eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Władysławowo › Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych różnych - 5 części do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2023-03-28


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych różnych - 5 części do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Centralny Ośrodek Sportu z siedzibą w Warszawie, (00-449), ul. Łazienkowska 6A, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie (84-120) ul. Żeromskiego 52

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 14273335600035

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Żeromskiego 52

1.5.2.) Miejscowość: Władysławowo

1.5.3.) Kod pocztowy: 84-120

1.5.4.) Województwo: pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL634 - Gdański

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi.wladyslawowo@cos.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.cos.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - instytucja gospodarki budżetowej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

sport

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych różnych - 5 części do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5dddf206-cd44-11ed-b70f-ae2d9e28ec7b

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00153712

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-03-28

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00005041/09/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.5 Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych różnych do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-5dddf206-cd44-11ed-b70f-ae2d9e28ec7b

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
7. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania.
8. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych.
9. Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki.
10. W przypadku formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Pzp, ww. regulacje nie będą miały bezpośredniego zastosowania. – nie dotyczy niniejszego postepowania
11. Informacje, oświadczenia lub dokumenty , inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej:
a. w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (i przekazuje się jako załącznik), lub
b. jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).
12. Jeżeli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, zawierają informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2020 r. poz. 1913 oraz z 2021 r. poz. 1655) wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku „Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”.
13. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”).
Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
 administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Centralny Ośrodek Sportu, ul. Łazienkowska 6a, 00-449 Warszawa.
 Dane kontaktowe do Inspektora Ochrony Danych: iod@cos.pl, tel. 513790306 ;
 Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na ”Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych różnych - 5 części do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu” odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2022 r. poz. 1710 z późn. zm.), dalej „ustawa Pzp”;
 Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
 obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
 w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
 posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych *;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 14/2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 5

