eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mniów › Dostawa mleka i produktów mlecznych

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2023-01-23

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa mleka i produktów mlecznych

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: CENTRUM USŁUG WSPÓLNYCH W MNIOWIE

1.3.) Oddział zamawiającego: CUW

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 385051565

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Centralna 9

1.5.2.) Miejscowość: Mniów

1.5.3.) Kod pocztowy: 26-080

1.5.4.) Województwo: świętokrzyskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL721 - Kielecki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: cuw@mniow.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.cuw-mniow.biuletyn.net

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa mleka i produktów mlecznych

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8d18bb95-9b15-11ed-94da-6ae0fe5e7159

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00051494

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-01-23

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00016320/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa mleka i produktów mlecznych

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Nie

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie zamówienia z wolnej ręki na podstawie: art. 305 pkt 2 ustawy

3.1.1.) Uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu negocjacji bez ogłoszenia albo zamówienia z wolnej ręki:

w postępowaniach prowadzonych uprzednio w trybie podstawowym (ogłoszenie nr 2022/BZP 00367701/01 z dnia 2022-09-28) , ( ogłoszenie nr 2022/BZP 00486412/01 z dnia 2022-12-09 ) nie wpłynęły żadne oferty a pierwotne warunki zamówienia nie zostały w istotny sposób zmienione.

3.1.2.) Identyfikator wcześniejszego postępowania: ocds-148610-548ee7dd-3e2f-11ed-9171-f6b7c7d59353

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: CUW.272.6.2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.3.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 212983,17 PLN

4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 48930,32 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa mleka i produktów mlecznych, zwanych także „artykułami żywnościowymi”. Przedmiot zamówienia obejmuje: zamówienie podstawowe oraz zamówienie objęte prawem opcji.

Zamówienie podstawowe zostało określone w tabeli rzeczowej poniżej.

Lp. Nazwa produktu

Masa

J.m.
Ilość szacunkowa
Częstotliwość dostaw
1 2 3 4 5 6
1. Mleko 2% UHT karton typu Łaciate lub równoważne litr l 2016 l. całorocznie
2 x tydzień( do g.6:15)
2. Masło Extra minimum 82% tłuszczu typu Włoszczowa lub równoważne kostka 200 g szt 420 szt. całorocznie
2 x tydzień( do g.6:15)
3. Twaróg półtłusty Kostka 250 g szt 28 szt. całorocznie
1x tydzień( do g.6:15)
4. Twaróg półtłusty kg kg 45 kg. całorocznie
1x tydzień( do g.6:15)
5. Śmietana 18% typu SOT lub równoważna opak. 180 ml szt 140 szt. całorocznie
1x tydzień( do g.6:15)
6. Śmietana 18% typu ZOTT lub równoważna opak. 330 ml szt 91 szt. całorocznie
1x tydzień( do g.6:15)
7. Śmietana 18% typu SOT lub równoważna opak. 360 ml szt 350 szt. całorocznie
1x tydzień( do g.6:15)
8. Śmietana 18% typu ZOTT lub równoważna opak. 1000 ml szt 28 szt. całorocznie
1x tydzień( do g.6:15)
9. Jogurt naturalny, skład: mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii; typu ZOTT lub równoważny kubek 370 g szt 175 szt. całorocznie
1x tydzień( do g.6:15)
10. Serek homogenizowany typu Rolmlecz lub równoważny opak. 150 g szt 1 400 szt. całorocznie
1x m-c ( do g.6:15)
11. Serek homogenizowany typu Piątnica lub równoważny opak. 150 g szt 1750 szt. całorocznie
1x m-c ( do g.6:15)
12. Jogurt pitny typu Actimel - owocowy czteropak (4x 100 g) lub równoważny 1 opak. czteropaku szt 175 szt.
czteropaków całorocznie
1x w tygodniu (do g.6:15
13. Serek typu Danonki czteropak (4x 90 g) lub równoważny 1 opak. czteropaku szt 64 szt.
czteropaków całorocznie
1x 2 tygodnie (do g.6:15)
14. Serek typu Danonki mały czteropak (4x 50 g) lub równoważny 1 opak. czteropaku szt 175 szt.
czteropaków całorocznie
1x m-c ( do g.6:15)
15. Jogurt owocowy typu Jogobella (mix smaków) lub równoważny kubek 150 ml szt 1750 szt. całorocznie
1x m-c ( do g.6:15)
16. Jogurt owocowy typu Polski z Mlekovity (mix smaków) lub równoważny kubek 150 ml szt 525 szt. całorocznie
1x m-c ( do g.6:15)
17. Jogurt typu Gratka lub równoważny kubek 115 ml szt 350 szt. całorocznie
1x m-c ( do g.6:15)
18. Jogurt typu Danone - biszkoptowy lub równoważny kubek 120 ml szt 350 szt. całorocznie
1x m-c ( do g.6:15)
19. Jogurt typu Fantazja (mix smaków) lub równoważny kubek 122 ml szt 700 szt. całorocznie
1x m-c ( do g.6:15)
20. Napój mleczny (mix smaków) typu Gratka lub równoważny kubek 170 ml szt 1750 szt. całorocznie
1x m-c ( do g.6:15)
21. Jogurt pitny typu Łaciaty lub równoważny kubek 250 ml szt 1050 szt. całorocznie
1x m-c ( do g.6:15)
22. Jogurt owocowy typu Mlekpol lub równoważny kubek 150 ml szt 1400 szt. całorocznie
1x m-c ( do g.6:15)
23. Ser żółty pełnotłuszczowy min. 70% tłuszczu jakość I (typu gouda) plastry; typu Włoszczowa lub równoważny opak. 150 g szt. 91 szt. całorocznie
2 x m-c ( do g.6:15)
24. Ser żółty pełnotłuszczowy min. 70% tłuszczu jakość I (plastry) salami; typu Mlekpol lub równoważny opak. 150g szt 91 szt. całorocznie
1 x m-c ( do g.6:15)
25. Mus owocowy (mix smaków), typu OWOLOVO lub równoważny tubka 200ml szt 1750 szt. całorocznie
1 x w miesiącu (do g.6:15
26. Mus owocowy, typu Kubuś lub równoważny tubka 100ml szt 525 szt. całorocznie
1 x w miesiącu (do g.6:15
27. Napój jogurtowy typu Duet Jovi lub równoważny kubek 350 ml szt 420 szt. całorocznie
1 x w miesiącu (do g.6:15




