówkach, o minimalnej ¶rednicy 9 cm i minimalnej d³ugo¶ci 20 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1200 kilogramów,
v) Szczypior - ¶wie¿y, o przeciêtnej wadze pêczka ok. 100 g i maksymalnej d³ugo¶ci 25 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 100 kilogramów,
w) Rzodkiewka - ¶wie¿a, ca³a, bez li¶ci, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o przeciêtnej ¶rednicy od 1 cm do 3 cm, nieprzero¶niêta, twarda; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 350 kilogramów,
x) Czosnek - w g³ówkach ¶redniej wielko¶ci, tzn. o przeciêtnej ¶rednicy od 3 cm do 5 cm, o przeciêtnej wadze g³ówki od 35 g do 50 g; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 25 kilogramów.

4.5.3.) G³ówny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

03221112-4 - Marchew

03221410-3 - Kapusta

03221220-4 - Groch

03221210-1 - Fasola

03221113-1 - Cebula

03221111-7 - Burak æwik³owy

03221300-9 - Warzywa li¶ciaste

03221270-9 - Ogórki

03221230-7 - Papryka

03221100-7 - Warzywa korzeniowe i bulwiaste

03221240-0 - Pomidory

03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

03221310-2 - Sa³ata

03221400-0 - Warzywa kapustne

15331140-0 - Warzywa li¶ciaste i kapustne

03222321-9 - Jab³ka

4.5.5.) Warto¶æ czê¶ci: 235342,50 PLN

Czê¶æ 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Czê¶æ III zamówienia (warzywa kiszone):

a) Kapusta kiszona - z marchewk±, bez konserwantów, niezakwaszana octem; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 3.000 kilogramów,
b) Ogórek kiszony - twardy, o d³ugo¶ci od 8 cm do 10 cm i ¶rednicy od 3 cm do 4 cm, w ca³o¶ci, kwaszony, odsolony; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1700 kilogramów.

4.5.3.) G³ówny kod CPV: 15331000-7 - Warzywa przetworzone

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15331140-0 - Warzywa li¶ciaste i kapustne

15331142-4 - Kapusta przetworzona

4.5.5.) Warto¶æ czê¶ci: 35872,50 PLN

SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA

Czê¶æ 1

SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA (dla czê¶ci 1)

5.1.) Postêpowanie zakoñczy³o siê zawarciem umowy albo uniewa¿nieniem postêpowania: Postêpowanie/cze¶æ postêpowania zakoñczy³a siê zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla czê¶ci 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.3.) Liczba otrzymanych od M¦P: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwach EOG innych ni¿ pañstwo zamawiaj±cego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najni¿sz± cen± lub kosztem: 55212,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwy¿sz± cen± lub kosztem: 71810,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 55212,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcjê elektroniczn±: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofert± wariantow±: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla czê¶ci 1)

7.1.) Czy zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielko¶æ przedsiêbiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiêbiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Gospodarstwo Ogrodnicze Zbigniew Krosnowski

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8882695651

7.3.4) Miejscowo¶æ: ¦mi³owice 35, Choceñ

7.3.5) Kod pocztowy: 87-850

7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla czê¶ci 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-08-24

8.2.) Warto¶æ umowy/umowy ramowej: 55212,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 8 miesi±ce

Czê¶æ 2

SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA (dla czê¶ci 2)

5.1.) Postêpowanie zakoñczy³o siê zawarciem umowy albo uniewa¿nieniem postêpowania: Postêpowanie/cze¶æ postêpowania zakoñczy³a siê uniewa¿nieniem

5.2.) Podstawa prawna uniewa¿nienia postêpowania: art. 255 pkt 7 ustawy

5.2.1.) Przyczyna uniewa¿nienia postêpowania:

Postêpowanie zostaje uniewa¿nione na podstawie przepisu art. 255 pkt. 7 ustawy Prawo zamówieñ publicznych - Wykonawca nie wniós³ wymaganego zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy lub uchyli³ siê od zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, z uwzglêdnieniem art. 263 oraz przepisu art. 255 pkt. 3 ustawy Prawo zamówieñ publicznych – oferta z najni¿sz± cen± przewy¿sza kwotê, któr± zamawiaj±cy zamierza przeznaczyæ na sfinansowanie zamówienia.
W dniu 19.08.2022 r. Zamawiaj±cy w tocz±cym siê postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na dostawy warzyw i owoców nr MJ.AZ.2420-10/2022 dokona³ wyboru najkorzystniejszej oferty. Jako najkorzystniejsz± ofertê na czê¶æ I i II przedmiotu zamówienia (ziemniaki oraz warzywa i owoce) wybrano ofertê nr 1 z³o¿on± przez: Gospodarstwo Ogrodnicze Zbigniew Krosnowski, ¦mi³owice 35, 87-850 Choceñ, a na czê¶æ III (warzywa kiszone) – ofertê nr 2 z³o¿on± przez PPHU SAUERKRAUT Sp. z o.o., ul. £ódzka 141, 62-800 Kalisz. W dniu 22.08.2022 r. przes³ano do w/w wykonawców informacje o terminie zawarcia umów. W tym samym dniu, tj. 22.08.2022 r. Wykonawca Gospodarstwo Ogrodnicze Zbigniew Krosnowski przes³a³, za po¶rednictwem wiadomo¶ci e-mail, informacjê o rezygnacji z podpisania umowy na czê¶æ II przedmiotu zamówienia (warzywa i owoce). Potwierdzeniem niniejszego o¶wiadczenia by³ fakt, i¿ wykonawca, w terminie wyznaczonym przez zamawiaj±cego jako dzieñ zawarcia umów, tj. w dniu 24.08.2022 r., stawi³ siê w siedzibie Miejskiej Jad³odajni „U ¦wiêtego Antoniego” we W³oc³awku i podpisa³ jedynie umowê na czê¶æ I przedmiotu zamówienia, tj. dostawy ziemniaków, a kategorycznie odmówi³ podpisania umowy na czê¶æ II przedmiotu zamówienia (warzywa i owoce).
St±d te¿ zgodnie z przepisem art. 255 pkt. 7 w zwi±zku z art. 263 i art. 266 oraz art. 255 pkt 3 ustawy z dnia 11 wrze¶nia 2019 r. Prawo zamówieñ publicznych, zwanej dalej „ustaw±” (Dz. U. z 2019 z pó¼n. zm.), Zamawiaj±cy w zwi±zku z uchyleniem siê uprzednio wybranego wykonawcy od zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, uniewa¿nia postêpowanie o udzielenie zamówienia publicznego na dostawy warzyw i owoców w czê¶ci II przedmiotu zamówienia (warzywa i owoce), gdy¿ cena drugiej w kolejno¶ci oferty, z³o¿onej przez PPHU „SAUERKRAUT” Sp. z o.o., znacznie przekracza kwotê, jak± Zamawiaj±cy zamierza przeznaczyæ na sfinansowanie zamówienia. Zamawiaj±cy na realizacjê czê¶ci II (warzywa i owoce) przeznaczy³ kwotê w wysoko¶ci 113.500,00 z³ brutto (s³ownie: sto trzyna¶cie tysiêcy piêæset z³otych 00/100), natomiast cena oferty z³o¿onej przez PPHU „SAUERKRAUT” Sp. z o.o. opiewa na kwotê 195.552,50 z³ (s³ownie: sto dziewiêædziesi±t piêæ tysiêcy piêæset piêædziesi±t dwa z³ote 50/100) a wiêc jest a¿ o 82.052,50 z³ wy¿sza od zamiarów finansowych.
Po przeprowadzeniu analizy swych mo¿liwo¶ci finansowych, Zamawiaj±cy stwierdzi³, ¿e nie mo¿e zwiêkszyæ kwoty, któr± zamierza przeznaczyæ na sfinansowanie zamówienia do wysoko¶ci ceny oferty, z³o¿onej przez PPHU „SAUERKRAUT” Sp. z o.o., co te¿ wype³nia ca³kowicie obowi±zek uniewa¿nienia postêpowania na dostawy warzyw i owoców w czê¶ci II przedmiotu zamówienia (warzywa i owoce)

Czê¶æ 3

SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA (dla czê¶ci 3)

5.1.) Postêpowanie zakoñczy³o siê zawarciem umowy albo uniewa¿nieniem postêpowania: Postêpowanie/cze¶æ postêpowania zakoñczy³a siê zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla czê¶ci 3)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od M¦P: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwach EOG innych ni¿ pañstwo zamawiaj±cego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najni¿sz± cen± lub kosztem: 18880,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwy¿sz± cen± lub kosztem: 18880,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 18880,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcjê elektroniczn±: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofert± wariantow±: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla czê¶ci 3)

7.1.) Czy zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielko¶æ przedsiêbiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiêbiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PPHU "SAUERKRAUT" Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6182168931

7.3.3) Ulica: £ódzka 141

7.3.4) Miejscowo¶æ: Kalisz

7.3.5) Kod pocztowy: 62-800

7.3.6.) Województwo: wielkopolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla czê¶ci 3)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-08-24

8.2.) Warto¶æ umowy/umowy ramowej: 18880,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 8 miesi±ce

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.