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część I - Dżemy, bakalie, keczup, musztarda i podobne
Lp. Nazwa oraz opis wymaganych cech danego asortymentu (kryteria stosowane w celu oceny równoważności) jm ilość
1. 2. 3. 4.
1. CHRZAN TARTY - Skład: chrzan, cukier, ocet, skrobia, sól, kwasek cytrynowy, przeciwutleniacze, Charakteryzuje się śnieżno białym kolorem. waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym max 900 g typu Rolnik,Frutico lub produkt równowazny..Cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu kg 30
2. Daktyle suszone bez pestek-owoce niezniszczone podczas usuwania pestek,smak słodki,bez posmaków zgorzknienia fermentacji,barwa od bursztynowej do ciemnobrązowej,bez obecności szkodników oraz ich pozostałości--opakowanie max 0.50 kg netto,typu Bakalland lub produkt równoważny kg 60
3. DŻEM np. truskawka, wiśnia, czarna porzeczka- wysokosłodzone-gat.I,/zawartość owoców min.35%/-opak słoik lub wiaderko, produkt o wadze jednostkowej netto max 1 kg typu Łowicz,Agrovita,STOVIT lub produkt równoważny-należy podać cenę netto surowca za 1 kg kg 280
4. imbir mielony - opakowanie od 500g-1kg kg 1
5. JABŁKA PRAŻONE typu "SZARLOTKA" gat.I-produkt otrzymany z wysokiej jakości jabłek,pokrojonych w kostkę zanurzonych w słodko-kwaśnej zalewie-zawartość owoców min 80%- waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) w szklanym opakowaniu max 1 kg-należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku typu Ronik,Prospana,Bakalland lub produkt równoważny kg 220
6. Kardamon mielony - opakowanie 20g- 60g kg 0,5
7. KETCHUP łagodny,pikantny - pomidory co najmniej 145 g na 100 g ketchupu,cukier,sól, ekstraty przypraw
opakowanie butelka plastikowa waga netto max 1kg.
Cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu typu Heinz,Włocławek,Roleski lub produkt równoważny kg 40
8. KETCHUP porcjowany saszetka Skład Pomidory (min 120 g na 100 g ketchupu), ocet, cukier, sól,
naturalne aromaty przypraw (m.in. seler), przyprawy. - opakowanie waga netto minimum 10 g np. firmy Fanex,Heinz,develey lub produkt równoważny.
Cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu. szt 20000
9. Konfitura różne smaki opak netto max 500 g-należy podać cenę netto w odniesieniu do 1 kg samego surowca typu Stovit ,KIER lub produkt równoważny kg 80
10. Majonez -saszetki-skład:olej roślinny min.70%,woda,ocet,żółtko jaj,cukier,sól,gorczyca -opakowanie waga minimum 10 gr.Cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu-typu Heinz,Fanex lub produkt równoważny szt 8000
11. Mango suszone-skład: mango suszone co najmniej 85%, cukier-max.10%, regulatory kwasowości,substancja konserwująca:opakowanie max 100 g typu Bakalland lub produkt równoważny kg 15
12. MIGDAŁY PŁATKI - gatunek I, jednolitego jasnoberzowego koloru, płatki nie połamane. pakowane max 0,50 kg,typu Japar lub produkt równoważny kg 25
13. Migdały pokrojone w słupki -opakowanie max 0,25 kg typu Kresto lub produkt równoważny kg 3
14. MIÓD PSZCZELI NATURALNY WIELOKWIATOWY lejący- gatunek I, opakowanie max 1 kg-należy podać cenę netto za 1 kg w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu kg 550
15. MORELE SUSZONE bez pestek - Gatunek I,opakowanie max 0.50 kg,typu Bakalland, Kresto lub produkt równoważny kg 50
16. Musztarda Francuska - z całymi ziarnami gorczcy opakowanie - waga netto max 500g typu Kamis lub produkt równoważny kg 15
17. MUSZTARDA porcjowana - opakowanie saszetka waga netto w opakowaniu minimum 10 gr, np. firmy develey, Roleski,Heinz lub produkt równoważny
Cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu. szt 6500
18. MUSZTARDA SAREPSKA - umiarkowanie ostra o tradycyjnym smaku, gęstej konsystencji i stonowanej barwie z widocznymi ciemnymi kawałeczkami gorczycy,firmy Dawtona,Frutico lub produkt równoważny waga netto produktu w opak max. 1 kg.Cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu. kg 100
19. Nasiona chia-czarno biała barwa z lekkim połyskiem -waga netto produktu w opak max 200 g kg 2
20. OCET 10% spirytusowy - opakowanie butelka szklana lub plastikowa o pojemności max 0,5 litr typu Rolnik Lub produkt równoważny l 140
21. Ocet Balsamiczny- but. szklana a' 500ml max,typu HELCOM lub produkt równoważny l 5
22. Ocet WINNY - garunek I czerwony butelka o pojemności max 1 l l 5
23. OCET WINNY - gatunek I biały,opak.butelka o pojemności max 1l l 5
24. ORZECH WŁOSKI ŁUSKANY - gatunek I, jasnobrązowe połówki typu Bakalland,Helcom lub produkt równoważny, - opakownia min 100 g max 0.50 kg kg 100
25. Pestki dyni Gatunek I, łuskane,opakowanie max 0.50 kg,typu Japar lub produkt równoważny kg 20
26. RODZYNKI SUŁTAŃSKIE - gatunek I, charakteyzują się brązowym, ciemnobursztynowym kolorem, intensywnym i słodkim zapachem, pierwszej jakości, sprężyste i miękkie . opakowane max 500 gr,typu Bakalland,Helcom lub produkt równoważny kg 100
27. SEZAM ZIARNO - waga netto produktu w opak max 0.50 kg kg 15
28. SYROP MALINOWY,malinowy z jeżyną- butelka max do 1l typu Herbapol, CYMES lub produkt równoważny l 15
29. ŚLIWKA KALIFORNIJSKA drylowana- Gatunek I, skład: śliwki suszone bez pestek,substancja konserwująca -sorbinian potasu. o mięsistej strukturze, nie wysuszona, opakowanie waga netto max 0.50 kg,typu Bakallnad lub produkt równoważny kg 60
30. TABASCO BRAND Peper Sauce-opakowanie butelka szklana o pojemności max 60 ml lub produkt równoważny szt 30
31. Wiórki kokosowe - opak, waga produktu netto max 0.25kg kg 10
32. Ziarno słonecznika - opakowanie max 0,50 kg. kg 25
33. Żurawina do mięsa - opakowanie słoik szklany waga wsadu max 0.5 kg -typu ŁOWICZ lub produkt równoważny-należy podać cenę netto za 1 kg w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu kg 10
34. Żurawina suszona opak min 500 gr max 1 kg,typu Bakalland,Japar lub produkt równoważny kg 35

