eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nysa › Artykuły spożywcze

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-03-05

Nysa: Artykuły spożywcze
Numer ogłoszenia: 89248 - 2013; data zamieszczenia: 05.03.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Nysie , ul. Kościuszki 4a, 48-300 Nysa, woj. opolskie, tel. 077 4332471.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka sektora finansów publicznych.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Artykuły spożywcze.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Nysie. Wspólny Słownik Zamówień CPV - 03200000-3, 15300000-1, 15400000-2, 15600000-4, 15800000-6 Lp, przedmiot zamówienia, jm, ilość Część 1 Tłuszcze roślinne 1. Olej roślinny spożywczy do smażenia i sałatek, gramatura jednostkowa 3 l, zg. z PN. kl/gat. I, l 2.400 2. Olej roślinny spożywczy do smażenia i sałatek, gramatura jednostkowa 1 l, zg. z PN. kl/gat. I, l 400 3. Margaryna do smarowania pieczywa/masło roślinne - o minimalnej zawartości tłuszczu roślinnego od 60 do 80%, kostka 250g, zg. z PN. kl/gat. I, kg 7.800 Część 2 Mąka - kasze 1.Maka pszenna - typ 500- gramatura jednostkowa od 1do50 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2.700 2.Kasza jęczmienna średnia- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 3.600 3.Kasza manna- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200 4.Ryż biały długoziarnisty- gramatura jednostkowa od 1do 50 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2.300 5.Płatki owsiane- gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, 15613380-5, kg 800 6.Płatki kukurydziane - gramatura jednostkowa od 0,1 do 10 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 100 7.Suchary bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów - gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 8.Kasza jaglana z prosa - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 3, 9.Wafle ryżowe bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów - gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 . 10.Kasza kukurydziana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 10, 11.Kasza gryczana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 5, 12. Płatki ryżowe - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 3, 13. Mąka ziemniaczana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 30. Część 3 Makarony 1.Makaron bezjajeczny nitki - gramatura jednostkowa min. od 5 do 15kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200 2.Makaron bezjajeczny świder - mały - gramatura jednostkowa min. od 5do 15 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 4.700 Część 4 Zupy, sosy 1.Rosół wołowy - koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 365 2.Rosół drobiowy -koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 400 3.Żurek w proszku - koncentrat, baza. Półprodukt do sporządzenia żurku, wydajność min.16,50l z 1 kg - gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 400 4.Zupa szparagowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 5.Zupa kalafiorowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 6.Zupa bieszczadzka - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 7.Zupa brokułowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 8.Zupa ogonowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 9.Zupa pieczarkowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 Część 5 Warzywa suszone 1. Włoszczyzna suszona - kostka min. 5 warzyw w składzie - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 60 2. Marchew suszona - kostka- gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 60 3. Burak czerwony suszony - kostka - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 30 4. Seler suszony - kostka - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 15 5. Por suszony - wiórki - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 40 6. Natka pietruszki suszona - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 7. Cebula suszona- wiórki - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 6. Koper suszony - mielony - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 Część 6 Warzywa przetworzone 1.Fasolka konserwowa szparagowa - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 500 2.Groszek konserwowy - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 450 3.Kukurydza konserwowa - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 450 4.Papryka konserwowa- ćwiartki lub paski - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 650 5.Sałatka szwedzka - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, 15331400-1, kg 600 6.Sałatka wielowarzywna min 3 składnikowa, (dodatek do II -go dania) - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 600 7.Chrzan tarty - gramatura jednostkowa od 0,25 do 0,90 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 300 8.Ogórki konserwowe - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.300 9.Pieczarki konserwowe niekrojone - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 350, 10.Pasztet sojowy - gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg. z PN. kl/gat. I, 15331000-7, kg 7, 11.Pasztet sojowy z koperkiem- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg.zPN. kl/gat. I, ,kg 7, 12.Pasztet sojowy z papryką- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 7, 13.Pasztet sojowy z pomidorem-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg.z PN.kl/gat. I,kg 7, 14.Pasztet sojowy z pieczarkami-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg.zPN. kl/gat. I,kg 7, Cześć 7 Przyprawy 1.Bazylia suszona mielona - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 2.Cynamon mielony - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2 3.Czosnek granulowany - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 45 4.Kminek mielony - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10 5.Kwasek cytrynowy - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2 6.Oregano suszone mielone - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10 7.Pieprz czarny prawdziwy, mielony - gramatura jednostkowa od 0,50do do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 120 8.Ziele angielskie - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 20 9.Liść laurowy - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 20 10.Majeranek - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 50 11.Papryka czerwona, słodka, przyprawa - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat.I, kg 20 12.Przyprawa do bigosu - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 10 13.Przyprawa do drobiu - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 14.Przyprawa do fasoli - gramatura jednostkowa od 0,50 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 10 15.Przyprawa do gulaszu - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat.I, kg 20 16.Przyprawa do mięsa mielonego -gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg.z PN. kl/gat.I, kg 20 17.Przyprawa do ryb - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 2 18.Przyprawa do zup w płynie- gramatura jednostkowa 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200 19.Przyprawa warzywna do zup i potraw - w proszku/sypka/ - gramatura jednostkowa od 3 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 400 20.Sól spożywcza jodowana, warzona- gramatura jednostkowa 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 720 21.Ocet spirytusowy 10% - gramatura jednostkowa od 0,5 do 1 l, zg. z PN. kl/gat. I,, l 340 Cześć 8 Różne artykuły spożywcze 1.Herbata czarna granulowana - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, opakowanie papierowe,zg. z PN. kl/gat. I, kg 320 2.Musztarda - gramatura jednostkowa od 0,5 do 5 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000 3.Ketchup - gramatura jednostkowa od 0,50 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000 4.Dżem wioloowocowy/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 1.500 5.Marmolada wioloowocowa/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.700.