eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nysa › Warzywa i owoce

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-06-05

Nysa: Warzywa i owoce
Numer ogłoszenia: 82201 - 2015; data zamieszczenia: 05.06.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Nysie , ul. Kościuszki 4a, 48-300 Nysa, woj. opolskie, tel. 077 4332471.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka sektora sinansów publicznych.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Warzywa i owoce.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw i owców na potrzeby Zakładu Karnego w Nysie. Wspólny Słownik Zamówień CPV - 03200000-3, 15300000-1. Lp, przedmiot zamówienia, jm, ilość 1. Ziemniak jadalny zg. z PN kl/gat.I, kg 32.000 2. Marchew korzeń zg. z PN kl/gat.I, kg 6.100 3. Seler korzeń zg. z PN kl/gat.I, kg 3.200 4. Cebula biała zg. z PN kl/gat.I, kg 4.800 5. Por zg. z PN kl/gat.I, kg 3.200 6. Burak czerwony- ćwikłowy zg. z PN kl/gat.I, kg 3.000 7. Kapusta biała zg. z PN kl/gat.I, kg 3.000 8. Kapusta czerwona zg. z PN kl/gat.I, kg 1.000 9. Rzodkiewka - (około 3.200 pęczków) zg. z PN kl/gat.I, kg 480 10.Szczypiorek - (około 2.400 pęczków) zg. z PN kl/gat.I, kg 240 11.Pieczarki zg. z PN kl/gat.I, kg 200 12.Brokuł zg. z PN kl/gat.I, kg 200 13.Kalafior zg. z PN kl/gat.I, kg 200 14. Pomidor świeży zg. z PN kl/gat.I, kg 3.200 15.Ogórek świeży - zielony zg. z PN kl/gat.I, kg 3.200 16.Jabłko zg. z PN kl/gat.I, kg 2.000 17.Kiwi zg. z PN kl/gat.I, kg 64 18.Banan zg. z PN kl/gat.I, kg 64 19.Mandarynki zg. z PN kl/gat.I, kg 64 20.Kapusta biała kiszona zg. z PN kl/gat.I, kg 2.800 21.Ogórek kiszony zg. z PN kl/gat.I, kg 1.600.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 15.30.00.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 21.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.10.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r - Prawo zamówień publicznych(Dz. U. z 2013r poz 907) będące załącznikiem Nr 2 do SIWZ: z formułą spełnia / nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r - Prawo zamówień publicznych(Dz. U. z 2013r poz 907) będące załącznikiem Nr 2 do SIWZ: z formułą spełnia / nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r - Prawo zamówień publicznych(Dz. U. z 2013r poz 907) będące załącznikiem Nr 2 do SIWZ: z formułą spełnia / nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r - Prawo zamówień publicznych(Dz. U. z 2013r poz 907) będące załącznikiem Nr 2 do SIWZ: z formułą spełnia / nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r - Prawo zamówień publicznych(Dz. U. z 2013r poz 907) będące załącznikiem Nr 2 do SIWZ: z formułą spełnia / nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oprócz oświadczenia i spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o których mowa w pkt. III.3.1 do III.3.5 i dokumentów określonych w pkt. III.4 wykonawca przedkłada: aktualne dokumenty potwierdzające uprawnienia osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów lub innych dokumentów rejestrowych; wypełniony formularz ofertowy według danych zawartych w załączniku nr 5 do SIWZ; podpisany/parafowany projekt umowy - z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 6 do SIWZ. Zamawiający dopuszcza możliwość powierzenia przez wykonawcę wykonania części zamówienia lub całości zamówienia podwykonawcom. W takim przypadku wykonawca zobowiązuje się do wskazania w swojej ofercie części zamówienia (zakresu) których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom. W przypadku braku takiego oświadczenia zamawiający uzna, iż wykonawca będzie realizowała zamówienie bez udziału podwykonawcy. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów niezależnie od charakteru prawnego łączących go z innymi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia. Jeżeli wykonawca, wskazując spełnienie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy, zamawiający, w celu oceny, czy wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia i oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z innymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, żąda dokumentów dotyczących w szczególności: a) zakresu dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu, b) sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu przez wykonawcę przy wykonaniu zamówienia, c) charakter stosunku, jaki będzie łączył wykonawcę z innym podmiotem, d) zakresu i okresu udziału podmiotu przy wykonaniu zamówienia. W przypadku gdy podmioty te będą brały udział w realizacji zamówienia zobowiązane są złożyć dokumenty wymienione w pkt III.4. Wykonawcy mogą również wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia/ przez dwa lub więcej podmioty gospodarcze(konsorcja, spółki cywilne). W odniesieniu do wymagań postawionych przez Zamawiającego, każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia winien spełniać wszystkie wymagania określone w SIWZ i złożyć dokumenty wymienione wyżej w pkt. III.3, III.4, przy czym dokumenty wymienione w pkt. III.3.1 do III.3.5 składa co najmniej jeden z tych wykonawców, albo wszyscy wykonawcy wspólnie, natomiast dokumenty wymienione w pkt III.4 winny być złożone przez każdego wykonawcę - partnera z osobna. Oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich wykonawców występujących wspólnie. Podmioty występujące wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za nie wykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązań. Dokumenty podmiotów zagranicznych - jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów wymienionych w pkt. III.4.3.1 zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub przed notariuszem. Dokumenty - oświadczenia powinny być wystawione w terminach przewidzianych tak jak do dokumentów o których mowa w pkt 4.3.1. Pozostałe oświadczenia czyli oświadczenie o spełnieniu warunków udziału według wzoru - załącznik nr 2, oświadczenie o nie podleganiu wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych według wzoru - załącznik nr 3, oświadczenie o przynależności do grupy kapitałowej według wzoru - załącznik nr 4 i formularz ofertowy - załącznik nr 5, parafowany/podpisany projekt umowy - załącznik nr 6 winny być również dołączone do oferty.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ceny artykułów: 1). na wniosek jednej ze stron w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT) na skutek zmiany jej wysokości dokonanych ustawą o podatku od towarów i usług; 2)do obniżenia cen określonych w umowie do uśrednionych cen na tym rynku w przypadku spadku cen towarów na wolnym rynku; 3) do obniżenia ceny określonej w umowie w przypadku w sytuacjach wprowadzenia przez Wykonawcę cen promocyjnych z uwzględnieniem wymogów określonych w opisie przedmiotu zamówienia.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny 48 - 300 Nysa ul. Kościuszki 4a, Dział Kwatermistrzowski lub na stronie internetowej www.zp.sw.gov.