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15831600-8 - Miód

15871110-8 - Ocet lub produkty równoważne

15871230-5 - Ketchup

15871250-1 - Musztarda

15871273-8 - Majonez

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowy

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część II - Mąka, cukier, płatki i inne artykuły suche
Lp. Nazwa oraz opis wymaganych cech danego asortymentu (kryteria stosowane w celu oceny równoważności) jm ilość
1. 2. 3. 4.
1. BUDYŃ- śmietankowy, waniliowy, czekoladowy, powinien charakteryzować się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, nie powinien podchodzić wodą po przyrządzeniu, po zagotowniu powinien mieć wyrazisty smak, kolor i gęstą konsystencję nie zawierającą grudek. Zużycie 110-120g proszku/1 litr mleka. Opakowanie max1,50 kg firmy Winiary lub produkt równoważny. kg 15
2. CUKIER BIAŁY KRYSZTAŁ - opakowanie max 1kg,,typu Polski Cukier,Diamant lub produkt równoważny kg 630
3. Cukier brązowy trzcinowy - opakowanie 1 kg,typu Helcom lub produkt równoważny kg 3
4. CUKIER PUDER - bez zbryleń, opakowanie woreczek foliowy szczelnie zamknięty, opakowaniea - 0,50kg max,typu Diamant lub produkt równoważny kg 40
5. CUKIER WANILIOWY-przyrządzany jest z cukru buraczanego łączonego z laskami wanilii lub ekstraktem wanilii-waga netto produktu w opak max 35 g,typu Delecta lub produkt równoważny kg 30
6. GALARETKA OWOCOWA (Ananas, truskawka, wiśnia, pomarańcza, cytryna)- powinna charakteryzować się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, nie powinna podchodzić wodą po przyrządzeniu, po zagotowniu powinna mieć wyrazisty smak, kolor i odpowiednio gęstą konsystencję, nie zawierającą grudek, Zużycie 150-160 g proszku/1 l wody, opakowanie max 1.50 kg firmy Winiary lub produkt równoważny kg 15
7. Kakao naturalne zawartość tłuszczu kakaowego min 10% -max 12%, opak .max 100 g typu Celiko,Wawel lub produkt równoważny kg 1
8. KASZA GRYCZANA - cała, prażona opakowanie 1 kg i max 5kg,typu ESCA lub produkt równoważny kg 350
9. Kasza jaglana - opakowanie max 2 kg kg 70
10. KASZA JĘCZMIENNA -drobna opakowanie max. 2 kg kg 50
11. KASZA KUS-KUS - gatunek I, opakowanie max 1 kg,typu Gabo lub produkt równoważny kg 50
12. Kasza manna - opak,max 1 kg,typu KUPIEC lub produkt równoważny kg 20
13. KASZA pęczak - opakowanie max 2 kg kg 180
14. KISIEL OWOCOWY -powinien charakteryzować się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, nie powinien podchodzić wodą po przyrządzeniu, po zagotowniu powinien mieć wyrazisty smak, kolor i odpowiednio gęstą konsystencję nie zawierającą grudek. zużycie 150-160g proszku/1 l wody, opakowanie max a'1,50 kg firmy Winiary lub produkt równoważny kg 15
15. MĄKA pszenna typ 450-480 - mąka wysokogatunkowa, mocno zmielona, przesiana,opakowanie max1kg typu Polskie Młyny Mąka Szymanowska lub produkt równoważny kg 1200
16. Mąka kokosowa - op max 1 kg kg 3
