eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Grabów nad Prosną › Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. UNICEF w Grabowie nad Prosną w 2022 r.



Ogłoszenie z dnia 2022-03-11


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole
Podstawowej im. UNICEF w Grabowie nad Prosną w 2022 r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania

1.2.) Nazwa zamawiającego: SZKOŁA PODSTAWOWA IM. UNICEF W GRABOWIE NAD PROSNĄ

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000261746

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Szkolna 1

1.5.2.) Miejscowość: Grabów nad Prosną

1.5.3.) Kod pocztowy: 63-520

1.5.4.) Województwo: wielkopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL416 - Kaliski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp_grabow.zamowienia@op.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp.grabow.szkolnastrona.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - inne państwowe i samorządowe osoby prawne utworzone na podstawie odrębnych ustaw w celu wykonywania zadań publicznych

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole
Podstawowej im. UNICEF w Grabowie nad Prosną w 2022 r.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-68ab3c3d-8989-11ec-9bc1-c2db95d08897

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00082520

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-03-11

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00034353/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. UNICEF w Grabowie nad Prosną w 2022 r.

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00051507/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: SP.2730.2.2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Wymagania dotyczące jaj:
􀀀 klasy A o normalnym kształcie, skorupka nie uszkodzona,
􀀀 komora powietrzna o wysokości nieprzekraczającej 6mm, nieruchoma,
􀀀 białko przejrzyste, gęste, bez ciał obcych,
􀀀 żółtko słabo widoczne, kuliste, przy obracaniu jajem słabo ruchliwe, powracające do
centralnego położenia, bez ciał obcych,
􀀀 tarczka zarodka niewidoczna,
􀀀 zapach swoisty, bez obcego zapachu,
􀀀 jaja różnej wielkości,
Trwałość - okres przydatności do spożycia deklarowany 14 dni od daty dostawy do magazynu
odbiorcy.
Pakowanie – pojemniki wytłoczki lub inne zapewniające higieniczną dostawę (materiał
opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą/wytłoczką.
Opakowanie zbiorcze zabezpieczone folią oraz posiadające opis producenta.
Oznakowanie opakowania powinno zawierać:
􀀀 datę minimalnej trwałości, która nie powinna przekraczać 28 dni,
􀀀 nazwę, adres i numer zakładu pakującego jaja,
􀀀 liczbę jaj,
􀀀 klasę jakościową,
􀀀 metodę chowu kur np. jaja od kur utrzymywanych na ściółce,
􀀀 klasę wagową.
Towar będzie nieprzyjęty, jeżeli będą:
􀀀 pobite, nadtłuczone jaja,
􀀀 pojemniki wskazujące na wyciek białka/żółtka jaja,
􀀀 zapach, konsystencja wskazująca na produkt stary, zepsuty,
􀀀 obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność
szkodników oraz ich pozostałości,
􀀀 opakowania bez oznakowania, uszkodzone mechaniczne, zabrudzone.
Szczegółowy opis znajduje się w Załączniku nr 1 dla Części 1.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.5.) Wartość części: 1560,00 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 2 - Sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych
Wymagania dotyczące gotowych artykułów spożywczych:
􀀀 opakowanie nienaruszone, czyste, brak zawilgocenia,
􀀀 produkt o właściwej dla niego konsystencji, brak wilgoci,
􀀀 zapach swoisty, bez obcego zapachu.
Trwałość - okres przydatności do spożycia min. 75% okresu deklarowanego przez producenta,
liczony od daty dostawy do magazynu odbiorcy.
Pakowanie – oryginalne dla produktu, zawierająca etykietę producenta.
Oznakowanie opakowania powinno zawierać (odpowiednio do rodzaju produktu):
􀀀 nazwy żywności,
􀀀 wykazu składników,
􀀀 wszelkich składników lub substancji powodujących alergie lub reakcje,
􀀀 nietolerancji użytych przy wytworzeniu lub przygotowywaniu żywności i nadal obecnych w
produkcie gotowym (nawet, jeżeli ich forma uległa zmianie),
􀀀 ilości określonych składników,
􀀀 ilości netto żywności,
􀀀 daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia,
􀀀 specjalnych warunków przechowywania lub warunków użycia,
􀀀 instrukcji użycia,
