eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tychy › ¦wiadczenie us³ugi cateringu dla Szko³y Podstawowej nr 21 w Tychach w okresie od 08.09.2021 r. do 23.06.2022 r.



Og³oszenie z dnia 2021-05-25


Powi±zane og³oszenia:
Og³oszenie nr 2021/BZP 00064062 z dnia 2021-05-25

Og³oszenie o zamówieniu
Us³ugi
¦wiadczenie us³ugi cateringu dla Szko³y Podstawowej nr 21 w Tychach w okresie od 08.09.2021 r. do 23.06.2022 r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Szko³a Podstawowa nr 21 w Tychach

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 382479251

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: M³odzie¿owa 7

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Tychy

1.5.3.) Kod pocztowy: 43-100

1.5.4.) Województwo: ¶l±skie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22C - Tyski

1.5.7.) Numer telefonu: 796 790 900

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp21@oswiata.tychy.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://sp21.bip.tychy.edu.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

¦wiadczenie us³ugi cateringu dla Szko³y Podstawowej nr 21 w Tychach w okresie od 08.09.2021 r. do 23.06.2022 r.

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-02ba2036-bd39-11eb-911f-9ad5f74c2a25

2.5.) Numer og³oszenia: 2021/BZP 00064062

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2021-05-25

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2021/BZP 00002279/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.3.1 Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie zestawów obiadowych do sto³ówki szkolnej dla uczniów Szko³y Podstawowej nr 21 w Tychach w roku szkolnym 2021/2022

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://sp21.bip.tychy.edu.pl/

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://sp21.bip.tychy.edu.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysy³ania oraz odbierania dokumentów elektronicznych sk³adaj±cych siê na ofertê wraz z o¶wiadczeniem i innymi dokumentami wymienionymi w Dziale XI ust. 41 i 42 SWZ oraz jej wycofanie opisane zosta³y w Instrukcji korzystania z miniPortalu zamieszczonej na stronie internetowej:
https://miniportal.uzp.gov.pl/Instrukcja_uzytkownika_miniPortal-ePUAP.pdf

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Tak

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.1.5.) Warto¶æ zamówienia: 277401,60 PLN

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie, dostarczanie i wydanie na potrzeby sto³ówki szkolnej gor±cego posi³ku: obiadu dwudaniowego z kompotem/napojem oraz deserem dla uczniów Szko³y Podstawowej nr 21 w Tychach, w ³±cznej ilo¶ci 27520 posi³ków. Okres realizacji us³ugi: 8 wrze¶nia 2021 - 23 czerwca 2022.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55520000-1 - Us³ugi dostarczania posi³ków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Us³ugi przygotowywania posi³ków

55523100-3 - Us³ugi w zakresie posi³ków szkolnych

55524000-9 - Us³ugi dostarczania posi³ków do szkó³

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-08 do 2022-06-23

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiaj±cy dokona oceny ofert z uwzglêdnieniem ustalonych kryteriów. Wynik zostanie ustalony w punktach.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Jako¶æ (procentowy udzia³ produktów ekologicznych w wydawanych posi³kach)

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit a

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c

Art. 109 ust. 1 pkt 3

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 6

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.