17. Mąka kukurydziana - opakowanie 1 kg,typu Melwit lub produkt równoważny kg 3
18. Mąka orkiszowa - op max 1 kg kg 5
19. Mąka orzechowa - op max 1 kg kg 5
20. Mąka żytnia - op max 1 kg kg 5
21. NAPÓJ KAKAOWY (w proszku lub granulkach) typu NESQUIK - opakowanie max 500 g kg 10
22. Pieczywo bezglutenowe różne gatunki/np..owsiane,wieloziarniste jasne i ciemne,ciemne z żurawiną i dynią itp./- op 500g max kg 5
23. Pieczywo WASA Light żytnie-opakowanie kartonik o wadze max 300 g kg 10
24. PŁATKI Gold Flakes z miodem i orzechami - delikatnie opiekane płatki kukurydziane wyprodukowane z najwyższej jakości kukurydzy z dodatkiem miodu. wzbogacone o Witaminy i żelazo.Składniki: kukurydza ( min 60%),opakowanie max 500 g,typu Nestle,Lubella lub produkt równoważny kg 90
25. PŁATKI Cini Minis-płatki zożowe o smaku cynamonowym. Opakowanie max 0.5 kg,typu Lubella,Nestle lub produkt równoważny kg 50
26. PŁATKI KUKURYDZIANE śniadaniowe - delikatnie opiekane płatki kukurydziane wyprodukowane z I gatunku kukurydzy. wzbogacone o Witaminy i żelazo.Składniki: kukurydza (min 55 %), typu Nestle, Lubella ub produkt równoważny.opakowanie max 1 kg kg 85
27. PŁATKI KUKURYDZIANE z miodem - delikatnie opiekane płatki kukurydziane wyprodukowane z I gatunku kukurydzy z dodatkiem miodu. wzbogacone o Witaminy i żelazo. Składniki: kukurydza ( min 55%),opakowanie max 1kg,typu Nestle ,lub produkt równoważny kg 30
28. PŁATKI MUSLI - mieszanka płatków zbożowych, bakalii, orzechów i suszonych owoców, różne rodzaje, opakowanie max 500 g,typu BIFOOD lub produkt równoważny kg 55
29. PŁATKI OWSIANE Górskie - opakowanie max 0.50 kg typu Kupiec,Melvit lub produkt równoważny kg 200
30. Płatki pszenne pelnoziarniste /mąka pszenna pełnoziarnista,mąka pszenna,cukier,syrop glukozowy, LION z dodatkiem pasty karmelowej i czekolady -opakowanie max 500 g firmy Nestle lub produkt równoważny kg 100
31. PŁATKI zbożowe czekoladowe - zbożowe kuleczki o smaku czekoladowym, opakowanie max 500g-typu Nestle,Lubella lub produkt równoważny kg 35
32. Proszek do pieczenia, opakowanie max 50 g kg 5
33. Ryż biały zwykły - gatunek I, opakowanie max 1 kg kg 20
34. RYŻ BRĄZOWY - typu KUPIEC lub produkt Równoważnywaga netto produktu w opak max 1 kg kg 120
35. RYŻ DŁUGOZIARNISTY paraboiled - preparowany tremicznie, ugotowany na sypko powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch, po ugotowaniu nie klei i pozostaje sypki nawet po wielokrotnym podgrzewaniu, ziarno ryżu nie rozpadała się, nie rozdwaja, ma jednolity kształt, kolor jasnożółty, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozkleja sie) opak max 5 kg np.firmy Kupiec lub produkt równoważny kg 600
36. Siemię lniane mielone - opakowanie max 0.5 kg kg 3
37. SKROBIA ZIEMNIACZANA - gatunek I, opakowanie a' 1kg kg 20
38. Stewia - op max 1 kg,typu LOOK FOOD lub produkt równoważny kg 10
39. Wafle ryżowe (różne smaki) - op max 250 g,typu Sonko lub produkt równoważny. kg 5