􀀀 danych identyfikujących podmiot odpowiedzialny za przekazywanie,
􀀀 informacji na temat żywności,
􀀀 informacji o wartości odżywczej.
Towar będzie nieprzyjęty, jeżeli będą:
􀀀 opakowania zniszczone, zawilgocone, brudne, wskazujące na ubytek produktu,
􀀀 zapach, konsystencja wskazująca na produkt stary, zepsuty,
􀀀 obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność
szkodników oraz ich pozostałości,
􀀀 opakowania bez oznakowania, uszkodzone mechaniczne, zabrudzone.
Szczegółowy opis znajduje się w Załączniku nr 1 dla Części 2.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.5.) Wartość części: 16477,50 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 3 – Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin
Wymagania dotyczące mięsa:
􀀀 powierzchnia gładka, niezakrwawiona, niepostrzępiona, bez opiłków kości, przekrwień,
pomiażdżonych kości, głębokich ponacinań, powierzchnia tkanki mięśniowej i tłuszczowej
połyskująca, sucha lub lekko wilgotna; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni,
􀀀 czystość – mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń,
􀀀 barwa – mięśni jasnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny
odcień szary lub zielonkawy; tłuszczu biała z odcieniem kremowym lub lekko różowym,
􀀀 konsystencja – jędrna, elastyczna;
􀀀 zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i
rozpoczynającego się psucia, niedopuszczalny zapach obcy.
Zawartość zanieczyszczeń w produkcie zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem;
Wymagania mikrobiologiczne zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.
Trwałość - okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie
mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy.
Pakowanie – pojemniki plastikowe lub inne zapewniające higieniczną dostawę (materiał
opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą. Każdy asortyment
produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku.
Oznakowanie opakowania powinno zawierać:
􀀀 nazwę asortymentu,
􀀀 dane identyfikujące producenta asortymentu,
􀀀 dane identyfikujące miejsce pochodzenia,
􀀀 zawartość netto asortymentu,
􀀀 data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia,
􀀀 warunki przechowywania,
􀀀 oznaczenie partii produkcyjnej.
Towar będzie nieprzyjęty, jeżeli będą:
􀀀 obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona,
􀀀 zastosowane środki konserwujące np. octany, askorbiniany, sól peklująca,
􀀀 objawy obniżenia jędrności i elastyczności, objawy wskazujące na zaparzenie mięsa,
􀀀 obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność
szkodników oraz ich pozostałości;
􀀀 opakowania bez oznakowania, uszkodzone mechaniczne, zabrudzone.
Wymagania dotyczące wędlin:
Trwałość: okres przydatności do spożycia produktu deklarowany przez producenta powinien
wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy.
Opakowania:
􀀀 jednostkowe – może stanowić folia zawierająca oznaczenia wyrobów zgodnie z
obowiązującymi w tym zakresie normami, przeznaczona do kontaktu z żywnością, pakowane w
atmosferze modyfikowanej, gramatura opakowań musi mieścić się w przedziałach od 1/2 do 4 kg
dla poszczególnych wyrobów;
􀀀 transportowe – zamawiane produkty dostarczane będą w pojemnikach wykonanych z
materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, zamkniętych pokrywą.
Oznakowanie opakowania powinno zawierać:
􀀀 nazwę produktu,
􀀀 skład surowcowy produktu gotowego,
􀀀 dane identyfikujące producenta produktu,
􀀀 dane identyfikujące miejsce pochodzenia,
􀀀 zawartość netto produktu,
􀀀 data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia,
􀀀 warunki przechowywania,
􀀀 oznaczenie partii produkcyjnej.
Towar będzie nieprzyjęty, jeżeli będą:
􀀀 obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zawilgocenie
powierzchni, uszkodzenie, połamanie, składniki użyte do produkcji zbyt rozdrobnione,
pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami, itp., skupiska jednego ze składników,
􀀀 obecność bakterii salmonelli w 25 g, gronkowców chorobotwórczych w 0,1 g i z grupy coli 0,1
g, obecność szkodników oraz ich pozostałości,
􀀀 brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia.
Szczegółowy opis znajduje się w Załączniku nr 1 dla Części 3.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.5.) Wartość części: 35812,75 PLN

