eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rzeszów › Sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych (czekolady, wyrobów czekoladowych i cukierniczych, konserw i przetworów z mięsa, ryb konserwowych, puszkowanych , innych różnych produktów spożywczych, cukru białego) celem dalszej odsprzedaży .

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-03-22

Rzeszów: Sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych (czekolady, wyrobów czekoladowych i cukierniczych, konserw i przetworów z mięsa, ryb konserwowych, puszkowanych , innych różnych produktów spożywczych, cukru białego) celem dalszej odsprzedaży .
Numer ogłoszenia: 91943 - 2011; data zamieszczenia: 22.03.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Podkarpacka Instytucja Gospodarki Budżetowej CARPATIA , ul. hr. Wandy Tarnowskiej 4, 35-322 Rzeszów, woj. podkarpackie, tel. 17 85 35 247, faks 17 85 07 864.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gpwadowice.er.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych (czekolady, wyrobów czekoladowych i cukierniczych, konserw i przetworów z mięsa, ryb konserwowych, puszkowanych , innych różnych produktów spożywczych, cukru białego) celem dalszej odsprzedaży ..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy różnych produktów spożywczych do Podkarpackiej Instytucji Gospodarki Budżetowej CARPATIA w Rzeszowie Oddziału w Wadowicach ul. Trybunalska 8, 34-100 Wadowice (Kantyna na terenie Zakładu Karnego), celem dalszej odsprzedaży, zgodnie z opisem i w szacunkowych ilościach zakupu podanych w swiz., których dostawy zamawiający podzielił na pięć zadań.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.84.10.00-5, 15.84.20.00-2, 15.81.20.00-3, 15.13.10.00-5, 15.24.00.00-2, 15.80.00.00-6, 15.83.00.00-5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy , którzy spełniają warunki: określone w art.22 ust.1 oraz nie podlegają wykluczeniu zgodnie z dyspozycjami art.24 Prawa Zamówień Publicznych z dnia 29.01.2004. Ocena spełnienia przez Wykonawców w/w warunków będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń , o których mowa w pkt.VI siwz.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy , którzy spełniają warunki: określone w art.22 ust.1 oraz nie podlegają wykluczeniu zgodnie z dyspozycjami art.24 Prawa Zamówień Publicznych z dnia 29.01.2004. Ocena spełnienia przez Wykonawców w/w warunków będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń , o których mowa w pkt.VI siwz.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy , którzy spełniają warunki: określone w art.22 ust.1 oraz nie podlegają wykluczeniu zgodnie z dyspozycjami art.24 Prawa Zamówień Publicznych z dnia 29.01.2004. Ocena spełnienia przez Wykonawców w/w warunków będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń , o których mowa w pkt.VI siwz.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy , którzy spełniają warunki: określone w art.22 ust.1 oraz nie podlegają wykluczeniu zgodnie z dyspozycjami art.24 Prawa Zamówień Publicznych z dnia 29.01.2004. Ocena spełnienia przez Wykonawców w/w warunków będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń , o których mowa w pkt.VI siwz.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy , którzy spełniają warunki: określone w art.22 ust.1 oraz nie podlegają wykluczeniu zgodnie z dyspozycjami art.24 Prawa Zamówień Publicznych z dnia 29.01.2004. Ocena spełnienia przez Wykonawców w/w warunków będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń , o których mowa w pkt.VI siwz.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oprócz oświadczeń potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu, Wykonawcy składają następujące dokumenty : -formularz ofertowy, formularz cenowy, , karta towaru równoważnego- jeżeli wykonawca oferuje towar równoważny ,oświadczenie o uprawnieniu do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu o zamówienie publiczne lub dokumenty potwierdzające uprawnienia osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - Stałość utrzymania ceny - 10

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Ceny zaproponowane przez Wykonawcę w złożonej ofercie nie ulegają zmianie w czasie trwania umowy zawartej na podstawie przeprowadzonego i rozstrzygniętego niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego przez okres podany w ofercie. 2. Po tym okresie Zamawiający dopuszcza zmianę ceny ( wzrost). Wzrost ceny może nastąpić raz na 3 miesiące w granicach nie przekraczających wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłoszonego przez Prezesa GUS za kwartał poprzedzający podwyżkę , publikowanego w Monitorze Polskim. Wzrost cen dopuszcza się na pisemny wniosek Wykonawcy. 3.Zamawiający dopuszcza zmianę ceny (wzrost) w przypadku zmiany przez producenta gramatury towarów (wzrostu) będących przedmiotem umowy, z tym, że Zamawiający towar ze zmienioną gramaturą, po przeliczeniu otrzyma w cenie nie wyższej niż w umowie. 4.Możliwa będzie zmiana stawki VAT w umowie w przypadku zmiany VAT w przepisach. 5. W czasie obowiązywania umowy Wykonawca może obniżyć cenę towarów , bez uprzedniego powiadamiania o tym fakcie Zamawiającego .

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gpwadowice.er.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Podkarpacka Instytucja Gospodarki Budżetowej CARPATIA Oddział w Wadowicach 34-100 Wadowice, ul. Trybunalska 8 II p. pok. Nr 2.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.03.2011 godzina 11:00, miejsce: Podkarpacka Instytucja Gospodarki Budżetowej CARPATIA Oddział w Wadowicach 34-100 Wadowice, ul. Trybunalska 8 II p. pok. Nr 2.

IV.4.5) Termin związania ofertą: do 27.04.2011.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: sukcesywna dostawa: czekolady, wyrobów czekoladowych i cukierniczych, ciastkarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) czekolady - 4500 szt, 2) batony czekoladowe - 5000 szt, 3)chałwa - 400 szt, 4) wafle w czekoladzie -4200 szt, 5) ciastka - 5750 szt, 6) paluszki słone - 1000 szt, 7) cukierki paczkowane -1500 szt, 8) fistaszki - 500 szt, 9) gumy do żucia - 700 szt, 10) krem do smarowania - 150 szt, 11), napój kakaowy-150 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.84.10.00-5, 15.84.20.00-2, 15.81.20.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Stałość utrzymania ceny - 10

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: sukcesywna dostawa : konserwy i przetwory z mięsa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) gulasz angielski - 2800 szt, 2) pasztet drobiowy - 2300 szt, 3) wołowina w sosie własnym - 620 szt, 4) gołąbki - 100 szt, 6) gulasz wieprzowo - wołowy - 200 szt, 7) fasolka po bretońsku - 50 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Stałość utrzymania ceny - 10

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: sukcesywna dostawa : ryby konserwowane, puszkowane:.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) filet z makreli -1700 szt, tuńczyk w oleju, sosie własnym, pomidorach - 3300 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Stałość utrzymania ceny - 10

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: sukcesywna dostawa : produkty ogólnospożywcze:.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1)Budynie-2000 szt, 2) Galaretka - 800 szt, 3) Gorący kubek 12 g - 2800 szt, 4) Ketchup, majonez, musztarda -2040 szt, 5) Kisiele - 2400 szt,, 6) Kostka rosołowa - 360 szt,, 7) Makarony- 1880 paczek, 8) Zioła i przyprawy - 2560 szt,, 9) Słodzik -200 szt, 11) Soda oczyszczona 30 g - 160 szt, 12) Sosy - 400 szt, 13) Sól warzona jodowana - kg 240, 14) Zaprawka cytrynowa 200 ml - 1200 szt, 15) Zupa błyskawiczna 70 g - 4000 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Stałość utrzymania ceny - 10

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: sukcesywna dostawa :cukier i produkty pokrewne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: cukier biały -2000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Stałość utrzymania ceny - 10

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.