Ogłoszenie z dnia 2021-11-19
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00227510/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-10-11
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usług cateringowych dla uczestników zajęć świetlicowych w wieku 6-14 lat, uczęszczających do świetlicy środowiskowej w Morawicy z filiami na terenie Gminy Morawica
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Miasto i Gmina Morawica - Urząd Miasta i Gminy w Morawicy
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 291010352
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Spacerowa 7
1.5.2.) Miejscowość: Morawica
1.5.3.) Kod pocztowy: 26-026
1.5.4.) Województwo: świętokrzyskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL721 - Kielecki
1.5.7.) Numer telefonu: 41 31-14-692
1.5.8.) Numer faksu: 41 31-14-690
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: gmina@morawica.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.morawica.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://miniportal.uzp.gov.pl/Postepowania1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Świadczenie usług cateringowych dla uczestników zajęć świetlicowych w wieku 6-14 lat, uczęszczających do świetlicy środowiskowej w Morawicy z filiami na terenie Gminy Morawica2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-febe0681-2a71-11ec-b885-f28f91688073
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00275965
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-19
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00004803/14/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.4 Świadczenie usług cateringowych dla uczestników zajęć świetlicowych w wieku 6-14 lat, uczęszczających do świetlicy środowiskowej w Morawicy z filiami na terenie Gminy Morawica
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak
2.12.) Nazwa projektu lub programu:
Zamówienie w ramach projektu pn. „Świetlice środowiskowe w Gminie Morawica” w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Świętokrzyskiego na lata 2014 -2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00227510/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: KSP.271.59.2021
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 388487,80 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest Świadczenie usług cateringowych - przygotowanie i dostawa wyżywienia dla uczestników zajęć świetlicowych w wieku 6-14 lat, uczęszczających do świetlicy środowiskowej w Morawicy z filiami na terenie Gminy Morawica.
1) Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostawę wraz z kompletem naczyń jednorazowych dwóch posiłków dziennie tj. obiadu i podwieczorka dla grupy maksymalnie 110 dzieci.
2) Dokładna dzienna liczba porcji dla danej świetlicy zostanie uzgodniona z Zamawiającym i będzie aktualizowana zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem.
3) Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach popołudniowych – do ustalenia z Zamawiającym.
4) Zamawiający określa (przewiduje) wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj. 317 dni tj. 31 383- obiadów jednodaniowych z napojem, 31 383– podwieczorków – Zamawiający przyjmuje w obliczeniach 90% frekwencję uczestników zajęć.
• Maksymalna dzienna liczba posiłków to – 110 porcji
• Dokładna liczba zamawianych porcji będzie podawana z minimum 1-dniowym wyprzedzeniem
• W przypadku wzmożonej zachorowalności lub nieobecności dzieci, jak również w przypadku zawieszenia działalności placówek z przyczyn niezależnych od Zamawiającego, z uwagi na panującą pandemię COVID Zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia ilości posiłków.
• Zamawiający przewiduje możliwość zwiększenia zamawianych porcji max. do 34 870 (przy 100% frekwencji uczestników zajęć).
• Rozliczenie finansowe nastąpi w cyklach miesięcznych, na podstawie faktycznie wydanych porcji
5) Produkty w dziennym jadłospisie muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 roku, poz. 1154)
6) Posiłki muszą być przewożone w termosach gastronomicznych zapewniających utrzymanie temperatury spożywania potraw oraz posiadające wymagane atesty Państwowego Zakładu Higieny, Zakładu Badania Żywności i Przedmiotów Użytku.
7) Odpadki konsumpcyjne zabierane będą przez Wykonawcę następnego dnia.
8) Jadłospis powinien być ustalany z Zamawiającym przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca.
9) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 8 do SWZ.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 403585,38 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 529791,57 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 403585,38 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
6.7.) Wskazanie, czy najkorzystniejsza oferta wykonawcy, któremu udzielono zamówienia uwzględnia określone w kryteriach:
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Restauracja „Pod Zamkiem” Brzezowska Agnieszka
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 959 082 02 39
7.3.4) Miejscowość: Chęciny
7.3.5) Kod pocztowy: 26-060
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
RESTAURACJA POD ZAMKIEM BRZEZOWSKA AGNIESZKA
jakie przetargi wygrała firma
RESTAURACJA POD ZAMKIEM BRZEZOWSKA AGNIESZKA
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-11-12
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 403585,38 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 317 dni
8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty społeczne
INNE PRZETARGI MORAWICA
- Zakup ambulansów
- Zakup urządzeń wyposażenia kuchni
- Wykonanie dokumentacji projektowo kosztorysowych dla zadań polegających na przebudowie/budowie dróg gminnych oraz powiatowych na terenie Gminy Morawica
więcej: przetargi MORAWICA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usługi cateringowej podczas konferencji
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 2 im. Henryka Sucharskiego we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025.
- Usługi cateringowe i gastronomiczne na potrzeby spotkań organizowanych przez Instytut Badań Edukacyjnych na terenie m.st. Warszawy w ramach działalności statutowej oraz realizowanych projektów
- Usługa cateringowa realizowana w dniach 07.06.2024 - 09.06.2024 podczas XXX Wielkopolskich Targów Rolniczych w Sielinku.
- Przygotowanie i dostarczenie całodziennego wyżywienia dla Pacjentów Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Curynie
- Świadczenie usługi cateringowej w 2024 r. dla 18 uczestników działań realizowanych w Centrum Aktywności Społecznej w Starachowicach
więcej: Usługi dostarczania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.