eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Dźwierzuty › Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie gorących posiłków w ramach prowadzonego dożywiania dzieci ze szkół i przedszkoli gminy Dźwierzuty w roku szkolnym 2015/2016.



Ogłoszenie z dnia 2015-06-30

Dźwierzuty: Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie gorących posiłków w ramach prowadzonego dożywiania dzieci ze szkół i przedszkoli gminy Dźwierzuty w roku szkolnym 2015/2016.
Numer ogłoszenia: 96659 - 2015; data zamieszczenia: 30.06.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Dźwierzuty, ul. Niepodległości 6, 12-120 Dźwierzuty, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 621 12 32, faks 89 621 12 33.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie gorących posiłków w ramach prowadzonego dożywiania dzieci ze szkół i przedszkoli gminy Dźwierzuty w roku szkolnym 2015/2016..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest: a)Przygotowanie i dowóz gorących jednodaniowych posiłków uczniom wytypowanym przez GOPS, w dni nauki szkolnej w godzinach ustalonych szczegółowo z dyrektorami poszczególnych szkół oraz trzech posiłków dziennie dla dzieci uczęszczających do przedszkoli. Dotyczy to szkół i zespołów szkolno-przedszkolnych na terenie gminy Dźwierzuty. b)Dzienna ilość posiłków około 200 szkolne i 70 przedszkolne ( 30 dofinansowane prze GOPS), liczba dni żywieniowych około 180. c)Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości posiłków w zależności od bieżących potrzeb. d)Żywienie dzieci odbywać się będzie w dni robocze od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w roku szkolnym 2015/2016. e)W ramach posiłku dla szkół należy przygotować jednodaniowy gorący posiłek-zupa lub drugie danie na przemian - w każdym tygodniu: 3 razy zupa z wkładką, 2 razy drugie danie mięsne z surówką, półmięsne lub jarskie,(danie jarskie lub półmięsne nie częściej niż raz na 10 dni) zgodnie z normą żywienia dzieci w wieku szkolnym. f) W ramach posiłków dla przedszkoli należy przygotować trzy posiłki: śniadanie, obiad i podwieczorek. - Śniadanie- produkty mleczne (zupa mleczna, owsianka, kasza manna z sokiem, płatki) , mleko-pochodne, kanapki (z twarożkiem, serem, wędliną, pastą jajeczną, dżemem, jajkiem itd.) , herbata lub kakao - Obiad- zupa i drugie danie z surówką(marchewka, mizeria, sałata, buraczki, kapusta pekińska, warzywa gotowane), ogórek korniszon lub surówka z kapusty kiszonej (nie częściej niż raz w tygodniu) Drugie danie zamiennie; -mięsne, -półmięsne (nie częściej niż raz w tygodniu), -jarskie (makaron, kopytka pyzy itp.) lub ryba nie częściej niż raz w tygodniu Dodatkowo każdorazowo kompot lub sok owocowy. - Podwieczorek- kanapka lub słodka bułka (nie częściej niż raz w tygodniu) deser mleczny (nie częściej niż raz w tygodniu), placki (drożdżowe, z owocami, naleśniki itp. ) lub gofry. g)Posiłki muszą być sporządzone i wydawane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. h)Przybliżona wielkość porcji na osobę dla szkół - 400 ml.(zupa) 2 kromki chleba, 500g (drugie danie). Dla przedszkoli odpowiednio mniejsze porcje obiadowe, ale w sumie z pozostałymi posiłkami dające odpowiednią ilość energii. i)Wykonawca przygotowywać będzie posiłki dla szkół o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 450 kcal. j)Dla przedszkoli wymagane jest, aby te posiłki w sumie zawierały około 1000 kcal( 75% zapotrzebowania dzienne przedszkolaka) z czego białko ma stanowić do 15 % a tłuszcz do 30% całkowitej ilości posiłków. k)W przypadku, gdy wśród dzieci są osoby ze skazą białkową lub innymi chorobami, które wymagają odmiennej diety, Szkoła zgłasza to Wykonawcy i w/w dzieci dostają odpowiednie dla danej choroby posiłki. l)Wykonawca zobowiązany jest do sporządzenia i dostarczenia dziesięciodniowego jadłospisu dla osób wyznaczonych przez dyrektorów szkół do kontaktu z wykonawcą w celu jego akceptacji. m)Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia produkcji i dostawy posiłków z zachowaniem zasad systemu HACCP, czyli Zasad Dobrej Praktyki Higienicznej oraz Zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej. n)Wykonawca dostarcza posiłki ciepłe, własnym transportem, w odpowiednim sprzęcie. o)Posiłki będą serwowane w naczyniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi lub w innych tożsamych naczyniach zgodnych z normami. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia naczyń i sztućców jednorazowych lub innych tożsamych naczyń zgodnych z normami do serwowania posiłków na swój koszt. p)Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana będzie zobowiązany do zawarcia z Urzędem Gminy w Dźwierzutach ul. Niepodległości 6 odpłatnej umowy najmu pomieszczeń: kuchni o powierzchni 187,4 m2 i 1/3 powierzchni stołówki znajdującej się na terenie Gimnazjum ul. Sienkiewicza 2A 12-120 Dźwierzuty w której będzie wykonywane zamówienie. W pozostałych szkołach dowóz posiłków z obiektu w/w i przy użyciu urządzeń Wykonawcy. q)W koszcie jednego posiłku należy ująć: naczynia i sztućce jednorazowego użytku, koszt dowozu do placówki oświatowej. r)Posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności. s)Wykonawca zapewnia osobę z uprawnieniami do wydawania posiłków. t)Wykonawca bierze odpowiedzialność za bezpieczeństwo i higienę pracy osób, które uczestniczą w realizacji zamówienia..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.10.00 - Usługi w zakresie dostarczania posiłków do prywatnych gospodarstw domowych .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.06.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Stołówka MIŚ Gołyś Teresa, ul. Sienkiewicza 2A, 12-120 Dźwierzuty, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 199074,07 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 210060,00

  • Oferta z najniższą ceną: 210060,00 / Oferta z najwyższą ceną: 331977,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zamawiający zastosował tryb zapytania o cenę w związku z tym, że przedmiotem zamówienia są usługi powszechnie dostępne, o ustalonych standardach jakościowych. Usługi żywienia mają charakter masowy, są bardzo popularne, seryjne, powtarzalne, pospolite, łatwo dostępne, o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust.8.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.