eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Toruń › Usługa szkoleniowa, gastronomiczna oraz zapewnienia sal szkoleniowych, pomieszczeń kuchennych oraz miejsc noclegowych dla osób objętych projektem Akademia Kucharza Regionu, współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Treść lub zakres tego przetargu uległy zmianie. Zobacz opublikowaną do tego przetargu poprawkę.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-08-14

Toruń: Usługa szkoleniowa, gastronomiczna oraz zapewnienia sal szkoleniowych, pomieszczeń kuchennych oraz miejsc noclegowych dla osób objętych projektem Akademia Kucharza Regionu, współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Numer ogłoszenia: 175655 - 2012; data zamieszczenia: 14.08.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 219530 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna, Plac Teatralny 2, 87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 52 376 70 19, faks 52 376 70 19.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Stowarzyszenie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa szkoleniowa, gastronomiczna oraz zapewnienia sal szkoleniowych, pomieszczeń kuchennych oraz miejsc noclegowych dla osób objętych projektem Akademia Kucharza Regionu, współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na: Opracowaniu, przygotowaniu i przeprowadzeniu szkoleń dla uczestników projektu Akademia Kucharza Regionu oraz przygotowaniu filmu szkoleniowego, w którym będą znajdować się materiały szkoleniowo - instruktażowe bezpośrednio związane z tematyką szkoleń. Program szkolenia musi przewidywać następujące moduły szkoleniowe i program szkolenia: MODUŁ I PODWYŻSZANIE UMIEJĘTNOŚCI KUCHARSKICH O WIEDZĘ Z ZAKRESU PRZYGOTOWYWANIA POTRAW REGIONALNYCH WOJEWÓDZTWA KUJAWSKO - POMORSKIEGO a) Szkolenie - gęś biała kołudzka jako synonim jakości gęsiny - 5 grup szkoleniowych (łącznie 50 osób po 7-13 osób w grupie), 16 godzin szkoleniowych każda. W ramach szkolenia odbędzie się wyjazd studialny, gdzie uczestnicy zapoznają się z warunkami i rygorami jakościowymi chowu gęsi; Cele szkolenia: Wzrost wiedzy uczestników w zakresie wpływu chowu i wieku gęsi na jakość potraw. Wzrost wiedzy o walorach zdrowotnych i smakowych mięsa gęsiego. Nabycie umiejętności przyrządzania i podawania potraw z gęsiny. Program szkoleniowy musi zawierać minimalnie: Nie mniej niż 3 przepisy kulinarne przewidziane szkoleniem. Nie mniej niż 2 techniki przygotowywanych potraw. Listę składników spożywczych niezbędnych do przeprowadzenia szkolenia. Przewidywany sposób badania zadowolenia uczestników z realizowanego szkolenia. Przewidywany sposób weryfikacji nabytej przez uczestników szkolenia wiedzy. Przewidywany termin szkoleń: lipiec - sierpień 2012. b) Szkolenie - dziczyzna i inne dary lasu - 5 grup szkoleniowych (łącznie 50 osób po 7-13 osób w grupie), 16 godzin szkoleniowych każda; Cele szkolenia: Wzrost wiedzy o klasyfikacji i doborze surowców związanych z przygotowywaniem potraw z dziczyzny i innych darów lasu Nabycie wiedzy na temat sezonowości potraw z dziczyzny oraz o zasadach łączenia ich z innymi darami lasu. Nabycie umiejętności przyrządzania i podawania potraw opartych na dziczyźnie, nauczą się je przyrządzać i podawać Program szkoleniowy musi zawierać minimalnie: Nie mniej niż 3 przepisy kulinarne przewidziane szkoleniem. Nie mniej niż 2 techniki przygotowywanych potraw. Listę składników spożywczych niezbędnych do przeprowadzenia szkolenia. Przewidywany sposób badania zadowolenia uczestników z realizowanego szkolenia. Przewidywany sposób weryfikacji nabytej przez uczestników szkolenia wiedzy. Przewidywany termin szkoleń: sierpień - wrzesień 2012. c) Szkolenie - dostępność ryb słodkowodnych walorem kulinarnym - 5 grup szkoleniowych (łącznie 50 osób po 7-13 osób w grupie), 16 godzin szkoleniowych każda; Cele szkolenia: Wzrost wiedzy o różnorodności surowca, jakim są ryby słodkowodne, Nabycie