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15831000-2 - Cukier

15614100-6 - Ryż długoziarnisty

15613311-1 - Płatki kukurydziane

15613313-5 - Muesli lub produkty równoważne

15613380-5 - Płatki owsiane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowy

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część III - warzywa i owoce w zalewach
Lp. Nazwa oraz opis wymaganych cech danego asortymentu (kryteria stosowane w celu oceny równoważności) jm ilość
1. 2. 3. 4.
1. Ananas kostka - gatunek I,w lekkim syropie-puszka metalowa,waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max do 3 kg-należy podać cenę netto za 1 kg surowca po odcieku,typu Kier lub produkt równoważny kg 200
2. ANANASY PLASTRY- w lekkim syropie gatunek I- waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 3kg-należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu KIER lub produkt równoważny kg 60
3. BRZOSKWINIE POŁÓWKI - w lekkim syropie - gatunek I opakowanie puszka metalowa , waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 3kg -należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu KIER lub produkt równoważny kg 70
4. Cieciorka w zalewie-opakowanie słoik lub puszka typu Rolnik,Bonduelle lub produkt równoważny.należy podać cenę netto w odniesieniu do 1 kg samego surowca-po odcieku kg 5
5. FASOLA CZERWONA - gatunek I, puszka metalowa, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 1,5kg -należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu Bonduella,Pudliszki lub produkt równoważny kg 90
6. GROSZEK KONSERWOWY gatunek I - puszka metalowa, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 1kg -należy podać cene netto surowca za 1 kg po odcieku,typu Dawtona lub produkt równoważny kg 35
7. GRUSZKI POŁÓWKI w syropie - gatunek I,opakowanie puszka metalowa,waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 3kg-należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu KIER lub produkt równoważny kg 50
8. Karczochy serca - gatunek I, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) opakowanie puszka 400gr - 2,5 kg max-należy podać cenę surowca netto za 1 kg po odcieku,typu KIER lub produkt równoważny kg 5
9. KIELKI FASOLI MUNG - gatunek I,opakowanie puszka metalowawaga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 500 g-należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu KIER lub produkt równoważny kg 25
10. KOKTAJL OWOCOWY W SYROPIE- skład: (brzoskwinie, gruszka, ananasy, winogrona, papaja), gatunek I, opakowanie puszka metalowa,,. waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 3kg -należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu DRIPOL,HELCOM lub produkt równoważny kg 35
11. KUKURYDZA KONSERWOWA gatunek I, opakowanie puszka metalowa, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 3kg-należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu Jamar,Dawtona,Bonduella lub produkt równoważny kg 220
12. Marchew z groszkiem-produkt składa się z dwóch warstw warzyw :groszku oraz marchewki pokrojonej w kostkę,w zalewie opalizującej z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania.Barwa groszku zielono-oliwkowa,marchewki ciemno-pomarańczowy .smak i zapach kekko słonawy.bez obcych posmaków i zapachów-opakowanie słoik waga max 0,5 kg-należy podać cenę w odniesieniu do 1 kg samego surowca po odcieku,typu rolnik,Kwidzyń,Dawtona,Pudliszki lub produkt równoważny kg 20
13. OGÓRKI kartuskie - całe ogórki,z dodatkiem papryki czerwonej,gorczycy, w słodko-kwaśnej zalewie - waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) w szklanym opakowaniu max do 900 g-należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku typu Dagoma, lub produkt równoważny, termin przydatności co najmniej 4 miesiące od dnia dostarczenia do magazynu Zamawiającego kg 100
14. OGÓRKI KANAPKOWE - gatunek I,opakowanie słoik szklany,waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 500 g, typu Rolnik,FRUTICO -należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu Rolnik lub produkt równoważny kg 45
15. Ogórki konserwowe w zalewie musztardowej-produkt pasteryzowany,skład - ogórki min. 48%, ocet spirytusowy,musztarda,mieszanka warzyw,gorczyca,przyprawy, masa surowca w opakowaniu jednostkowym po odcieku min. 300 g, opakowanie max 1 kg/należy podać cenę surowca netto za 1 kg po odcieku,firmy PROVITUS lub produkt równoważny kg 45
16. OLIWKI Czarne cięte - opakowanie puszka, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max do1,50 kg-należy podać cenę surowca netto za 1 kg po odcieku,typu KIER,Helcom lub produkt rowoważny kg 50
17. OLIWKI ZIELONE cięte - opakowanie puszka, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max do1,50kg-należy podać cenę surowca netto za 1 kg po odcieku,typu KIER,Helcom lub produkt równoważny kg 50
18. Papryka konserwowa czerwona paski - gatunek I, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 2500 g-należy podać cenę surowca netto za 1 kg po odcieku typu Kier lub produkt równoważny kg 25
19. Pędy bambusa - opakowanie szklane, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 500 gr-należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu KIER lub produkt równoważny kg 12
20. PIECZARKA MARYNOWANA CAŁA - gatunek I, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) w szklanym opakowaniu max do 800gr-należy podać cenę surowca netto za 1 kg po odcieku typu Rolnik,Bonduelle lub produkt równoważny kg 35
21. Pomidory suszone w oliwie - opakowanie szklane, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 1 kg-należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu Sottile Gusto lub produkt równoważny kg 35
22. SELER WIÓRKI - opakowanie słoik szklany,waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 1 kg typu Rolnik -należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku typu Rolnik.KIER lub produkt równoważny kg 8
23. TUŃCZYK W SOSIE WŁASNYM ( kawałki ) - Gatunek I, opakowanie puszka, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) waga netto produktu w opak max.500 gr -należy podać cenę surowca netto za 1 kg po odcieku kg 5

