eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańsk › sukcesywna dostawa artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-06-19

Gdańsk: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 94859 - 2009; data zamieszczenia: 19.06.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego , ul. Trakt św. Wojciecha 293, 80-001 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 058 3263947, 3263900, faks 058 3263930, 3090945.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych przez okres jednego roku od dnia podpisania umowy do PODR w Gdańsku. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na wybrane części. Dostawy obejmą: nabiał, owoce, warzywa, napoje, produkty przemiału ziarna, mięso i produkty mięsne oraz różne inne produkty spożywcze..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.86.00.00 - Kawa, herbata i podobne produkty 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.91.00.00 - Destylowane napoje alkoholowe .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się dostawcy, którzy spełniają następujące warunki.: 1. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych 2. Spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części. Każda z dziesięciu części będzie oceniana osobno. Odległość punktu handlowego zaopatrującego nie może być większa niż 25 km od siedziby zamawiającego (tj. Gdańsk, ul. Trakt Św. Wojciecha 293). W przypadku większej odległości niż 25 km Wykonawca musi zobowiązać się do dostarczania zamawianych produktów własnym transportem. Produkty będące przedmiotem dostawy muszą spełniać wymagania jakościowe oraz normy stawiane artykułom spożywczym..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenia i dokumenty potwierdzające spełnianie warunków udziału 1.oryginał oświadczenia o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania zgodnie z art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzone wg wzoru stanowiącego Załącznik 2 do Specyfikacji; 2. w przypadku, gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik - pełnomocnictwo określające jego zakres i podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy; 3.w przypadku, gdy ofertę składają Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia wymagane jest załączenie dokumentu pełnomocnictwa określającego zakres umocowania pełnomocnika ustanowionego do reprezentowania ich w postępowaniu, stosownie do art. 23 ust. 2 ustawy; 4. Zaakceptowany wzór umowy - zał. nr 4 do niniejszej SIWZ. 5. Zestawienie cenowe na składane części zał. nr 3 do niniejszej SIWZ..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.podr.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego ul. Trakt Św. Wojciecha 293 80-001 Gdańsk tel: 058-326-39-47, 058-326-39-00.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.06.2009 godzina 09:00, miejsce: Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego ul. Trakt Św. Wojciecha 293 80-001 Gdańsk.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu spożywczego Jednostki miary Ilość 1 Masło 200g szt. 1050,00 2 mleko- 1l szt. 550,00 3 Śmietanka jednorazowa do kawy op. 10 szt. szt. 1200,00 4 Śmietana 500 ml 18% szt. 30,00 5 Twaróg mazurski półtłusty kg 15,00 6 Twaróg mazurski półtłusty szt. 450,00 7 Ser żółty Gouda kg 15,00 8 Ser żółty Salami kg 170,0 9 Ser brie Turek kg 2,00 10 Jajka szt. 12000,0 11 Miód 25gr szt. 2400,0 12 Śmietana 12% 200ml szt. 800,0 13 Śmietana w aerozolu 21 % 250 g. szt. 150,0 14 Śmietana 30% 500ml szt. 30,0.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: owoce, warzywa i podobne produkty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Marchew kg 650,0 2 Groch łuskany kg 17,0 3 Pomidory kg 280,0 4 Ogórek świeży kg 180,0 5 Sałata szt. 180,0 6 Cebula kg 210,0 7 Kapusta biała kg 200,0 8 Kapusta pekińska kg 140,0 9 Gruszka kg 6,0 10 Kiwi kg 6,0 11 Banany kg 150,0 69 pozycji.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: mąka, cukier, różne przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mąka wrocławska 1kg kg 200,0 2 Mąka gryczana0,5kg szt 12,0 3 kasza mazurska 0,5 kg szt 30,0 4 Cukier 1kg kg 350,0 5 Sól 1kg kg 110,0 6 Olej do smażenia - 5l szt. 120,0 7 Ocet 0,5l szt. 50,0 8 koncentrat pomidorowy 30% 1l szt. 35,0 9 dżem brzoskwiniowy- 315 g szt. 210,0 10 Dżem wiśniowy 315 g Szt 160,0 11 Dżem truskawkowy 315 g Szt 180,0 12 Żelatyna kg 20,0 13 Ketchup380 g szt. 160,0 14 Majonez 3000ml szt. 22,0 15 Koncentrat barszcz czerwony szt 380ml szt. 90,0 16 Dżem jagodowy 315 g szt 50,0 17 Dżem morelawy 315g szt. 20,0 18 Dżem malinowy 315 g Szt 30,0 19 Dżem czarna porzeczka 315 g Szr 170,0 20 Żurawina niskosłodzona 315 g szt. 30,0 21 Płatki kukurydziane op 1 kg szt. 21,0 22 koktail owocowy 425g szt. 50,0 23 koktail owocowy 3,10kg szt. 12,0 24 koktail owocowy 825g szt. 12,0 25 majonez sałatkowy 4 kg szt 10,0 48 pozycji.