eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowy Sącz › Dostawy różnych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Nowym Sączu, ul. Pijarska 1

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-04-14

Nowy Sącz: Dostawy różnych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Nowym Sączu, ul. Pijarska 1
Numer ogłoszenia: 88258 - 2016; data zamieszczenia: 14.04.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Pijarska 1, 33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie, tel. 018 4485600, faks 018 4485609.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna Służby Więziennej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy różnych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Nowym Sączu, ul. Pijarska 1.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: I. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych. Zamawiający dopuszcza złożenie ofert częściowych: Część I - Cukier 1. Cukier biały w opakowaniach jednostkowych do 10 kg. Łączna ilość dostaw 9.500 kg (CPV 15831200-4) - cukier biały Część II - Jaja kurze 1. Jaja kurze świeże o gramaturze jednostkowej 53-62 g. Łączna ilość dostaw 124.000 szt (CPV 03142500-3) - jaja Część III - Kostka rybna 1. Kostka rybna z fileta (nie mielona) gat. I mrożona. Łączna ilość dostaw 2.400 kg (CPV 15220000-6) - ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb Część IV - produkty piekarnicze 1. Chleb pszenny pokrojony i zafoliowany o wadze jednostkowej 600 g. Łączna ilość dostaw 107.000 szt (CPV 15811100-7) - chleb 2. Bułka tarta w opakowaniach jednostkowych do 1 kg. Łączna ilość dostaw 180 kg (CPV 15851000-8) - produkty mączne 3. Drożdże piekarnicze w opakowaniach jednostkowych do 1 kg. Łączna ilość dostaw 65 kg (CPV 15898000-9) - drożdże 4. Żurek w opakowaniach jednostkowych do 15 kg. Łączna ilość dostaw 1.300 kg (CPV 15891400-4) - zupy Część V - Woda mineralna 1. Woda mineralna gazowana w opakowaniach 1,5 L. Łączna ilość dostaw 2.700 szt (CPV 15981000-8) - wody mineralne Część VI - Przetwory z owoców i warzyw 1. Dżem wiśniowy niskosłodzony w opakowaniach jednostkowych do 400 g. Łączna ilość dostaw 1.300 kg (CPV 15332294-1) - dżem wiśniowy 2. Papryka konserwowa słodka pasteryzowana w opakowaniach jednostkowych do 1 L. Łączna ilość dostaw 480 L (CPV 15331136-9) - papryki przetworzone 3. Koncentrat pomidorowy 30% w opakowaniach jednostkowych do 1 kg. Łączna ilość dostaw 1.300 kg (CPV 15331427-6) - skoncentrowany przecier pomidorowy 4. Chrzan tarty w opakowaniach jednostkowych do 200 g. Łączna ilość dostaw 550 kg (CPV 15331110-1) - przetworzone warzywa korzeniowe 5. Groszek zielony konserwowy w opakowaniach jednostkowych do 1 kg. Łączna ilość dostaw 800 kg (CPV 15331132-1) - groch przetworzony 6. Czosnek granulowany w opakowaniach jednostkowych do 1 kg. Łączna ilość dostaw 80 kg (CPV 15331000-7) - warzywa przetworzone 7. Koperek solony w opakowaniach jednostkowych do 1 kg. Łączna ilość dostaw 280 kg (CPV 15331000-7) - warzywa przetworzone II. Opis dodatkowy: 1. Częstotliwość oraz wielkość poszczególnych dostaw uzgadniana będzie z wykonawcą w przeddzień dostawy. Zamawiający przewiduje realizację dostaw min. dwa do trzech razy w tygodniu z wyjątkiem sobót i niedziel. Dostawy realizowane będą loco magazyn Zakładu Karnego w Nowym Sączu ul. Pijarska 1, 33-300 Nowy Sącz w godz. 8.00 - 13.00. 2. Dostawy winny być realizowane w opakowaniach oraz transportem wykonawcy na jego koszt. Opakowania oraz środek transportu powinny odpowiadać właściwym przepisom i normom dotyczącym kontaktu z żywnością. Osoba dostarczająca towar do zamawiającego winna posiadać i okazywać na każde żądanie zamawiającego aktualną książeczkę badań do celów sanitarno - epidemiologicznych oraz stosowne atesty producentów w/w artykułów. 3. Dostarczane artykuły winny posiadać jednakową gramaturę, rodzaj (dodatek smakowy) oraz termin przydatności do spożycia. 4. nie dopuszcza się składania ofert równoważnych..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00 - Cukier biały 03.14.25.00 - Jaja 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.81.11.00 - Chleb 15.85.10.00 - Produkty mączne 15.89.80.00 - Drożdże 15.89.14.00 - Zupy 15.98.10.00 - Wody mineralne 15.33.22.94 - Dżem wiśniowy 15.33.11.36 - Papryki przetworzone 15.33.14.27 - Skoncentrowany przecier pomidorowy 15.33.11.10 - Przetworzone warzywa korzeniowe 15.33.11.32 - Groch przetworzony 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie tego warunku na podstawie treści dokumentów złożonych wraz z formularzem oferty, wyszczególnionych w rozdziale 6 specyfikacji istotnych warunków zamówienia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie tego warunku na podstawie treści dokumentów złożonych wraz z formularzem oferty, wyszczególnionych w rozdziale 6 specyfikacji istotnych warunków zamówienia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie tego warunku na podstawie treści dokumentów złożonych wraz z formularzem oferty, wyszczególnionych w rozdziale 6 specyfikacji istotnych warunków zamówienia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie tego warunku na podstawie treści dokumentów złożonych wraz z formularzem oferty, wyszczególnionych w rozdziale 6 specyfikacji istotnych warunków zamówienia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie tego warunku na podstawie treści dokumentów złożonych wraz z formularzem oferty, wyszczególnionych w rozdziale 6 specyfikacji istotnych warunków zamówienia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postepowaniu

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - Termin płatności faktury - 10

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty Wykonawcy. Warunkiem takiej zmiany jest zaistnienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Nowym Sączu, ul. Pijarska 1, 33-300 Nowy Sącz.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.04.2016 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Nowym Sączu, ul. Pijarska 1, 33-300 Nowy Sącz.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.