eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zakopane › "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem - postępowanie powtórzone."



Ogłoszenie z dnia 2022-02-28


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
„Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem – postępowanie powtórzone.”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Przedszkole nr 9 im. K. Makuszyńskiego

1.3.) Oddział zamawiającego: Przedszkole

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 121316382

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Sabały 10

1.5.2.) Miejscowość: Zakopane

1.5.3.) Kod pocztowy: 34-500

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL219 - Nowotarski

1.5.7.) Numer telefonu: 182013225

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: p9zak@wp.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.p9zak.szkolnastrona.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem – postępowanie powtórzone.”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ec726a0f-7466-11ec-83b1-bea871b78b5b

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00069367

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-02-28

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00017142/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: P9/2021/2022 – postępowanie powtórzone.

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.3.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 126905,11 PLN

4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 42723,81 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 9 w Zakopanem mieszczącego się przy ul. Sabały 10 w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 3 części:
CZEŚĆ 1: DOSTAWA ARTYKUŁÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH
1 Pieprz ziołowy Prymat 20g szt. 120
2 Cukier trzcinowy 0,5 kg szt. 100
3 Herbata z melisy (torebki 25x2g) Biofix szt. 120
4 Cukier waniliowy 32 g szt. 200
5 Dżem słoik 280 g typu Łowicz 100 % owoców szt. 120
6 Groszek konserwowy 400 g Pudliszki szt. 100
7 Herbata Saga 100 szt. (torebki) szt. 8
8 Herbata granulowana Saga 0,90 szt. 120
9 Herbata owocowa malinowa (torebki 25 x 2g) Biofix szt. 120
10 Herbata Lipton (torebki) 100 szt. Szt. 4
11 Ketchup 480 g Pudliszki łagodny szt. 80
12 Chrzan Krakus 290 g szt. 50
13 Kukurydza Pudliszki 400 g szt. 100
14 Szczaw konserwowy 300 g szt. 80
15 Herbata miętowa (torebki 25 x 2g) Biofix szt. 100
16 Musztarda łagodna 175 g szt. 15
17 Ciastka wieloziarniste Belvita 300 g szt. 200
18 Miód wielokwiatowy Bartnik 1 kg szt. 80
19 Fasolka szparagowa konserwowa (słoik 0,5l) szt. 100
20 Przecier ogórkowy 350 g szt. 120
21 Koncentrat pomidorowy 30 % 850 g szt. 60
22 Ananas puszka 580 ml szt. 40
23 Sól sodowo-potasowa 1,5 kg szt. 50
24 Ziele angielskie 15 g Prymat szt. 20
25 Kurkuma 20 g Prymat szt. 20
26 Liść laurowy 8 g Prymat szt. 20
27 Kminek mielony 20 g Prymat szt. 20
28 Proszek do pieczenia 30 g szt. 60
29 Tymianek 10 g Prymat szt. 10
30 Kwasek cytrynowy 20 g Prymat szt. 30
31 Ryż parboiled kg 50
32 Kasza jaglana 1 kg kg 50
33 Ryż długoziarnisty 1 kg kg 60
34 Kasza manna 1 kg kg 50
35 Bułka tarta 450 g wrocławska mamut szt. 200
36 Kasza jęczmienna wiejska 1 kg kg 80
37 Kasza pęczak 1 kg kg 50
38 Mąka ziemniaczana 1 kg kg 10
39 Kisiel Winiary 77 g żurawina, morela, cytryna szt. 400
40 Pieprz czarny mielony 20 g Prymat szt. 60
41 Kawa Inka 150 g szt. 100
42 Kakao ciemne 150 g Deco Moreno szt. 100
43 Szprotki w oleju 160 g szt. 40
44 Biszkopty 140 g podłużne szt. 300
45 Bulion grzybowy Knorr 60 g szt. 20
46 Groszek ptysiowy kg 20
47 Sardynki w oleju 125 g szt. 40
48 Płatki kukurydziane 1 kg Nestle /Lubella szt. 60
49 Cynamon 0,15 g Prymat szt. 30
50 Makrela lub śledź w pomidorach 170 g szt. 300
51 Olej Kujawski 1l szt. 250
52 Oliwa z oliwek 1l szt. 24
53 Pomidor puszka 2550 g szt. 60
54 Imbir mielony 15 g Prymat szt. 10
55 Sok marchwiowo-jabłkowy Vitaminka 1l szt. 240
56 Żurawina suszona 100 g szt. 200
57 Sok Kubuś 1l szt. 200
58 Wafelki ryżowe Sonko 140 g szt. 50
59 Wafelki kukurydziane bez dod. Cukru 100 g szt. 100
60 Woda mineralna Muszynianka magnez i wapń niskonasycona
1,5 l szt. 500
61 Woda mineralna Cisowianka niegaz. 1,5 l szt. 1 000
62 Bazylia 10 g Prymat szt. 30
63 Oregano 10 g Prymat szt. 20
64 Papryka czerwona słodka mielona 20 g szt. 80
65 Majeranek 10 g Prymat szt. 30
66 Koncentrat buraczany Krakus 300 ml szt. 50
67 Makaron muszelki Lubella 500 g szt. 60
68 Makaron literki Czaniecki 250 g szt. 60
69 Makaron świderki Lubella 500 g szt. 100
70 Makaron łazanka Lubella 500 g szt. 80
71 Makaron spaghetti Lubella 500 g szt. 100
72 Makaron kokardki Lubella 400 g szt. 80
73 Makaron zacierka Goldmec 500 g szt. 60
74 Makaron nitka Czaniecki 250 g szt. 100
75 Makaron krajanka Lubella 500 g szt. 50
76 Galaretka owocowa Winiary szt. 350
77 Jaja kurze I klasa szt. 3 500
78 Herbatniki BeBe opakowanie 48 szt. Szt. 50
79 Kasza kukurydziana kg 50
80 Płatki owsiane górskie kg 50
81 Mąka poznańska typ 500 PZZ Kraków kg 300
82 Zioła prowansalskie 10 g Prymat szt. 20
83 Sok pomarańczowy 0,2 l 100% (10 g cukru w 100 ml) Tymbark szt. 1 500
84 Sok jabłkowy 1 l (10 g cukru w 100 ml) Tymbark szt. 240
85 Sok czarna porzeczka 1l (10 g cukru w 100 ml) Tymbark szt. 200
86 Sok pomarańczowy 1 l 100% (10 g cukru w 100 ml) Tymbark szt. 240
87 Sok multiwitamina 1 l (10 g cukru w 100 ml) Tymbark szt. 100
88 Rodzynki 100 g szt. 60
89 Morela suszona 100 g szt. 200
90 Śliwka suszona 100 g szt. 100
91 Estragon 10 g Prymat szt. 10
92 Curry 20 g Prymat szt. 10
93 Kolendra 15 g Prymat szt. 10
94 Powidło śliwkowe Łowicz 200 g szt. 60
95 Sól himalajska 1 kg szt. 40
96 Vegeta natur 1 kg szt. 15
97 Lubczyk 10 g Prymat szt. 100
98 Cukier kryształ 1 kg szt. 220
99 Pałeczki kukurydziane długie 70 g szt. 200
100 Makaron pióra Lubella 500 g szt. 60
101 Czekolada Kinder 100 g (8 batoników) szt. 125

1) Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
2) Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
3) Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2019.1252 tj. z dnia 2019.07.05) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
4) Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
5) Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
6) Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
7) Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
8) W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
9) Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10
10) Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
11) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
12) W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
13) W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
14) Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
15) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
16) Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
17) Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami
18) Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej,
19) Niewykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru.

Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych.
Zamawiający podał nazwy producentów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego (np.: skład, wagę, gramaturę itp.)

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

4.5.5.) Wartość części: 42723,81 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ 2: DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICH

1 Ser żółty Gouda mini 1,3 kg kg 20
2 Mleko butelkowe 3,2 % 1l szt. 2 300
3 Masło 82 % 200 g Ekstra Polskie szt. 1 200
4 Twaróg tłusty Klinek 230g szt. 1 300
5 Ser żółty Salami kg 100
6 Ser żółty Edamski blok 1,3 kg kg 40
7 Śmietana 18 % 400 g szt. 400
8 Jogurt naturalny 150 g szt. 240
9 Kefir wiaderko 1l szt. 60
10 Jogurt naturalny 350 g szt. 200
11 Serek homogenizowany 150 g (10 g cukru w 100 g/ml) szt. 1 900
12 Jogurt owocowy 150 g (10 g cukru w 100 g/ml) szt. 1 800
13 Mleko 3,2 % luz l 2 800
14 Kefir 350 g szt. 100
15 Masło klarowane 250 g szt. 80
16 Śmietana 18 % słodka 0,5 l szt. 140
17 Maślanka 1 l szt. 50
18 Ser topiony kremowy 100 g Mazowiecki szt. 60
19 Jogurt naturalny wiaderko 1l szt. 150
20 Serek mascarpone 250 g szt. 30
21 Serek śmietankowy b/laktozy 125 g szt. 50
22 Ser gryficki kg 10
23 Mleko b/laktorzy 0,5 l szt. 20
24 Masło b/laktozy szt. 10

1) Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
2) Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
3) Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2019.1252 tj. z dnia 2019.07.05) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
4) Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
5) Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
6) Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
7) Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
8) W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
9) Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10
10) Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
11) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
12) W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
13) W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
14) Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
15) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
16) Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
17) Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami
18) Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej,
19) Niewykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru.

Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych.
Zamawiający podał nazwy producentów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego (np.: skład, wagę, gramaturę itp.)