Część 4

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 4 – Sukcesywna dostawa nabiału
Wymagania dotyczące nabiału (produkty mleczarskie):
􀀀 opakowanie nienaruszone, czyste, brak zawilgocenia,
􀀀 produkt o właściwej dla niego konsystencji,
􀀀 zapach swoisty, bez obcego zapachu.
Trwałość - okres przydatności do spożycia min. 75% okresu deklarowanego przez producenta,
liczony od daty dostawy do magazynu odbiorcy.
Pakowanie – Opakowania oryginalne producenta, przystosowane do kontaktu z żywnością.
Opakowanie jednostkowe i zbiorcze musi zawierać etykietę producenta.
Oznakowanie opakowania powinno zawierać co najmniej (odpowiednio do rodzaju produktu):
􀀀 nazwy wyrobu,
􀀀 wykazu składników (jeżeli jest ich więcej niż jeden podstawowy) oraz ich ilości,
􀀀 wszelkich składników lub substancji powodujących alergie lub reakcje,
􀀀 nazwa i adres firmy i/lub producenta,
􀀀 ilości netto żywności,
􀀀 daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia,
Towar będzie nieprzyjęty, jeżeli będą:
􀀀 opakowania będą zniszczone, zawilgocone, brudne, wskazujące na ubytek produktu,
􀀀 zapach, konsystencja wskazująca na produkt stary, zjełczały, zepsuty, z pleśnią,
􀀀 obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność
szkodników oraz ich pozostałości,
􀀀 opakowania bez oznakowania, uszkodzone mechaniczne, zabrudzone.
Szczegółowy opis znajduje się w Załączniku nr 1 dla Części 4.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.5.) Wartość części: 12830,10 PLN

Część 5

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 5 – Sukcesywna dostawa pieczywa
Wymagania dotyczące pieczywa:
􀀀 opakowanie nienaruszone, czyste, brak zawilgocenia,
􀀀 produkt świeży, wypieczony, nieprzypalony, bez pleśni,
􀀀 kromki pieczywa nie kruszą się/rozpadają na części, konsystencja umożliwia swobodne
smarowanie masłem, serkiem itp.,
􀀀 zapach swoisty, bez obcego zapachu.
Trwałość - okres przydatności do spożycia min. 75% okresu deklarowanego przez producenta,
liczony od daty dostawy do magazynu odbiorcy.
Pakowanie – Opakowania oryginalne producenta, przystosowane do kontaktu z żywnością.
Dopuszczane jest opakowanie jednostopniowe. Opakowanie zbiorcze musi zawierać etykietę
producenta.
Oznakowanie opakowania powinno zawierać co najmniej (odpowiednio do rodzaju produktu):
􀀀 nazwy wyrobu,
􀀀 wykazu składników,
􀀀 wszelkich składników lub substancji powodujących alergie lub reakcje,
􀀀 nazwa i adres firmy i/lub producenta,
􀀀 ilości netto żywności,
􀀀 daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia.
Towar będzie nieprzyjęty, jeżeli będą:
􀀀 opakowania będą zniszczone, zawilgocone, brudne, wskazujące na ubytek produktu,
􀀀 zapach, konsystencja wskazująca na produkt stary, zepsuty, z pleśnią,
􀀀 obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność
szkodników oraz ich pozostałości,
􀀀 opakowania bez oznakowania, uszkodzone mechaniczne, zabrudzone.
Szczegółowy opis znajduje się w Załączniku nr 1 dla Części 5.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.5.) Wartość części: 2736,00 PLN

