eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Przygotowywanie, porcjowanie i dostarczanie śniadań dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2010-01-11

Warszawa: Przygotowywanie, porcjowanie i dostarczanie śniadań dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy
Numer ogłoszenia: 8482 - 2010; data zamieszczenia: 11.01.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 416540 - 2009r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m.st. Warszawy, Ul. Czereśniowa 35, 02-457 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 8639837, faks 022 8639837 w. 110.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie, porcjowanie i dostarczanie śniadań dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków - śniadań dla osób korzystających z usług ośrodków wsparcia działających w ramach Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy pod adresami w Warszawie przy ul. Robotniczej 15 oraz ul. Potrzebnej 10. 2.Szacunkowa ilość wydawanych posiłków dziennie: 70 sztuk. 3.Zamawiający przyjął, iż w 2010 r. będzie 255 dni roboczych, w których będą dostarczane posiłki. 4.Zamawiający wymaga, aby gotowe śniadania dostarczane były w termosach i pojemnikach spełniających wymogi do transportu żywności, w tym gorących napojów oraz gorących dań (dań śniadaniowych). 5.W zakres przedmiotu zamówienia wchodzi codzienne przygotowywanie śniadań, obejmujące czynności określone w ppkt 3.2 we wszystkie dni robocze w roku kalendarzowym (oprócz sobót, niedziel i świąt) w ilości wskazanej poprzedniego dnia przez Zamawiającego telefonicznie do godziny 14.00 z zachowaniem następujących warunków: 1)jadłospis śniadań powinien być komponowany wg następujących typów: a)I typ: podstawą jest napój - herbata z cytryną lub napój mleczny (np. kakao, kawa zbożowa na mleku) oraz pieczywo z dodatkami zawierającymi białko zwierzęce (np. wędliny, jaja, sery, ryby), a także dodatek warzywny ( np. sałata, rzodkiewka, pomidor, papryka, ogórek), do smarowania pieczywa masło, b)II typ: podstawą jest potrawa gotowana (np. zupa mleczna, kiełbasa, parówki na gorąco) oraz pieczywo z dodatkami (dodatek białkowy bezmięsny, np. ser topiony, jajko), a także dodatek warzywny ( np. sałata, rzodkiewka, pomidor, papryka, ogórek) oraz dodatek do pieczywa: dżem, masło do smarowania, napój np. herbata z cytryną. 6.W ciągu tygodnia: 1)3 śniadania winny być śniadaniami I typu - w poniedziałek, wtorek, czwartek, 2)2 śniadania winny być śniadaniami - II typu - w środę i piątek , z zastrzeżeniem, że w piątek obowiązuje zasada śniadań bezmięsnych, 7.Dwa razy w tygodniu pieczywo mieszane (chleb biały, razowy), raz tylko białe, 2 razy w tygodniu bułki. 8.Dodatki do śniadań powinny być odpowiednio zestawione kolorystycznie i smakowo, dając możliwość odpowiedniej dekoracji śniadania (np. sałata, żółta lub czerwona papryka, pomidory, ogórki, ogórki konserwowe, rzodkiewka), a ich rodzaj powinien być dostosowany do sezonu. 9.W każdym posiłku powinny być uwzględnione przynajmniej 2 produkty dostarczające białka zwierzęcego (mleko, ser, wędliny, jaja, itp.). 10.Wykonawca winien komponować jadłospisy, w sposób zapewniający zachowanie kaloryczności śniadań z zastrzeżeniem, że wartość kaloryczna śniadania powinna być zgodna z normami śniadaniowymi i powinna uwzględniać rację pokarmową dla osób powyżej 40 roku życia, tj. około 600 cal, przy zachowaniu następującej gramatury: 1)zupa mleczna - 250 ml, w tym 20 g dodatku, tj. makaronu, płatków owsianych, ryżu itp.); 2)napój mleczny - 200 ml; 3)herbata - 200 ml; 4)pieczywo - 150 g; 5)wędlina - 60 g (bez innego dodatku), 40 g - w przypadku innego dodatku zawierającego białka zwierzęce; 6)dżem, marmolada - 30g. 11.Wykonawca zapewni dostarczanie posiłków - śniadań - na następujących warunkach: przygotowane przez wykonawcę posiłki w ilości wskazanej odrębnie przez Zamawiającego, Wykonawca dostarcza w termosach zabezpieczonych we własnym zakresie przez Wykonawcę i środkiem transportu Wykonawcy z uwzględnieniem następujących godzin i adresów w Warszawie: 1)ul. Robotnicza 15, - godzina 8.15, ok. 35 śniadań dziennie, 2)ul. Potrzebna 10, - godzina 8.45, ok. 35 śniadań dziennie. 12.Zamawiający dopuszcza możliwość powtarzania jadłospisu po 10- ciu dniach z możliwością zamiany kolejności posiłków. 13.Zamawiający żąda przedstawienia przykładowego jadłospisu na okres kolejnych 10 dni roboczych (od poniedziałku do piątku). 14.Wykonawca w trakcie realizacji umowy będzie zobowiązany przedstawić Zamawiającemu do akceptacji jadłospis najpóźniej do 4 dni przed rozpoczęciem realizacji 10-dniowego jadłospisu. 15.Wykonawca musi posiadać niezbędne do wykonania zamówienia narzędzia i urządzenia tj.: 1)lokal kuchenny wyposażony w niezbędne urządzenia do przygotowywania śniadań, 2)środek transportu (pojazd) przystosowany do przewozu żywności - śniadań; 16.Wykonawca jest obowiązany do dostarczenia w uzasadnionych przypadkach suchego prowiantu jako zamiennika za śniadanie po uprzednim telefonicznym uzgodnieniu. 17.Wykonawca musi dysponować niezbędnym do wykonania zamówienia potencjałem kadrowym, tj. personelem posiadającym kwalifikacje niezbędne do wykonania zamówienia, w tym: 1)technologa żywienia; zamawiający wymaga załączenia do oferty dokumentów potwierdzających kwalifikacje w wyżej wskazanym zawodzie tj. kopii dyplomu lub świadectwa uprawniającego do wykonywania zawodu, osoba powinna posiadać dyplom w zawodzie technolog żywienia, niezależnie od poziomu wykształcenia, 2)kucharza; zamawiający wymaga załączenia do oferty dokumentów potwierdzających kwalifikacje w wyżej wskazanym zawodzie - tj. kopii dyplomu lub świadectwa uprawniającego do wykonywania zawodu kucharza, 3)kierowcę; zamawiający wymaga załączenia do oferty ważnego dokumentu uprawniającego do wykonywania zawodu i potwierdzającego kwalifikacje kierowcy. 18.Wykonawca jest zobowiązany posiadać dokument Państwowej Inspekcji Sanitarnej o dopuszczeniu do użytkowania zakładu produkcyjnego (lokalu, pomieszczenia) niezbędnego do przygotowywania posiłków w zakresie zbiorowego żywienia stwierdzający spełnienie wymogów sanitarno-higienicznych określonych odrębnymi przepisami. 19.Wykonawca zobowiązany jest wskazać, które części zamówienia zamierza zlecić podwykonawcom.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 76755 PLN.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.12.2009.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • MAREK-S Skierkowski Marek, ul. Robotnicza 18, 02-261 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ
(bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 76755
  • Oferta z najniższą ceną: 76755 oferta z najwyższą ceną: 115132.50
  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.