wiedzy o sposobach przyrządzania ryb słodkowodnych, takich jak pieczenie, smażenie, wędzenie, gotowanie. Nabycie wiedzy o technikach kulinarnych przygotowywania i podawania odpowiednich do danych gatunków ryb; Program szkoleniowy musi zawierać minimalnie: Nie mniej niż 3 przepisy kulinarne przewidziane szkoleniem. Nie mniej niż 2 techniki przygotowywanych potraw. Listę składników spożywczych niezbędnych do przeprowadzenia szkolenia. Przewidywany sposób badania zadowolenia uczestników z realizowanego szkolenia. Przewidywany sposób weryfikacji nabytej przez uczestników szkolenia wiedzy. Przewidywany termin szkoleń: wrzesień - październik 2012. d) Szkolenie - rodzaje zbóż i ich wykorzystanie w gastronomii - 5 grup szkoleniowych (łącznie 50 osób po 7-13 osób w grupie), 16 godzin szkoleniowych każda; Cele szkolenia: Wzrost wiedzy o możliwościach wykorzystania zbóż w kuchni, jako surowca do produkcji chleba, kasz, makaronów, klusek, itp. Nabycie wiedzy o sposobach wykorzystania i technikach pieczenia, gotowania, w oparciu o zboża. Program szkoleniowy musi zawierać minimalnie: Nie mniej niż 3 przepisy kulinarne przewidziane szkoleniem. Nie mniej niż 2 techniki przygotowywanych potraw. Listę składników spożywczych niezbędnych do przeprowadzenia szkolenia. Przewidywany sposób badania zadowolenia uczestników z realizowanego szkolenia. Przewidywany sposób weryfikacji nabytej przez uczestników szkolenia wiedzy. Przewidywany termin szkoleń: październik 2012. e) Szkolenie - nowoczesne cukiernictwo z użyciem owoców - 5 grup szkoleniowych (łącznie 50 osób po 7-13 osób w grupie), 16 godzin szkoleniowych każda; Cele szkolenia: Wzrost wiedzy o tradycyjnych konfiturach, różnorodności smaków i zapachów owoców z sadów Dolnej Wisły. Nabycie wiedzy na temat przyrządzania i podawania deserów owocowych. Program szkoleniowy musi zawierać minimalnie: Nie mniej niż 3 przepisy kulinarne przewidziane szkoleniem. Nie mniej niż 2 techniki przygotowywanych potraw. Listę składników spożywczych niezbędnych do przeprowadzenia szkolenia. Przewidywany sposób badania zadowolenia uczestników z realizowanego szkolenia. Przewidywany sposób weryfikacji nabytej przez uczestników szkolenia wiedzy. Przewidywany termin szkoleń: październik - listopad 2012. f) Szkolenie - tradycyjne alkohole w gastronomii - 5 grup szkoleniowych (łącznie 50 osób po 7-13 osób w grupie), 16 godzin szkoleniowych każda; Cele szkolenia: Wzrost wiedzy o lokalnych produktach alkoholowych i ich wykorzystywaniu do podkreślania smaku potraw. Nabycie wiedzy o regionalnych recepturach przygotowywania i produkcji piwa, win owocowych, nalewek, destylatów z uwzględnieniem aspektu prawnego legalności produkcji. Program szkoleniowy musi zawierać minimalnie: Nie mniej niż 3 przepisy kulinarne przewidziane szkoleniem. Nie mniej niż 2 techniki przygotowywanych potraw. Listę składników spożywczych niezbędnych do przeprowadzenia szkolenia. Przewidywany sposób badania zadowolenia uczestników z realizowanego szkolenia. Przewidywany sposób weryfikacji nabytej przez uczestników szkolenia wiedzy. Przewidywany termin szkoleń: listopad - grudzień 2012. MODUŁ II PODNOSZENIE JAKOŚCI USŁUG GASTRONOMICZNO - CATERINGOWYCH W WOJEWÓDZTWIE POPRZEZ ZWIĘKSZANIE ŚWIADOMOŚCI O PRODUKTACH REGIONALNYCH ORAZ SPOSOBIE ICH PRZYRZĄDZANIA I PROMOWANIA a) Szkolenie - biała gęś kołudzka z województwa kujawsko - pomorskiego jako królowa polskich gęsi - 10 grup szkoleniowych (łącznie 100 osób po 7-13 osób w grupie), 16 godzin szkoleniowych każda; Cele szkolenia: Nabycie wiedzy o potencjalnej sile marketingowej gęsiny. Nabycie praktycznej wiedzy na temat wyjątkowości potrawy, jej przydatności w gastronomii, umiejętności posługiwania się tą marką w celu uzyskania przewagi konkurencyjnej. Nabycie wiedzy na temat praktycznej klasyfikacji rozpoznawalności jakości gęsiny, w tym również podstawowych sposobów przyrządzania tego mięsa. Program szkoleniowy