eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Przeworsk › Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Osrodka Pomocy Społecznej w Przeworsku

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-04-13

Przeworsk: Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Osrodka Pomocy Społecznej w Przeworsku
Numer ogłoszenia: 83765 - 2012; data zamieszczenia: 13.04.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 55517 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Przeworsku, ul. Krakowska 30, 37-200 Przeworsk, woj. podkarpackie, tel. 016 6487216, 6488750, faks 016 6487216 w. 18.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Osrodka Pomocy Społecznej w Przeworsku.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu zup z wkładką w postaci gorącego posiłku do punktu wydawania posiłków w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej w Przeworsku przy ul. Krakowskiej 30 , dla osób korzystających z pomocy społecznej w MOPS - Przeworsk , w okresie od ok.10 kwietnia 2012 do 31.12.2012 r. Wykonawca odpowiada za zgodność jakości dostarczonego gorącego posiłku z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia; muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów.Posiłek każdego dnia jest inny i składać się będzie z zupy z wkładką i pieczywem. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki o kaloryczności nie mniejszej niż 450 kcl zgodnie z zaleconymi normami żywieniowymi opublikowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie. Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 500 ml plus wkładka mięsna 100 gramów, pieczywo 100 gramów oraz torebka atestowana na wkładkę. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli właściwego doboru i jakości posiłków. Wykonawca dostarczać będzie posiłki własnym transportem przystosowanym do przewożenia posiłków, we własnych specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.O czystość termosów zadba Wykonawca. Wykonawca zaoferuje wykonanie usługi przygotowania, i dowozu posiłków w postaci ; Przewidywana ilość posiłków w trakcie realizacji zamówienia ok. 62234 porcji zup z wkładką w postaci gorących posiłków w okresie od ok.10 kwietnia 2012 r. do 31 grudnia 2012 r. Przygotowanie i dostarczenie odbywać się będzie sukcesywnie po około 234 porcji zup dziennie w dni robocze w miesiącach od ok.10 kwietnia 2012 r.do 31 grudnia 2012 r. Dostarczanie zup z wkładką do punktu wydawania posiłków w MOPS Przeworsk przy ul. Krakowska 30, codziennie do godz.10.45 od poniedziałku do piątku w dni robocze. Odbieranie z w/w miejsc niewydanych w danym dniu zup z wkładką wraz z pojemnikami codziennie o godz.14.00 po zakończeniu wydawania zup z wkładką. 1.Zupy 5)Dostarczana jedna porcja zupy musi mieć kaloryczność równą 350 kcal. 6)Dostarczana jedna porcja zupy musi mieć pojemność 0,5 l. 7)Do jednej porcji zupy dostarcza się również jedną porcję chleba zwykłego, który musi mieć wagę 100 gram. 8)Dostawa zup musi być różnego rodzaju 9) Dostarcza się, co najmniej 10 rodzajów zupy: a)żurek, b)pomidorowa z makaronem, c)krupnik, d)grochówka, e)barszcz czerwony-ukraiński, f)kapuśniak, g) jarzynowa, h)kalafiorowa, i)ogórkowa, j) pieczarkowa 2.Wkładki do zupy a) Dostarczana jedna porcja wkładki do zupy musi mieć wagę 100 g, bigos 200 g a) Dostawa wkładki do zup musi być różnego rodzaju c)Dostarcza się, co najmniej 5 rodzajów wkładki do zupy:1)kiełbasa, 2)kotlet mielony, 3)parówka, 4)pieczeń rzymska, 5)bigos. Wraz z dostarczonym posiłkiem wykonawca dostarcza torebki atestowane w ilości zgodnej z ilością porcji dostarczonych wkładek do zup. Wykonawca sukcesywnie dostarcza torebki atestowane HDPE (14/4/32 ), pakowane po 1000 szt. jako opakowanie jednorazowego użytku do pakowania wkładki na wynos w ilości dostarczanych wkładek do zup. Zamawiający dokona faktycznej zapłaty za faktyczne wydane zupy w punkcie wydawania posiłków w okresie rozliczeniowym. Wykonawca nie może żądać dodatkowej zapłaty za ewentualne przygotowane i niewykorzystane zupy. Wymienione w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia ilości posiłków należy traktować jako szacunkowe, które mogą ulegać weryfikacji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia żywionych osób. Zamówienie przez Zamawiającego mniejszej ilości posiłków niż wymieniona w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia nie może być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy wobec Zamawiającego. Ilość porcji będzie określona przez Zamawiającego najpóźniej na 1 dzień przed dniem wydawania posiłków. O każdej zmianie w ilości posiłków na dany dzień Wykonawca będzie powiadamiany telefonicznie przez pracownika Zamawiającego, wskazanego w umowie. W przypadku braku środków na dożywianie podopiecznych w trakcie realizacji zamówienia Zamawiający może rozwiązać umowę z Wykonawcą. Wykonawca określi cenę jednostkową 1 porcji zupy wraz z podatkiem VAT i cena ta będzie stała niezależnie od rodzaju zupy oraz niezależnie od zmian ustawowych wysokości podatku VAT. W soboty i niedziele oraz święta wolne od pracy porcje zupy z wkładką nie są dostarczane, jednakże na te dni porcje wydawane są w piątek w zwiększonej ilości. Wykonawca zobowiązuje się współpracować ze służbami Zamawiającego. Miejsca i godziny dostawy i odbioru posiłków przez Wykonawcę codziennie w dni robocze: 1)Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Przeworsku - dostarczenie godz.10.45 - odbiór niewydanych w danym dniu zup z wkładką wraz z pojemnikami o godz.14.00 a) w punkcie wydawania posiłków w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej w Przeworsku Zamawiający zapewnia wydawanie posiłków swoimi pracownikami MOPS. b) Posiłki mogą być spożywane na miejscu i poza miejscem ich wydawania. Wykonawca musi posiadać zezwolenie SANEPID-u na prowadzenie działalności gastronomicznej. Bloczki na zupę z wkładką wydawane są podopiecznym MOPS w Przeworsku przez pracowników socjalnych, które są przyznawane w drodze decyzji administracyjnej Dyrektora MOPS. Posiłki będą wydawane osobom posiadającym bloczek posiłkowy wydany przez Zamawiającego. Zamawiający jest uprawniony do bieżącej kontroli jakości wydawanych posiłków, ich zgodności z opisem przedmiotu zamówienia, walorów smakowych i estetyki. Zarówno posiłki, jak też miejsce ich przechowywania, urządzenia produkcyjne, kadra Wykonawcy biorąca udział w realizacji zamówienia oraz transport muszą spełniać wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( tekst jednolity Dz.U. z 2010 r. Nr 136, poz. 1228) oraz aktów wykonawczych do tej ustawy. Wykonawca powinien wykonywać i utrzymywać stałą procedurę lub procedury na podstawie zasad HACCP. Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia przez Wykonawcę wykonania usługi innemu podmiotowi. Cena jednostkowa za posiłek, podana przez Wykonawcę, powinna uwzględniać wszelkie koszty przygotowania i dostarczenia posiłku do miejsca wskazanego przez Zamawiającego..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 12.04.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 8.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • CATERMED S.A. , ul.ks.Siemaszki 15 A, 31-201 Kraków, ul.Ks.Siemaszki 15 A, 31-201 Kraków, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 168058,80 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 151925,16

  • Oferta z najniższą ceną: 151925,16 / Oferta z najwyższą ceną: 242751,60

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.