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.06.2015 godzina 12:00, miejsce: Sekretariat lub Brama Główna Zakładu Karnego 48 - 300 Nysa ul. Kościuszki 4a.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Ziemniak Jadalny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniak jadalny - powinien być jednolity odmianowo, jędrny, zdrowy, czysty, mieć dobry smak i przyjemny zapach, jasną jednolitą barwę miąższu. W obróbce termicznej winien gotować się równomiernie. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Marchew korzeń.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Marchew korzeń - czysta, zdrowa, jędrna, barwa czerwono- pomarańczowa, cała, niepopękana, niepołamana, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.12-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Seler korzeń.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Seler korzeń -korzenie czyste, zdrowe, całe bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki, miąższ biały lub kremowy, drobne korzenie przycięte .Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.10-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Cebula biała.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cebula biała - czysta, cała, zdrowa, wolna od szkodników i uszkodzeń,dobrze wysuszona, o średnicy nie mniejszej niż 4 cm. Nie dopuszcza się cebuli z objawami gnicia i przyrostów. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.13-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Por.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Por - musi być zdrowy, czysty, wolny od uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki , bez zgnitych liści i korzeni, niedopuszczalne są ślady gnicia, więdnięcia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.13.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Burak czerwony - ćwikłowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Burak czerwony - ćwikłowy - - korzenie czyste, zdrowe, całe o barwie ciemnoczerwonej, o regularnym kształcie właściwym dla danej odmiany, bez uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki, wolny od szkodników, zanieczyszczeń ziemią i bez oznak świadczących o wyrastaniu korzenia w pęd nasienny. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.11-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Kapusta biała.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta biała - czysta, niezwiędnięta, zdrowa, nieuszkodzona, jednolita odmianowo, główki powinny mieć liście ochronne, zwinięte ściśle, głąb przycięty w odległości 1 cm pod dolnym liściem. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.14.10-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Kapusta czerwona.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta czerwona - czysta, niezwiędnięta, zdrowa, nieuszkodzona, jednolita odmianowo, główki powinny mieć liście ochronne, zwinięte ściśle, głąb przycięty w odległości 1 cm pod dolnym liściem. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.14.10-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Rzodkiewka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rzodkiewka - min. 5 szt. w pęczku, czysta, niezwiędnięta, zdrowa, nieuszkodzona, jednolita, bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.11-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Szczypiorek.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczypiorek - czysty, niezwiędnięty, zdrowy, nieuszkodzony, jednolity. Bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.13-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Pieczarki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczarki -czyste, całe, nieuszkodzone, zdrowe. Bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.12.60-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Brokuł.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Brokuł - czysty, niezwiędnięty, zdrowy, nieuszkodzony, jednolity. Bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.14.30-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Kalafior.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kalafior czysty, niezwiędnięty, zdrowy, nieuszkodzony, jednolity. Bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.14.20-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Pomidor świeży.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pomidor świeży - powinien być jędrny, niepomarszczony, gładki lub lekko karbowany, bez narośli, bez zniekształceń, cały, niepopękany, niezawilgocony,bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.12.40-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: Ogórek świeży.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ogórek świeży (zielony) - powinien być świeży, niezwiędnięty, zdrowy, bez uszkodzeń i śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez pustych przestrzeni, o barwie typowej dla odmiany, wolny od zanieczyszczeń mineralnych. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.12.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 16 NAZWA: Jabłko.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jabłko - owoce powinny być całe, świeże o swoistym zapachu i wyglądzie, bez uszkodzeń, wolne od szkodników. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.23.21-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 17 NAZWA: Kiwi.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kiwi - owoce powinny być całe, świeże o swoistym zapachu i wyglądzie,bez uszkodzeń, wolne od szkodników, bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów,bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.22.18-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 18 NAZWA: Banan.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Banan - owoce powinny być całe, świeże o swoistym zapachu i wyglądzie,bez uszkodzeń, wolne od szkodników,bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.21.11-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 19 NAZWA: Mandarynka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mandarynka - owoce powinny być całe, świeże o swoistym zapachu i wyglądzie,bez uszkodzeń, wolne od szkodników,bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń organicznych i mineralnych. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.22.40-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 20 NAZWA: Kapusta biała kiszona.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta biała kiszona - jędrna, chrupka o odpowiednim dla warzyw kiszonych smaku i aromacie, bez widocznej pleśni. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat /kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.42-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 21 NAZWA: Ogórek kiszony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ogórek kiszony - jędrny, chrupki o odpowiednim dla warzyw kiszonych smaku i aromacie ,bez widocznej pleśni Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. zg. z PN gat/kl.I.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.