eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łowicz › Dostawy dżemów, marmolady, miodu, zaprawy kompotowej, tłuszczów roślinnych jadalnych, ryb, produktów mącznych, kasz, ryżu, cukru, makaronu, grochu oraz fasoli do Zakładu Karnego w Łowiczu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-04-28

Łowicz: Dostawy dżemów, marmolady, miodu, zaprawy kompotowej, tłuszczów roślinnych jadalnych, ryb, produktów mącznych, kasz, ryżu, cukru, makaronu, grochu oraz fasoli do Zakładu Karnego w Łowiczu
Numer ogłoszenia: 94430 - 2011; data zamieszczenia: 28.04.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Łowiczu , ul. Wiejska 3, 99-400 Łowicz, woj. łódzkie, tel. 046 8309740.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy dżemów, marmolady, miodu, zaprawy kompotowej, tłuszczów roślinnych jadalnych, ryb, produktów mącznych, kasz, ryżu, cukru, makaronu, grochu oraz fasoli do Zakładu Karnego w Łowiczu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego dżemów, marmolady, miodu, zaprawy kompotowej, tłuszczów roślinnych jadalnych, ryb, produktów mącznych, kasz, ryżu, cukru, makaronu, grochu oraz fasoli w następującym asortymencie i ilościach: Część 1 - dżem, marmolada, miód, zaprawa kompotowa - według PN -A-75100:1994/Az1:2000, PN-75/1-75103, 1.marmolada wieloowocowa (opakowanie jednostkowe o gramaturze 5-8 kg) - 5 000kg 2.dżem ( opakowanie jednostkowe o gramaturze 5-8 kg) - 4 000 kg 3.zaprawa kompotowa ( opakowanie jednostkowe o gramaturze 4-6 kg) - 5 500 kg 4.dżem (opakowanie jednostkowe 25 g) - 700 kg 5.miód (opakowanie jednostkowe 25 g) - 300 kg Część 2- tłuszcze roślinne spożywcze - według PN-92/A-86907, PN-A-86908:2000 1.margaryna do smarowania pieczywa (kostka o gramaturze 250g) - 13 000 kg 2.olej roślinny do smażenia (butelki o pojemności 1-3 l.) - 1 100 l Część 3- ryby - według PN-92/A- 86758, PN-A-86759:1994, PN-A-86762:1996 1.Burger rybny panierowany - 3 000kg; 2.Mrożony filet z mintaja (mrożony na sucho - shatterpack) - 1 100kg; 3.filet śledziowy solony - 3 000 kg Część 4- produkty mączne, kasze, ryż, - według PN-A-74022:2003, PN-87/A-74203, PN-76/A-74204, PN-88/A-74036, PN-ISO 7301:2004, PN-82/A-74037 1.mąka pszenna typ 750 (opakowanie jednostkowe 30-50 kg) - 2 000 kg 2.kasza jęczmienna (opakowanie jednostkowe 30-50 kg) - 5 000 kg 3.kasza manna (opakowanie jednostkowe 30-50 kg) - 2 000 kg 4.ryż biały długoziarnisty (opakowanie jednostkowe 30-50 kg) - 5 000 kg 5.płatki owsiane (opakowanie jednostkowe 30-50 kg) - 1 600 kg 6.kawa zbożowa (opakowanie jednostkowe 30-50 kg) - 300 kg Część 5- cukier - według PN-A-79008 1.cukier (opakowanie jednostkowe 25-30 kg) - 6 500 kg Część 6- makarony- według PN-A-74131:1999 1.makaron gruby (opakowanie jednostkowe 5-10 kg) - 9 000 kg Część 7- groch, fasola - według PN-53/A-77626, PN-75/R-65031 1.groch łuskany połówki (opakowanie jednostkowe 30-50 kg) - 2 000 kg 2.fasola JAŚ (opakowanie jednostkowe 30-50 kg) - 2 200 kg Wskazane ilości poszczególnych artykułów są ilościami przewidywanymi, które posłużą do określenia wartości przedmiotu zamówienia wg poszczególnych ofert. W trakcie realizacji zamówienia - faktyczne ilości poszczególnych artykułów mogą odbiegać od określonych powyżej, jednakże łączna wartość realizowanej umowy nie przekroczy wartości określonej ofertą wykonawcy. 3.3 Zasady i warunki realizacji zamówienia publicznego, warunki płatności oraz warunki odbioru zawarte są we wzorze umowy - zał. nr 5 do SIWZ. W trakcie trwania umowy mogą ulec zmianie następujące postanowienia umowne: W przypadku zmiany stawki podatku VAT na artykuły będące przedmiotem niniejszego zamówienia, ceny poszczególnych artykułów ulegną zmianie zgodnie ze zmianą stawki podatku W czasie realizacji niniejszej umowy strony dopuszczają możliwość zmiany cen jednostkowych, jednak nie wcześniej niż po miesiącu listopadzie 2011r. Zmiana cen artykułów może nastąpić o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w danym kwartale w stosunku do kwartału poprzedniego (komunikat Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego publikowany w Monitorze Polskim). Zmiana ceny może nastąpić na pisemny wniosek wykonawcy lub zamawiającego. Każdorazowa zmiana ceny przez Wykonawcę wymaga uprzedniej akceptacji ze strony Zamawiającego. W przypadku spadku cen na rynku artykułów spożywczych, Zamawiający zastrzega sobie prawo do obniżenia cen wynikających z umowy, stosownie do cen obowiązujących na rynku. Wykonawca podpisując umowę w sprawie zamówienia publicznego, godzi się na jej warunki. Ponosi jednocześnie ryzyko zmiany cen na rynku czy dekoniunktury. W ramach każdej części zamówienia dostawy będą realizowane partiami, grupa III co najmniej dwa razy w miesiącu, pozostałe grupy co najmniej raz w miesiącu, Wykonawca jest zobowiązany dostarczać towar na swój koszt i ryzyko do magazynu zamawiającego, ul. Wiejska 3, 99-400 Łowicz, najpóźniej do godziny 10.00 w dniu dostawy. Towar będzie dostarczany przez Wykonawcę własnym transportem, przystosowanym do przewozu artykułów, które są przedmiotem zawartej umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami w zakresie warunków zdrowotnych żywności i żywienia. Zamawiający będzie przekazywać wykonawcy zamówienie określające wielkość i termin kolejnej dostawy telefonicznie lub faksem..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.00-6, 15.83.16.00-8, 15.41.22.00-1, 15.22.90.00-9, 15.23.30.00-7, 15.24.20.00-6, 15.61.10.00-4, 15.61.00.00-7, 15.83.10.00-2, 15.85.11.00-9, 15.33.11.33-8, 03.22.12.10-1.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia (załącznik nr 3 do SIWZ).

