Ogłoszenie z dnia 2022-05-13
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00155296/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-05-12
- 2022/BZP 00162976/01 - Modyfikacja z dnia 2022-05-17
- 2022/BZP 00218212/01 - Wynik z dnia 2022-06-22
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Usługa Cateringową dla uczestników projektu Sosnowieckiego Szpitala Miejskiego Sp. z o.o. w restrukturyzacji – program w ramach realizacji projektu „DDOM w Sosnowieckim Szpitalu Miejskim”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Sosnowiecki Szpital Miejski Sp. z o.o. w restrukturyzacji
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 240837054
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Szpitalna 1
1.4.2.) Miejscowość: Sosnowiec
1.4.3.) Kod pocztowy: 41-219
1.4.4.) Województwo: śląskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22B - Sosnowiecki
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowieniapubliczne@szpital.sosnowiec.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.sosnowiec.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00157663
2.2.) Data ogłoszenia: 2022-05-13
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2022/BZP 00155296/01
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.7. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
Składane wraz z ofertą – to jest formularzem oferty i Formularzem asortymentowo – cenowym (Załączniki 1, 3):
1.1. Wykonawca dołączy do oferty aktualne na dzień składania ofert oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, - Załącznik nr 2 do SWZ. Informacje zawarte w oświadczeniach będą stanowić wstępny dowód potwierdzający, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu (art. 125 ust.3).
1.2 Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o podwykonawcach w oświadczeniach, o których mowa w rozdz. V pkt 1 niniejszej SWZ lub podmiotowe środki dowodowe dotyczące tego podwykonawcy.
2. Dokumenty składane na wezwanie Zamawiającego:
2.1 W celu potwierdzenia spełniania przez Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, warunków udziału w postępowaniu, określonych w rozdz. V pkt. 2, niniejszej SWZ, zgodnie z art. 274 ust. 1 ustawy Pzp Zamawiający wezwie do złożenia w terminie nie krótszym niż 5 dni, następujących podmiotowych środków dowodowych aktualnych na dzień ich złożenia:
a) wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych usług, w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz, których usługi zostały wykonane lub są wykonywane oraz załączeniem dowodów określających, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie – minimum jedno zamówienie polegające na świadczeniu usługi cateringowej polegającej na dostarczaniu posiłków dla minimum 20 osób (dziennie od poniedziałku do piątku) przez okres co najmniej 3 miesiące w/g wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do SWZ.
Dowodem, o którym mowa wyżej są:
1) poświadczenie, z tym, że w odniesieniu do nadal wykonywanych usług poświadczenie powinno być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy,
2) oświadczenie Wykonawcy – jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia, o którym mowa w pkt 1).
W miejsce poświadczenia, o którym mowa w pkt.1), Wykonawca może przedłożyć dokumenty potwierdzające należyte wykonanie usług, określone w § 9 ust. 1 pkt. 2 Rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz.U. 2020, poz. 2415).
b) kserokopię decyzji wydanej przez właściwy Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny o zatwierdzeniu środka transportu do przewozu posiłków (którymi Wykonawca będzie realizował usługę cateringową), który jest przystosowany i spełnia wymagania prawne obowiązujące w tym zakresie
c) kserokopię decyzji wydaną przez właściwy Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny o zatwierdzeniu obiektu, w którym będą sporządzane posiłki dla Zamawiającego do prowadzenia działalności w zakresie produkcji posiłków od surowca do produktu gotowego i wprowadzenia do obrotu w ramach żywienia osób.
d) kserokopię zaświadczenia wydanego przez właściwy Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny potwierdzające opracowanie i wdrożenie w obiekcie Wykonawcy systemu HACCP
Po zmianie:
Składane wraz z ofertą – to jest formularzem oferty (Załącznik 1):
1.1. Wykonawca dołączy do oferty aktualne na dzień składania ofert oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, - Załącznik nr 2 do SWZ. Informacje zawarte w oświadczeniach będą stanowić wstępny dowód potwierdzający, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu (art. 125 ust.3).
