eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Dostawa ciast i wyrobów ciastkarskich, na uroczystości organizowane w 2014 roku dla podopiecznych Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego.



Ogłoszenie z dnia 2014-03-14

Warszawa: Dostawa ciast i wyrobów ciastkarskich, na uroczystości organizowane w 2014 roku dla podopiecznych Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego.
Numer ogłoszenia: 86714 - 2014; data zamieszczenia: 14.03.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego, ul. Konwiktorska 3/5, 00-217 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 6280712, 603862090, faks.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa ciast i wyrobów ciastkarskich, na uroczystości organizowane w 2014 roku dla podopiecznych Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest Dostawa ciast i wyrobów ciastkarskich na uroczystości organizowane w 2014 roku dla podopiecznych Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego. Przedmiotem zamówienia jest dostawa ciast i wyrobów ciastkarskich, których szacunkowe zapotrzebowanie w okresie obowiązywania umowy wynosi: 1) Sernik śmietankowy - 170 kg 2) Szarlotka tradycyjna - 80 kg 3) Comber - 60 kg 4) Babka drożdżowa - wielkanocna (400-500g) - 200 kg 5) Kruche ciasto z truskawką i galaretką - 40 kg 6) Babka piaskowa - 30 kg 7) Makowiec - ciasto drożdżowe (800-1000g) - 260 kg 8) Keks - 40 kg 9) Pączek z nadzieniem wieloowocowym i z pudrem (70-100g) - 600 szt..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.81.20.00 - Wyroby ciastkarskie i ciasta .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.03.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Cukierniczo - Piekarniczy s. c. G i D Dąbrowscy, ul. Polna 15, 05-082 Stare Babice, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 15440,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 13035,60

  • Oferta z najniższą ceną: 13035,60 / Oferta z najwyższą ceną: 21454,63

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zgodnie z art. 70 zamawiający może udzielić zamówienia ww. trybie, jeżeli przedmiotem zamówienia są dostawy powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone na podstawie art. 11 pkt. 8. Proponowany tryb pozwala na skierowanie zapytania o cenę do pracowni cukierniczych, gwarantujących świeżość oraz dobrą jakość towaru. Pracownicy zespołu żywienia posiadają wykształcenie gastronomiczne oraz wiedzę z zakresu dietetyki i żywienia zbiorowego, w tym dla osób chorych i starszych. Ze względu na zalecenia dietetyczne dla seniorów oraz osób chorych przebywających w hostelu, szczególnie istotne jest, aby artykuły żywnościowe - w tym ciasta i wyroby ciastkarskie - były świeże, dobrej jakości, bez konserwantów i z jak najmniejszą ilością środków chemicznych zastosowaną w produkcji, w związku z czym zapytanie o cenę skierowane zostało do pracowni cukierniczych sprawdzonych przez zespół żywienia.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.