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia (załącznik nr 3 do SIWZ).

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia (załącznik nr 3 do SIWZ).

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia (załącznik nr 3 do SIWZ).

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia (załącznik nr 3 do SIWZ).

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

W trakcie trwania umowy mogą ulec zmianie następujące postanowienia umowne: W przypadku zmiany stawki podatku VAT na artykuły będące przedmiotem niniejszego zamówienia, ceny poszczególnych artykułów ulegną zmianie zgodnie ze zmianą stawki podatku W czasie realizacji niniejszej umowy strony dopuszczają możliwość zmiany cen jednostkowych, jednak nie wcześniej niż po miesiącu listopadzie 2011r. Zmiana cen artykułów może nastąpić o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w danym kwartale w stosunku do kwartału poprzedniego (komunikat Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego publikowany w Monitorze Polskim). Zmiana ceny może nastąpić na pisemny wniosek wykonawcy lub zamawiającego. Każdorazowa zmiana ceny przez Wykonawcę wymaga uprzedniej akceptacji ze strony Zamawiającego. W przypadku spadku cen na rynku artykułów spożywczych, Zamawiający zastrzega sobie prawo do obniżenia cen wynikających z umowy, stosownie do cen obowiązujących na rynku. Wykonawca podpisując umowę w sprawie zamówienia publicznego, godzi się na jej warunki. Ponosi jednocześnie ryzyko zmiany cen na rynku czy dekoniunktury.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Łowiczu ul. Wiejska 3 99-400 Łowicz pokój nr 105.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.05.2011 godzina 13:00, miejsce: Zakład Karny w Łowiczu ul. Wiejska 3 99-400 Łowicz pokój nr 114.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy dżemu, marmolady, miodu, zaprawy kompotowej.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 1 - dżem, marmolada, miód, zaprawa kompotowa - według PN -A-75100:1994/Az1:2000, PN-75/1-75103, 1.marmolada wieloowocowa (opakowanie jednostkowe o gramaturze 5-8 kg) - 5 000kg 2.dżem ( opakowanie jednostkowe o gramaturze 5-8 kg) - 4 000 kg 3.zaprawa kompotowa ( opakowanie jednostkowe o gramaturze 4-6 kg) - 5 500 kg 4.dżem (opakowanie jednostkowe 25 g) - 700 kg 5.miód (opakowanie jednostkowe 25 g) - 300 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.00-6, 15.83.16.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy tłuszczów roślinnych spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 2- tłuszcze roślinne spożywcze - według PN-92/A-86907, PN-A-86908:2000 1.margaryna do smarowania pieczywa (kostka o gramaturze 250g) - 13 000 kg 2.olej roślinny do smażenia (butelki o pojemności 1-3 l.) - 1 100 l.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.22.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawy ryb.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 3- ryby - według PN-92/A- 86758, PN-A-86759:1994, PN-A-86762:1996 1.Burger rybny panierowany - 3 000kg; 2.Mrożony filet z mintaja (mrożony na sucho - shatterpack) - 1 100kg; 3.filet śledziowy solony - 3 000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.20.00-6, 15.22.90.00-9, 15.23.30.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawy produktów mącznych, kasz, ryżu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 4- produkty mączne, kasze, ryż, - według PN-A-74022:2003, PN-87/A-74203, PN-76/A-74204, PN-88/A-74036, PN-ISO 7301:2004, PN-82/A-74037 1.mąka pszenna typ 750 (opakowanie jednostkowe 30-50 kg) - 2 000 kg 2.kasza jęczmienna (opakowanie jednostkowe 30-50 kg) - 5 000 kg 3.kasza manna (opakowanie jednostkowe 30-50 kg) - 2 000 kg 4.ryż biały długoziarnisty (opakowanie jednostkowe 30-50 kg) - 5 000 kg 5.płatki owsiane (opakowanie jednostkowe 30-50 kg) - 1 600 kg 6.kawa zbożowa (opakowanie jednostkowe 30-50 kg) - 300 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.10.00-4, 15.61.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawy cukru.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 5- cukier - według PN-A-79008 1.cukier (opakowanie jednostkowe 25-30 kg) - 6 500 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawy makaronów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 6- makarony- według PN-A-74131:1999 1.makaron gruby (opakowanie jednostkowe 5-10 kg) - 9 000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawy grochu, fasoli.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 7- groch, fasola - według PN-53/A-77626, PN-75/R-65031 1.groch łuskany połówki (opakowanie jednostkowe 30-50 kg) - 2 000 kg 2.fasola JAŚ (opakowanie jednostkowe 30-50 kg) - 2 200 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.33-8, 03.22.12.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.