eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Morąg › Zamówienie produktów żywnościowych w Zespole Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących na okres28.08.2010 - 24.06.2011

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-07-19

Morąg: Zamówienie produktów żywnościowych w Zespole Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących na okres: 28.08.2010 - 24.06.2011
Numer ogłoszenia: 191315 - 2010; data zamieszczenia: 19.07.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących im. 9 Drezdeńskiej Brygady Artylerii , ul. Kujawska 1, 14-300 Morąg, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 757 26 70, faks 89 757 26 70.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: powiatowa samorządowa jednostka organizacyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zamówienie produktów żywnościowych w Zespole Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących na okres: 28.08.2010 - 24.06.2011.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie częściowe nr: Opis: 1 Temat: Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych Wspólny Słownik Zamówień: 15111000-9, 15113000-3, 15112130-6, 15112000-6, 15112120-3 Opis: Zakres zamówienia obejmuje: artykuły żywnościowe zgodnie z formularzem cenowym zamówienia, stanowiącym załącznik Nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Uwaga: Produkty zwierzęce powinny posiadać kat.1, być świeże, nie mrożone. Mięso z chwilą przyjęcia powinno mieć min. termin ważności spożycia - 3 dni. 2 Temat: Dostawa wędlin Wspólny Słownik Zamówień: 15131000-5 Opis: Zakres zamówienia obejmuje: artykuły żywnościowe zgodnie z formularzem cenowym zamówienia, stanowiącym załącznik Nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Uwaga: Kiełbasa starowiejska powinna zawierać min.68% mięsa wieprzowego Kiełbasa podwawelska powinna zawierać min.75% mięsa wieprzowego Kiełbasa biała surowa powinna zawierać min.75% mięsa wieprzowego Szynka wędzona powinna zawierać 100% szynki Kiełbasa żywiecka powinna zawierać min. 80% mięsa wieprzowego Parówki powinny zawierać min. 55% mięsa wieprzowego Kiełbasa mazurska powinna zawierać min. 68% mięsa wieprzowego Szynka drobiowa powinna zawierać min. 71% mięsa drobiowego Mortadela powinna zawierać min. 38% mięsa wieprzowego Wędliny powinny posiadać kat.1, być świeże. Wędliny z chwilą przyjęcia powinny mieć min. termin ważności spożycia - 7 dni 3 Temat: Dostawa jaj Wspólny Słownik Zamówień: 03142500-3 - Jaja Opis: Zakres zamówienia obejmuje: artykuły żywnościowe zgodnie z formularzem cenowym zamówienia, stanowiącym załącznik Nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Uwaga: Jaja duże L (63g-73g), powinny posiadać Klasę A. Z chwilą przyjęcia powinny mieć min. termin ważności spożycia - 14 dni 4 Temat: Dostawa różnych produktów spożywczych Wspólny Słownik Zamówień: 15800000-6, 15321000-4, 15332100-5, 15530000-2, 15820000-2, 15830000-5, 15831000-2, 15841000-5, 15842220-0, 15851100-9, 15863000-5, 15871000-4, 15871120-1, 15871200-6, 15871230-5, 15871270-7, 15871273-8, 15872000-1, 15872100-2, 15872200-3, 15872300-4, 15872400-5, 1587250-1, 15891000-0, 15896000-5 Opis: Zakres zamówienia obejmuje: artykuły żywnościowe zgodnie z formularzem cenowym zamówienia, stanowiącym załącznik Nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Uwaga: Makaron nitka cięty 500g, Makaron świderki 500g oraz Makaron łazanki 500g - 100g produktu powinien zawierać: min 13g białka, max 74g węglowodanów, max 1g tłuszczu. Przyprawa do drobiu 75g. bez konserwantów - 100g produktu powinien zawierać min 8,5g białka, min 22,0g węglowodanów, min 0,4g tłuszczu. Przyprawa warzywna do potraw 250g bez konserwantów - 100g produktu powinien zawierać min 8,5g białka, min 22,0g węglowodanów, min 0,4g tłuszczu. Zupa pieczarkowa w proszku 66g powinna zawierać min. 10,5g grzybów suszonych Zupa biały barszcz w proszku 66g powinna mieć min. 40% mąki pszennej Zupa czerwony barszcz w proszku 66g powinna zawierać min 14% suszony koncentrat buraka