eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zamość › Dostawa przemysłowego sprzętu kuchennego wraz z rozładunkiem, montażem oraz przeszkoleniem personelu z jego obsługi w zakresie 2 części.



Ogłoszenie z dnia 2023-07-04


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa przemysłowego sprzętu kuchennego wraz z rozładunkiem, montażem oraz przeszkoleniem personelu z jego obsługi w zakresie 2 części.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: 32 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Zamościu

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 061402337

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Wojska Polskiego 2F

1.5.2.) Miejscowość: Zamość

1.5.3.) Kod pocztowy: 22-400

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski

1.5.7.) Numer telefonu: 261181536

1.5.8.) Numer faksu: 261181607

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 32wog.zampub@ron.mil.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.32wog.wp.mil.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://portal.smartpzp.pl/32wog

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający


Wojskowa Jednostka Budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa przemysłowego sprzętu kuchennego wraz z rozładunkiem, montażem oraz przeszkoleniem personelu z jego obsługi w zakresie 2 części.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b7ff15f2-f949-11ed-b70f-ae2d9e28ec7b

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00287188

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-07-04

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00133564/10/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.21 Przemysłowy sprzęt kuchenny

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00228489

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ZP/TP/27/2023

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 335087,50 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa przemysłowego sprzętu kuchennego wraz z rozładunkiem, montażem oraz przeszkoleniem personelu z jego obsługi w zakresie Część NR 1 – sprzęt gastronomiczny: automatyczna krajalnica żywności - elektryczna, urządzenie do polerowania sztućców, piec konwekcyjno-parowy 10 półkowy z wyposażeniem i podstawą pod piec.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr 1, części nr 2, określają:

1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr 1 i części nr 2 tj. Wymagania Taktyczno-Techniczne na zakup sprzętu służby żywnościowej – stanowiący załącznik nr 1 do SWZ zamieszczony będzie jako oddzielny plik PDF.

Uwaga: szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr 1 i części nr 2 zamieszczony jako oddzielny plik PDF - plik ten w formacie PDF zostanie zamieszczony na platformie zakupowej w zakładce „Dokumentacja postępowania” jako Załącznik nr 1 do SWZ.

• SZCZEGÓŁOWE WYMAGANIA Zamawiającego w stosunku do dostawy zostały zawarte we wzorze umowy stanowiącej załącznik nr 2 do SWZ – odpowiednio do danej części.
• Zamawiający nie wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę na podstawie umowy o pracę żadnych osób wykonujących Przedmiot zamówienia w rozumieniu art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974r. Kodeks pracy.
• Zamawiający nie określa dodatkowych wymagań związanych z zatrudnieniem osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 Pzp.

WYMAGANIA DOTYCZĄCE DOSTAWY:

1. W ZAKRESIE CZĘŚCI NR 1: dostawa sprzętu gastronomicznego stanowiącego przedmiot Umowy do stołówek wojskowych zlokalizowanych w miejscowościach (w godz. 8 – 14 od poniedziałku do czwartku, 8-12 piątek):

 ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość – Piec konwekcyjno parowy 10-półkowy 1 szt., automatyczna krajalnica żywności 1 szt., urządzenie do polerowania sztućców 1 szt.
 ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów - Piec konwekcyjno parowy 10-półkowy 1 szt.
 ul. Lubelska 168, 22-100 Chełm - Piec konwekcyjno parowy 10-półkowy 1 szt.

Wykonawca w cenie winien uwzględnić całość zakresu zamówienia, między innymi wszystkie koszty związane z wykonaniem przedmiotu zamówienia oraz warunkami stawianymi przez Zamawiającego, w tym: koszty dostawy i rozładunek towaru ze środka transportu, wniesienie i złożenie go we wskazanym przez osobę upoważnioną miejscu ( Zamość, Hrubieszów, Chełm – zgodnie z zapisami rozdziału III SWZ oraz ze wzorem umowy); koszty opakowań bezzwrotnych; instalacja, montaż, rozruch techniczny i technologiczny sprzętu zgodnie z wiedzą techniczną oraz odpowiednimi uprawnieniami (m.in. przez osobę z uprawnieniami do wykonywania instalacji gazowej), a także obowiązującymi przepisami prawa, uruchomienie sprzętu oraz przeszkolenie personelu z jego obsługi; podatek VAT według przepisów obowiązujących na dzień składania ofert.

