Ogłoszenie z dnia 2011-03-16
Mielec: Świadczenie usług cateringowych dla osób uczestniczących w szkoleniach w ramach projektu współfinansowanego z EFS
Numer ogłoszenia: 86567 - 2011; data zamieszczenia: 16.03.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Nauczycieli w Mielcu, ul. Wyspiańskiego 6, 39-300 Mielec, woj. podkarpackie, tel. 017 7885193, 7885194, 7885195, faks 017 7885193, 7885194.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna jst.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych dla osób uczestniczących w szkoleniach w ramach projektu współfinansowanego z EFS.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są usługi cateringowe - wyżywienie dla ok. 5000 uczestników szkoleń organizowanych przez CKPIDN w Mielcu polegające na przygotowaniu, dostawie i dystrybucji posiłków - obiadu (II danie) w ilości ok. 5000 (nie mniej niż 4500 i nie więcej niż 5200) w okresie od momentu zawarcia umowy do dn. 30 czerwca 2011 r., zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. nr 171, poz. 1225 z późn. zm), w sposób specjalistyczny. Zamawiający dopuszcza możliwość serwowania dań mięsnych jak i jarskich z zastrzeżeniem, że wartość kaloryczna posiłku dla 1 osoby nie będzie niższa jak 700 kcal i w ramach jednego zamówienia tj. dla jednej grupy będzie serwowane to samo danie. Posiłki będą zamawiane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy z zastrzeżeniem, że jednorazowa ilość posiłków dla jednej grupy nie będzie większa jak 20 szt. Posiłek będzie podawany na jednorazowych - przeznaczonych do podawania żywności talerzach lub tackach lub opakowaniach i do każdej porcji będzie załączony zestaw niezbędnych sztućców jednorazowych..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.11.00.00 - Hotelarskie usługi noclegowe 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Wiedza to potęga - przygotowanie kadr dla innowacyjnej gospodarki 8.1.1.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01.10.2009.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Firma Usługowo-Handlowa Mazur&Mazur Janusz Mazur, Piotr Mazur s.c., ul. Cyranowska 42, 39-300 Mielec, kraj/woj. podkarpackie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 75000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 70000,00
Oferta z najniższą ceną: 70000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 70000,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zamówienie dotyczy usługi cateringowej realizowanej równolegle dla wielu grup. Zastosowanie innego trybu niż zamówienie z wolnej ręki nie gwarantuje odpowiedniego poziomu usługi. Zgodnie z art. 5 ust. 1 pkt 9 ww. ustawy zamawiający nie jest zobligowany do stosowania przesłanek wyboru trybu zamówienia z wolnej ręki.
INNE PRZETARGI Z MIELCA
- Budowa budynku zaplecza szatniowo - sanitarnego dla boiska piłkarskiego w Trześni (postępowanie powtórzone)
- Remont dachu budynku Szkoły Podstawowej nr 3 w Mielcu
- Budowa parkingu przy hali sportowej MOSIR Mielec ul. Solskiego 1 na działkach nr: 1517/17, 1517/18, 2913/2, 2913/8 w formule "zaprojektuj i wybuduj"
- Rozbudowa drogi gminnej nr 103701 R - ul. Racławickiej w Mielcu
więcej: przetargi w Mielcu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Organizacja szkoleń oraz wyjazdów studyjnych w ramach SIR
- Świadczenie kompleksowej usługi hotelarsko-gastronomicznej wraz z wynajmem sali konferencyjnej w celu przeprowadzenia konferencji "Wylęgarnia 2024"
- Organizacja konferencji z panelem rolniczym w ramach operacji własnej pn.: "Rasy zachowawcze i ich potencjał w rozwoju obszarów wiejskich" dla 60 uczestników.
- "Przygotowanie i wydawanie posiłków dla Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Łodzi - w obiekcie w Grotnikach przy ul. Ozorkowskiej 3 w okresie od dnia 24.06.2024 r. do dnia 17.08.2024 r."
- Usługa cateringowa podczas konferencji podsumowującej projekt NAWA Partnerstwa Strategiczne
- Prowadzenie stołówki w Samorządowym Przedszkolu w Skomielnej Białej
więcej: Hotelarskie usługi noclegowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.