czerwonego Konserwa turystyczna 300g powinna mieć min. 70% mięsa wieprzowego Konserwa rybna 300g. Makrela powinna zawierać powyżej 50% Makreli Pierogi domowe 0,5 kg powinny posiadać kat.1 Warzywa mroż.7-skł.450g. powinny posiadać kat.1 Pyzy z mięsem 0,5 kg powinny posiadać kat.1 Majonez 300g powinien zawierać min. 60% oleju roślinnego rzepakowego Majonez 815g olej roślinny rzepakowy min. 60% Sól 1kg powinna być kamienna, spożywcza, jodowana Ketchup 250g powinien zawierać min 50% koncentratu pomidorowego Sos pieczeniowy jasny 30g bez konserwantów 100g produktu powinien zawierać max 1,0g białka, max 6,6g węglowodanów, max 0,5g tłuszczu Czekolada naturalna mleczna 100g powinna zawierać min. 25% masy kakaowej Sok 1l. zagęszczony z czarnej porzeczki powinien być wysokosłodzony, bez konserwantów. Cukier biały 1kg Powinien posiadać kat.1 5 Temat: Dostawa pieczywa Wspólny Słownik Zamówień: 15811000-6, 15811100-7, 15811400-0, 15810000-9 Opis: Zakres zamówienia obejmuje: artykuły żywnościowe zgodnie z formularzem cenowym zamówienia, stanowiącym załącznik Nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. 6 Temat: Dostawa produktów przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Wspólny Słownik Zamówień: 15600000-4, 15612100-2, 15620000-0, 15613100-9, 15614000-5 Opis: Zakres zamówienia obejmuje: artykuły żywnościowe zgodnie z formularzem cenowym zamówienia, stanowiącym załącznik Nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Uwaga: Produkty skrobiowe z chwilą przyjęcia powinny mieć min. termin ważności spożycia - 3 miesiące. 7 Temat: Dostawa produktów mleczarskich Wspólny Słownik Zamówień: 15500000-3, 15512000-0, 15542100-0, 15530000-2, 15551300-8 Opis: Zakres zamówienia obejmuje: artykuły żywnościowe zgodnie z formularzem cenowym zamówienia, stanowiącym załącznik Nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Uwaga: Produkty mleczarskie z chwilą przyjęcia powinny mieć min. termin ważności spożycia - 7 dni. 8 Temat: Dostawa olejów i tłuszczy zwierzęcych lub roślinnych Wspólny Słownik Zamówień: 15400000-2, 15411100-3, 15412100-0 Opis: Zakres zamówienia obejmuje: artykuły żywnościowe zgodnie z formularzem cenowym zamówienia, stanowiącym załącznik Nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Uwaga: Oleje z chwilą przyjęcia powinny mieć min. termin ważności spożycia - 3 miesiące. 9 Temat: Dostawa roślin uprawnych, warzyw i produktów ogrodnictwa Wspólny Słownik Zamówień: 03110000-5, 03212100-1, 03212200-2, 03212213-6, 03221110-0, 03221111-7, 03221112-4, 03221113-1, 03221230-7, 03221240-0, 03221260-6, 03221270-9, 03221300-9, 03221320-5, 03221410-3, 03221420-6, 03221430-9, 03222111-4, 03222210-8, 03222220-1, 03222313-0, 03222321-9, 03222322-6, 03222332-9 Opis: Zakres zamówienia obejmuje: artykuły żywnościowe zgodnie z formularzem cenowym zamówienia, stanowiącym załącznik Nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Uwaga: Rośliny uprawne, warzywa, produkty ogrodnictwa powinny posiadać kat.1. Powinny być świeże, nie mrożone. 10 Temat: Dostawa warzyw, owoców i podobnych produktów Wspólny Słownik Zamówień: 15300000-1, 15331400-1, 15331425-2, 15331462-3, 15331110-1, 15332290-3 Opis: Zakres zamówienia obejmuje: artykuły żywnościowe zgodnie z formularzem cenowym zamówienia, stanowiącym załącznik Nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. 11 Temat: Dostawa ryb Wspólny Słownik Zamówień: 15211000-0 Opis: Zakres zamówienia obejmuje: artykuły żywnościowe zgodnie z formularzem cenowym zamówienia, stanowiącym załącznik Nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Uwaga: Ryby z chwilą przyjęcia powinny mieć min. termin ważności spożycia - 3 miesiące. 12 Temat: Dostawa drobiu Wspólny Słownik Zamówień: 15100000-9, 15113000-3 Opis: Zakres zamówienia obejmuje: artykuły żywnościowe zgodnie z formularzem cenowym zamówienia, stanowiącym załącznik Nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Uwaga: Drób powinien posiadać kat.1, być świeży, nie mrożony. Mięso z chwilą przyjęcia powinno mieć min. termin ważności spożycia - 3 dni. DOTYCZY WSZYSTKICH ZADAŃ: 1. Towar zostanie wydany Zamawiającemu w czystych pojemnikach. 