eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Białystok › Przetarg nieograniczony na jednorazową dostawę produktów ogólnospożywczych (sprawa nr 33/ZP/WTiZ/09)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-06-10

Białystok: Przetarg nieograniczony na jednorazową dostawę produktów ogólnospożywczych (sprawa nr 33/ZP/WTiZ/09)
Numer ogłoszenia: 91439 - 2009; data zamieszczenia: 10.06.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Podlaski Oddział Straży Granicznej im. gen. Henryka Minkiewicza , ul. Bema 100, 15-370 Białystok, woj. podlaskie, tel. 085 7145171, faks 085 7484218.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.podlaski.strazgraniczna.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na jednorazową dostawę produktów ogólnospożywczych (sprawa nr 33/ZP/WTiZ/09).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest jednorazowa dostawa produktów ogólnospożywczych podzielonych na III części. Dostarczany Zamawiającemu asortyment musi spełniać wymogi jakościowe zgodne z obowiązującymi normami oraz być w pierwszym gatunku. Termin przydatności do spożycia produktów powinien wynosić co najmniej 6 miesięcy od dnia dostawy. CZĘŚĆ I 1. Groszek zielony konserwowy 2kg- Puszka do 0,5kg; 2. Kukurydza konserwowa 2kg - Puszka do 0,5kg; CZĘŚĆ II 1. Chrzan konserwowy w occie 5kg - Opakowanie szklane o zawartości produktu netto do 200 g po odcieku; 2. Dżem wysokosłodzony - różne smaki 40kg - Opakowanie jednorazowe a` 25 g; 3. Olej roślinny 70l - Butelka pojemności 1 l; 4. Liść laurowy 1kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 20 g.; 5. Papryka mielona słodka 1kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 20 g.; 6. Pieprz naturalny mielony 2kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 20g.; 7. Majeranek 1kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 20 g.; 8. Ziele angielskie 1kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 20 g.; 9. Sól kuchenna 125kg - Opakowanie o pojemności 1 kg; 10. Przyprawa do zup w płynie 25l - Butelka szklana o pojemności 1 l; 11. Przyprawa do mięsa 2kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 40 g.; 12. Przyprawa do ryb 1kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 40 g.; 13. Ocet 2l - Butelka szklana o pojemności 0,5 l; 14. Kwasek cytrynowy spożywczy 0,5kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 20 g.; 15. Przyprawa do drobiu 1kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 40 g.; 16. Przyprawa uniwersalna do potraw w proszku 3kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 500 g.; 17. Koncentrat pomidorowy 30% 35kg - Opakowanie detaliczne do 200 g; 18. Majonez 8kg - Opakowanie szklane o zawartości produktu netto 500 - 800 g; 19. Musztarda 15kg - Opakowanie z tworzywa o zawartości produktu netto do 500g z możliwością wyciskania (tuba); 20. Ketchup 15kg - Opakowanie z tworzywa o zawartości produktu netto do 500g z możliwością wyciskania (tuba); 21. Koncentrat rosół drobiowy (baza do zup) - 10kg - Wiaderko o pojemności do 3 kg; 22. Kawa zbożowa 5kg - Opakowanie do 500 g; 23. Ryż 35kg - Opakowanie do 1 kg (torba papierowa); 24. Mąka pszenna 60kg - Opakowanie do 1 kg (torba papierowa); 25. Kasza gryczana 35kg - Opakowanie do 0,5 kg; 26. Kasza manna 5kg - Opakowanie do 0,5 kg (torba papierowa); 27. Mąka ziemniaczana 1kg - Opakowanie do 1 kg (torba papierowa); 28. Kisiel - różne smaki 2kg - Opakowania detaliczne. Torebka do 100 g; 29. Budyń w proszku - różne smaki 2kg - Opakowania detaliczne. Torebka do 100 g; 30. Kasza jęczmienna mazurska 35kg - Opakowanie do 0,5 kg; 31. Płatki kukurydziane 5kg - Opakowanie do 0,5 kg; 32. Mieszanka zbożowa Musli 5kg - Opakowanie