1.2 Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o podwykonawcach w oświadczeniach, o których mowa w rozdz. V pkt 1 niniejszej SWZ lub podmiotowe środki dowodowe dotyczące tego podwykonawcy.
2. Dokumenty składane na wezwanie Zamawiającego:
2.1 W celu potwierdzenia spełniania przez Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, warunków udziału w postępowaniu, określonych w rozdz. V pkt. 2, niniejszej SWZ, zgodnie z art. 274 ust. 1 ustawy Pzp Zamawiający wezwie do złożenia w terminie nie krótszym niż 5 dni, następujących podmiotowych środków dowodowych aktualnych na dzień ich złożenia:
a) wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych usług, w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz, których usługi zostały wykonane lub są wykonywane oraz załączeniem dowodów określających, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie – minimum jedno zamówienie polegające na świadczeniu usługi cateringowej polegającej na dostarczaniu posiłków dla minimum 20 osób (dziennie od poniedziałku do piątku) przez okres co najmniej 3 miesiące w/g wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do SWZ.
Dowodem, o którym mowa wyżej są:
1) poświadczenie, z tym, że w odniesieniu do nadal wykonywanych usług poświadczenie powinno być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy,
2) oświadczenie Wykonawcy – jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia, o którym mowa w pkt 1).
W miejsce poświadczenia, o którym mowa w pkt.1), Wykonawca może przedłożyć dokumenty potwierdzające należyte wykonanie usług, określone w § 9 ust. 1 pkt. 2 Rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz.U. 2020, poz. 2415).
b) kserokopię decyzji wydanej przez właściwy Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny o zatwierdzeniu środka transportu do przewozu posiłków (którymi Wykonawca będzie realizował usługę cateringową), który jest przystosowany i spełnia wymagania prawne obowiązujące w tym zakresie
c) kserokopię decyzji wydaną przez właściwy Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny o zatwierdzeniu obiektu, w którym będą sporządzane posiłki dla Zamawiającego do prowadzenia działalności w zakresie produkcji posiłków od surowca do produktu gotowego i wprowadzenia do obrotu w ramach żywienia osób.
d) kserokopię zaświadczenia wydanego przez właściwy Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny potwierdzające opracowanie i wdrożenie w obiekcie Wykonawcy systemu HACCP
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.8. Wykaz przedmiotowych środków dowodowych Przed zmianą:
1.1. oświadczenie według załącznika nr 1 do SWZ – Formularz oferty, Formularz asortymentowo- cenowy
Po zmianie:
1.1. oświadczenie według załącznika nr 1 do SWZ – Formularz oferty
SEKCJA IV INFORMACJE DODATKOWE
INNE PRZETARGI Z SOSNOWCA
- Balaton reaktywacja, etap 2: miejsca wypoczynkowe, leżaki, pomosty widokowe (BO 24/0/26)
- Wykonanie instalacji wentylacji i klimatyzacji w budynku Inspektoratu w Jaworznie.
- Dostawa środków dezynfekcyjnych
- Dostawa wraz z montażem regałów jezdnych do budynku "C" Sądu Rejonowego w Czeladzi
- " Dostawa: odzieży ochronnej, medycznej oraz obuwia dla pracowników WSS 5."
- Opracowanie dokumentacji projektowej oraz wykonanie robót budowlanych dla zadania pn.: "Remont fragmentu ul. Suchej, Małobądzkiej, Lwowskiej i Gospodarczej w Sosnowcu"
więcej: przetargi w Sosnowcu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług cateringowych.
- Kompleksowe zorganizowanie warsztatów w ramach operacji pn. "Od pola do stołu - innowacje w rozwoju pomorskiej wsi"
- Świadczenie usługi cateringu na potrzeby podopiecznych Punktu opieki dla osób z niepełnosprawnościami z Ukrainy
- Realizacja projektu Klub Integracji Społecznej +
- Dostarczanie posiłków dla Mieszkańców Zamawiającego wraz z dzierżawą kuchni
- Świadczenie usług cateringowych dla seniorów Dziennego Domu Pobytu Seniora w Kolbuszowej
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.