musi zawierać minimalnie: Szczegółowy opis co najmniej 2 produktów spożywczych lub potraw, na bazie których prowadzone będzie szkolenie. Listę składników spożywczych, produktów spożywczych niezbędnych do przeprowadzenia szkolenia. Przewidywany sposób badania zadowolenia uczestników z realizowanego szkolenia. Przewidywany sposób weryfikacji nabytej przez uczestników szkolenia wiedzy. Przewidywany termin szkoleń: styczeń - marzec 2013. b) Szkolenie - sól ciechocińska - 10 grup szkoleniowych (łącznie 100 osób po 7-13 osób w grupie), 16 godzin szkoleniowych każda; Cele szkolenia: Wzrost wiedzy o walorach zdrowotnych Ciechocinka i jego zasobów naturalnych. Nabycie wiedzy o jakości i pochodzeniu soli oraz jej wpływu na smak potraw. Nabycie wiedzy o predyspozycjach regionu do tworzenia ośrodków Spa, opartych na solankach i soli ciechocińskiej. Wyjazd studialny - nabycie wiedzy o technologicznych aspektach produkcji soli ciechocińskiej i jej pochodnych. Program szkoleniowy musi zawierać minimalnie: Szczegółowy opis co najmniej 2 produktów spożywczych lub potraw, na bazie których prowadzone będzie szkolenie. Listę składników spożywczych, produktów spożywczych niezbędnych do przeprowadzenia szkolenia. Przewidywany sposób badania zadowolenia uczestników z realizowanego szkolenia. Przewidywany sposób weryfikacji nabytej przez uczestników szkolenia wiedzy. Przewidywany termin szkoleń: marzec - maj 2013. c) Szkolenia - turystyka kulinarna w województwie kujawsko - pomorskim - 10 grup szkoleniowych (łącznie 100 osób po 7-13 osób w grupie), 16 godzin szkoleniowych każda; Cele szkolenia: Wzrost wiedzy na temat turystyki kulinarnej województwa kujawsko - pomorskiego w aspekcie wzrastającej mody na regionalne produkty gastronomiczne oraz możliwe wykorzystanie tej wiedzy w ramach rozwoju własnego przedsiębiorstwa. Program szkoleniowy musi zawierać minimalnie: Szczegółowy opis co najmniej 2 regionalnych produktów gastronomicznych, na bazie których prowadzone będzie szkolenie. Przewidywany sposób badania zadowolenia uczestników z realizowanego szkolenia. Przewidywany sposób weryfikacji nabytej przez uczestników szkolenia wiedzy. Przewidywany termin szkoleń: maj - czerwiec 2013. d) Szkolenia - miody i woda mineralna z województwa - 10 grup szkoleniowych (łącznie 100 osób po 7-13 osób w grupie), 16 godzin szkoleniowych każda; W pasiekach województwa kujawsko-pomorskiego przeważa miód spadziowy ze względu na lasy iglaste. Występuje również jednak miód lipowy, wielokwiatowy i nektarowy. Cele szkolenia: Wzrost wiedzy o rodzajach i zastosowaniach miodów w gastronomii. Wzrost wiedzy o zawartości wody mineralnej w regionie i możliwości jej wykorzystywania. Program szkoleniowy musi zawierać minimalnie: Szczegółowy opis co najmniej 2 produktów spożywczych lub potraw, na bazie których prowadzone będzie szkolenie. Listę składników spożywczych, produktów spożywczych niezbędnych do przeprowadzenia szkolenia. Przewidywany sposób badania zadowolenia uczestników z realizowanego szkolenia. Przewidywany sposób weryfikacji nabytej przez uczestników szkolenia wiedzy. Przewidywany termin szkoleń: czerwiec - sierpień 2013. e) Szkolenie - promowanie kultury regionu kujawsko - pomorskiego - 10 grup szkoleniowych (łącznie 100 osób po 7-13 osób w grupie), 16 godzin szkoleniowych każda; Cele szkolenia: Nabycie wiedzy na temat nowoczesnego marketingu regionalnego. Umiejętności wykorzystywania oryginalności kulturowej i kulinarnej regionu do zwiększenia potencjału turystycznego przedsiębiorstwa. Program szkoleniowy musi zawierać minimalnie: Propozycję co najmniej 4 tematów, które zostaną zaproponowane uczestnikom szkolenia. Przewidywany sposób badania zadowolenia uczestników z realizowanego szkolenia. Przewidywany sposób weryfikacji nabytej przez uczestników szkolenia wiedzy. Przewidywany termin szkoleń: sierpień - październik 2013. f) Szkolenia - nowoczesny marketing we wspieraniu promocji