eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lubsko › Dostawy mięsa, wędlin, drobiu i ryb dla DPS Lubsko

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-04-13

Lubsko: Dostawy mięsa, wędlin, drobiu i ryb dla DPS Lubsko
Numer ogłoszenia: 82969 - 2010; data zamieszczenia: 13.04.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. Zamkowa 27, 68-300 Lubsko, woj. lubuskie, tel. 068 4574111, faks 068 4574110.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna powiatu.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa, wędlin, drobiu i ryb dla DPS Lubsko.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Szacunkowa całkowita w skali roku ilość dostawy w podziale na części i asortymenty: część 1: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 Łopatka bez kości 960 2 Schab bez kości 480 3 Karkówka bez kości 600 4 Boczek surowy 300 5 Słonina bez skóry 350 6 Mięso gulaszowe I kat. 100 7 Golonka. 360 część 2: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 Boczek wędzony parzony w płacie 150 2 Szynka wieprzowa gotowana (w siatce) 240 3 Kiełbasa ślaska wieprzowa 100-120g 660 4 Kiełbasa szynkowa wieprzowa 250 5 Parówka wieprzowa 100g +/- 10% 360 6 Kiełbasa biała parzona 100-120g 100 7 Kiełbasa grillowa 100-120g 600 8 Parówki śląskie cienkie 100-120g 340 9 Krupniok 120 10 Kaszanka wieprzowa 120 11 Szynka tyrolska 360 12 Salceson ozorkowy 400 13 Polędwica drobiowa 240 14 Pasztetowa drobiowa 600 15 Polędwica wędzona sopocka 70 część 3: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 Porcja rosołowa 1500 2 Kurczak 500 3 Udko z kurczaka 960 4 Filet drobiowy 100 5 Wątróbka drobiowa 240 część 4: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 makrela wędzona 380 2 Panga 20% glazury 480 3 Mintaj 10% glazury 240 4 Płaty śledziowe Matijas 480 5 Konserwa makrela w pomidorach 300-350g 200 część 5: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 Kaszanka z indyka 120 2 Kaszanka - blok z indyka 120 3 Kiełbasa biała z indyka 100g +/- 5% 50 4 Kiełbasa biała z indyka parzona 100g +/- 5% 50 5 Kiełbasa śląska z indyka 100g +/-5% 360 6 Mortadela z indyka 100 7 Parówka z indyka 50-100g 280 8 Blok szynkowy z indyka 20 9 Blok z indyka 20 10 Polędwica z indyka 40 11 Szynka konserwowa z indyka 20 12 Szynka tyrolska z indyka 20 13 Szynka z piersi indyka 60 14 Klops pieczony z indyka 100 15 Pasztet zapiekany z indyka 100 16 Pieczeń rzymska z indyka 100 17 Salceson z indyka 200 18 Szynka wędzona z indyka 20 19 Mięso gulaszowe I kat. indycze 100 20 Mięso gulaszowe II kat. indycze 100.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8, 15.11.20.00-6, 15.22.00.00-6, 15.24.00.00-2, 15.13.15.00-0.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • metodą: spełnia- nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia


III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatzary.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 68-300 Lubsko, ul. Zamkowa 27, Pokój Kadr.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.04.2010 godzina 10:00, miejsce: 68-300 Lubsko, ul. Zamkowa 27, Pokój Kadr.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: część 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część 1: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 Łopatka bez kości 960 2 Schab bez kości 480 3 Karkówka bez kości 600 4 Boczek surowy 300 5 Słonina bez skóry 350 6 Mięso gulaszowe I kat. 100 7 Golonka. 360.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część 2: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 Boczek wędzony parzony w płacie 150 2 Szynka wieprzowa gotowana (w siatce) 240 3 Kiełbasa śląska wieprzowa 100-120g 660 4 Kiełbasa szynkowa wieprzowa 250 5 Parówka wieprzowa 100g +/- 10% 360 6 Kiełbasa biała parzona 100-120g 100 7 Kiełbasa grillowa 100-120g 600 8 Parówki śląskie cienkie 100-120g 340 9 Krupniok 120 10 Kaszanka wieprzowa 120 11 Szynka tyrolska 360 12 Salceson ozorkowy 400 13 Polędwica drobiowa 240 14 Pasztetowa drobiowa 600 15 Polędwica wędzona sopocka 70.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część 3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część 3: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 Porcja rosołowa 1500 2 Kurczak 500 3 Udko z kurczaka 960 4 Filet drobiowy 100 5 Wątróbka drobiowa 240.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Część 4.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część 4: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 makrela wędzona 380 2 Panga 20% glazury 480 3 Mintaj 10% glazury 240 4 Płaty śledziowe Matijas 480 5 Konserwa makrela w pomidorach 300-350g 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.24.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Część 5.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część 5: L.p Nazwa produktu Masa /orientacyjnie/ w skali 1 roku [kg] 1 Kaszanka z indyka 120 2 Kaszanka - blok z indyka 120 3 Kiełbasa biała z indyka 100g +/- 5% 50 4 Kiełbasa biała z indyka parzona 100g +/- 5% 50 5 Kiełbasa śląska z indyka 100g +/-5% 360 6 Mortadela z indyka 100 7 Parówka z indyka 50-100g 280 8 Blok szynkowy z indyka 20 9 Blok z indyka 20 10 Polędwica z indyka 40 11 Szynka konserwowa z indyka 20 12 Szynka tyrolska z indyka 20 13 Szynka z piersi indyka 60 14 Klops pieczony z indyka 100 15 Pasztet zapiekany z indyka 100 16 Pieczeń rzymska z indyka 100 17 Salceson z indyka 200 18 Szynka wędzona z indyka 20 19 Mięso gulaszowe I kat. indycze 100 20 Mięso gulaszowe II kat. indycze 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.15.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.