eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Pabianice › PRZYGOTOWANIE GORĄCEGO POSIŁKU DLA DZIECI W POSTACI DWUDANIOWYCH OBIADÓW DLA UCZNIÓW SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 3 IM. MIKOŁAJA KOPERNIKA W PABIANICACH

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-07-11

Pabianice: PRZYGOTOWANIE GORĄCEGO POSIŁKU DLA DZIECI W POSTACI DWUDANIOWYCH OBIADÓW DLA UCZNIÓW SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 3 IM. MIKOŁAJA KOPERNIKA W PABIANICACH
Numer ogłoszenia: 128991 - 2016; data zamieszczenia: 11.07.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa nr 3 im.Mikołaja Kopernika , ul. Mokra 28/34, 95-200 Pabianice, woj. łódzkie, tel. 42 2150725 w.22, faks 42 2264854.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.sp3pabianice.pl/index.php/nasz-szkola/zapytania-ofertowe-ogloszenia

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Szkoła publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: PRZYGOTOWANIE GORĄCEGO POSIŁKU DLA DZIECI W POSTACI DWUDANIOWYCH OBIADÓW DLA UCZNIÓW SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 3 IM. MIKOŁAJA KOPERNIKA W PABIANICACH.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie z własnych produktów i półproduktów w siedzibie Zamawiającego w wyznaczonym do tego miejscu gorącego posiłku w postaci dwudaniowego obiadu dla dzieci - uczniów oraz pracowników Szkoły Podstawowej nr 3 im. Mikołaja Kopernika w Pabianicach. Zamawiający zakazuje realizacji przedmiotu zamówienia w formie usługi cateringowej dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 3 im. Mikołaja Kopernika w Pabianicach. Wyjątkiem są sytuacje długotrwałych awarii (np. prądu, wody, gazu) oraz w sytuacjach klęsk żywiołowych dopuszcza się dostarczenie gorącego posiłku w postaci dwudaniowego obiadu dla dzieci Szkoły Podstawowej nr 3 im. Mikołaja Kopernika w Pabianicach w postaci usługi cateringowej. Zamawiający dopuszcza możliwość przygotowywania i sprzedaży obiadów osobom trzecim, z zastrzeżeniem, iż sprzedaż będzie dokonywana z zachowaniem przepisów skarbowych, formalnych oraz wszelkich innych przepisów dotyczących prowadzenia działalności gospodarczej, w szczególności prowadzenia żywienia zbiorowego (HACCP). 2. W celu realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający udostępni odpłatnie Wykonawcy pomieszczenia kuchni i stołówki oraz wyznaczonego zaplecza organizacyjno - magazynowego (magazyn produktów suchych, chłodnia, obieralnia warzyw, szatnia, magazyny: kiszonek, warzyw). Pomieszczenia znajdują się w budynku szkoły na I i II piętrze części administracyjnej o łącznej powierzchni 165 m2. Szczegółowe warunki najmu określa umowa, której wzór stanowi załącznik do niniejszej siwz. Dodatkowo Zamawiający udostępni nieodpłatnie następujący sprzęt oraz urządzenia kuchenne: 2.1. Stołówka + wydawalnia: a) Stoliki świetlicowe - szt. 27, b) Krzesła skay - szt. 129, c) Stoły gastronomiczne z blachą - szt. 8, d) Zmywarka - szt. 3, e) Stoły gastronomiczne - szt. 2, f) Podesty drewniane - szt. 5, g) Zlewozmywak metalowy - sz. 1, h) Taboret gazowy - szt. 1, i) Lada bemar - szt. 1, j) Szafka 1 drzwiowa - szt. 1, k) Zastawy obiadowe (Duralex) 2.2. Magazyn produktów suchych: a) Regał magazynowy duży - szt. 2, b) Regał magazynowy mały - szt. 3, d) Szafka metalowa - szt. 1, e) Szafka ubraniowa - szt. 1, f) Szafa dwudrzwiowa - szt. 1, g) Podest drewniany - szt. 4, 2.3. Pomieszczenie kierownika stołówki: a) Biurko - szt. 2, b) Regał mały - szt. 1, c) Szafka - szt. 5, d) Lustro - szt. 1, e) Krzesło - szt. 3, f) Krzesło uczniowskie - szt. 1, g) Kosz na śmieci plastikowy - szt. 1, h) Wieszak na odzież - szt. 1, 2.4. Pomieszczenie chłodni: a) Szafa chłodnicza - szt. 2, b) Zamrażarka mała - szt. 1, c) Zamrażarka duża - szt. 2, d) Lodówko - zamrażarka - szt. 1, e) Waga elektroniczna - szt. 1, f) Aparat do naświetlania jaj - szt. 1, 2.5. Pomieszczenie obieralni warzyw: a) Stół gastronomiczny z blachą - szt. 2, b) Obieraczki - szt. 2, c) Wanna - szt. 2, d) Podest drewniany - szt. 2, e) Taboret elektryczny - szt. 1, 2.6. Pomieszczenie szatniowo - socjalne: a) Szafa ubraniowa 2-drzwiowa - szt. 1, b) Regał mały - szt. 1, c) Szafka 2-drzwiowa - szt. 1, d) Wieszak 