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowy

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część IV - Makarony i tłuszcze oraz produkty wegańskie
Lp. Nazwa oraz opis wymaganych cech danego asortymentu (kryteria stosowane w celu oceny równoważności) jm ilość
1. 2. 3. 4.
1. Ciecierzyca /sucha/- opakowanie max 0.50 kg kg 5
2. Kotlety schabowe sojowe - opakowanie max 0,.5 kg kg 3
3. Kotlety wegańskie/sojowe,warzywne,tofu/ opakowanie max 300 gr.zamykane hermetycznie kg 5
4. MAKARON - Łazanki- 100% semoliny z twardej pszenicy DURUM, suchy makaron ma zwartą strukturę i bursztynowy kolor - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie). Po ugotowaniu nie powinien miec jasnoszarej barwy, nie powinien byc miekki, lepki, rozpadający się, opakowanie max 3 kg lub produkt równoważny kg 35
5. Makaron Pene - (rurki) -100% semoliny z twardej pszenicy DURUM, suchy makaron ma zwartą strukturę i bursztynowy kolor - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin,podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie). Po ugotowaniu nie powinien miec jasnoszarej barwy, nie powinien byc miekki, lepki, rozpadający się opakowanie max 3 kg typu Knorr, Lubella, Malma, lub produkt równoważny. kg 360
6. Makaron Bezglutenowy- różne rodzaje,opakowanie max 1 kg /świderek,kolanko,spaghetti/ kg 4
7. Makaron brązowy 100% semolinyz pszenicą DURUM,suchy makaron posiadający zwartą strukturę i bursztynowy kolor.Makaron ugotowany al. Dente powinien zachować swoje właściwośco podczas przetrzymania go w grzanych bufetach,podgrzewaczach,sprężysty,nie klejący się po ugotowaniu,w trakcie bemarowania w przeciągu 3 godzin znie zmieniający swoich właściwości,nie rozpadający się ,opakowanie max 2 kg typu Lubella,Malma lub produkt równoważny kg 140
8. MAKARON -kolanka z falbanką - 100% semoliny z twardej pszenicy DURUM, suchy makaron ma zwartą strukturę i bursztynowy kolor - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie). Po ugotowaniu nie powinien miec jasnoszarej barwy, nie powinien byc miekki, lepki, rozpadający się, opakowanie max 3 kg typu Knorr, Lubella, Malma, Primo Gusto lub produkt równowazny kg 30
9. MAKARON -muszelka - 100% semoliny z twardej pszenicy DURUM, suchy makaron ma zwartą strukturę i bursztynowy kolor - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie). Po ugotowaniu nie powinien miec jasnoszarej barwy, nie powinien byc miekki, lepki, rozpadający się opakowanie max 3 kg typu KNOR , Lubella, Malma, Primo Gusto lub produkt równoważny kg 20
10. MAKARON -Nitka cięta - 100% semoliny z twardej pszenicy DURUM, suchy makaron ma zwartą strukturę i bursztynowy kolor - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie). Po ugotowaniu nie powinien miec jasnoszarej barwy, nie powinien byc miekki, lepki, rozpadający się, opakowanie max 3 kg typu typu Knorr, Lubella, Malma, Primo Gusto lub produkt równoważny kg 100
11. Makaron -Świderki 3 kolory - 100% semoliny z twardej pszenicy DURUM, suchy makaron ma zwartą strukturę i bursztynowy kolor - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie). Po ugotowaniu nie powinien miec jasnoszarej barwy, nie powinien byc miekki, lepki, rozpadający się, opakowanie max 3 kg typu Knorr, Lubella, Malma, Primo Gusto lub produkt równoważny kg 100
