eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraśnik › Przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków w ramach projektu Nowoczesny nauczyciel

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-03-21

Kraśnik: Przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków w ramach projektu Nowoczesny nauczyciel
Numer ogłoszenia: 90097 - 2011; data zamieszczenia: 21.03.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 74783 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Burmistrz Miasta Kraśnika, ul. Lubelska 84, 23-200 Kraśnik, woj. lubelskie, tel. 081 8251540, faks 081 8252709.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków w ramach projektu Nowoczesny nauczyciel.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków oraz serwisów kawowych dla osób biorących udział w kursach w ramach projektu Nowoczesny nauczyciel realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Działanie 9.4. Wysoko wykwalifikowane kadry systemu oświaty na terenie Kraśnika. 2. Usługa cateringowa obejmuje 10 grup - około 10 osobowych, łącznie maksymalnie 100 osób. Liczba posiłków przypadających na jednego uczestnika: 30, 50 lub 60 dni. Łączna ilość posiłków: 5140 sztuk. Wykonawca wykona usługę na terenie Zespołu Placówek Oświatowych nr 2 w Kraśniku. Usługa będzie wykonywana w soboty i niedziele. W ramach usługi Wykonawca ma zapewnić posiłki dla uczestników kursów. Na jeden posiłek składa się dwa poczęstunki: 1) Przygotowanie pierwszego poczęstunku z produktów własnych Wykonawcy dla uczestników kursów obejmującego: kawę czarną mieloną, kawę czarną rozpuszczalną, herbatę czarną tradycyjną, cukier, śmietankę do kawy, cytrynę do herbaty, ciastka, wodę w termosach (1 filiżanka na osobę). Sposób podania: w formie szwedzkiego stołu z zapewnieniem filiżanek, szklanek, talerzyków, łyżeczek lub kubków na gorące i zimne napoje, mieszadełka jednokrotnego użytku. Wykonawca dostarczy serwis kawowy oraz przygotuje go na sali szkoleniowej (rozpakowanie artykułów w wydzielonym miejscu na sali szkoleniowej) przed rozpoczęciem kursu w miejscu i czasie wskazanym przez Zamawiającego. 2) Przygotowanie drugiego poczęstunku z produktów własnych Wykonawcy dla uczestników kursów obejmującego: obiad dwudaniowy w formie gorącego posiłku (zupa ok. 400 g. oraz jedno danie mięsne o wartości (ilości) tradycyjnego obiadu). Sposób podania: obiad dla każdego uczestnika powinien być podany na ciepło w pojemniku termoizolacyjnym z kompletem sztućców jednorazowych i serwetek. Obiad może być dostarczony jako wyporcjowany lub porcjowanie może odbywać się w chwili podawania obiadu. Wykonawca dostarczy i przygotuje obiad podczas ustalonej z Zamawiającym przerwy szkoleniowej. 3. Dokładny harmonogram kursów (terminy, ilość osób) na bieżąco będzie przedkładany do Wykonawcy na co najmniej tydzień przed ich realizacją. Początek kursów przewiduje się od kwietnia 2011 r. 4. Pozostałe obowiązki Wykonawcy: sporządzić szczegółowe menu i przekazać je Zamawiającemu w terminie co najmniej 3 dni roboczych przed rozpoczęciem zajęć, zagwarantować, że dostarczone produkty żywnościowe będą świeże, a potrawy przyrządzane będą tego samego dnia, co świadczenie usług, przeprowadzić usługi zgodnie z przedmiotem zamówienia i harmonogramem wykonania usługi przygotowanym przez Zamawiającego, zapewni wykwalifikowaną obsługę kelnerską w trakcie spotkania w liczbie odpowiedniej do liczby uczestników spotkania, jednak nie mniejszej niż 2 osoby oraz zapewni osoby do obsługi technicznej spotkania (wypakowanie sprzętu, posiłków, napojów, uprzątnięcie miejsca), prowadzić ciągły nadzór nad realizacją usługi, na bieżąco informować Zamawiającego o pojawiających się problemach w realizacji usługi, dowóz posiłków na miejsce oraz w czasie wskazanym przez Zamawiającego na koszt własny, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania, przygotowywania i transportu artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz.1125 z późn. zm.). Wykonawca zobowiązuje się wykonać usługę cateringową z najwyższą starannością właściwą dla tego rodzaju prowadzonej działalności, Wykonawca przygotuje posiłki o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości z zachowaniem zasad bezpieczeństwa określonymi normami HACCP, Wykonawca odpowiada za działania lub zaniechania osób przez siebie zatrudnionych oraz osób trzecich, z których pomocą wykonuje usługę cateringową, jak za swoje własne działania lub zaniechania..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki..

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 18.03.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • P.H.U. ROMAX Paulina Romanowicz, Al. Niepodległości 54, 23-210 Kraśnik, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 71388,89 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 57111,11

  • Oferta z najniższą ceną: 57111,11 / Oferta z najwyższą ceną: 71388,89

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.