i sprzedaży - 10 grup szkoleniowych (łącznie 100 osób po 7-13 osób w grupie), 16 godzin szkoleniowych każda; Cele szkolenia: Nabycie wiedzy na temat nowoczesnych form marketingu dla tradycyjnych produktów i turystycznych walorów regionu. Nabycie wiedzy na temat tzw. dobrych praktyk, tj. najskuteczniejszych działań marketingu regionalnego w Polsce i na świecie oraz sposoby i możliwości wdrażania podobnych rozwiązań w regionie. Program szkoleniowy musi zawierać minimalnie: Propozycję co najmniej 3 nowoczesnych form marketingu, które zostaną zaproponowane uczestnikom szkolenia. Propozycję co najmniej 4 przykładów dobrych praktyk, które zostaną zaproponowane uczestnikom szkolenia. Przewidywany sposób badania zadowolenia uczestników z realizowanego szkolenia. Przewidywany sposób weryfikacji nabytej przez uczestników szkolenia wiedzy. Przewidywany termin szkoleń: październik - grudzień 2013. W związku z powyższym Wykonawca musi zapewnić wykwalifikowanych trenerów, mogących prowadzić zajęcia w zakresie opisanym powyżej zgodnie z harmonogramem, który zostanie uszczegółowiony po podpisaniu umowy i zatwierdzony przez wszystkie strony. Przedmiot zamówienia obejmuje również przygotowanie filmu szkoleniowego, w którym będą znajdować się materiały szkoleniowo - instruktażowe bezpośrednio związane z tematyką szkoleń. Specyfikacja materiału filmowego: nośnik filmu: DVD, ilość nośników: 150 sztuk, wymagania techniczne: materiał po authoringu, masteringu, udźwiękowiony, z czytelnym menu DVD, możliwy do odtwarzania w standardowych odtwarzaczach DVD i Blu-ray. zawartość merytoryczna: krótka dokumentacja szkoleń i wyjazdów studialnych (1 - 2 min), instruktaż przygotowywania potraw przewidywanych programem szkolenia (1 - 2 minuty na każdą potrawę), przykłady dobrych praktyk marketingowych (1 - 2min). długość filmu 45 - 60 minut, prawa autorskie zostaną przekazane Zamawiającemu zgodnie z zapisami umowy. W związku z realizacją programu szkoleniowego zamówienie obejmuje także: a) Udostępnienie sali szkoleniowej w łącznym wymiarze 180 dni - sala musi spełniać warunki niezbędne do prowadzenia zajęć dydaktycznych dla grup szkoleniowych tj. musi zapewnić swobodne kształcenie 13 osób, posiadać stosowne wyposażenie jak stoły, krzesła, laptop, tablica flipchart, ekran lub wydzielone miejsce do wyświetlania prezentacji, catering musi być podawany w oddzielnej sali, przygotowanej do tych celów; b) Przygotowanie (podanie) cateringu dla uczestników szkoleń w ilości 990 zestawów, każdy zestaw składać się będzie: I dzień - dwie przerwy kawowe (kawa, herbata, soki, woda mineralna, ciastka), obiad (ciepły posiłek, zupa + drugie danie), kolacja (tradycyjna lub w formie szwedzkiego stołu), II dzień - śniadanie (tradycyjne lub w formie szwedzkiego stołu), dwie przerwy kawowe (kawa, herbata, soki, woda mineralna, ciastka), obiad (ciepły posiłek, zupa + drugie danie) - świadczenie usług żywienia zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006r, Nr 171, poz. 1225 ze zmianami); c) Zapewnienie noclegu uczestnikom szkoleń, łącznie 990 noclegów - uczestnicy mają być zakwaterowani w pokojach jednoosobowych lub dwuosobowych do wyłącznej dyspozycji jednej osoby, każdy pokój z pełnym węzłem sanitarnym. Do pokoi, sal szkoleniowych, do pomieszczeń kuchennych dostęp dla osób niepełnosprawnych. Możliwość darmowego parkingu dla uczestników szkolenia. d) Udostępnienie pomieszczeń kuchennych w łącznym wymiarze 140 dni - pomieszczenia kuchenne muszą być w pełni wyposażone we wszelkie narzędzia niezbędne do prowadzenia działalności w zakresie produkcji i sprzedaży żywności zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006r, Nr 171, poz. 1225 ze zmianami). Wśród wyposażenia musi znajdować się co najmniej: piec konwekcyjny, zmywako - wyparzarka do naczyń, chłodnia, zamrażarka, chłodziarka, robot wielofunkcyjny do robienia ciast, krajalnice do wędlin i pieczywa. Pomieszczenia