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 03.20.00.00-3, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formuła spełnia - nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formuła spełnia - nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formuła spełnia - nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formuła spełnia - nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formuła spełnia - nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o których mowa w punkcie III.3.1 do III.3.5 i oświadczenia w zakresie nie podlegania wykluczenia na podstawie art.24 ust.1 o którym mowa w punkcie III.4.2 czyli oświadczenia o braku podstaw do wykluczenia każdy wykonawca jest zobowiązany złożyć następujące dokumenty: 1. aktualny odpis z właściwego rejestru lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy prawo zamówień publicznych, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2. aktualne dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych; 3. wypełniony formularz ofertowy według danych zawartych w załączniku Nr 4a,4b,4c,4d,4e,4f,4g,4h; 4. podpisany/parafowany projekt umowy-z wykorzystaniem wzoru-załącznik Nr 5 Zamawiający dopuszcza możliwość powierzenia przez wykonawcę wykonania części zamówienia lub całości zamówienia podwykonawcom. W takim przypadku wykonawca zobowiązany jest do wskazania w swojej ofercie części zamówienia (zakresu), których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnym do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia. Jeżeli wykonawca, wskazując spełnienie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy, zamawiający, w celu oceny, czy wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia i oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z innymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, żąda dokumentów dotyczących w szczególności: a) zakresu dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu, b) sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu przez wykonawcę przy wykonaniu zamówieniach, c) charakter stosunku, jaki będzie łączył wykonawcę z innym podmiotem, d) zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia. Jeżeli wykonawca, wskazując spełnienie w/w warunków będzie polegał na sytuacji ekonomicznej i finansowej innych podmiotów wymaga się przedłożenia informacji o której mowa w § 1 ust. 6 pkt 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z 19 lutego 2013r w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawców oraz form w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz.U. z 2013r poz.231) tj:informacji z banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, w których wykonawca posiada rachunek, potwierdzający wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawionej nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Wykonawcy mogą również wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia /przez dwa lub więcej podmioty gospodarcze (konsorcja, spółki cywilne)/. W odniesieniu do wymagań postawionych przez Zamawiającego, każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia winien spełniać wszystkie wymogi określone w SIWZ i złożyć dokumenty wymienione wyżej w punkcie 1( aktualny odpis...) oraz oświadczenia będące załącznikiem Nr 2 i 3. Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 2 do SIWZ, składa co najmniej jeden z tych wykonawców, albo wszyscy wykonawcy wspólnie. Natomiast oświadczenie o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 3 winny być złożone przez każdego wykonawcę - partnera z osobna. Oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich wykonawców występujących wspólnie. Podmioty występujące wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za nie wykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązań.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ceny artykułów na wniosek jednej ze stron złożony nie później niż 14 dni przed wprowadzeniem zmian. Możliwość zmiany ceny wymienionej w § 1 pkt. 4 umowy może nastąpić, nie wcześniej jednak niż po 3 miesiącach licząc od dnia podpisania umowy, nie częściej niż raz na kwartał i nie więcej niż o wartość wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych ustalonego przez Prezesa GUS za poprzedni kwartał oraz możliwość zmiany cen artykułów w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT) na skutek zmiany jej wysokości dokonanych ustawą o podatku od towarów i usług.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny 48- 300 Nysa ul. Kościuszki 4a. Dział Kwatermistrzowski.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.03.2013 godzina 12:00, miejsce: Sekretariat lub Brama Główna Zakładu Karnego 48 - 300 Nysa ul. Kościuszki 4a.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Tłuszcze roślinne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Olej roślinny spożywczy do smażenia i sałatek, gramatura jednostkowa 3 l, zg. z PN. kl/gat. I, l 2.400 Olej roślinny spożywczy do smażenia i sałatek, gramatura jednostkowa 1 l, zg. z PN. kl/gat. I, l 400 Margaryna do smarowania pieczywa/masło roślinne - o minimalnej zawartości tłuszczu roślinnego od 60 do 80%, kostka 250g, zg. z PN. kl/gat. I, kg 7.800.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2, 15.41.22.00-1, 15.41.11.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mąka - kasze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Maka pszenna -typ 500-gramatura jednostkowa od 1do50 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 2.700 Kasza jęczmienna średnia- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 3.600 Kasza manna- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200 Ryż biały długoziarnisty- gramatura jednostkowa od 1do 50 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2.300 Płatki owsiane- gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 800 Płatki kukurydziane-gramatura jednostkowa od 0,1 do 10 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 100 Suchary bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów - gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 Kasza jaglana z prosa - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN.kl/gat.I, kg 3, Wafle ryżowe bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów - gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 . Kasza kukurydziana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat.I,kg 10, Kasza gryczana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 5, Płatki ryżowe - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 3, Mąka ziemniaczana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 30..