5-hakowy metalowy - szt. 1, e) Krzesło skay - szt. 3, f) Stolik świetlicowy - szt. 1, 2.7. Kuchnia: a) Stół gastronomiczny z blachą - szt. 13, b) Waga - szt. 1, c) Maszynka do mięsa - szt. 2, d) Maszynka do krojenia chleba - szt. 1, e) Podajnik na ręczniki - szt. 3, f) Krzesło skay - szt. 14, g) Wanna - szt. 3, h) Umywalka - szt. 2, i) Kocioł gazowy warzelny KG-150 - szt. 1, j) Kocioł gazowy - szt. 3, k) Piekarnik PE3 - szt. 1, l) Piec gazowo - elektryczny - szt. 1, ł) Stół gastronomiczny - szt. 1, m) Patelnia elektryczna - szt. 2, n) Stolik świetlicowy - szt. 1, o) Taboret gazowy - szt. 2, p) Podest drewniany - szt. 10, r) Regał magazynowy metalowy duży - szt. 2, s) Lodówko - zamrażarka - szt. 1, t) Regał magazynowy mały - szt. 4, u) Szafa chłodnicza - szt. 1, w) Wózek do potraw - szt. 1, x) Wózek teleskopowy składany - szt. 1, y) Otwieracz elektryczny - szt. 1, z) Napęd ze stojanem MKN 114 - szt. 1, aa) Robot z przystawkami - szt. 1, ab) Przystawka do jarzyn - szt. 1, ac) Przystawka do mięsa - szt. 1, ad) Przystawka do wędlin - szt. 1, ax) Patelnia mała - szt. 3, 2.8. Piwnica - magazyn kiszonek: a) Biurko - szt. 1 2.9. Piwnica - magazyn warzyw: a) Podesty drewniane - szt. 7 2.10. Piwnica - szatnia + pralnia: a) Szafa ubraniowa 2 drzwiowa - szt. 3, b) Regał - szt. 1, c) Krzesła - szt. 9. W/w pomieszczenia wraz z wyposażeniem zostaną przekazane wykonawcy na podstawie protokołu zdawczo - odbiorczego. W przypadku, gdy udostępnione przez Zamawiającego wyposażenie i urządzenia nie wystarczą Wykonawcy do realizacji przedmiotu zamówienia w wymaganym zakresie, Wykonawca zobowiązany jest do jego uzupełnienia na własny koszt bez prawa dochodzenia zwrotu poniesionych kosztów. 3. Wykonawca w ramach realizacji przedmiotu zamówienia zobowiązany będzie do: a) Ponoszenia wszelkich kosztów z tytułu zużytych mediów (prąd, woda, gaz) oraz odpadów. Ilość zużytych mediów będzie ustalana na podstawie wskazań zamontowanych urządzeń pomiarowych. b) Ponoszenia wszelkich kosztów związanych z utrzymaniem powierzonych urządzeń technicznych w należytej sprawności, w tym dokonywania wszelkich bieżących napraw konserwacyjnych, przeglądów i sprawdzeń. Zwrotne przekazanie udostępnionych urządzeń zostanie poprzedzone sprawdzeniem ich sprawności. W przypadku stwierdzenia wystąpienia uszkodzenia lub awarii - ich naprawa nastąpi na koszt Wykonawcy. c) Ponoszenia wszelkich kosztów osobowych i rzeczowych związanych z utrzymaniem w czystości udostępnionych pomieszczeń, w tym związanych z zakupem środków czystości. d) Ponoszenie kosztów najmu za udostępnione pomieszczenia zgodnie z umową, której wzór stanowi załącznik do niniejszej siwz. 4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: a) Obiad musi być przygotowany zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia i być dostosowany do wieku rozwojowego pod względem gramatury, wartości odżywczych, kaloryczności i być przygotowywany z zachowaniem norm żywieniowych dla danej grupy wiekowej, tj. dzieci i młodzież z przedziału 6-13 lat. Posiłki powinny posiadać odpowiednią temperaturę. Proces produkcji oraz dystrybucji odbywać się musi zgodnie z wymogami sanitarnymi, zwłaszcza z wymogami dobrej praktyki higienicznej. Posiłki mają być przygotowywane zgodnie z procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914). W celu wskazania oczekiwań Zamawiającego, poniżej zostały wymienione warunki jakościowe i ilościowe: - w tygodniu powinien być 3 razy obiad z drugim daniem mięsnym (wołowina, drób, schab, mięso wieprzowe), a w pozostałe dwa dni: dania jarskie, półmięsne (z wykluczeniem risotta z mięsem i bigosu) lub rybne; - danie z mięsa mielonego nie więcej niż 2 razy w miesiącu (kotlet mielony, zrazy); - raz na dekadę jako drugie danie powinny być naleśniki z serem na słodko lub racuchy; - przynajmniej raz na dwa tygodnie drugie danie z rybą morską (dorsz, mintaj, morszczuk, sola, łosoś) - Zamawiający dopuszcza tylko i wyłącznie filet; - potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych - konserwujących, zagęszczających; - w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, rzadziej smażone; mięso powinno być miękkie; - do przygotowania posiłku zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; - zupy powinny być sporządzone na wywarze warzywno-mięsnym z odpowiednią ilością śmietany (te które wymagają śmietany); - zalecane jest różnicowanie smaku sosów; - ważna jest estetyka potraw i posiłków; - podstawę mięsnej i półmięsnej części drugiego dania nie może stanowić wędlina (kiełbasa, parówka, itd.); - nie dopuszcza się produktów typu instant, gotowych sosów i ziemniaków w proszku (typu puree). b) Zamawiający wymaga przedstawiania przez Wykonawcę do pisemnej akceptacji jadłospisów w systemie dekadowym. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednej dekady. W skład każdego z obiadów muszą wchodzić minimum: zupa, drugie danie, kompot. Struktura przygotowywanych obiadów winna wyglądać w następujący sposób: - Zupa - 0,5 l, - Drugie danie - ziemniaki lub zamiennik (ryż, kasza, makaron lub inne) - 150 g + mięso/ryba (zamiennie) - 100 g + surówka/warzywa gotowane (zamiennie) - 150 g + kompot/sok bez konserwantów - 200 ml. Dopuszcza się jeden raz na dekadę aby w ramach drugiego dania były pierogi/naleśniki/kopytka/makaron z sosem o gramaturze nie mniejszej niż 300 g. c) Posiłki należy wydawać z zastosowaniem naczyń ceramicznych (szklanych) i sztućców umożliwiających utrzymanie ich w czystości, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. d) Wykonawca będzie przygotowywał i wydawał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu, warunków produkcji i wydania oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. e) Czas wydawania posiłków z wyłączną rezerwacją dla uczniów i pracowników Zamawiającego: 11.30 - 13.50. f) Ilość posiłków przygotowywanych dla uczniów Zamawiającego - ok. 350 dziennie. W oparciu o tą wartość Wykonawca kalkuluje swoją cenę ofertową. Zamawiający na etapie realizacji przedmiotu zamówienia dopuszcza możliwość zmiany wskazanej wartości zarówno w górę jak i w dół. Wskazana ilość nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanego przedmiotu zamówienia lub podstawą do odmowy wykonania zamówienia. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie przygotowane i wydane obiady. g) Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania próbek posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami. h) Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność i wagę zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, ze posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu, Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę. i) Koszt zakupu środków żywnościowych tzw. wsad do kotła wynosi 4,00 zł brutto dziennie dla jednego ucznia. W przypadku pracownika (nauczyciela) Zamawiającego dopuszcza się, aby cena jednego dwudaniowego obiadu była wyższa do 50% ceny wsadu do kotła. 5. Miejsce realizacji przedmiotu zamówienia: Pabianice, ul. Mokra 28/34. Do obowiązków Wykonawcy należy po każdorazowym zatwierdzeniu dekadowego jadłospisu przez Zamawiającego, jego wywieszenie do wiadomości uczniów w sposób zwyczajowo przyjęty w szkole. 6. Termin realizacji zamówienia: od 05.09.2016 roku do dnia 29.06.2017 roku (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, ferii szkolnych, dni ustawowo wolnych lub dodatkowo wolnych od zajęć dydaktyczno - wychowawczych), z zastrzeżeniem możliwości udostępnienia pomieszczeń w celu przygotowania się do realizacji przedmiotu zamówienia już od dnia 01.08.2016 roku. 7. Warunki finansowe rozliczeń: a) Zamawiający informuje, że rozliczenie nastąpi na podstawie faktur. b) sposób rozliczeń - wynagrodzenie powykonawcze, obliczone jako iloczyn wykonanej usługi (szt.) i ceny jednostkowej usługi, podanej przez Wykonawcę na etapie ofertowania, pomniejszonej o wartość wsadu do kotła - która będzie zbierana bezpośrednio przez Wykonawcę od rodziców/opiekunów. c) wynagrodzenie będzie płatne przelewem w terminie do 30 dni od daty każdorazowego otrzymania oryginału prawidłowo wystawionej faktury. d) podane w ofercie wynagrodzenie ryczałtowe jest stałe i nie podlega waloryzacji w trakcie obowiązywania umowy. 8. Główny kod CPV: 55 52 31 00-3 Usługi w zakresie posiłków szkolnych. Dodatkowe kody CPV: - 55 32 10 00-6 Usługi przygotowywania posiłków, - 55 32 00 00-9 Usługi podawania posiłków, - 55 32 20 00-3 Usługi gotowania posiłków..