do 0,5 kg; 33. Makaron dwujajeczny świderki 35kg - Opakowanie do 1 kg; 34. Makaron nitki długie 10kg - Opakowanie 0,4 kg -1 kg; 35. Cukier puder 1kg - Opakowanie do 0,5 kg; 36. Cukier kryształ 450kg - Opakowanie 1 kg (torba papierowa); 37. Miód naturalny 20kg - Miód w opakowaniach jednorazowych a` 25 g; 38. Kakao naturalne 2kg - W opakowaniach a` 100 g; 39. Czekolada pełna mleczna 5kg - Tabliczka a`100 g; 40. Batonik czekoladowy nadziewany - różne smaki 5kg - Baton czekoladowy nadziewany o wadze 45-50g; 41. Wafel kakaowy 3kg - Opakowanie detaliczne a` 20 g; 42. Paluszki solone 3kg - Opakowanie detaliczne a` do 150 g; 43. Herbatniki kruche bez polewy 3kg - Opakowanie detaliczne do 50 g; 44. Batonik z czekolady deserowej nadziewany 3kg - Baton w czekoladzie deserowej z nadzieniem mlecznym o wadze około 35-45 g; 45. Herbata ekspresowa w torebkach a` 1,5 g 10kg - Waga torebki z herbatą 1.5 g. Opakowanie detaliczne do 100 szt.; 46. Galaretka owocowa w proszku - różne smaki 20kg - Opakowania detaliczne. Torebka do 100 g; 47. Syrop owocowy - różne smaki 20kg - Butelka do 0,5 l; 48. Napój herbaciany rozpuszczalny - różne smaki - 20kg - Torebka do 0,5 kg; CZĘŚĆ III 1. Konserwa mięsna 7 kg - Możliwość otwarcia bez otwieracza. Opakowanie jednostkowe o wadze 120-140g; 2. Konserwa drobiowa 7kg - Możliwość otwarcia bez otwieracza. Opakowanie jednostkowe o wadze 120-140g; 3. Konserwa pasztet wieprzowy 7 kg - Możliwość otwarcia bez otwieracza. Opakowanie jednostkowe o wadze 120-140g; 4. Konserwa pasztet drobiowy 7 kg - Możliwość otwarcia bez otwieracza. Opakowanie jednostkowe o wadze 120-140g; 5.Konserwa śledź w oleju 7 kg - Możliwość otwarcia bez otwieracza. Opakowanie jednostkowe o wadze 145-170g; 6. Konserwa śledź w pomidorach 7 kg - Możliwość otwarcia bez otwieracza. Opakowanie jednostkowe o wadze 150-170g;.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane 15.33.22.90 - Dżemy 15.41.11.00 - Olej roślinny 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.87.23.00 - Zioła 15.87.22.00 - Przyprawy korzenne 15.87.12.70 - Mieszanki przypraw 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.89.72.00 - Produkty puszkowane 15.86.00.00 - Kawa, herbata i podobne produkty 15.32.18.00 - Soki skoncentrowane 15.33.22.40 - Galaretki owocowe 15.84.00.00 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze 15.84.23.00 - Wyroby cukiernicze 15.83.12.00 - Cukier biały 15.85.11.00 - Makaron niegotowany 15.61.33.13 - Muesli lub produkty równoważne 15.61.33.11 - Płatki kukurydziane 15.61.30.00 - Produkty z ziaren zbóż 15.31.30.00 - Ziemniaki przetworzone 15.61.21.00 - Mąka pszenna .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w dniach: 21.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy : 1.1 posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 1.2 posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 1.3 znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 1.4 nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia . Ocena spełniania warunków wymaganych od wykonawców dokonana zostanie w systemie spełnia - nie spełnia na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów potwierdzających spełnienie warunków. Nie spełnienie chociażby jednego z wymienionych warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z przedmiotowego postępowania. 