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.61.21.00-1, 15.61.30.00-8, 15.61.41.00-6, 15.61.33.80-5, 15.61.33.11-1, 15.82.11.50-5, 15.61.40.00-5, 15.61.10.00-4, 15.62.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Makarony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Makaron bezjajeczny nitki - gramatura jednostkowa min. od 5 do 15kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200 Makaron bezjajeczny świder - mały - gramatura jednostkowa min. od 5do 15 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 4.700.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.85.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zupy, sosy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rosół wołowy - koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 365 Rosół drobiowy -koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 400 Żurek w proszku - koncentrat, baza. Półprodukt do sporządzenia żurku, wydajność min.16,50l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 400 Zupa szparagowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 Zupa kalafiorowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 Zupa bieszczadzka - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 Zupa brokułowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 100 Zupa ogonowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 Zupa pieczarkowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.89.15.00-5, 15.89.10.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Warzywa suszone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Włoszczyzna suszona - kostka min. 5 warzyw w składzie - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 60 Marchew suszona - kostka- gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 60 Burak czerwony suszony - kostka - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 30 Seler suszony - kostka -gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 15 Por suszony-wiórki-gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 40 Natka pietruszki suszona - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 Cebula suszona- wiórki - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 Koper suszony - mielony - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.21.20.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Warzywa przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Fasolka konserwowa szparagowa - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 500 Groszek konserwowy - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 450 Kukurydza konserwowa - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 450 Papryka konserwowa- ćwiartki lub paski - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 650 Sałatka szwedzka - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 600 Sałatka wielowarzywna min 3 składnikowa, (dodatek do II -go dania) - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 600 Chrzan tarty - gramatura jednostkowa od 0,25 do 0,90 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 300 Ogórki konserwowe - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.300 Pieczarki konserwowe niekrojone - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 350, Pasztet sojowy-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 7, Pasztet sojowy z koperkiem- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg.zPN. kl/gat. I, kg 7, Pasztet sojowy z papryką- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 7, Pasztet sojowy z pomidorem-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg.z PN.kl/gat. I, kg 7, Pasztet sojowy z pieczarkami-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg.zPN. kl/gat. I,kg 7,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.33.14.63-0, 15.33.14.62-3, 15.33.14.00-1, 15.33.11.36-1, 15.33.14.00-1, 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bazylia suszona mielona - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 Cynamon mielony - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2 Czosnek granulowany - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 45 Kminek mielony - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10 Kwasek cytrynowy -gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2 Oregano suszone mielone - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10 Pieprz czarny prawdziwy, mielony - gramatura jednostkowa od 0,50do do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I kg 120 Ziele angielskie- gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 Liść laurowy - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 20 Majeranek - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 Papryka czerwona, słodka, przyprawa - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat.I,kg 20 Przyprawa do bigosu-gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN.kl/gat. I, kg 10 Przyprawa do drobiu-gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 Przyprawa do fasoli- gramatura jednostkowa od 0,50 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 10 Przyprawa do gulaszu- gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat.I, kg 20 Przyprawa do mięsa mielonego -gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg.z PN. kl/gat.I,kg 20 Przyprawa do ryb - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 2 Przyprawa do zup w płynie- gramatura jednostkowa 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200 Przyprawa warzywna do zup i potraw - w proszku/sypka/ - gramatura jednostkowa od 3 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 400 Sól spożywcza jodowana, warzona- gramatura jednostkowa 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 720 Ocet spirytusowy 10% - gramatura jednostkowa od 0,5 do 1 l, zg. z PN. kl/gat. I, l 340.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.87.00.00-7, 15.87.21.00-2, 15.87.20.00-1, 15.87.24.00-5, 15.87.11.10-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Różne artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Herbata czarna granulowana - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, opakowanie papierowe,zg. z PN. kl/gat. I, kg 320 Musztarda - gramatura jednostkowa od 0,5 do 5 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000 Ketchup - gramatura jednostkowa od 0,50 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 1.000 Dżem wioloowocowy/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.500 Marmolada wioloowocowa/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.700.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.86.32.00-7, 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.33.22.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.