eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Elbląg › dostawa artykułów żywnościowych do jadłodajni Elblążanka prowadzonej przez Zakład Aktywności Zawodowej w Elblągu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-06-02

Elbląg: dostawa artykułów żywnościowych do jadłodajni Elblążanka prowadzonej przez Zakład Aktywności Zawodowej w Elblągu
Numer ogłoszenia: 85369 - 2009; data zamieszczenia: 02.06.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Elbląska Rada Konsultacyjna Osób Niepełnosprawnych , ul. Związku Jaszczurczego 15, 82-300 Elbląg, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 055 2326935, faks 055 2326935.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.erkon.elblag.com.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Organizacja społeczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa artykułów żywnościowych do jadłodajni Elblążanka prowadzonej przez Zakład Aktywności Zawodowej w Elblągu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1) przedmiot zamówienia obejmuje: a) sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do jadłodajni Elblążanka prowadzonej przez Zakład Aktywności Zawodowej w Elblągu przy ul. Winnej 9, b) rodzaj oraz planowana ilość artykułów żywnościowych objętych postępowaniem określona jest w: - formularzu cenowym dla CZĘŚCI I - Jaja - załączniku nr 3 do specyfikacji, - formularzu cenowym dla CZĘŚCI II - Pieczywo - załączniku nr 4 do specyfikacji, - formularzu cenowym dla CZĘŚCI III - Produkty spożywcze - załączniku nr 5 do specyfikacji, - formularzu cenowym dla CZĘŚCI IV - Mięso - załączniku nr 6 do specyfikacji, - formularzu cenowym dla CZĘŚCI V - Warzywa - załączniku nr 7 do specyfikacji, - formularzu cenowym dla CZĘŚCI VI - Mrożonki - załączniku nr 8 do specyfikacji, - formularzu cenowym dla CZĘŚCI VII - Masło i nabiał - załączniku nr 9 do specyfikacji, - formularzu cenowym dla CZĘŚCI VIII - Ryby - załączniku nr 10 do specyfikacji, c) wszystkie artykuły żywnościowe objęte przedmiotem zamówienia muszą być świeże, o odpowiednim terminie przydatności do spożycia i jakości zgodnej z obowiązującymi normami jakościowymi, d) sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych będą realizowane w ilościach określonych w zleceniach zamawiającego przekazywanych wykonawcy faksem lub telefonicznie, e) czas dostawy zleconej partii artykułów żywnościowych w terminie ustalonym z pracownikiem zamawiającego, nie później jednak niż w ciągu 24 godzin od otrzymania zlecenia od zamawiającego, f) przedmiot zamówienia będzie dostarczany zgodnie z zasadami HACCP i GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej) oraz w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego od wykonawcy do zamawiającego, środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej, g) wykonawca zapewni rozładunek dostarczonych artykułów żywnościowych do magazynu zamawiającego, h) dostawa artykułów żywnościowych nastąpi transportem wykonawcy i na koszt wykonawcy, 2) podane w formularzach cenowych ilości artykułów żywnościowych są ilościami planowanymi i mogą być przez zamawiającego w zależności od potrzeb zwiększone lub zmniejszone, przy czym łączna wartość zamówionych artykułów żywnościowych w ramach danej CZĘŚCI zamówienia nie może przekroczyć łącznej ceny wykonania tej CZĘŚCI, 3) w przypadku niezrealizowania w czasie obowiązywania umowy planowanych ilości artykułów żywnościowych w poszczególnych CZĘŚCIACH zamówienia, wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 31.42.50.0 - Jaja 15.81.10.00 - Pieczywo 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.11.00.00 - Mięso 32.21.00.0 - Warzywa 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone 15.22.10.00 - Ryby mrożone .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: zamawiający nie żąda wniesienia wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) o zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 z późn. zm.) oraz spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 pkt 1-3 tejże ustawy, tj.: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, tj. posiadają wpis do właściwego rejestru albo wpis do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia, c) dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, d) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 2) opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków - zamawiający dokona oceny spełniania w/w warunków zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dostarczonych przez wykonawcę.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: w celu potwierdzenia posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, dysponowania niezbędną wiedzą i doświadczeniem, dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, znajdowania się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, oraz niepodlegania wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych, wykonawca dostarczy: 1) oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (na formularzu oferty - załączniku nr 1 do specyfikacji), 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.erkon.elblag.com.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Aktywności Zawodowej, ul. Gen. Bema 54, 82-300 Elbląg.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.06.2009 godzina 14:30, miejsce: Zakład Aktywności Zawodowej, Elbląg, ul. Gen. Bema 54, w księgowości.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj oraz planowana ilość artykułów żywnościowych objętych postępowaniem określona jest w formularzu cenowym dla CZĘŚCI I - Jaja - załączniku nr 3 do specyfikacji.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj oraz planowana ilość artykułów żywnościowych objętych postępowaniem określona jest w formularzu cenowym dla CZĘŚCI II - Pieczywo - załączniku nr 4 do specyfikacji.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj oraz planowana ilość artykułów żywnościowych objętych postępowaniem określona jest w formularzu cenowym dla CZĘŚCI III - Produkty spożywcze - załączniku nr 5 do niniejszej specyfikacj.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mięso.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj oraz planowana ilość artykułów żywnościowych objętych postępowaniem określona jest w formularzu cenowym dla CZĘŚCI IV - Mięso - załączniku nr 6 do niniejszej specyfikacji.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj oraz planowana ilość artykułów żywnościowych objętych postępowaniem określona jest w formularzu cenowym dla CZĘŚCI V - Warzywa - załączniku nr 7 do niniejszej specyfikacji.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj oraz planowana ilość artykułów żywnościowych objętych postępowaniem określona jest w formularzu cenowym dla CZĘŚCI VI - Mrożonki - załączniku nr 8 do niniejszej specyfikacji.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Masło i nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj oraz planowana ilość artykułów żywnościowych objętych postępowaniem określona jest w formularzu cenowym dla CZĘŚCI VII - Masło i nabiał - załączniku nr 9 do niniejszej specyfikacji.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj oraz planowana ilość artykułów żywnościowych objętych postępowaniem określona jest w formularzu cenowym dla CZĘŚCI VIII - Ryby - załączniku nr 10 do niniejszej specyfikacji.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.