4.5.3.) Główny kod CPV: 15510000-6 - Mleko i śmietana

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15510000-6 - Mleko i śmietana

15530000-2 - Masło

15544000-3 - Ser twardy

15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne

4.5.5.) Wartość części: 44181,30 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ 3: DOSTAWA OWOCÓW I WARZYW
Lp. Nazwa j.m. ilość
1 Banany kg 850
2 Buraki ćwikłowe kg 400
3 Cebula kg 150
4 Cytryny kg 40
5 Fasola Jaś kg 30
6 Groch łuszczony połówki kg 25
7 Gruszki kg 250
8 Jabłka deserowe kg 800
9 Kapusta włoska szt. 140
10 Kalafior świeży szt. 50
11 Kapusta biała kg 100
12 Kapusta czerwona kg 100
13 Kapusta kwaszona kg 100
14 Kapusta pekińska szt. 120
15 Marchew kg 500
16 Ogórek kiszony kg 90
17 Ogórek świeży sezonowy letni kg 50
18 Ogórek świeży sezonowy zimowy kg 100
19 Pieczarki kg 30
20 Pietruszka kg 200
21 Pomidor sezonowy letni kg 80
22 Pomidor sezonowy zimowy kg 100
23 Sałata zielona sezonowa letnia szt. 100
24 Sałata zielona sezonowa zimowa szt. 100
25 Seler kg 200
26 Śliwki węgierki kg 50
27 Ziemniaki kg 5 000
28 Pietruszka natka szt. 150
29 Por szt. 300
30 Koperek sezonowy letni szt. 100
31 Koperek sezonowy zimowy szt. 100
32 Czosnek szt. 200
33 Arbuz kg 100
34 Truskawki kg 100
35 Maliny kg 50
36 Mandarynka kg 50
37 Kiwi szt. 800
38 Pomarańcza kg 200
39 Brokuł świeży szt. 40
40 Rzodkiewka szt. 100
41 Szczypior sezonowy zimowy szt. 80
42 Szczypior sezonowy letni szt. 80
43 Rabarbar kg 30
44 Brzoskwinia kg 30
45 Nektarynki kg 30
46 Śliwki deserowe kg 50
47 Kalarepka szt. 80
48 Papryka czerwona kg 80
49 Dynia kg 100
50 Soczewica czerwona kg 50
51 Bataty kg 20
52 Ciecierzyca kg 30
53 Awokado szt. 30
54 Sałata strzępiasta szt. 10
55 Winogrono bezpestkowe kg 30

1) Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
2) Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
3) Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2019.1252 tj. z dnia 2019.07.05) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
4) Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
5) Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
6) Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
7) Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
8) W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
9) Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10
10) Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
11) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
12) W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
13) W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
14) Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
15) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
16) Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
17) Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami
18) Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej,
19) Niewykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru.

Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych.
Zamawiający podał nazwy producentów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego (np.: skład, wagę, gramaturę itp.)

4.5.3.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.5.5.) Wartość części: 38095,24 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 46859,94 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 46859,94 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 46859,94 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Firma Handlowa Krzysztof Chełmecki

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP: 737-000-08-81, REGON: 490021590

7.3.3) Ulica: Żmiąca 7

7.3.4) Miejscowość: Ujanowice

7.3.5) Kod pocztowy: 34-603

7.3.6.) Województwo: małopolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-01-24

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 46859,94 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2022-12-31

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 46308,26 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 46308,26 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 46308,26 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Firma Handlowa Krzysztof Chełmecki

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP: 737-000-08-81, REGON: 490021590.

7.3.3) Ulica: Żmiąca 7

7.3.4) Miejscowość: Ujanowice

7.3.5) Kod pocztowy: 34-603

7.3.6.) Województwo: małopolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-01-24

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 46308,26 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2022-12-31

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 39976,55 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 39976,55 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 39976,55 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Firma Handlowa Krzysztof Chełmecki

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP: 737-000-08-81, REGON: 490021590.

7.3.3) Ulica: Żmiąca 7,

7.3.4) Miejscowość: Ujanowice

7.3.5) Kod pocztowy: 34-603

7.3.6.) Województwo: małopolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-01-24

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 39976,55 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2022-12-31

SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE

Zamawiający Gmina Miasto Zakopane- Przedszkole nr 9 im. K. Makuszyńskiego działając na podstawie art. 222 ust. 4 Ustawy z 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 1129 z późn. zm.) informuje, że na realizację zamówienia publicznego którego przedmiotem są: „Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem – postępowanie powtórzone” z podziałem na 3 części, zamierza przeznaczyć kwotę: 133 250,37 zł brutto (słownie: sto trzydzieści trzy tysiące dwieście pięćdziesiąt złotych i 37/100) w tym na:
1. Część 1 „dostawa produktów ogólnospożywczych”: 44 860,00 zł brutto.
2. Część 2 „dostawa produktów mleczarskich”: 46 390,37 zł brutto.
3. Część 3 „dostawa owoców i warzyw”: 40 000 zł brutto.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.