eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bytów › "Usługa przygotowania, wydawania i podawania gorących posiłków na rzecz klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Bytowie"

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2024-01-09


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
„Usługa przygotowania, wydawania i podawania gorących posiłków na rzecz klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Bytowie”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Bytowie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 005311242

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Miła 26a

1.5.2.) Miejscowość: Bytów

1.5.3.) Kod pocztowy: 77-100

1.5.4.) Województwo: pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL636 - Słupski

1.5.7.) Numer telefonu: 598225101

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: mops-bytow@wp.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: mopsbytow.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-275942f6-9018-11ee-b55a-a22b2d7f700e

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Usługa przygotowania, wydawania i podawania gorących posiłków na rzecz klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Bytowie”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-275942f6-9018-11ee-b55a-a22b2d7f700e

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00019727

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-01-09

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00197181/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Przygotowanie, wydawanie i podawanie gorących posiłków na rzecz klientów MOPS w Bytowie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00525953

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: DO.262.1.2023

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 180555,56 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, wydawania oraz podawania gorących posiłków na rzecz osób dorosłych, w tym osób bezdomnych oraz dzieci i młodzieży nie dożywianych
w szkołach, na podstawie decyzji administracyjnych wydanych przez Zamawiającego t.j.:
- przygotowanie, wydawanie – dla osób dorosłych, dzieci i młodzieży nie dożywianych
w szkołach w godz. 12.00 – 14.30: w okresie od 01.01.2024 r. do 31.12.2024 r. w każdy roboczy dzień tygodnia, poza sobotą, niedzielą i świętami;
- podawanie – dla osób bezdomnych, w lokalu przy ul. Przemysłowej 38
w Bytowie w godz. 13.00 – 14.00:
• w dniach: 01.01.2024 r. do dnia 30.04.2024 r. i od 01.10.2024 r. do dnia 31.12.2024 r. – w każdy dzień tygodnia (łącznie z sobotą, niedzielą i świętami),
• od dnia 01.05.2024 r. do dnia 30.09.2024 r. – w każdy roboczy dzień tygodnia (poza sobotą, niedzielą i świętami).
Szacuje się, że przedmiotem zamówienia w dni robocze objętych będzie około 40 osób dziennie
(w tym bezdomnych) i około 17 osób bezdomnych w dni wolne od pracy.
Gorący posiłek powinien się składać w każdy dzień roboczy przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem świąt z (dania mięsnego 3 x w tygodniu, dania jarskiego 2 x w tygodniu, zupy na wywarze mięsnym 5 x w tygodniu wraz z pieczywem).
W dni wolne od pracy gorący posiłek powinien się składać z dania mięsnego lub dania jarskiego, oraz zupy na wywarze mięsnym wraz z pieczywem.
Przez święta rozumie się dni ustawowo wolne od pracy.
Planuje się wielkość zamówienia w ilości szacunkowej 10.000 szt. posiłków.

2. Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia faktyczna liczba osób, korzystających
z posiłków może ulec zmniejszeniu – Zamawiający szacuje, że zmniejszenie miesięcznej ilości posiłków może wynieść do 20%. Okoliczność taka nie może być powodem wypowiedzenia umowy.
3. Posiłki powinny być sporządzane z zachowaniem obowiązujących norm żywieniowych
i sanitarnych zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności
i żywienia (tj.: Dz.U. z 2023 r. poz. 1448) oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie wyżej wymienionej ustawy.
4. Posiłki powinny być sporządzane według następujących norm ilościowych dla jednego posiłku:
W każdy roboczy dzień tygodnia:
1. Danie mięsne 3 x w tygodniu (ziemniaki, kasza, ryż – 300 g, mięso – 150 g, surówka - 100 g).
2. Danie jarskie 2 x w tygodniu (400 g).
3. Zupa na wywarze mięsnym 5 x w tygodniu (400 ml z pieczywem).
W dni wolne od pracy:
1. Danie mięsne (ziemniaki, kasza, ryż – 300 g, mięso – 150 g, surówka – 100 g)
lub
2. Danie jarskie (400 g),
3. Zupa na wywarze mięsnym (400 ml z pieczywem).

5. Wszystkie posiłki Wykonawca wykona w swoim przedsiębiorstwie bez możliwości powierzenia osobom trzecim, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Posiłki powinny być urozmaicone oraz posiadać wysoką wartość odżywczą. Te same potrawy nie mogą się powtarzać częściej niż co 10 dni.
6. Posiłki Wykonawca będzie dostarczał własnym transportem dopuszczonym do przewozu żywności w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
7. Wykonawca przygotuje i dostarczy posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne
w zakresie używanych surowców i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków, zapewnia mycie i dezynfekcje we własnym zakresie termosów i opakowań, w których będą dostarczane posiłki, zgodnie z zasadami i przepisami sanitarnymi i mikrobiologicznymi oraz normami HACCP (System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontrolnych).
8. Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis w formie elektronicznej lub papierowej do wiadomości Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Bytowie oraz do wiadomości publicznej, poprzez codzienne jego wywieszanie w miejscu wydawania i podawania posiłków.
9. Zamawiający zobowiązany jest do przekazania Wykonawcy listy osób, które będą korzystać
z usług Wykonawcy w formie dożywiania do dnia 31.12.2023 roku, a w razie zaistnienia zmiany poinformuje telefonicznie, a później drogą elektroniczną o każdej zmianie, z obowiązkiem jej wprowadzenia po zawiadomieniu.
10. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia
z pełnowartościowych produktów, o wartości kalorycznej nie mniej niż 600 kcal.
11. Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia i wskazania miejsca realizacji zamówienia
- wydawania w granicach administracyjnych miasta Bytowa oraz podawania w miejscu wskazanym przez Zleceniodawcę (Ogrzewalnia, 77-100 Bytów, ul. Przemysłowa 38) posiłków dla osób bezdomnych w naczyniach jednorazowych wraz ze sztućcami.
12. Posiłki należy przygotowywać zgodnie z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w ustawie
z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
13. Wykonawca usługi jest zobowiązany do pobierania próbek posiłków we własnym zakresie oraz przechowywania zgodnie z wytycznymi.
14. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru, wywożenia i utylizacji odpadów związanych z usługą żywienia i ponosi tym samym odpowiedzialność za gospodarowanie tymi odpadami oraz ponosi koszty z tym związane zgodnie z ustawą o odpadach.
15. Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić w zaoferowanej cenie wszelkie koszty związane
z przedmiotem zamówienia: koszty przygotowania posiłku, koszty transportu i wniesienia oraz utylizacji.
16. Wykonawca zapewnia na własny koszt i we własnym zakresie ciągłość żywienia w przypadku awarii urządzeń, bądź wystąpienia innych okoliczności uniemożliwiających kontynuację procesu.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 170000,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 170000,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 170000,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: QLTURA CLUB Mirosława Konfederak

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8421174204

7.3.3) Ulica: Jana Pawła II

7.3.4) Miejscowość: Bytów

7.3.5) Kod pocztowy: 77-100

7.3.6.) Województwo: pomorskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-12-29

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 170000,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2024-01-01 do 2024-12-31

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.