udostępniane będą do wyłącznego korzystania przez uczestników szkolenia w terminach ustalonych przez Zamawiającego (mogą być to dowolne dni tygodnia od poniedziałku do niedzieli włącznie). Ze względu na potrzebę wyłącznego korzystania z pomieszczeń oraz na prowadzenie zajęć praktycznych dla kucharzy, powierzchnia pomieszczeń kuchennych (kuchnia z pomieszczeniami przyległymi i funkcjonalnie z nią powiązanymi) nie może być mniejsza niż 145 m2. e) Zapewnienie niezbędnych materiałów spożywczych niezbędnych do prowadzenia zajęć, odpowiadających specyfikacji szkoleń (opis zamówienia w SIWZ oraz załącznik nr 9 - program szkolenia - będący wymaganym załącznikiem do oferty). f) Obiekt, w którym udostępnione będą sale szkoleniowe i pomieszczenia kuchenne oraz oferowane będą miejsca noclegowe, musi być zlokalizowany na terenie województwa kujawsko - pomorskiego w dobrze skomunikowanej części województwa. Nie dalej niż 15 kilometrów od granic administracyjnych miast prezydenckich województwa (Bydgoszcz, Toruń, Włocławek, Grudziądz, Inowrocław). g) Sale szkoleniowe, pomieszczenia kuchenne, pokoje przeznaczone dla uczestników szkolenia (noclegi) muszą znajdować się w jednym budynku (w jednym kompleksie budynków - bez konieczności wychodzenia na zewnątrz). h) Wykonawca zapewni nieodpłatne miejsca parkingowe dla uczestników szkolenia i trenerów w czasie trwania szkoleń. Ponadto Wykonawca zobowiązany jest do: 1) opracowania i zapewnienia odpowiedniego programu szkolenia dostosowanego do potrzeb uczestników projektu wg opisu przedmiotu zamówienia. 2) świadczenia usług na profesjonalnym poziomie i z należytą starannością; 3) zapewnienia ciągłości szkolenia, tj. w razie braku możliwości prowadzenia zajęć przez wyznaczonego trenera, zaproponowanie innego trenera prezentującego odpowiedni poziom wiedzy merytorycznej; 4) sprawowania nadzoru merytorycznego nad realizacją programu nauczania; 5) wykonawca zobowiązuje się, że obowiązki wynikające z umowy będą wykonywane wyłącznie przez osoby wskazane w ofercie, których doświadczenie i wiedza były oceniane przy wyborze oferty oraz podlegały punktacji w kryterium: potencjał kadrowy; Wykonawca nie ma prawa powierzyć wykonania nawet części czynności objętych przedmiotem umowy osobom trzecim bez zgody Zamawiającego. Za działania i zaniechania podwykonawców oraz innych osób wykonujących prace objęte umową Wykonawca odpowiada jak za działania i zaniechania własne; 6) przygotowanie ankiet sprawdzających poziom wiedzy uczestników przed i po szkoleniu; 7) dostarczenia w oryginale niezbędnej dokumentacji potrzebnej na użytek sprawozdawczości wykonywanej w ramach projektu Akademia Kucharza Regionu, w tym: dzienników zajęć, list obecności, potwierdzeń odbioru materiałów szkoleniowych, potwierdzeń odbioru zaświadczeń, szczegółowego programu szkolenia z rozbiciem na godziny; ankiet sprawdzających poziom wiedzy uczestników na początku szkolenia i po jego zakończeniu, potwierdzenia odbioru usług cateringowych i noclegowych..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00 - Usługi szkoleniowe 55.27.00.00 - Usługi świadczone przez placówki oferujące wyżywienie i miejsca noclegowe 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Europejski Fundusz Społeczny Program Operacyjny Kapitał Ludzki Priorytet VIII - Regionalne Kadry gospodarki, Działanie 8.1 Rozwój pracowników i przedsiębiorstw w regionie, Poddziałania 8.1.1 - Wspieranie rozwoju kwalifikacji zawodowych i Doradztwo dla przedsiębiorstw.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 09.08.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • TRAINING HOUSE Iwona Wencka-Stramowska, Wyzwolenia 109E, 85-790 Bydgoszcz, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 871600,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 871600,00

  • Oferta z najniższą ceną: 871600,00 / Oferta z najwyższą ceną: 871600,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.