Ogłoszenie z dnia 2023-01-11
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00525635/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-12-30
- 2023/BZP 00086521/01 - Wynik z dnia 2023-02-08
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
„Świadczenie usług przygotowywania posiłków wraz z dostawą na oddziały szpitalne” - RZP-60/KS/2022
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Szpital Dziecięcy im. prof. dr. med. Jana Bogdanowicza SPZOZ
1.2.) Oddział zamawiającego: Szpital Dziecięcy
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000297359
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Niekłańska 4/24
1.4.2.) Miejscowość: Warszawa
1.4.3.) Kod pocztowy: 03-924
1.4.4.) Województwo: mazowieckie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: zp@nieklanska.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.nieklanska.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00022174
2.2.) Data ogłoszenia: 2023-01-11
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2022/BZP 00525635
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
a) Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że posiada aktualną pozytywną decyzję, opinię, postanowienie właściwego dla siedziby Wykonawcy - Państwowego Inspektora Sanitarnego, na prowadzoną działalność gastronomiczną;
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej;
a) Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że:
jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż 200.000,00 zł (z uwzględnieniem OC za produkt).
4) zdolności technicznej lub zawodowej dotyczący doświadczenia:
a) Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym:
dysponowania zakładem żywienia zbiorowego (w rozumieniu ustawy z dnia 25.sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2022 poz.2132), posiadającym decyzję o zatwierdzeniu i wpisanym do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z obowiązującymi przepisami, w zakresie przygotowania posiłków
dysponowania co najmniej dwoma środkami transportu do przewozu posiłków, spełniającymi wymagania wynikające z obowiązujących przepisów
należycie wykonuje lub wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie minimum jedną usługę, która była świadczona nieprzerwanie przez okres co najmniej 12 miesięcy obejmującą swym zakresem żywienie grupowe dzieci w zakresie przygotowania i dostawy nie mniej niż 150 posiłków dziennie (śniadanie, obiad i kolacja) każda oraz załączy dowody określające czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane
b) Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia:
dysponowanie zawodowym dietetykiem z doświadczeniem zawodowym co najmniej 2-letnim, wyznaczonym do wykonywania usługi.
Po zmianie:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
a) Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że posiada aktualną pozytywną decyzję, opinię, postanowienie właściwego dla siedziby Wykonawcy - Państwowego Inspektora Sanitarnego, na prowadzoną działalność gastronomiczną;
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej;
a) Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że:
jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż 200.000,00 zł (z uwzględnieniem OC za produkt).
4) zdolności technicznej lub zawodowej dotyczący doświadczenia:
a) Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym:
dysponowania zakładem żywienia zbiorowego (w rozumieniu ustawy z dnia 25.sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2022 poz.2132), posiadającym decyzję o zatwierdzeniu i wpisanym do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z obowiązującymi przepisami, w zakresie przygotowania posiłków
dysponowania co najmniej dwoma środkami transportu do przewozu posiłków, spełniającymi wymagania wynikające z obowiązujących przepisów
należycie wykonuje lub wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie minimum jedną usługę, która była świadczona nieprzerwanie przez okres co najmniej 12 miesięcy obejmującą swym zakresem żywienie grupowe dzieci w zakresie przygotowania i dostawy nie mniej niż 150 posiłków dziennie (śniadanie, obiad, podwieczorek i/lub kolacja) oraz załączy dowody określające czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane
b) Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia:
dysponowanie zawodowym dietetykiem z doświadczeniem zawodowym co najmniej 2-letnim, wyznaczonym do wykonywania usługi.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Wykonanie konserwacji (utrzymanie) cieków będących w administracji Zarządu Zlewni Katowice, obszar działania Nadzoru Wodnego w Olkuszu
- Dostawa warzyw, ziemniaków i jabłek do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu.
- BZP.261.16.2024 Dostawa fabrycznie nowego samochodu osobowego dla Politechniki Warszawskiej Filii w Płocku
- Dostawa samochodów osobowych
- Montaż i demontaż na ulicach Warszawy elementów dekoracji w formie flag i banerów z okazji Meczu Superpuchar UEFA (Super Cup) 2024
- Remont pustostanów lokali mieszkalnych: część nr 1: Oboźna 11 m. 19b część nr 2: Nowomiejska 1/3 m. 14 część nr 3: Wilcza 69 m. 30 (w podziale na 3 części)
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Świadczenie usług żywieniowych dla uczniów ZSO nr 1 w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Zbigniewa Herberta w Lublinie w okresie od 02.09.2024 r do 27.06.2025 r "
- Świadczenie usług żywienia na potrzeby: Szkoły Podstawowej nr 1 z Oddziałem Przedszkolnym, Szkoły Podstawowej nr 3 oraz Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lidzbarku Warmińskim
- DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. LEOPOLDA WĘGRZYNOWICZA W DOBREJ
- Dożywianie dzieci w Gminnym Przedszkolu nr 1 w Dobrej
- DOŻYWIANIE DZIECI W ZESPOLE PLCÓWEK OŚWIATOWYCH W SKRZYDLNEJ
- Całodniowe świadczenie usług w zakresie przygotowywania posiłków w pomieszczeniach wydzierżawionych przez Zamawiającego i dystrybucji posiłków do stołówki Domu Pomocy Społecznej w Pucku.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.