eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Krempna › Dożywianie uczniów Zespołu Szkół w Krempnej oraz dzieci uczęszczających do Punktu Przedszkolnego w Krempnej w roku 2016

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-11-20

Krempna: Dożywianie uczniów Zespołu Szkół w Krempnej oraz dzieci uczęszczających do Punktu Przedszkolnego w Krempnej w roku 2016
Numer ogłoszenia: 170451 - 2015; data zamieszczenia: 20.11.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej , N/N, 38-232 Krempna, woj. podkarpackie, tel. 13 4414101.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gops.krempna.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie uczniów Zespołu Szkół w Krempnej oraz dzieci uczęszczających do Punktu Przedszkolnego w Krempnej w roku 2016.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostarczenie i wydanie gorących posiłków dla uczniów Zespołu Szkół oraz Punktu Przedszkolnego w Krempnej od poniedziałku do piątku w dniach nauki szkolnej, w formie obiadów jednodaniowych: Dożywianie uczniów Zespołu Szkół: Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w okresie od 04.01.2016 do 31.12.2016 r z uwzględnieniem przerw ( przerwa wakacyjna, przerwy świąteczne itp.). Szacunkowa liczba uczniów objętych dożywianiem to ok. 170 dzieci jest to ilość szacunkowa i może ulec zmianom. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby dożywianych dzieci w zależności od potrzeb. Dzienna ilość posiłków to ok 170 obiadów jednodaniowych. 3 razy w tygodniu poniedziałek, wtorek, czwartek drugie danie mięsne, kompot 1 raz w tygodniu piątek drugie danie jarskie, kompot , 1 raz w tygodniu środa pożywna zupa z wkładką, świeże pieczywo,kompot, owoc, Posiłek w postaci drugiego dania ma być posiłkiem mięsnym,rybnym. Do mięsa podawane powinny być przede wszystkim ziemniaki, zamiennie mogą być podawane kasze, ryż lub makaron. Drugie danie mogą stanowić gołąbki z sosem, pierogi z różnym nadzieniem, naleśniki z różnym nadzieniem, kopytka, makaron z sosem lub twarogiem, krokiety, łazanki lub inne, Dania mięsne powinny zawierać sztukę mięsa na osobę z wyłączeniem skrzydełek, a podawane mięso w tym również wkładka do zupy nie może być tłusta i przerośnięta. Pod pojęciem pożywnej zupy należy rozumieć zupę z tzw. mięsna wkładką nie mniej niż 50g podaną ze świeżym pieczywem. Preferowane zupy: żurek z jajkiem, pomidorowa z makaronem, ogórkowa z ryżem, barszcz czerwony z ziemniakami, uszkami lub jajkiem, jarzynowa, krupnik lub inne. Nie dopuszcza się podawania dań barowych typu parówki, hamburgery, zapiekanki,frytki itp. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu dwóch tygodni. Wymagana gramatura posiłków: zupa nie mniej niż 400 g ziemniaki, kasza, ryż, makaron nie mniej niż 200 g mięso, ryba nie mniej niż 100 g surówka, warzywa gotowane nie mniej niż 150 g pierogi, naleśniki, krokiety, łazanki, gołąbki nie mniej niż 350 g kompot nie mniej niż 200 ml. W tygodniowym jadłospisie nie mogą powtarzać się te same posiłki. Dożywianie dzieci w Punkcie Przedszkolnym : Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w okresie od 04.01.2016 do 31.12.2016 r z uwzględnieniem przerw ( przerwa wakacyjna, przerwy świąteczne , ferie zimowe itp.). Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 18 dzieci jest to ilość szacunkowa i może ulec zmianom. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby dożywianych dzieci w zależności od potrzeb. Dzienna ilość posiłków to ok 18 obiadów jednodaniowych. Posiłki przeznaczone są dla dzieci w wieku 3-4 lat, co należy uwzględnić przy doborze potraw i sposobie przygotowywania. Wartość kaloryczna każdego posiłku musi być zgodna z normami i zasadami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia. 3 razy w tygodniu poniedziałek, wtorek, czwartek drugie danie mięsne, kompot 1 raz w tygodniu piątek drugie danie jarskie, kompot , 1 raz w tygodniu środa pożywna zupa z wkładką ,świeże pieczywo ,kompot , owoc, Posiłek w postaci drugiego dania ma być posiłkiem mięsnym,rybnym. Do mięsa podawane powinny być przede wszystkim ziemniaki, zamiennie mogą być podawane kasze, ryż lub makaron. Drugie danie mogą stanowić gołąbki z sosem, pierogi z różnym nadzieniem, naleśniki z różnym nadzieniem, kopytka, makaron z sosem lub twarogiem, krokiety, łazanki lub inne, Dania mięsne powinny zawierać sztukę mięsa na osobę z wyłączeniem skrzydełek, a podawane mięso w tym również wkładka do zupy nie może być tłusta i przerośnięta. Pod pojęciem pożywnej zupy należy rozumieć zupę z tzw. mięsna wkładką nie mniej niż 50g podaną ze świeżym pieczywem. Preferowane zupy: żurek z jajkiem, pomidorowa z makaronem, ogórkowa z ryżem, barszcz czerwony z ziemniakami, uszkami lub jajkiem, jarzynowa, krupnik lub inne. Nie dopuszcza się podawania dań barowych typu parówki, hamburgery, zapiekanki, frytki itp. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu 2-ch tygodni. Wymagana gramatura posiłków: zupa nie mniej niż 400 g ziemniaki, kasza, ryż, makaron nie mniej niż 200 g mięso, ryba nie mniej niż 100 g surówka, warzywa gotowane nie mniej niż 150 g pierogi, naleśniki, krokiety, łazanki, gołąbki nie mniej niż 350 g kompot nie mniej niż 200 ml. W tygodniowym jadłospisie nie mogą powtarzać te same posiłki. 2. Gramatura posiłku, kaloryczność i wartość odżywcza zgodnie z normami Instytutu Żywności i Żywienia oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r (Dz. U z 2015 r, poz.1256). Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. 3. W przypadku kiedy dzieci korzystające z posiłków szkolnych jadą na wycieczkę, itp. a na wyjeździe nie będzie zapewniony posiłek, wówczas Wykonawca będzie obowiązany zapewnić dzieciom suchy prowiant. Suchy prowiant składać się powinien z kanapki z masłem i wędliną lub serem żółtym, bułki słodkiej, soku owocowego i owocu. Suchy prowiant powinien być dostarczony świeży w dniu wyjazdu dzieci. Szkoła powinna zgłosić takie zapotrzebowanie na 2 dni przed wyjazdem dzieci. 4. W okresie objętym zamówieniem przewiduje się wydanie łącznie ok. 35 156 posiłków liczba ta w ciągu roku może ulec zmianie 5. Harmonogram dostarczania posiłków zostanie ustalony przez Wykonawcę bezpośrednio z dyrekcją szkoły. 6. Wykonawca w przypadku dostarczania posiłków z zewnątrz może skorzystać z kuchni na bazie, której dokonuje wydawanie posiłków. Ponadto Wykonawca może przygotowywać i wydawać posiłki w kuchni na miejscu. Z Wykonawcą zostanie zawarta odrębna umowa na wynajem pomieszczeń kuchennych wraz z wyposażeniem kuchni. 7. Za korzystanie z pomieszczeń, o których mowa pkt 6 Wykonawca poniesie koszty związane z czynszem. Do ceny czynszu zostanie doliczony podatek VAT zgodnie z przepisami obowiązującymi w dniu wystawienia faktury. Potencjalny Wykonawca będzie zobowiązany do płacenia podatku od nieruchomości od wynajętych pomieszczeń , a także poniesie koszty za energię elektryczną, wodę, korzystanie z kanalizacji. Opłaty za ww czynniki naliczane będą na podstawie wskazań podliczników w oparciu o obowiązujące normy, stawki i taryfy. 8. Wykonawca przygotowuje posiłki gotowane z własnych produktów żywnościowych - posiłki muszą być przygotowane z pełnowartościowych, świeżych, naturalnych produktów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności. Nie dopuszcza się mięsa i przetworów z puszek konserwowych ani mrożonek. 9. Dla potrzeb badań żywności przez SANEPID usługodawca będzie zostawiał codziennie w miejscu sporządzania posiłków próbki wszystkich dostarczonych posiłków. 10. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno-sanitarnych. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Z 2010 r Nr 163, poz. 914 z póź.zm) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 11. Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia wraz z posiłkami odpowiedniej ilości naczyń i sztućców jednorazowych. 12. Wykonawca uzgodni z Kierownikiem GOPS miejsce, czas, sposób wydania posiłków oraz usunięcia odpadków żywnościowych. 13. Zamawiający zapłaci Wykonawcy za ilość faktycznie wydanych posiłków. Wykonawca powinien ująć w cenie ryzyko związane z nieobecnością w szkole szacowanej przewidzianej ilości uczniów. 14. Dyrektor Zespołu Szkół w Krempnej lub osoby przez niego upoważnione będą zobowiązane do bieżącego informowania Wykonawcy o ilości dożywianych uczniów w danym dniu..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunku określonego w pkt. 1 dział VI SIWZ nastąpi na podstawie przedstawionego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunku określonego w pkt. 2 dział VI SIWZ, nastąpi na podstawie wykazu należycie wykonanej co najmniej jednej usługi przygotowania i dostawy posiłków dla grupy osób nie mniejszej niż 120 w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie. Wykaz wykonanych usług z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów na rzecz których zostały wykonane (załącznik Nr 4) oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego , że te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie. W przypadku gdy usługi wykonane zostały u Zamawiającego, Wykonawca nie ma obowiązku przedkładania dowodów, o których mowa powyżej.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunku określonego w pkt. 3 dział VI SIWZ nastąpi na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do SIWZ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunku określonego w pkt. 3 dział VI SIWZ nastąpi na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunku określonego w pkt. 4 dział VI SIWZ nastąpi na podstawie przedstawionego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do SIWZ.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - Doświadczenie Wykonawcy - 10

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje możliwości dokonania istotnych zmian zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności: 2.1 zmiany będącej następstwem okoliczności leżących po stronie Zamawiającego, które spowodowały niezawinione i niemożliwe do uniknięcia przez Wykonawcę opóźnienie w realizacji przedmiotu zamówienia. 2.2. zmiana obowiązującej stawki Vat, 2.3. rezygnacja przez Zamawiającego z realizacji części przedmiotu umowy, 2.4. zmiany liczby i rodzajów posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb, niezależnych od Zamawiającego, 2.5. gdy zaistnieje inna okoliczność prawna, ekonomiczna lub techniczna, skutkująca niemożliwością wykonania lub należytego wykonania umowy zgodnie z SIWZ. Aneks do umowy o przedmiotowe zamówienie wymagać będzie dla swojej ważności, zachowania formy pisemnej.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gops.krempna.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej 38-232 Krempna 32 Pokój nr 1.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.11.2015 godzina 09:00, miejsce: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej 38-232 Krempna 32 Pokój nr 1.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.