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.00.00-7, 15.60.00.00-4, 15.83.00.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: mięso i produkty mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mieso Wołowe b/k zrazowe kg 280 2 Wieprzowe-Karkówka b/k kg 500 3 Wieprzowe-Łopatka b/k kg 30 4 Wieprzowe - Schab z kościa kg 680 5 Wieprzowe Schab b/k kg 90 6 Żeberka wieprzowe kg 26 7 Polędwica Staropolska kg 28 8 Drobiowe uda z kurczaka kg 180 9 Piersi z kurczaka kg 600 10 Szynka polska z indyka kg 24 11 Pierś z indyka b/k świeża szt. 280 12 Szynka polska z indyka kg 30 13 Szynka gotowana kg 70 14 Polędwica wołowa świeża kg 12 15 Salami kiełbasa kg 25 16 Polędwica wędzona z indyka kg 5 17 Kabanos kg. 20 18 Szynka wieprzowa wędzona kg 30 19 Szynka staropolska kg 22 20 Baleron kg 70 21 Szynka smakowita kg 5 22 Polędwica Sopocka kg 100 23 Piersi z kaczki kg 5 24 Antrykot wołowy kg 25 25 Blok śniadaniowy z indyka kg 4 26 Golonka świeża kg 70 27 Mięso mielone wieprzowe kg. 12 28 Szynka b/k świeża kg 110 45 poz.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Chleb razowy krojony 0,5 kg szt. 500 2 Chleb zwykły 0,6 kg krojony szt. 1800 3 bułka paryska szt. 240 4 ciasta drożdżowe kg 15 5 ciasta w-z kg 42 6 ciastka różne na wage kg 20 7 bułka tarta kg 70 8 ciastka kruche różne w op kg 220.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso z ryb.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Ryby w puszce - Tuńczyk 170g szt. 80,00 2 Łosoś po królewsku 125 g. szt. 32,00 3 Pstrąg świeży kg 190,00 4 filet śledziowy solony kg 100,00 5 Łosoś wędzony płaty kg. 12,00 6 Makrela wędzona tusza kg. 10,00 7 Sola atlantycka kg. 15,00 8 Filet z dorsza mrożony kg. 25,00 9 Filet z morszczuka mrożony kg. 20,00 10 Filet z karpia swieży kg. 40,00 11 Filet rybny mrożony kg 60,00.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: produkty spożywcze mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Paszteciki z mięsem 650 g. szt. 120,0 2 Grzyby suszone kg. 2,5 3 Kurka mrożona kg. 2,5 4 krokiety z mięsem kg. 35,0 5 Frytki kg. 235,0 6 Lody op. 1000 ml. szt. 225,0 7 Kołduny 0,5kg. szt. 35,0 8 Flaki wołowe kg. 60.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.55.50.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: kawa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Kawa Jacobs Kronnung mielona 500gr szt. 40,00 2 Kawa Jacobs Kronnung mielona 250gr szt. 80,00 3 Kawa Maxwell House mielona 500gr szt. 80,00 4 Kawa Nescaffe Classic rozp. 200g szt. 40,00 5 Kawa Jacobs Kronnung rozp.200g szt. 70,00 6 Kawa Rozp Maxwell House 200g szt. 50,00 7 Kawa rozp. Jacobs Aromat 200g szt. 70,00 8 Kawa Tchibo Family Miel. 200g szt. 100,0 9 Kawa rozp. Jacobs Velwet 250 g szt. 60,00 10 Kawa rozp.Jacobs Gold 500g szt. 80,00.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.00.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: papierosy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Marllbolo- czerwone karton szt. 52,00 2 Marllbolo- białe karton szt. 52,00 3 Golden American-żółte 25karton szt. 50,00 4 Golden American-białe 25karton szt. 50,00 5 L&M cerwone-karton szt. 40,00 6 L&M niebieskie-karton szt. 40,00 7 Mocne 25-karton szt. 40,00 8 Viceroye-karton szt. 30,0 9 Slim mentol-karton szt. 30,00 10 Bond-karton szt. 20,00 11 West-karton szt. 20,00.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.99.13.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: napoje alkoholowe, piwo, wino, wódka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Specjal butelka 0,5l szt. 500,00 2 Lech butelka 0,5l szt. 1000,00 3 Żywiec butelka 0,5l szt. 1000,00 4 Tyskie bulelka 0.5l szt. 1000,00 5 Warka strong butelka 05l szt. 500,00 6 Wino Carlo Rossi 0,75l szt. 15,00 7 Wino Malaga Mauro 0,7l szt. 12,00 8 Wino Bordeaux Grand Reserve czerwone 0,75l szt. 25,0 9 Wino Bordeaux Grand Reserve białe 0,75l szt. 25,00 10 Wino Martini Ekstra dry 0,75l szt. 10,00 11 Wina musujące 0,7l szt. 80,00 12 Wódka Finlandia 0,5l szt. 15,00 13 Wódka Smirnoff 0,5l szt. 15,00 14 Wódka Sobieski 0,5l szt. 30,00 15 Wódka Luksusowa 0,5l szt. 30,00 16 Wódka Bols 0,5l szt. 15,00 17 Wódka Zubrówka ,5l szt. 5,00 18 Metaxa 5-gwiazd. 0,7l szt. 10,00 19 Koniak Camus 0,7l szt. 2,00 20 Whisky Ballantines 0,5l szt. 10,00 21 Whisky Chivas Regal 0,7l szt. 4,00 22 Whisky Red-Lebel 0,5l szt. 5,00 23 Gin Gordons 0,7l szt. 2,00 24 Brandy Napoleon 0,7l szt. 10,00 25 Wino Martini Rosato 0,5l szt. 10,00.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.91.00.00-0, 15.96.10.00-2, 15.91.11.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.