eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sosnowiec › Usługa Cateringową dla uczestników projektu Sosnowieckiego Szpitala Miejskiego Sp. z o.o. w restrukturyzacji - program w ramach realizacji projektu "DDOM w Sosnowieckim Szpitalu Miejskim"



Ogłoszenie z dnia 2022-05-13


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Usługa Cateringową dla uczestników projektu Sosnowieckiego Szpitala Miejskiego Sp. z o.o. w restrukturyzacji – program w ramach realizacji projektu „DDOM w Sosnowieckim Szpitalu Miejskim”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: Sosnowiecki Szpital Miejski Sp. z o.o. w restrukturyzacji

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 240837054

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: Szpitalna 1

1.4.2.) Miejscowość: Sosnowiec

1.4.3.) Kod pocztowy: 41-219

1.4.4.) Województwo: śląskie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22B - Sosnowiecki

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowieniapubliczne@szpital.sosnowiec.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.sosnowiec.pl

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00157663

2.2.) Data ogłoszenia: 2022-05-13

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2022/BZP 00155296/01

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.7. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu

Przed zmianą:
Składane wraz z ofertą – to jest formularzem oferty i Formularzem asortymentowo – cenowym (Załączniki 1, 3):
1.1. Wykonawca dołączy do oferty aktualne na dzień składania ofert oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, - Załącznik nr 2 do SWZ. Informacje zawarte w oświadczeniach będą stanowić wstępny dowód potwierdzający, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu (art. 125 ust.3).
1.2 Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o podwykonawcach w oświadczeniach, o których mowa w rozdz. V pkt 1 niniejszej SWZ lub podmiotowe środki dowodowe dotyczące tego podwykonawcy.
2. Dokumenty składane na wezwanie Zamawiającego:
2.1 W celu potwierdzenia spełniania przez Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, warunków udziału w postępowaniu, określonych w rozdz. V pkt. 2, niniejszej SWZ, zgodnie z art. 274 ust. 1 ustawy Pzp Zamawiający wezwie do złożenia w terminie nie krótszym niż 5 dni, następujących podmiotowych środków dowodowych aktualnych na dzień ich złożenia:
a) wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych usług, w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz, których usługi zostały wykonane lub są wykonywane oraz załączeniem dowodów określających, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie – minimum jedno zamówienie polegające na świadczeniu usługi cateringowej polegającej na dostarczaniu posiłków dla minimum 20 osób (dziennie od poniedziałku do piątku) przez okres co najmniej 3 miesiące w/g wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do SWZ.

Dowodem, o którym mowa wyżej są:
1) poświadczenie, z tym, że w odniesieniu do nadal wykonywanych usług poświadczenie powinno być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy,
2) oświadczenie Wykonawcy – jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia, o którym mowa w pkt 1).
W miejsce poświadczenia, o którym mowa w pkt.1), Wykonawca może przedłożyć dokumenty potwierdzające należyte wykonanie usług, określone w § 9 ust. 1 pkt. 2 Rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz.U. 2020, poz. 2415).

b) kserokopię decyzji wydanej przez właściwy Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny o zatwierdzeniu środka transportu do przewozu posiłków (którymi Wykonawca będzie realizował usługę cateringową), który jest przystosowany i spełnia wymagania prawne obowiązujące w tym zakresie
c) kserokopię decyzji wydaną przez właściwy Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny o zatwierdzeniu obiektu, w którym będą sporządzane posiłki dla Zamawiającego do prowadzenia działalności w zakresie produkcji posiłków od surowca do produktu gotowego i wprowadzenia do obrotu w ramach żywienia osób.
d) kserokopię zaświadczenia wydanego przez właściwy Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny potwierdzające opracowanie i wdrożenie w obiekcie Wykonawcy systemu HACCP

Po zmianie:
Składane wraz z ofertą – to jest formularzem oferty (Załącznik 1):
1.1. Wykonawca dołączy do oferty aktualne na dzień składania ofert oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, - Załącznik nr 2 do SWZ. Informacje zawarte w oświadczeniach będą stanowić wstępny dowód potwierdzający, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu (art. 125 ust.3).
1.2 Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o podwykonawcach w oświadczeniach, o których mowa w rozdz. V pkt 1 niniejszej SWZ lub podmiotowe środki dowodowe dotyczące tego podwykonawcy.
2. Dokumenty składane na wezwanie Zamawiającego:
2.1 W celu potwierdzenia spełniania przez Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, warunków udziału w postępowaniu, określonych w rozdz. V pkt. 2, niniejszej SWZ, zgodnie z art. 274 ust. 1 ustawy Pzp Zamawiający wezwie do złożenia w terminie nie krótszym niż 5 dni, następujących podmiotowych środków dowodowych aktualnych na dzień ich złożenia:
a) wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych usług, w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz, których usługi zostały wykonane lub są wykonywane oraz załączeniem dowodów określających, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie – minimum jedno zamówienie polegające na świadczeniu usługi cateringowej polegającej na dostarczaniu posiłków dla minimum 20 osób (dziennie od poniedziałku do piątku) przez okres co najmniej 3 miesiące w/g wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do SWZ.

Dowodem, o którym mowa wyżej są:
1) poświadczenie, z tym, że w odniesieniu do nadal wykonywanych usług poświadczenie powinno być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy,
2) oświadczenie Wykonawcy – jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia, o którym mowa w pkt 1).
W miejsce poświadczenia, o którym mowa w pkt.1), Wykonawca może przedłożyć dokumenty potwierdzające należyte wykonanie usług, określone w § 9 ust. 1 pkt. 2 Rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz.U. 2020, poz. 2415).

b) kserokopię decyzji wydanej przez właściwy Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny o zatwierdzeniu środka transportu do przewozu posiłków (którymi Wykonawca będzie realizował usługę cateringową), który jest przystosowany i spełnia wymagania prawne obowiązujące w tym zakresie
c) kserokopię decyzji wydaną przez właściwy Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny o zatwierdzeniu obiektu, w którym będą sporządzane posiłki dla Zamawiającego do prowadzenia działalności w zakresie produkcji posiłków od surowca do produktu gotowego i wprowadzenia do obrotu w ramach żywienia osób.
d) kserokopię zaświadczenia wydanego przez właściwy Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny potwierdzające opracowanie i wdrożenie w obiekcie Wykonawcy systemu HACCP

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.8. Wykaz przedmiotowych środków dowodowych

Przed zmianą:
1.1. oświadczenie według załącznika nr 1 do SWZ – Formularz oferty, Formularz asortymentowo- cenowy

Po zmianie:
1.1. oświadczenie według załącznika nr 1 do SWZ – Formularz oferty

SEKCJA IV INFORMACJE DODATKOWE

Zmiana ogłoszenia - omyłka pisarska (wykreślenie słów ,,formularz asortymentowo-cenowy'')

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.