eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Katowice › Dostawa do Aresztu Śledczego w Katowicach produktów mięsnych i wędliniarskich

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-06-19

Katowice: Dostawa do Aresztu Śledczego w Katowicach produktów mięsnych i wędliniarskich
Numer ogłoszenia: 94759 - 2009; data zamieszczenia: 19.06.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Katowicach , ul. Mikołowska 10a, 40-068 Katowice, woj. śląskie, tel. 032 2084567, faks 032 2512931.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Organizacyjna Służby Więziennej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa do Aresztu Śledczego w Katowicach produktów mięsnych i wędliniarskich.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów mięsnych i wędliniarskich do Aresztu Śledczego w Katowicach z siedzibą w: 40-067 Katowice ul. Mikołowska 10a, w poniższym asortymencie: Produkty należące do grupy - 151 - Mięso i produkty mięsne określone we Wspólnym Słowniku Zamówień: Wymogi jakościowe: . PN-86/A-82002 - wieprzowina, części zasadnicze . PN-88/A-82003 - wołowina, części zasadnicze . PN-86/A-82004 - podroby zwierząt rzeźnych . PN-A-82007 1996r. - przetwory mięsne, wędliny . PN-A-82028, PN-A-82027 BN084/8014-05 - wędliny . PN-A-86526:1995 - produkty drobiarskie, wędliny drobiarskie PN-A-86524:1994 - mięso drobiowe w elementach L.p. Asortyment - nazwa Szacunkowa ilość [kg] Kod CPV 1 Mięso wołowe bez kości pieczeniowe 400 15111000-9 2 Mięso wołowe gulaszowe 1500 15111000-9 3 Mięso wieprzowe gulaszowe 1100 15113000-3 4 Karczek wieprzowy bez kości 730 15113000-3 5 Schab wieprzowy bez kości 200 15113000-3 6 Podgardle wędzone 420 15113000-3 7 Łopatka wieprzowa bez kości 1000 15113000-3 8 Wątroba wieprzowa 250 15114000-0 9 Kaszanka - gruba 850 15131135-0 10 Pasztetowa 450 15131310-1 11 Salceson włoski/ wiejski (biały lub czarny) 450 15114000-0 12 Ćwiartka z kurczaka 700 15112000-6 13 Skrzydełka z kurczaka 110 15112000-6 14 Filet z kurczaka 550 15112000-6 15 Hamburger drobiowy mrożony 80 15112000-6 16 Filet z indyka 400 15112120-3 17 Szynka gotowana 200 15131130-5 18 Baleron gotowany 100 15131130-5 19 Mortadela drobiowa 700 15131135-0 20 Mielonka tyrolska drobiowa 600 15131135-0 21 Serdelki drobiowe 850 15131135-0 22 Szynka drobiowa - blok 120 15131135-0 23 Polędwica drobiowa 120 15131135-0 24 Kiełbasa oławska drobiowa 160 15131135-0 25 Kiełbasa senatorska drobiowa 400 15131135-0 26 Kiełbasa zwyczajna drobiowa 1050 15131135-0 27 Kiełbasa żywiecka drobiowa 120 15131135-0 28 Kiełbasa metka łososiowa (do smarowania) 220 15131130-0 29 Kiełbasa kminkowa 750 15131130-0 30 Kiełbasa krakowska gruba 500 15131130-0 31 Kiełbasa mielonka 950 15131130-0 32 Kiełbasa mortadela 700 15131130-0 33 Kiełbasa podwawelska 800 15131130-0 34 Kiełbasa szynkowa wieprzowa 220 15131130-0 35 Kiełbasa śląska 670 15131130-0 36 Kiełbasa zwyczajna 2250 15131130-0 37 Kiełbasa toruńska 350 15131130-0 38 Kiełbasa jałowcowa 300 15131130-0 39 Kiełbasa parówkowa 680 15131130-0 40 Kiełbasa golonkowa extra 550 15131130-0 41 Przysmak golonkowy 480 15131130-0 42 Luncheon meat (mielonka) 480 15131130-0.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 6.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się oferenci, którzy: 1. Spełnią warunki art. 22 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, 2.Nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności. 3.Spełniają następujące warunki szczegółowe: - posiadają opinię Sanepidu dopuszczająca samochód (którym realizowane będą dostawy) do transportu żywności, - posiadają wprowadzony system HACCP Ocena spełniania warunków dokonana zostanie w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach, o których mowa w pkt VI SIWZ, dołączonych do oferty. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń musi jednoznacznie wynikać, iż Wykonawca spełnia wymienione warunki. Uzupełnienie wymaganych dokumentów będzie możliwe po upływie terminu składania ofert, chyba że mimo ich uzupełnienia konieczne byłoby unieważnienie postępowania. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu, Zamawiający może wezwać wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, winien złożyć następujące dokumenty: formularz ofertowy, wypełniony załącznik nr 1 (formularz cenowy) podpisane i opatrzone pieczęcią oświadczenie wykonawcy (załącznik nr 2), zaakceptowany wzór umowy (załącznik nr 3), - opinia Powiatowej Inspekcji Sanitarnej, której podlega obszar kontroli Wykonawcy zamówienia, dopuszczająca samochód (którym realizowane będą dostawy) do transportu żywności, - Zaświadczenie właściwego organu Powiatowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o wprowadzeniu i utrzymaniu procedur opartych o zasady HACCP (podstawa: ustawa z dnia 25.08.2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia)..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Katowicach ul. Mikołowska 10a 40-067 Katowice.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.07.2009 godzina 10:00, miejsce: Wypełnione oferty należy składać w sekretariacie (pokój nr 32) Zamawiającego w godz. 8:00 - 15:00 od poniedziałku do piątku, albo przesłać pocztą..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.