Część 6

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 6 – Sukcesywna dostawa świeżych owoców i warzyw
Wymagania dotyczące owoców i warzyw:
􀀀 owoce i warzywa całe, zdrowe, czyste,
􀀀 wolne od chorób i szkodników,
􀀀 o odpowiednim stopniu dojrzałości, nadające się do bezpośredniego użycia lub przeróbki,
􀀀 zapach swoisty, bez obcego zapachu.
Trwałość - okres przydatności do spożycia min. 75% okresu deklarowanego przez producenta,
liczony od daty dostawy do magazynu odbiorcy.
Pakowanie – Opakowania zbiorcze zawierające etykietę producenta. Czyste, trwałe,
zabezpieczające towar przed rozsypaniem się.
Oznakowanie opakowania powinno zawierać co najmniej (odpowiednio do rodzaju produktu):
􀀀 nazwy wyrobu,
􀀀 nazwa i adres firmy i/lub producenta,
􀀀 ilości brutto żywności,
􀀀 daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia.
Towar będzie nieprzyjęty, jeżeli będą:
􀀀 opakowania będą zniszczone, zawilgocone, brudne, wskazujące na ubytek produktu,
􀀀 zapach, konsystencja wskazująca na produkt stary, zepsuty, z pleśnią,
􀀀 obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność
szkodników oraz ich pozostałości,
􀀀 opakowania bez oznakowania, uszkodzone mechaniczne, zabrudzone.
Szczegółowy opis znajduje się w Załączniku nr 1 dla Części 6.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.5.) Wartość części: 18228,52 PLN

Część 7

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 7 – Sukcesywna dostawa wyrobów garmażeryjnych niemrożonych
Wymagania dotyczące gotowych produktów:
􀀀 produkty gotowe (m.in. pierogi, kopytka, gołąbki itp.) ugotowane – gotowe do podgrzania (nie
mrożone, mogą być schłodzone),
􀀀 produkty w konsystencji zwarte – nie pokruszone, nie połamane,
􀀀 produkty możliwe do podziału – nie posklejane,
􀀀 zapach swoisty, bez obcego zapachu.
Trwałość - okres przydatności do spożycia min. 75% okresu deklarowanego przez producenta,
liczony od daty dostawy do magazynu odbiorcy.
Pakowanie – Opakowania zbiorcze zawierające etykietę producenta. Czyste, trwałe,
zabezpieczające towar przed rozsypaniem się.
Oznakowanie powinno zawierać co najmniej (odpowiednio do rodzaju produktu):
􀀀 nazwy wyrobu,
􀀀 nazwa i adres firmy i/lub producenta,
􀀀 ilości brutto żywności,
􀀀 daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia,
􀀀 składniki i wartości odżywcze,
􀀀 sposób przygotowania do spożycia.
Towar będzie nieprzyjęty, jeżeli będą:
􀀀 opakowania będą zniszczone, zawilgocone, brudne, wskazujące na ubytek produktu,
􀀀 zapach, konsystencja wskazująca na produkt stary, zepsuty, z pleśnią,
􀀀 produkt sklejony w jedną „bryłkę”,
􀀀 opakowania bez oznakowania, uszkodzone mechaniczne, zabrudzone.
Szczegółowy opis znajduje się w Załączniku nr 1 dla Części 7.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.5.) Wartość części: 17265,50 PLN

Część 8

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 8 – Sukcesywna dostawa ziemniaków (jadalne, białe)
Wymagania dotyczące ziemniaków:
􀀀 ziemniaki białe,
􀀀 całe, zdrowe, czyste,
􀀀 wolne od chorób i szkodników,
􀀀 o odpowiednim stopniu dojrzałości, nadające się do bezpośredniego użycia lub przeróbki,
􀀀 zapach swoisty, bez obcego zapachu.
Trwałość - okres przydatności do spożycia min. 75% okresu deklarowanego przez producenta,
liczony od daty dostawy do magazynu odbiorcy.
Pakowanie – Opakowania zbiorcze zawierające etykietę producenta. Czyste, trwałe,
zabezpieczające towar przed rozsypaniem się.
Oznakowanie opakowania powinno zawierać co najmniej (odpowiednio do rodzaju produktu):
􀀀 nazwy wyrobu,
􀀀 nazwa i adres firmy i/lub producenta,
􀀀 ilości brutto żywności,
􀀀 daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia.
Towar będzie nieprzyjęty, jeżeli będą:
􀀀 opakowania będą zniszczone, zawilgocone, brudne, wskazujące na ubytek produktu,
􀀀 zapach, konsystencja wskazująca na produkt stary, zepsuty, z pleśnią,
􀀀 obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność
szkodników oraz ich pozostałości,
􀀀 opakowania bez oznakowania, uszkodzone mechaniczne, zabrudzone.
Szczegółowy opis zamówienia znajduje się w Załączniku nr 1 dla Części 8.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.5.) Wartość części: 7440,00 PLN