4.5.3.) Główny kod CPV: 39314000-6 - Przemysłowy sprzęt kuchenny

4.5.5.) Wartość części: 175087,50 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa przemysłowego sprzętu kuchennego wraz z rozładunkiem, montażem oraz przeszkoleniem personelu z jego obsługi w zakresie Część NR 2 – zmywarki tunelowe: zmywarka tunelowa koszowa z modułem wstępnego mycia, modułem suszenia, odzyskiem ciepła i wyposażeniem.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr 1, części nr 2, określają:

1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr 1 i części nr 2 tj. Wymagania Taktyczno-Techniczne na zakup sprzętu służby żywnościowej – stanowiący załącznik nr 1 do SWZ zamieszczony będzie jako oddzielny plik PDF.

Uwaga: szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr 1 i części nr 2 zamieszczony jako oddzielny plik PDF - plik ten w formacie PDF zostanie zamieszczony na platformie zakupowej w zakładce „Dokumentacja postępowania” jako Załącznik nr 1 do SWZ.

• SZCZEGÓŁOWE WYMAGANIA Zamawiającego w stosunku do dostawy zostały zawarte we wzorze umowy stanowiącej załącznik nr 2 do SWZ – odpowiednio do danej części.
• Zamawiający nie wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę na podstawie umowy o pracę żadnych osób wykonujących Przedmiot zamówienia w rozumieniu art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974r. Kodeks pracy.
• Zamawiający nie określa dodatkowych wymagań związanych z zatrudnieniem osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 Pzp.

WYMAGANIA DOTYCZĄCE DOSTAWY:
2. W ZAKRESIE CZĘŚCI NR 2: dostawa zmywarek tunelowych stanowiących przedmiot Umowy do stołówek wojskowych zlokalizowanych w miejscowościach w godz. 8 – 14 od poniedziałku do czwartku, 8-12 piątek):

 ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość – Zmywarka tunelowa koszowa z modułem wstępnego mycia, modułem suszenia, odzyskiem ciepła i wyposażeniem 1 szt.
 ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów - Zmywarka tunelowa koszowa z modułem wstępnego mycia, modułem suszenia, odzyskiem ciepła i wyposażeniem 1 szt.

Wykonawca w cenie winien uwzględnić całość zakresu zamówienia, między innymi wszystkie koszty związane z wykonaniem przedmiotu zamówienia oraz warunkami stawianymi przez Zamawiającego, w tym: koszty dostawy i rozładunek towaru ze środka transportu, wniesienie i złożenie go we wskazanym przez osobę upoważnioną miejscu ( Zamość, Hrubieszów, Chełm – zgodnie z zapisami rozdziału III SWZ oraz ze wzorem umowy ); koszty opakowań bezzwrotnych; instalacja, montaż, rozruch techniczny i technologiczny sprzętu zgodnie z wiedzą techniczną oraz odpowiednimi uprawnieniami a także obowiązującymi przepisami prawa, uruchomienie sprzętu oraz przeszkolenie personelu z jego obsługi; podatek VAT według przepisów obowiązujących na dzień składania ofert.

4.5.3.) Główny kod CPV: 39314000-6 - Przemysłowy sprzęt kuchenny

4.5.5.) Wartość części: 160000,00 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego, jeżeli wszystkie złożone wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo oferty podlegały odrzuceniu.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 6

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 6

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 6

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 2

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 132963,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 300120,00 PLN

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego, jeżeli cena lub koszt najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny lub kosztu najkorzystniejszej oferty.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 328410,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 627300,00 PLN

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.