12. MAKARON -świderki-100% semoliny z twardej pszenicy DURUM, suchy makaron ma zwartą strukturę i bursztynowy kolor - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie). Po ugotowaniu nie powinien miec jasnoszarej barwy, nie powinien byc miekki, lepki, rozpadający się, opakowanie max 3 kg typu Knorr, Lubella, Malma, Primo Gusto lub produkt równoważny kg 240
13. MAKARON typu FARFALLE - (kokardki) -100% semoliny z twardej pszenicy DURUM, suchy makaron ma zwartą strukturę i bursztynowy kolor - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie). Po ugotowaniu nie powinien miec jasnoszarej barwy, nie powinien byc miekki, lepki, rozpadający się, opakowanie max 3 kg typu Knorr, Lubella, Malma, Primo Gusto lub produkt równoważny kg 75
14. MAKARON typu LASAGNE -100% semoliny z pszenicy DURUM - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie) opakowanie max 3 kg typu Knorr, Lubella, Malma, Primo Gusto lub produkt równoważny kg 50
15. MAKARON typu SPAGHETTI -100% semoliny z pszenicy DURUM - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie) opakowanie max 3 kg typu Knorr, Lubella, Malma, Primo Gusto lub produkt równoważny kg 150
16. MAKARON typu TAGLIATELLE - (Gniazdka szeroka wstążka) 100% semoliny z twardej pszenicy DURUM, suchy makaron ma zwartą strukturę i bursztynowy kolor - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie). Po ugotowaniu nie powinien miec jasnoszarej barwy, nie powinien byc miekki, lepki, rozpadający się opakowanie max a' 3kg typu typu Knorr, Lubella, Malma, Primo Gusto lub produkt równoważny. kg 100
17. MAKARON W KSZTAŁCIE RYŻU - 100% semoliny z pszenicy DURUM - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch. opakowanie max 1 kg np. firmy Primo Gusto,lubella lub produkt równoważny kg 10
18. Makaron zacierka 100% semoliny z pszenicy DURUM,suchy makaron posiadający zwartą strukturę i bursztynowy kolor.Makaron ugotowany al. Dente powinien zachowywać swoje właściwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetach,podgrzewaczach,sprężysty, nie klejący się po ugotowaniu,w trakcie bemarowania w przeciągu co najmniej 2 godzin,nie zmieniający swoich właściwości ,nie rozpadający się,opakowanie max 1 kg typu Malma,Lubella lub produkt równoważny kg 50
19. Masło orzechowe kremowe-skład-orzeszki ziemne,olej słonecznikowy,całkowicie uwodniony tłuszcz palmowy,może zawierać również inne orzechy-opakowanie o pojemności max 0.50 kg-firmy Felix-należy podać cenę netto za 1 kg w odniesieniu do wagi surowca wskazanego na opakowaniu kg 15
20. OLEJ rzepakowy z pierwszego tłoczenia - opakowanie 1- 5l,typu Kujawski,Bielmar Beskidzki lub produkt równoważny l 1500
21. OLEJ z pestek winogron -dodatek do sałatek,smazenia oraz pieczenia.bezzapachowy podkreśla naturalny smak potraw, Opakowanie max 1 litr ,typu Helcom lub produkt równoważny l 110
22. Olej arachdowy - opakowanie 1 l max l 5
23. Olej kokosowy - op max 500 ml ,termin przydatności co najmniej 2 miesiące od daty dostarczenia do magazynu Zamawiającego litr 3
24. Olej Lniany - opakowanie max 1 l, l 5
25. Olej sezamowy-olej roślinny otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno nasion sezamowych,kolor -od jasno-po ciemnożółty do brązowego-opakowanie szklane,max 1000 ml, l 5
26. Pasta hummus -różne smaki/np.z oliwkami,klasyczny,z papryką suszonymi pomidorami itp./-bez glutenu,pszenicy,laktozy,-produkt wegański,opak,max 200 g kg 2
27. Steki sojowe - opakowanie max 500-600g kg 3
28. Tortilla pszenna - rozmiar max 32 cm.. kg 90

