eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kleosin › Przygotowanie i dostawa posiłków do Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Kleosinie



Ogłoszenie z dnia 2021-06-09


Powiązane ogłoszenia:
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00076573 z dnia 2021-06-09

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Przygotowanie i dostawa posiłków do Szkoły Podstawowej
im. Jana Pawła II w Kleosinie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Kleosinie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 002339866

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Zambrowska 20

1.5.2.) Miejscowość: Kleosin

1.5.3.) Kod pocztowy: 16-001

1.5.4.) Województwo: podlaskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL841 - Białostocki

1.5.7.) Numer telefonu: 85 663-21-63

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zskleosin@wp.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: zskleosin.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://bip.zsk.ug.juchn-kosc.wrotapodlasia.pl/przetargi_1/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Przygotowanie i dostawa posiłków do Szkoły Podstawowej
im. Jana Pawła II w Kleosinie

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ee66f469-af49-11eb-911f-9ad5f74c2a25

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00076573

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-06-09

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00030406/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa obiadów do stołówki szkolnej

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00049109/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ZS.III.341/1/2021

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostawa śniadań i obiadów do stołówki w Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Kleosinie
ul. Zambrowska 20, 16-001 Kleosin
Wszystkie posiłki realizowane w ramach przedmiotowego postępowania muszą być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa.
Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia
25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2020 poz. 2021) łącznie
z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.

1. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności.
2. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci
i młodzieży.
3. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania jakości obiadów zgodnie z przedstawionym wraz
z ofertą i zaakceptowanym przez Zamawiającego jadłospisem.
4. Zamawiający planuje, że:
• dziennie około 320 obiadów i około 50 śniadań
• w czasie od dnia 06.09.2021 r. do dnia 17.06.2022 r. razem należy dostarczyć:
około 9000 śniadań, tj. około 50 śniadań x 180 dni żywieniowych.
około 57600 obiadów, tj. około 320 obiadów x 180 dni żywieniowych
5. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia ilości dostarczanych posiłków
w zależności od frekwencji dzieci w danym dniu.
6. Dostawa posiłków będzie odbywać się począwszy od dnia wejścia w życie umowy,
w każdym tygodniu, od poniedziałku do piątku z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, wakacji oraz dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od pracy (dotyczy również okresów ewentualnych obostrzeń wynikających z sytuacji epidemicznej) - o czym wykonawcy zostaną poinformowani. Zamawiający określa przewidywaną ilość zamawianych śniadań, obiadów najpóźniej do godz. 1400 w dniu poprzedzającym dzień dostawy posiłków.


7. Posiłki będą dostarczane do stołówki w Szkole Podstawowej w Kleosinie - o godzinie:
a. śniadania najpóźniej do godz. 8.30
b. obiady najpóźniej do godz. 9.00.
Warunkiem odebrania posiłku jest temperatura przywiezionych posiłków.
8. W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia pracy szkoły, dostawa posiłków może odbyć się o innej godzinie niż ustalona powyżej – po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą.
9. Wykonawca dostarczał będzie posiłki zgodnie ze złożonym wraz z ofertą
i zaakceptowanym przez Zamawiającego miesięcznym (4 tygodniowym) jadłospisem.
10. Wszelkie ewentualne zmiany w jadłospisie muszą być zgłaszane z wyprzedzeniem co najmniej
2 dni i zaakceptowane przez Zamawiającego. Zgłoszenie podpisane przez osobę upoważnioną powinno być dostarczone do siedziby zamawiającego przez pracownika przywożącego obiady. Zamawiający zobowiązany jest odpowiedź przekazać tego samego dnia pracownikowi Wykonawcy, który przyjedzie po odbiór pojemników z odpadami pokonsumpcyjnymi.
11. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe, które będą podstawą oceny przez komisję:
ŚNIADANIE
Potrawy mleczne –mleko 2%- 250 ml, kanapka ( należy uwzględnić różne pieczywo w tym bułki i chleb wieloziarnisty- 7 gram pieczywo + 5 g masło, 15g dżem + 40g wędlina,
ser + warzywo świeże 100 g ), herbata z cytryną, kakao, mleko- 200ml,
OBIAD
- zupa (250 ml na osobę) plus pieczywo 50 g na osobę,
-drugie danie: ziemniaki (zamiennie ryż, kasza, kopytka itp.)-150gram,
- dania mięsne- minimum 100 gram - np. sztuka mięsa, kotlet mielony, pulpety, udziec kurczaka, kotlet schabowy, filet drobiowy, bitki wołowe, gulasz itp., pierogi, naleśniki, knedle itp, ryba-100 gram, naleśniki-100g
- surówka 100gram
- kompot 200 ml

W ciągu jednego dnia nie może powtarzać się dwa razy ten sam napój. Nie dopuszcza się posiłków typu kaszanka, bigos, parówki, jaja smażone. itp.
Drugie danie winno być posiłkiem mięsnym 4 razy w tygodniu, jeden dzień powinno być to danie rybne, urozmaiconym surówkami lub gotowanymi jarzynami.
Do mięsa powinny być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron.
Jeden dzień w tygodniu drugie danie mogą stanowić np. naleśniki, krokiety, pierogi itp.

Uwaga!
Wyklucza się podawanie dań typu: np.: wątróbka, kaszanka, bigos, śledź.
Posiłki winny być wykonywane z naturalnych produktów z gwarancją świeżości artykułów
i produktów, bez użycia produktów typu instant.
ponadto:
 jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się częściej niż raz na dwa tygodnie;
 potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych;
 w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone;
 do przygotowania posiłku wymagane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw
i owoców, różnego rodzaju kasz;
 ważna jest estetyka potraw i posiłków;
12. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz bierze odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
13. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP.
14. Ponadto obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych
ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.
15. Wykonawca zapewni dowóz obiadów pojazdem spełniającym wszelkie prawne normy
w szczególności dopuszczonym do przewożenia posiłków, transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę zgodnie z obowiązującymi normami oraz gwarantować wysoką jakość przewożonych potraw.
16. Produkty wchodzące w skład śniadania, drugiego dania typu: kotlety, kurczak, ryba, naleśniki, zwijki itp. - dania porcjowane powinny być przywożone w termosie
z odrębnymi pojemnikami / półkami, sposób transportu musi zapewniać zapobiegnie deformowaniu, sklejaniu, odkształcaniu i niszczeniu się produktów.
17. Przewóz musi się odbywać środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności.
18. Dostarczenie posiłków z miejsca z produkcji do placówki, załadunek i rozładunek wszystkich dostaw realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt.
19. Wykonawca jest zobowiązany dostarczyć pojemniki na odpady pokonsumpcyjne, ich odbiór
i utylizację odpadów pokonsumpcyjnych na własny koszt.
20. Zamawiający przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom w placówce.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 2069,60

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 2902,00

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 2069,60

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Casablanca Catering Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 542-27-79-296

7.3.4) Miejscowość: Legionowa 10 lok. 209

7.3.5) Kod pocztowy: 15-099

7.3.6.) Województwo: podlaskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-06-01

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 372528,00

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2022-06-17

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE

Termin realizacji zamówienia: 180 dni tj. od dnia 06.09.2021 r. do dnia 17.06.2022 r.
(od poniedziałku do piątku).
2021-06-09 Biuletyn Zamówień PublicznychOgłoszenie o wyniku postępowania - - Dostawy

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.