2. W przypadku złożenia oferty przez podmioty występujące wspólnie Zamawiający dopuszcza następujący sposób spełnienia warunków udziału w postępowaniu : w odniesieniu do wymogu dot. posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - co najmniej jeden Wykonawca odpowiednio do części wykonywanych prac, w odniesieniu do wymogu dot. posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia - łączny potencjał niezbędnej wiedzy i doświadczenia, w odniesieniu do wymogu dot. dysponowania potencjałem technicznym niezbędnym do wykonania zamówienia - łączny potencjał techniczny Wykonawców, w odniesieniu do wymogu dot. dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia - łączny potencjał kadrowy Wykonawców, w odniesieniu do wymogu dot. sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia - łączna sytuacja ekonomiczna i finansowa Wykonawców. Każdy z wykonawców ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia ma obowiązek dołączyć do składanej oferty dokumenty wymagane w rozdz. IV pkt.1 ppkt.1.1 SIWZ..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.1) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 1.2) oświadczenie o spełnieniu warunków z art. 22 ust.1 pkt.1-4 ustawy prawo zamówień publicznych - zgodne w treści z załączonym do SIWZ wzorem -Załącznik nr 4..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.podlaski.strazgraniczna.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Podlaski Oddział Straży Granicznej ul. Bema 100, 15- 370 Białystok.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.06.2009 godzina 11:00, miejsce: Kancelaria Jawna Wydziału Prezydialnego POSG w Białymstoku przy ul. Bema 100, bud. 2 pok. 100A (kod pocztowy 15-370).

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: część I.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostarczany Zamawiającemu asortyment musi spełniać wymogi jakościowe zgodne z obowiązującymi normami oraz być w pierwszym gatunku. Termin przydatności do spożycia produktów powinien wynosić co najmniej 6 miesięcy od dnia dostawy 1. Groszek zielony konserwowy 2kg- Puszka do 0,5kg; 2. Kukurydza konserwowa 2kg - Puszka do 0,5kg;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 21.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: część II.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostarczany Zamawiającemu asortyment musi spełniać wymogi jakościowe zgodne z obowiązującymi normami oraz być w pierwszym gatunku. Termin przydatności do spożycia produktów powinien wynosić co najmniej 6 miesięcy od dnia dostawy 1.Chrzan konserwowy w occie 5kg - Opakowanie szklane o zawartości produktu netto do 200 g po odcieku; 2. Dżem wysokosłodzony - różne smaki 40kg - Opakowanie jednorazowe a`25g; 3. Olej roślinny 70l - Butelka pojemności 1l; 4. Liść laurowy 1kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 20g.; 5. Papryka mielona słodka 1kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 20g.; 6. Pieprz naturalny mielony 2kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 20g.; 7. Majeranek 1kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 20 g.; 8. Ziele angielskie 1kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 20 g.; 9. Sól kuchenna 125kg - Opakowanie o pojemności 1 kg; 10. Przyprawa do zup w płynie 25l - Butelka szklana o pojemności 1 l; 11. Przyprawa do mięsa 2kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 40 g.; 12. Przyprawa do ryb 1kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 40g.; 13. Ocet 2l - Butelka szklana o pojemności 0,5 l; 14.Kwasek cytrynowy spożywczy 0,5kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 20g.; 15.Przyprawa do drobiu 1kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 40g.; 16.Przyprawa uniwersalna do potraw w proszku 3kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 500 g.; 17. Koncentrat pomidorowy 30% 35kg - Opakowanie detaliczne do 200g; 18. Majonez 8kg - Opakowanie szklane o zawartości produktu netto 500-800g; 19. Musztarda 15kg - Opakowanie z tworzywa o