Część 9

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 9 – Sukcesywna dostawa drobiu świeżego
Wymagania dotyczące drobiu:
􀀀 powierzchnia gładka, niezakrwawiona, niepostrzępiona, bez opiłków kości, przekrwień,
pomiażdżonych kości, głębokich ponacinań, powierzchnia tkanki mięśniowej i tłuszczowej
połyskująca, sucha lub lekko wilgotna; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni,
􀀀 czystość – mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń,
􀀀 barwa – mięśni jasnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny
odcień szary lub zielonkawy; tłuszczu biała z odcieniem kremowym lub lekko różowym,
􀀀 konsystencja – jędrna, elastyczna;
􀀀 zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i
rozpoczynającego się psucia, niedopuszczalny zapach obcy.
Zawartość zanieczyszczeń w produkcie zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem;
Wymagania mikrobiologiczne zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.
Trwałość - okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie
mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy.
Pakowanie – pojemniki plastikowe lub inne zapewniające higieniczną dostawę (materiał
opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą. Każdy asortyment
produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku.
Oznakowanie opakowania powinno zawierać:
􀀀 nazwę asortymentu,
􀀀 dane identyfikujące producenta asortymentu,
􀀀 dane identyfikujące miejsce pochodzenia,
􀀀 zawartość netto asortymentu,
􀀀 data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia,
􀀀 warunki przechowywania,
􀀀 oznaczenie partii produkcyjnej.
Towar będzie nieprzyjęty, jeżeli będą:
􀀀 obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona,
􀀀 zastosowane środki konserwujące np. octany, askorbiniany, sól peklująca,
􀀀 objawy obniżenia jędrności i elastyczności, objawy wskazujące na zaparzenie mięsa,
􀀀 obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność
szkodników oraz ich pozostałości;
􀀀 opakowania bez oznakowania, uszkodzone mechaniczne, zabrudzone.
Szczegółowy opis zamówienia znajduje się w Załączniku nr 1 dla Części 9.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.5.) Wartość części: 8738,20 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

W prowadzonym postępowaniu na część 1 nie złożono żadnej oferty.

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

W prowadzonym postępowaniu na część 2 wszystkie złożone oferty podlegały odrzuceniu.

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 30252,60 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 30252,60 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 30252,60 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przetwórstwo Mięsa „STEK-POL” Kazimierz Stempniewski, Jacek Stempniewicz, Michalina Stempniewicz Spółka Jawna

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 250625858

7.3.3) Ulica: Grabów Pustkowie 10A

7.3.4) Miejscowość: Grabów nad Prosną

7.3.5) Kod pocztowy: 63-520

7.3.6.) Województwo: wielkopolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-03-01

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 30252,60 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2022-12-31

Część 4

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

W prowadzonym postępowaniu na część 4, nie złożono żadnej oferty.

Część 5

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

W prowadzonym postępowaniu na część 5, nie złożono żadnej oferty.

Część 6

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

W prowadzonym postępowaniu na część 6 nie złożono żadnej oferty.

Część 7

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 7)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

W prowadzonym postępowaniu na część 7, cena najkorzystniejszej oferty przewyższa kwotę, którą Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia

Część 8

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 8)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 8)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 6600,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 6600,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 6600,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 8)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Gospodarstwo Rolne Małgorzata Serafinowska

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6222210876

7.3.3) Ulica: Młyńska 4

7.3.4) Miejscowość: Grabów nad Prosną

7.3.5) Kod pocztowy: 63-520

7.3.6.) Województwo: wielkopolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla części 8)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-03-01

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 6600,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2022-12-31

Część 9

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 9)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

W prowadzonym postępowaniu na część 9 wszystkie złożone oferty podlegały odrzuceniu

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.