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15850000-1 - Produkty z ciasta makaronowego

15851000-8 - Produkty mączne

15851100-9 - Makaron niegotowany

15412000-9 - Tłuszcze

15411140-5 - Olej kokosowy

15411200-4 - Olej spożywczy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowy

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część V- słodycze
Lp. Nazwa oraz opis wymaganych cech danego asortymentu (kryteria stosowane w celu oceny równoważności) jm ilość
1. 2. 3. 4.
1. BATON typu MARS- waga min. 51 g,nugatowe nadzienie oblane mleczną czekoladą lub produkt równoważny szt 80
2. Baton typu Snickers-masa netto min.50 g
Batonik z nugatowym nadzieniem, ze świeżo prażonymi orzeszkami ziemnymi oblanymi karmelem i mleczną czekoladą lub produkt równoważny szt 160
3. BATON typu TWIX- waga min. 50 g-ciasteczka oblane karmelem i mleczną czekoladą lub produkt równoważny szt 200
4. Chipsy lays różne smaki/fromage,paprykowe,zielona cebulka,bekon/ opak min.140 g lub produkt równoważny szt 60
5. Ciastka delicje-kombinacja soczystej galaretki,miękkiego biszkoptu i aksamitenj czekolady różne smaki/pomarańczowy,malinowy,morelowy-opak o wadze min.145 g lub produkt równoważny szt 40
6. Ciastka Jeżyki różne smaki -waga opak min 135 g lub produkt równoważny szt 40
7. Ciastka pieguski różne smaki waga min 130 g lub produkt równoważny szt 40
8. Czekolada gorzka typu Wedel,Goplana waga min 90 g lub produkt równoważny szt 20
9. czekolada milka różne smaki 100 g lub produkt równoważny szt 80
10. czekolada nussbiesser 100 g lub produkt równoważny szt 50
11. Czekolada wedel rozne smaki waga min.90 g lub produkt równoważny szt 40
12. Orzeszki ziemne typu Orzeszki firmy Feliks-puszka o wadze min.140 g.solone, z miodem lub produkt równoważny szt 24
13. Paluszki słone typu lajkonik-opak. 70 g lub produkt równoważny szt 40
14. Wafelek typu KINDER BUENO-wafel pokryty czekoladą ,wypełniony delikatnym mleczno-orzechowym nadzieniem ,waga min 43 g/2 x min,21,5 g/ lub produkt równoważny szt 90
15. Wafelek typu Knoppers- mleczno-orzechowy waga min. 25 g Firmy Strock lub produkt równoważny szt. 96
16. Wafelek typu PRINCE POLO CLASSIC- kruchy wafel z kremem kakaowym oblany czekoladą. Waga min 35g lub produkt równoważny szt 256
17. Wafle familijne z nadzieniem-różne smaki/śmietankowe,orzechowe.kakaowe,trusk-śmietankowe//-waga opakowania min 175 g lub produkt równoważny szt 40
18. WAFLE W CZEKOLADZIE typu Princessa Maxi- lekki, puszysty wafelek oblany czekoladą o smakach kokosowa biała, orzechowa, mleczna czekolada. Waga min 44 g lub produkt równoważny szt 224

4.2.6.) Główny kod CPV: 15842300-5 - Wyroby cukiernicze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15842100-3 - Czekolada

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowy

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

1. dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w polskich normach przenoszących normy europejskie oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia, a wykonawca powinien posiadać atesty i/lub pozwolenia potwierdzające, że poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają wskazanym normom. wymagane jest złożenie odpowiedniego oświadczenia o treści wskazanej w pkt. 8 uzupełniającego formularza oferty (załącznik nr 2 do SWZ), a zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających powyższe okoliczności i jakość produktów przy danej dostawie
2. oświadczenia o właściwościach oferowanych produktów wymagane w tabeli asortymentowej każdej z części zamówienia w kol. 3 (załącznik nr 2 do SWZ)

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:

1. oświadczenia o treści wskazanej w pkt. 8 uzupełniającego formularza oferty
2. oświadczenia o właściwościach oferowanych produktów wymagane w tabeli asortymentowej każdej z części zamówienia w kol. 3

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Inne środki dowodowe (nie wynikające z ustawy Prawo zamówień publicznych) – Zamawiający przed podpisaniem umowy wzywa wykonawcę, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, do złożenia w wyznaczonym terminie, aktualnego na dzień złożenia, oświadczenia na potwierdzenie braku podstaw wykluczenia z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. (Dz.U. z 2022 r. poz. 835) o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 PZP oraz oświadczenie na potwierdzenie braku podstaw wykluczenia z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. (Dz.U. z 2022 r. poz. 835) o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie (dotyczy analogicznie wspólników spółki cywilnej)

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

ZMIANA UMOWY
1. Strony dopuszczają możliwość zmiany umowy w trakcie jej wykonywania w zakresie zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT) na podstawie odrębnych przepisów, które wejdą w życie po dniu zawarcia umowy, od dnia dokonania zmian przepisów w tym zakresie, proporcjonalnie do wprowadzonych zmian przepisów,
2. Wniosek o dokonanie zmiany Umowy należy przedłożyć na piśmie, a okoliczności stanowiące podstawę zmiany Umowy powinny być uzasadnione, a w miarę możliwości również udokumentowane przez Wykonawcę.
3. Zmiany Umowy, za wyjątkiem zmiany ustawowej stawki podatku od towarów i usług (VAT), o której mowa w ust. 1, nie mogą skutkować wzrostem cen jednostkowych brutto w ramach przedmiotu umowy.
4. Zmiana postanowień zawartej Umowy może nastąpić za zgodą obu Stron wyrażoną na piśmie, pod rygorem nieważności

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-04-05 08:00

8.2.) Miejsce składania ofert: platforma e-zamówienia

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-04-05 09:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-05-04

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.