Ogłoszenie z dnia 2023-03-10
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00122335/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-03-06
- 2023/BZP 00137389/01 - Wynik z dnia 2023-03-15
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Przygotowanie oraz wydawanie gorących posiłków w punkcie żywieniowym.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy
1.2.) Oddział zamawiającego: Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 010847964
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Jana Cybisa 7
1.4.2.) Miejscowość: Warszawa
1.4.3.) Kod pocztowy: 02-784
1.4.4.) Województwo: mazowieckie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa
1.4.7.) Numer telefonu: 22 5441200
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@ops-ursynow.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://ops-ursynow.pl/
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00131077
2.2.) Data ogłoszenia: 2023-03-10
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2023/BZP 00122335
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia Przed zmianą:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowywaniu oraz wydawaniu gorących posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy w punkcie żywieniowym na terenie Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w Załączniku nr 4 do SWZ.
3. Zamówienie musi być realizowane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz.U. z 2022 r., poz. 213 z późn. zm.).
4. Łączna liczba gorących posiłków będzie wynosić 11 640. Szacowana miesięczna liczba zamawianych gorących posiłków będzie wynosić około 970.
5. Liczba gorących posiłków będzie ulegać zmianie w zależności od bieżących potrzeb osób kwalifikujących się do tego rodzaju pomocy społecznej. Przewiduje się, iż zamówienie zostanie zrealizowane na poziomie nie mniejszym niż 70% całkowitej wartości zamówienia.
6. Wykonawca będzie wydawał posiłki 7 dni w tygodniu od godz. 12.00 do godz. 16.00.
7. Wykonawca na żądanie Zamawiającego zobowiązany będzie zapewnić posiłki dietetyczne, w szczególności lekkostrawne, cukrzycowe, niskobiałkowe, wysokobiałkowe lub wegetariańskie. Ich ilość uzależniona będzie od rzeczywistych potrzeb zgłaszanych przez osoby uprawnione do korzystania z nich, jednakże nie więcej niż 60% wszystkich posiłków, o których mowa w ust. 4.
8. Wykonawca może przygotowywać posiłki w kuchni w punkcie żywieniowym lub w kuchni zlokalizowanej w odrębnej lokalizacji. Wykonawca, który nie posiada kuchni w miejscu wydawania gorących posiłków, zobowiązany jest do dowozu posiłków środkiem transportu przeznaczonym wyłącznie do tego celu. W tym przypadku jakość i temperatura posiłków muszą również spełniać wymagania Zamawiającego.
Uzupełnienie Opisu Przedmiotu Zamówienia stanowią warunki realizacji Przedmiotu Zamówienia zawarte w Wzorze Umowy, stanowiących Załącznik nr 5 do SWZ.
Szczegóły w Rozdziale IV SWZ.
Po zmianie:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowywaniu oraz wydawaniu gorących posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy w punkcie żywieniowym na terenie Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w Załączniku nr 4 do SWZ.
3. Zamówienie musi być realizowane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz.U. z 2022 r., poz. 213 z późn. zm.).
4. Łączna liczba gorących posiłków będzie wynosić 11 640. Szacowana miesięczna liczba zamawianych gorących posiłków będzie wynosić około 970.
5. Liczba gorących posiłków będzie ulegać zmianie w zależności od bieżących potrzeb osób kwalifikujących się do tego rodzaju pomocy społecznej. Przewiduje się, iż zamówienie zostanie zrealizowane na poziomie nie mniejszym niż 70% całkowitej wartości zamówienia.
6. Wykonawca będzie wydawał posiłki 7 dni w tygodniu od godz. 12.00 do godz. 15.00.
7. Wykonawca na żądanie Zamawiającego zobowiązany będzie zapewnić posiłki dietetyczne, w szczególności lekkostrawne, cukrzycowe, niskobiałkowe, wysokobiałkowe lub wegetariańskie. Ich ilość uzależniona będzie od rzeczywistych potrzeb zgłaszanych przez osoby uprawnione do korzystania z nich, jednakże nie więcej niż 60% wszystkich posiłków, o których mowa w ust. 4.
8. Wykonawca może przygotowywać posiłki w kuchni w punkcie żywieniowym lub w kuchni zlokalizowanej w odrębnej lokalizacji. Wykonawca, który nie posiada kuchni w miejscu wydawania gorących posiłków, zobowiązany jest do dowozu posiłków środkiem transportu przeznaczonym wyłącznie do tego celu. W tym przypadku jakość i temperatura posiłków muszą również spełniać wymagania Zamawiającego.
Uzupełnienie Opisu Przedmiotu Zamówienia stanowią warunki realizacji Przedmiotu Zamówienia zawarte w Wzorze Umowy, stanowiących Załącznik nr 5 do SWZ.
Szczegóły w Rozdziale IV SWZ.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Oprac. doku. projekt. wraz z wykonaniem robót bud. dla zad. pn.: "Budowa infrastruktury na potrzeby pułku przeciwlotniczego (I faza) w m. Ostrołęka - rozbiórka szklarni i bud. ogrodzenia"
- świadczenie usług transportu sanitarnego na potrzeby Warszawskiego Szpitala Południowego sp. z o.o.
- Dostawa subskrypcji licencji systemu VMware
- Opracowanie wielobranżowej dokumentacji projektowej dla zadania remontowego pn. "Remont parteru i I piętra w budynku Sądu Rejonowego w dla m. st. Warszawy w Warszawie przy ul. Marszałkowskiej 82 "
- Świadczenie usług pocztowych w obrocie krajowym i zagranicznym dla potrzeb Centralnego Ośrodka Informatyki
- DOSTAWY WORKÓW I BIURET DO SPORZĄDZANIA MIESZANIN DO ŻYWIENIA POZAJELITOWEGO
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 7 im. rtm. Witolda Pileckiego we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025.
- "Kompleksowa organizacja czterech wyjazdów pozaregionalnych (poza województwo świętokrzyskie) dla maksymalnie 12 osób w ramach projektu realizowanego przez Wojewódzki Urząd Pracy w Kielcach".
- "Wykonanie usługi cateringowej na warsztaty w ramach projektu Era materiałów - popularyzacja inżynierii materiałowej wśród uczniów szkół średnich"
- Wykonanie usługi cateringowej na potrzeby Uniwersytetu Kaliskiego-Wydział Nauk Społecznych
- Świadczenie usług cateringowych na rzecz Przedszkola Publicznego nr 1 i nr 2 w Kamieniu Pomorskim
- Świadczenie usług gastronomicznych dla Szpitala Ogólnego w Kolnie
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.