1. Zamawiaj±cy wymaga, by Wykonawca wykaza³ spe³nienie nastêpuj±cego warunku udzia³u w postêpowaniu w zakresie uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej: posiada aktualny wpis do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli organów Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posi³ków od surowca do gotowej potrawy, z mo¿liwo¶ci± ich transportu w ramach us³ug cateringowych na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o Bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (t.j. Dz.U. z 2020 r. poz. 2021). Warunek dotycz±cy uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej jest spe³niony, je¿eli co najmniej jeden z Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia posiada uprawnienia do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej i zrealizuje us³ugi, do których realizacji te uprawnienia s± wymagane.
2. Zamawiaj±cy wymaga, by Wykonawca wykaza³ spe³nienie nastêpuj±cych warunków udzia³u w postêpowaniu w zakresie zdolno¶ci technicznej lub zawodowej:
Do¶wiadczenie wykonawcy:
a) Zamawiaj±cy wymaga by Wykonawca w okresie ostatnich 3 lat, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wykona³ lub wykonuje us³ugê polegaj±c± na przygotowaniu i dostarczaniu gotowych posi³ków dla przedszkola, szko³y podstawowej, gimnazjum lub szko³y ¶redniej (catering) w sposób ci±g³y przez okres co najmniej 9 miesiêcy, o warto¶ci us³ugi co najmniej 180 000 z³ brutto albo dwie lub wiêcej us³ug polegaj±cych na przygotowaniu i dostarczaniu posi³ków dla przedszkola, szko³y podstawowej, gimnazjum lub szko³y ponadgimnazjalnej o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 90.000 z³ ka¿da, które wykonywane by³y w tym samym czasie przez okres co najmniej 9 miesiêcy, a ich ³±czna warto¶æ w tym okresie wynios³a co najmniej 180.000 z³.
b) Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e w sytuacji sk³adania oferty przez Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia oraz analogicznie w sytuacji,
gdy Wykonawca bêdzie polega³ na zasobach innego podmiotu, na zasadach okre¶lonych w art. 118 Ustawy, warunek o którym wy¿ej mowa w lit. a musi zostaæ spe³niony w ca³o¶ci przez Wykonawcê (jednego z Wykonawców wspólnie sk³adaj±cego ofertê) lub podmiot, na którego zdolno¶ci w tym zakresie powo³uje siê Wykonawca.
c) W odniesieniu do warunków, o który mowa w lit. a, Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia mog± polegaæ na zdolno¶ciach tych z Wykonawców, którzy wykonaj± us³ugi, do realizacji których te zdolno¶ci s± wymagane.
d) Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia do³±czaj± do oferty o¶wiadczenie, z którego wynika, które us³ugi wykonaj± poszczególni wykonawcy.
Dysponowanie osobami:
Zamawiaj±cy wymaga by Wykonawca dysponowa³ co najmniej nastêpuj±cymi osobami, które bêd± skierowane do realizacji przedmiotu zamówienia:
a) szef kuchni, tj. osoba, która posiada co najmniej wykszta³cenie zasadnicze zawodowe lub zasadnicze bran¿owe na kierunku gastronomia,
b) dietetyk, tj. osoba posiadaj±ca kwalifikacje zawodowe dietetyka, czyli legitymuj±ca siê co najmniej wykszta³ceniem ¶rednim medycznym w zakresie dietetyki, posiadaj±ca co najmniej 3 letnie do¶wiadczenie polegaj±ce na pracy w zawodzie dietetyka dla dzieci i m³odzie¿y w ¿ywieniu zbiorowym,
c) technolog ¿ywienia zbiorowego, tj. osoba posiadaj±ca kwalifikacje zawodowe technologa ¿ywienia zbiorowego, czyli co najmniej wykszta³cenie ¶rednie na kierunku technolog ¿ywienia zbiorowego, posiadaj±ca co najmniej 3 letnie do¶wiadczenie polegaj±ce na pracy w zawodzie technologa ¿ywienia zbiorowego,
d) co najmniej 2 osoby do porcjowania i wydawania posi³ków,
e) Zamawiaj±cy dopuszcza, by wymagania okre¶lone w lit. b) i c) mog³a spe³niaæ jedna osoba.
Dysponowanie sprzêtem:
Zamawiaj±cy wymaga, by Wykonawca dysponowa³ co najmniej jednym pojazdem wpisanym do rejestru, o którym mowa w art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia.

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2021-06-07 10:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-06-07 13:00

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: 30 dni

2021-05-25 Biuletyn Zamówieñ PublicznychOg³oszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Us³ugi

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.