2. Koszt opakowania jest wliczony w cenę towaru. 3. Towar musi być świeży i dostarczony Zamawiającemu najpóźniej do godz. 730 4. W przypadku, gdy świeżość zakupionego towaru budzi jakiekolwiek wątpliwości Zamawiający ma prawo do zwrotu danej dostawy i żądać świeżej dostawy w danym dniu do godz. 900 5. Produkty będą dostarczone przez Wykonawcę we własnym zakresie i na własny koszt do magazynu Internatu Zespołu Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących im. 9 Drezdeńskiej Brygady Artylerii w Morągu. 6. Wykonawca ponosi wszelkie koszty za jakość i ilość dostarczonego towaru. 7. Wykonawca nie może bez pisemnej zgody Zamawiającego zlecić wykonania przedmiotu umowy osobie trzeciej. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zmian ilościowych w poszczególnych zadaniach, pozycjach zamawianego asortymentu oraz że rozliczenie z wykonawcą dokonywane będzie na podstawie cen jednostkowych wskazanych w ofercie i ilości faktycznie dostarczonych towarów. 9. W razie konieczności Zamawiający zastrzega sobie prawo do ponownych zamówień towarów, które muszą być zrealizowane tego samego dnia, w określonym przez Zamawiającego terminie i czasie, na koszt Wykonawcy. 10. W szczególnych przypadkach Zamawiający może żądać na koszt Wykonawcy, dostarczenia towaru w sobotę i/lub niedzielę..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających stanowiących nie więcej niż 20 % wartości zamówienia podstawowego i polegających na powtórzeniu zamówień tego samego rodzaju, zgodnie z art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy Prawo zamówień publicznych.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.21.30 - Kurczęta 15.11.20.00 - Drób 15.11.21.20 - Indyki 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 03.14.25.00 - Jaja 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.32.10.00 - Soki owocowe 15.33.21.00 - Przetworzone owoce 15.53.00.00 - Masło 15.82.00.00 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne 15.83.10.00 - Cukier 15.84.10.00 - Kakao 15.84.22.20 - Batony czekoladowe 15.85.11.00 - Makaron niegotowany 15.86.30.00 - Herbata 15.87.10.00 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda 15.87.11.20 - 15.87.11.20 15.87.12.00 - Sosy, mieszanki przypraw i mieszanki przypraw korzennych .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 24.06.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: W postępowaniu nie jest przewidziane składanie wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wraz z ofertą złoży oświadczenie, że posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności zgodnie z załączonym do SIWZ formularzem oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy PZP - Załącznik nr 2.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

a) Wypełniony i podpisany formularz ofertowy o treści określonej w załączniku nr 6 do SIWZ wraz z wypełnioną kalkulacją cenową do danej części określonej w załączniku nr 1 do SIWZ b) Oświadczenie o zgodności z warunkami przetargu c)Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia - należy załączyć tylko w przypadku korzystania z wiedzy i doświadczenia, potencjału technicznego, osób zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolności finansowej innych podmiotów d) Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy lub Wykonawców, w przypadku gdy: a) ofertę podpisuje inna osoba niż Wykonawca, b) ofertę składają Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego o treści wymaganej w art. 23 ust. 2 ustawy - upoważnienie do pełnienia funkcji przedstawiciela/lidera konsorcjum wymaga podpisu prawnie upoważnionych przedstawicieli każdego z Wykonawców

