eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › "Świadczenie usług przygotowywania posiłków wraz z dostawą na oddziały szpitalne" - RZP-60/KS/2022



Ogłoszenie z dnia 2023-01-11


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
„Świadczenie usług przygotowywania posiłków wraz z dostawą na oddziały szpitalne” - RZP-60/KS/2022

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: Szpital Dziecięcy im. prof. dr. med. Jana Bogdanowicza SPZOZ

1.2.) Oddział zamawiającego: Szpital Dziecięcy

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000297359

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: Niekłańska 4/24

1.4.2.) Miejscowość: Warszawa

1.4.3.) Kod pocztowy: 03-924

1.4.4.) Województwo: mazowieckie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: zp@nieklanska.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.nieklanska.pl

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00022174

2.2.) Data ogłoszenia: 2023-01-11

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2022/BZP 00525635

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu

Przed zmianą:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie.

2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:

a) Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że posiada aktualną pozytywną decyzję, opinię, postanowienie właściwego dla siedziby Wykonawcy - Państwowego Inspektora Sanitarnego, na prowadzoną działalność gastronomiczną;

3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej;

a) Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że:
jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż 200.000,00 zł (z uwzględnieniem OC za produkt).





4) zdolności technicznej lub zawodowej dotyczący doświadczenia:

a) Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym:
dysponowania zakładem żywienia zbiorowego (w rozumieniu ustawy z dnia 25.sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2022 poz.2132), posiadającym decyzję o zatwierdzeniu i wpisanym do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z obowiązującymi przepisami, w zakresie przygotowania posiłków
dysponowania co najmniej dwoma środkami transportu do przewozu posiłków, spełniającymi wymagania wynikające z obowiązujących przepisów
należycie wykonuje lub wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie minimum jedną usługę, która była świadczona nieprzerwanie przez okres co najmniej 12 miesięcy obejmującą swym zakresem żywienie grupowe dzieci w zakresie przygotowania i dostawy nie mniej niż 150 posiłków dziennie (śniadanie, obiad i kolacja) każda oraz załączy dowody określające czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane
b) Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia:
dysponowanie zawodowym dietetykiem z doświadczeniem zawodowym co najmniej 2-letnim, wyznaczonym do wykonywania usługi.

Po zmianie:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie.

2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:

a) Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że posiada aktualną pozytywną decyzję, opinię, postanowienie właściwego dla siedziby Wykonawcy - Państwowego Inspektora Sanitarnego, na prowadzoną działalność gastronomiczną;

3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej;

a) Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że:
jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż 200.000,00 zł (z uwzględnieniem OC za produkt).





4) zdolności technicznej lub zawodowej dotyczący doświadczenia:

a) Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym:
dysponowania zakładem żywienia zbiorowego (w rozumieniu ustawy z dnia 25.sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2022 poz.2132), posiadającym decyzję o zatwierdzeniu i wpisanym do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z obowiązującymi przepisami, w zakresie przygotowania posiłków
dysponowania co najmniej dwoma środkami transportu do przewozu posiłków, spełniającymi wymagania wynikające z obowiązujących przepisów
należycie wykonuje lub wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie minimum jedną usługę, która była świadczona nieprzerwanie przez okres co najmniej 12 miesięcy obejmującą swym zakresem żywienie grupowe dzieci w zakresie przygotowania i dostawy nie mniej niż 150 posiłków dziennie (śniadanie, obiad, podwieczorek i/lub kolacja) oraz załączy dowody określające czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane
b) Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia:
dysponowanie zawodowym dietetykiem z doświadczeniem zawodowym co najmniej 2-letnim, wyznaczonym do wykonywania usługi.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.