eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wiśniowa › Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Placówek Oświatowych w Wiśniowej

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-03-19

Wiśniowa: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Placówek Oświatowych w Wiśniowej
Numer ogłoszenia: 84422 - 2012; data zamieszczenia: 19.03.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Placówek Oświatowych w Wiśniowej , Wiśniowa 323a, 32-412 Wiśniowa, woj. małopolskie, tel. 12 271 40 60, faks 12 272 97 35.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://zpowisniowa.edupage.org

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoły publiczne.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Placówek Oświatowych w Wiśniowej.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: III. Opis przedmiotu zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki w Zespole Placówek Oświatowych w Wiśniowej w okresie od 16.04.2012 do 31.12.2012 r. Wspólny Słownik Zamówień C PV: 03221000-6,03222300-6,15811000-6, 15331170-9,03142500-3,15800000-6, 15100000-9, 15500000-3 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na następujące pakiety: Pakiet I: Świeże warzywa i owoce - dostawa w godz. 700-800 (załącznik nr 1) Pakiet II: Nabiał ,wyroby mleczarskie i jajka - dostawa w godz.700-800 (załącznik nr 2) Pakiet III: Artykuły spożywcze mrożone i ryby- dostawa w godz. 700-800 (załącznik nr 3) Pakiet IV: Pieczywo i wyroby piekarskie - dostawa w godz. 700-800 (załącznik nr 4) Pakiet V: Mięso świeże, wędliny, tłuszcze i drób - dostawa w godz. 700-800 (załącznik nr 5) Pakiet VI : Artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy, konserwy, desery, słodycze -- dostawa w godz. 700- 800 (załącznik nr 6) 3. Szczegółowe wymagania związane z realizacją przedmiotu zamówienia: a) Dostawy realizowane będą na koszt i ryzyko dostawcy. Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie według potrzeb Zamawiającego. Wykonawca będzie zapewniał dostawę na miejsce własnym transportem na bieżąco, w miarę zgłoszonych potrzeb składanych telefonicznie lub faksem przez osobę upoważnioną przez Zamawiającego. Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek. O ilości jednorazowego zamówienia decyduje Zamawiający. Wszelkie koszty związane z dostawą asortymentów oraz ich rozładunku ponosi dostawca. Miejsce realizacji zamówienia - magazyn stołówki w Zespole Placówek Oświatowych w Wiśniowej Formularze cenowe określają ilość produktów, jakie powinny być dostarczone w okresie obowiązywania umowy. W przypadku zmiany liczby żywionych osób Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe ani prawne. Artykuły spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno--epidemiologiczne i zasady systemu HA CCP w zakładach żywienia zbiorowego, między innymi: posiadać odpowiednie normy jakościowe lub atesty, posiadać odpowiednie oznakowanie, między innymi skład i termin przydatności do spożycia, mieć zapewnioną odpowiednią temperaturę podczas transportu pojazdem spełniającym warunki sanitarne. Przedmiot niniejszej dostawy ma być dostarczany Zamawiającemu świeży, w nieuszkodzonych opakowaniach producenta oraz powinien spełniać warunki ilościowe i jakościowe wymogi HA CCP dla artykułów wymagających niższych temperatur przy użyciu odpowiednich środków transportowych). Do każdej dostawy towaru pochodzenia zwierzęcego należy dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny H DI. Artykuły winny zawierać informacje o producencie lub przetwórcy, datę ważności danego produktu, warunki przechowywania. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. Dostawca zobowiązany jest do dostarczenia właściwych towarów w zamian za niewłaściwe w czasie 1 godziny. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rozwiązania umowy z Wykonawcą w przypadku trzykrotnego zwrotu niewłaściwego towaru. Każdy samochód, którym dostarczana będzie żywność musi posiadać decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków higienicznego przewozu określonych produktów. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. b) Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych z podziałem na pakiety. c) Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia przez Wykonawcę wykonania całości lub części przedmiotu zamówienia podwykonawcom. d) Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej. e) Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia uzupełniającego. f) Zamawiający nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu. g) Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do dostarczania artykułów wysokiej jakości w pierwszym gatunku. Termin wykonania zamówienia - od dnia 16.04.2012 r. do 31.12.2012 r. Miejsce realizacji zamówienia - magazyn stołówki szkolnej w Z PO w Wiśniowej Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do dostarczania zamówionych artykułów w godzinach wskazanych przy poszczególnych pakietach w SI W Z. Zamawiający dopuszcza możliwość nie składania zamówień w okresie ferii zimowych, letnich wakacji i przerw świątecznych oraz innych dni wolnych wynikających z organizacji roku szkolnego..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • W ramach przedmiotowego postępowania zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia uzupełniającego zgodnie z art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy PZP.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 03.14.25.00 - Jaja 15.33.11.70 - Warzywa mrożone 15.81.10.00 - Pieczywo 03.22.23.00 - Owoce inne niż tropikalne 03.22.10.00 - Warzywa .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określa szczegółowych wymogów w tym zakresie.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określa szczegółowych wymogów w tym zakresie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określa szczegółowych wymogów w tym zakresie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określa szczegółowych wymogów w tym zakresie.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określa szczegółowych wymogów w tym zakresie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

- normy lub atesty - posiadać odpowiednie oznakowanie, między innymi skład i termin przydatności do spożycia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Strony przewidują możliwość dokonania zmiany warunków umowy w przypadku zmiany liczby żywionych osób. Wszelkie zmiany do umowy wymagają zachowania formy pisemnej. Zamawiający dopuszcza możliwość nie składania zamówień w okresie ferii zimowych, letnich wakacji i przerw świątecznych oraz innych dni wolnych wynikających z organizacji roku szkolnego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://zpowisniowa.edupage.org/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: http://zpowisniowa.edupage.org/.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.03.2012 godzina 10:00, miejsce: w siedzibie Zamawiającego: Zespół Placówek Oświatowych 32 - 412 Wiśniowa 323a pow. myślenicki, woj. małopolskie (sekretariat).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.