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Projekt umowy, jaka zostanie zawarta z wybranym Wykonawcą, stanowi załącznik Nr 5 do SIWZ. Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej, z uwzględnieniem podawanych warunków ich wprowadzenia: a) dopuszczalna jest zmiana świadczenia Wykonawcy na lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu świadczenia, b) inne niekorzystne dla Zamawiającego zmiany umowy dopuszczalne są tylko jeżeli z powodu nadzwyczajnej zmiany stosunków spełnienie świadczenia przez Wykonawcę byłoby połączone z nadmiernymi trudnościami albo groziłoby mu rażącą stratą, czego nie przewidywał przy zawarciu umowy, c) dopuszczalna jest zmiana nazwy, określenia, oznaczenia przedmiotu świadczenia Wykonawcy przy zachowaniu tożsamości świadczenia i jego jakości, d) dopuszczalna jest zmiana umowy polegająca na zmianie danych Wykonawcy bez zmian samego Wykonawcy (np. zmiana siedziby, adresu, nazwy). Zmiana terminu dostawy: a) zmiany spowodowane siłą wyższą, w tym klęskami żywiołowymi, warunkami atmosferycznymi uniemożliwiającymi zrealizowanie dostawy w terminie, b) zmiany będące następstwem okoliczności leżących wyłącznie po stronie Zamawiającego, w szczególności wstrzymanie dostawy, c) zmiany będące wynikiem czasowego wstrzymania produkcji towarów lub braków towarów na polskim rynku będących przedmiotem umowy, w tym będące następstwem działania organów administracji publicznej, W przypadku wystąpienia którejkolwiek z okoliczności wymienionych w ust. 2 pkt. 1 - 3 termin dostawy może ulec odpowiedniemu przedłużeniu o czas niezbędny do należytego jej wykonania, nie dłużej jednak niż o okres tych okoliczności. Zmiana sposobu spełnienia świadczenia: a) zmiany spowodowane nieprzewidywalną koniecznością dostawy towarów nie wymienionych w umowie. Zamawiający w powyższym przypadku dopuszcza zakup towarów zamiennych, równoważnych(np. towarów w zamiennym opakowaniu lub towarów o tożsamej nazwie międzynarodowej innego producenta, o innej nazwie handlowej), ale ich cena nie może przewyższać ceny towarów podstawowych. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć go na zasadach określonych w niniejszej umowie, b) zmiany spowodowane koniecznością zakupu niektórych towarów w większej ilości niż wymieniona w umowie. Zmiany powyższe możliwe są z równoczesnym zmniejszeniem ilościowym towarów pozostałych asortymentów i bez zwiększenia całkowitego wynagrodzenia Wykonawcy, c) zmiany spowodowane nie wykupieniem pełnej ilości towarów. W powyższym przypadku umowa może zostać przedłużona do czasu wykupienia pełnej ilości towarów określonych w umowie, przy zachowaniu jej wartości. Zmiany wynagrodzenia Wykonawcy: a) zmiany spowodowane udzieleniem przez Wykonawcę upustów promocyjnych. W przypadku udzielenia przez Wykonawcę upustów promocyjnych dla klienta w okresie trwania umowy, upusty będą obowiązywały również dla tej umowy, b) zmiany spowodowane wzrostem albo zmniejszeniem stawki VAT. Jeśli zmiana stawki VAT będzie powodować zwiększenie kosztów towarów po stronie Wykonawcy, Zamawiający dopuszcza możliwość zwiększenia wynagrodzenia Wykonawcy, o kwotę równą różnicy w kwocie podatku VAT. Jeśli zmiana stawki VAT będzie powodować zmniejszenie kosztów towarów po stronie Wykonawcy, Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia wynagrodzenia o kwotę stanowiącą różnicę kwoty podatku VAT zapłaconego przez Wykonawcę. c) dopuszczalna jest zmiana umowy polegająca na zmianie płatnika. Zmiana postanowień zawartej umowy wymaga pod rygorem nieważności, zachowania formy pisemnej w postaci aneksu. Zmiana umowy na wniosek Wykonawcy wymaga wykazania okoliczności uprawniających do dokonania tej zmiany.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsziomorag.internetdsl.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Internat Zespołu Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących im. 9 Drezdeńskiej Brygady Artylerii ul. Kujawska 1 14-300 Morąg pokój nr 29.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.07.2010 godzina 09:00, miejsce: Internat Zespołu Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących im. 9 Drezdeńskiej Brygady Artylerii ul. Kujawska 1 14-300 Morąg pokój nr 29.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.