W ramach zamówienia objętego prawem opcji Zamawiający ma prawo zwiększyć ilości zamawianych artykułów żywnościowych wyszczególnionych w tabeli rzeczowej, jednak nie więcej niż o 20% wynagrodzenia podstawowego, określonego w § 3 ust. 1 pkt 1 umowy.
Przedmiot zamówienia obejmuje także transport, rozładunek, wniesienie do miejsca wskazanego przez Zamawiającego.
Artykuły żywnościowe dostarczane będą do budynku Szkoły Podstawowej w Mniowie, ul. Centralna 11, 26-080 Mniów, w godzinach wskazanych w tabeli powyżej
Zasady dotyczące realizacji zamówienia objętego prawem opcji będą takie same jak te, które obowiązują przy realizacji zamówienia podstawowego.
Podane w tabeli rzeczowej zamawiane ilości artykułów żywnościowych są szacunkowe i mogą być zmienione zgodnie z zapisem § 7 ust. 2 umowy.
Zastosowane w opisie przedmiotu zamówienia znaki towarowe lub pochodzenie artykułów żywnościowych służą do określenia parametrów technicznych, standardów, właściwości, jakości, przydatności towaru, jakimi powinny charakteryzować się wchodzące w skład przedmiotu zamówienia artykuły. Wykonawca składając ofertę może oferować artykuły żywnościowe równoważne do wskazanych za pomocą znaków towarów lub pochodzenia.
Za artykuł równoważny uważa się artykuł, który:
- został wyprodukowany z tych samych surowców (składników) co artykuł podstawowy, w ilości określonej procentowo lub wagowo, z tolerancją +/- 5 %. Jeżeli skład artykułu podstawowego nie jest określony procentowo lub wagowo, za artykuł równoważny uznaje się artykuł składający się z nie więcej niż dodatkowo dwóch składników do składu artykułu podstawowego;
- posiada te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwę, konsystencję) a także posiada cechy jakościowe (normy polskie lub równoważne, dopuszczone do stosowania gastronomicznego środki konserwujące i barwiące) nie gorsze niż artykuł podstawowy;
- posiada taką samą gramaturę jak artykuł podstawowy, z tolerancją +/- 5 %.
Wykonawca, który powołuje się na artykuły równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego artykuły żywnościowe spełniają wymagania określone przez Zamawiającego
W przypadku dostarczenia artykułów żywnościowych innych niż określone w propozycji cenowej, Opisie Przedmiotu Zamówienia lub nienależytej jakości, Wykonawca będzie zobowiązany do wymiany artykułów na własny koszt, zgodnie z warunkami określonymi w umowie.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 61167,55 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 61167,55 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 61167,55 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: SPÓŁDZIELNIA OBROTU TOWAROWEGO PRZEMYSŁU MLECZARSKIEGO

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5420200211

7.3.3) Ulica: HANDLOWA, nr 4

7.3.4) Miejscowość: Białystok

7.3.5) Kod pocztowy: 15-399

7.3.6.) Województwo: podlaskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-01-09

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 61167,55 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 7 miesiące

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.