Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-04-13
Lubsko: Dostawy mięsa, wędlin, drobiu i ryb dla DPS Lubsko
Numer ogłoszenia: 82969 - 2010; data zamieszczenia: 13.04.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. Zamkowa 27, 68-300 Lubsko, woj. lubuskie, tel. 068 4574111, faks 068 4574110.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna powiatu.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa, wędlin, drobiu i ryb dla DPS Lubsko.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Szacunkowa całkowita w skali roku ilość dostawy w podziale na części i asortymenty: część 1: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 Łopatka bez kości 960 2 Schab bez kości 480 3 Karkówka bez kości 600 4 Boczek surowy 300 5 Słonina bez skóry 350 6 Mięso gulaszowe I kat. 100 7 Golonka. 360 część 2: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 Boczek wędzony parzony w płacie 150 2 Szynka wieprzowa gotowana (w siatce) 240 3 Kiełbasa ślaska wieprzowa 100-120g 660 4 Kiełbasa szynkowa wieprzowa 250 5 Parówka wieprzowa 100g +/- 10% 360 6 Kiełbasa biała parzona 100-120g 100 7 Kiełbasa grillowa 100-120g 600 8 Parówki śląskie cienkie 100-120g 340 9 Krupniok 120 10 Kaszanka wieprzowa 120 11 Szynka tyrolska 360 12 Salceson ozorkowy 400 13 Polędwica drobiowa 240 14 Pasztetowa drobiowa 600 15 Polędwica wędzona sopocka 70 część 3: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 Porcja rosołowa 1500 2 Kurczak 500 3 Udko z kurczaka 960 4 Filet drobiowy 100 5 Wątróbka drobiowa 240 część 4: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 makrela wędzona 380 2 Panga 20% glazury 480 3 Mintaj 10% glazury 240 4 Płaty śledziowe Matijas 480 5 Konserwa makrela w pomidorach 300-350g 200 część 5: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 Kaszanka z indyka 120 2 Kaszanka - blok z indyka 120 3 Kiełbasa biała z indyka 100g +/- 5% 50 4 Kiełbasa biała z indyka parzona 100g +/- 5% 50 5 Kiełbasa śląska z indyka 100g +/-5% 360 6 Mortadela z indyka 100 7 Parówka z indyka 50-100g 280 8 Blok szynkowy z indyka 20 9 Blok z indyka 20 10 Polędwica z indyka 40 11 Szynka konserwowa z indyka 20 12 Szynka tyrolska z indyka 20 13 Szynka z piersi indyka 60 14 Klops pieczony z indyka 100 15 Pasztet zapiekany z indyka 100 16 Pieczeń rzymska z indyka 100 17 Salceson z indyka 200 18 Szynka wędzona z indyka 20 19 Mięso gulaszowe I kat. indycze 100 20 Mięso gulaszowe II kat. indycze 100.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8, 15.11.20.00-6, 15.22.00.00-6, 15.24.00.00-2, 15.13.15.00-0.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
metodą: spełnia- nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
- zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatzary.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 68-300 Lubsko, ul. Zamkowa 27, Pokój Kadr.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.04.2010 godzina 10:00, miejsce: 68-300 Lubsko, ul. Zamkowa 27, Pokój Kadr.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: część 1.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część 1: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 Łopatka bez kości 960 2 Schab bez kości 480 3 Karkówka bez kości 600 4 Boczek surowy 300 5 Słonina bez skóry 350 6 Mięso gulaszowe I kat. 100 7 Golonka. 360.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część 2.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część 2: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 Boczek wędzony parzony w płacie 150 2 Szynka wieprzowa gotowana (w siatce) 240 3 Kiełbasa śląska wieprzowa 100-120g 660 4 Kiełbasa szynkowa wieprzowa 250 5 Parówka wieprzowa 100g +/- 10% 360 6 Kiełbasa biała parzona 100-120g 100 7 Kiełbasa grillowa 100-120g 600 8 Parówki śląskie cienkie 100-120g 340 9 Krupniok 120 10 Kaszanka wieprzowa 120 11 Szynka tyrolska 360 12 Salceson ozorkowy 400 13 Polędwica drobiowa 240 14 Pasztetowa drobiowa 600 15 Polędwica wędzona sopocka 70.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część 3.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część 3: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 Porcja rosołowa 1500 2 Kurczak 500 3 Udko z kurczaka 960 4 Filet drobiowy 100 5 Wątróbka drobiowa 240.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Część 4.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część 4: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 makrela wędzona 380 2 Panga 20% glazury 480 3 Mintaj 10% glazury 240 4 Płaty śledziowe Matijas 480 5 Konserwa makrela w pomidorach 300-350g 200.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.24.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Część 5.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część 5: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 Kaszanka z indyka 120 2 Kaszanka - blok z indyka 120 3 Kiełbasa biała z indyka 100g +/- 5% 50 4 Kiełbasa biała z indyka parzona 100g +/- 5% 50 5 Kiełbasa śląska z indyka 100g +/-5% 360 6 Mortadela z indyka 100 7 Parówka z indyka 50-100g 280 8 Blok szynkowy z indyka 20 9 Blok z indyka 20 10 Polędwica z indyka 40 11 Szynka konserwowa z indyka 20 12 Szynka tyrolska z indyka 20 13 Szynka z piersi indyka 60 14 Klops pieczony z indyka 100 15 Pasztet zapiekany z indyka 100 16 Pieczeń rzymska z indyka 100 17 Salceson z indyka 200 18 Szynka wędzona z indyka 20 19 Mięso gulaszowe I kat. indycze 100 20 Mięso gulaszowe II kat. indycze 100.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.15.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z LUBSKA
więcej: przetargi w Lubsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Opolskiego Centrum Edukacji
- Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej "Zacisze" z podziałem na 9 części od 01.07.2024r do 31.12.2024r.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola z Oddziałami Integracyjnymi im. "Słonia nad Regą", ul. Waryńskiego 7, 72-320 Trzebiatów, w okresie 01.07.2024r. - 31.12.2024r.
- SUKCESYWNE DOSTAWY ART. SPOŻYWCZYCH DO SIEDZIBY MŁODZIEŻOWEGO OŚRODKA WYCHOWAWCZEGO W PODGŁĘBOKIEM
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Ekonomiczno - Hotelarskich im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu - Centrum Kształcenia Zawodowego w podziale na części
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.