zawartości produktu netto do 500g z możliwością wyciskania (tuba); 20. Ketchup 15kg - Opakowanie z tworzywa o zawartości produktu netto do 500g z możliwością wyciskania (tuba); 21.Koncentrat rosół drobiowy (baza do zup) - 10kg - Wiaderko o pojemności do 3kg; 22. Kawa zbożowa 5kg - Opakowanie do 500 g; 23. Ryż 35kg - Opakowanie do 1 kg (torba papierowa); 24. Mąka pszenna 60kg - Opakowanie do 1 kg (torba papierowa); 25. Kasza gryczana 35kg - Opakowanie do 0,5 kg; 26. Kasza manna 5kg - Opakowanie do 0,5kg (torba papierowa); 27. Mąka ziemniaczana 1kg - Opakowanie do 1kg (torba papierowa); 28. Kisiel - różne smaki 2kg - Opakowania detaliczne. Torebka do 100g; 29. Budyń w proszku - różne smaki 2kg - Opakowania detaliczne. Torebka do 100g; 30. Kasza jęczmienna mazurska 35kg - Opakowanie do 0,5kg; 31.Płatki kukurydziane 5kg - Opakowanie do 0,5 kg; 32. Mieszanka zbożowa Musli 5kg - Opakowanie do 0,5kg; 33. Makaron dwujajeczny świderki 35kg - Opakowanie do 1kg; 34. Makaron nitki długie 10kg - Opakowanie 0,4 kg -1 kg; 35. Cukier puder 1kg - Opakowanie do 0,5 kg; 36. Cukier kryształ 450kg - Opakowanie 1 kg (torba papierowa); 37. Miód naturalny 20kg - Miód w opakowaniach jednorazowych a`25g; 38. Kakao naturalne 2kg - W opakowaniach a` 100 g; 39. Czekolada pełna mleczna 5kg - Tabliczka a`100g; 40. Batonik czekoladowy nadziewany - różne smaki 5kg - Baton czekoladowy nadziewany o wadze 45-50g; 41. Wafel kakaowy 3kg - Opakowanie detaliczne a` 20 g; 42. Paluszki solone 3kg - Opakowanie detaliczne a` do 150 g; 43. Herbatniki kruche bez polewy 3kg - Opakowanie detaliczne do 50 g; 44. Batonik z czekolady deserowej nadziewany 3kg - Baton w czekoladzie deserowej z nadzieniem mlecznym o wadze około 35-45 g; 45. Herbata ekspresowa w torebkach a`1,5 g 10kg - Waga torebki z herbatą 1.5 g. Opakowanie detaliczne do 100 szt.; 46. Galaretka owocowa w proszku - różne smaki 20kg - Opakowania detaliczne. Torebka do 100g; 47. Syrop owocowy - różne smaki 20kg - Butelka do 0,5l; 48.Napój herbaciany rozpuszczalny - różne smaki - 20kg - Torebka do 0,5 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00-1, 15.33.22.90-3, 15.41.11.00-3, 15.87.00.00-7, 15.87.23.00-4, 15.87.22.00-3, 15.87.12.70-7, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.87.11.10-8, 15.33.14.27-6, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.89.10.00-0, 15.60.00.00-4, 15.61.33.00-1, 15.61.40.00-5, 15.61.21.00-2, 15.31.30.00-5, 15.61.30.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 21.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: część III.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostarczany Zamawiającemu asortyment musi spełniać wymogi jakościowe zgodne z obowiązującymi normami oraz być w pierwszym gatunku. Termin przydatności do spożycia produktów powinien wynosić co najmniej 6 miesięcy od dnia dostawy 1. Konserwa mięsna 7 kg - Możliwość otwarcia bez otwieracza. Opakowanie jednostkowe o wadze 120-140g; 2. Konserwa drobiowa 7 kg - Możliwość otwarcia bez otwieracza. Opakowanie jednostkowe o wadze 120-140g; 3. Konserwa pasztet wieprzowy 7 kg - Możliwość otwarcia bez otwieracza. Opakowanie jednostkowe o wadze 120-140g; 4. Konserwa pasztet drobiowy 7 kg - Możliwość otwarcia bez otwieracza. Opakowanie jednostkowe o wadze 120-140g; 5.Konserwa śledź w oleju 7 kg - Możliwość otwarcia bez otwieracza. Opakowanie jednostkowe o wadze 145-170g; 6. Konserwa śledź w pomidorach 7 kg - Możliwość otwarcia bez otwieracza. Opakowanie jednostkowe o wadze 150-170g;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5, 15.89.72.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 21.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.