II.1.5)

V przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień uzupełniających, o których jest mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 6 ustawy PZP - stanowiących nie więcej niż 20% wartości zamówienia podstawowego; zamówienie uzupełniające zostanie udzielone na podstawie odrębnej umowy lub umów zawartych z Wykonawcą w trybie zamówienia z wolnej ręki i będzie polegało na powtórzeniu tego samego rodzaju zamówienia co zamówienie podstawowe tj. przygotowania gorącego posiłku dla dzieci w postaci dwudaniowych obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 3 im. Mikołaja Kopernika w Pabianicach, zleconych w ramach zamówienia uzupełniającego będzie uzależniona od bieżących potrzeb Zamawiającego w ramach wartości stanowiącej nie więcej niż 20% zamówienia podstawowego - zamówienie może być udzielone w okresie 3 lat od udzielenia zamówienia podstawowego dotychczasowemu wykonawcy, również w trakcie realizacji zamówienia podstawowego jeśli zajdzie taka konieczność.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.20.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 29.06.2017.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium w przedmiotowym postępowaniu.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Złożenie oświadczenia o braku podstaw do wykluczenia. Ocena spełniania warunku nastąpi w oparciu o oświadczenie oraz dokumenty, które Wykonawca złoży w ofercie, ocena nastąpi według formuły spełnia - nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Złożenie oświadczenia o braku podstaw do wykluczenia oraz złożenie wykazu (wzór w SIWZ) zawierającego potwierdzenie zrealizowania minimum 1 podobnego zamówienia, tj. co najmniej jednej zrealizowanej usługi polegającej na przygotowaniu i podaniu gorącego posiłku - minimum obiadu (zupa, drugie danie) przez okres co najmniej 10 miesięcy dla co najmniej 100 osób i zrealizowanego w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie; Ocena spełniania warunku nastąpi w oparciu o dokumenty, które Wykonawca złoży w ofercie, ocena nastąpi według formuły spełnia - nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Złożenie oświadczenia o braku podstaw do wykluczenia. Ocena spełniania warunku nastąpi w oparciu o oświadczenie oraz dokumenty, które Wykonawca złoży w ofercie, ocena nastąpi według formuły spełnia - nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Złożenie oświadczenia o braku podstaw do wykluczenia. Ocena spełniania warunku nastąpi w oparciu o oświadczenie oraz dokumenty, które Wykonawca złoży w ofercie, ocena nastąpi według formuły spełnia - nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Złożenie oświadczenia o braku podstaw do wykluczenia oraz przedłożenie aktualnego ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia w wysokości nie mniejszej niż 100.000,00 zł Ocena spełniania warunku nastąpi w oparciu o dokumenty, które Wykonawca złoży w ofercie, ocena nastąpi według formuły spełnia - nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • określenie dostaw lub usług, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o dostawach lub usługach niewykonanych lub wykonanych nienależycie
    Minimum 1 usługa polegająca na przygotowaniu i podaniu gorącego posiłku - minimum obiadu (zupa, drugie danie) przez okres co najmniej 10 miesięcy dla co najmniej 100 osób.;
  • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.

Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:

  • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

a) oświadczenie Wykonawcy o sposobie realizacji zamówienia w tym o powierzeniu do wykonania części zamówienia podwykonawcy, z podaniem zakresu powierzonych czynności (wzór w SIWZ). b) proponowany przez Wykonawcę jadłospis dwudekadowy posiłków jakie planuje on zrealizować w ramach niniejszego zamówienia - ma on być sporządzony wg wzoru stanowiącego załącznik do SIWZ.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 80
  • 2 - Urozmaicenie jadłospisu dwu-dekadowego (20 dni) - 20

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zamawiający informuje, że przewiduje istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: 2. Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian. W odniesieniu do art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany warunków umowy na etapie jej realizacji w zakresie: 1) zmiany regulacji prawnych obowiązujących w dniu podpisania umowy (m.in. zmian stawki VAT), przy czym wartość brutto umowy pozostaje bez zmian, 2) terminu realizacji zamówienia - jeżeli zmiana terminu realizacji zamówienia będzie korzystna dla Zamawiającego lub konieczność zmiany terminu wynika ze zdarzeń niezależnych od stron umowy, których nie dało się przewidzieć przy zawieraniu umowy, 3) zmian zaistniałych z przyczyn organizacyjnych np.: zmiana danych teleadresowych, zmiana nr konta i innych danych podmiotowych 4) zmian liczby dzieci lub młodzieży, dla których świadczona jest usługa żywieniowa, w przypadkach: a) wystąpienia warunków atmosferycznych uniemożliwiających realizację przedmiotu zamówienia np. (zawieszenie zajęć z powodu warunków atmosferycznych bądź innych czynników, których Zamawiający nie mógł przewidzieć), b) działania siły wyższej, c) przyjęcia nowych uczniów, d) skreślenia dziecka z listy uczniów, e) zmiany w szkolnym planie nauczania 3. Warunkiem zmiany postanowień umowy jest zgoda obu stron wyrażona na piśmie pod warunkiem nieważności w formie aneksu do umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sp3pabianice.pl/index.php/nasz-szkola/zapytania-ofertowe-ogloszenia
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Pabianice, ul. Mokra 28/34.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.07.2016 godzina 11:00, miejsce: Pabianice, ul. Mokra 28/34.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.