Ogłoszenie z dnia 2012-01-02
Olsztyn: Świadczenie usługi cateringowej na potrzeby szkolenia z zakresu zarządzania produkcją dla przedsiębiorców Warmii i Mazur na terenie Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.
Numer ogłoszenia: 817 - 2012; data zamieszczenia: 02.01.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, ul. Oczapowskiego 2, 10-719 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5233420, faks (089) 5233278.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usługi cateringowej na potrzeby szkolenia z zakresu zarządzania produkcją dla przedsiębiorców Warmii i Mazur na terenie Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Świadczenie usługi cateringowej na potrzeby szkolenia z zakresu zarządzania produkcją dla przedsiębiorców Warmii i Mazur na terenie Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. 1. Termin wykonania usługi: 15 oraz 16 listopada 2011r., w godzinach: 8:00 - 16:00 2. Miejsce wykonywania usługi - Ogród Zielony Biblioteki Uniwersyteckiej, ul. Oczapowskiego 12b, 10-719 Olsztyn 3. Szacowana liczba uczestników - 30 osób każdego dnia 4. W zakres obowiązków Wykonawcy wchodzi kompleksowa usługa kelnerska w zakresie obsługi gości, tj. wydawanie posiłków, napojów oraz utrzymywanie czystości w miejscu wykonywania usługi. 5. Świadczenie usługi powinno odbywać się według Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) 6. Wykonawca przy przygotowaniu posiłków będzie stosował świeże produkty dostępne na rynku. 7. Zamawiający, podczas świadczenia kompleksowej usługi cateringowej, wyklucza użycie papierowej, plastikowej lub innej jednorazowej zastawy. 8. Każdego dnia usługa cateringowa obejmuje: a) Dwie przerwy kawowe (każda trwająca około 15-20 minut) obejmujące: - kawę, herbatę oraz dodatki - termosy (zabielacz do kawy w postaci płynnej), - soki 0,3l/os., woda mineralna: gazowana 0,3l/os. oraz niegazowana 0,3l/os., - 5 rodzajów ciastek własnego wypieku 400g/os., w tym: na cieście francuskim, z twarogiem, z owocami; b) Lunch obejmujący: - 2 rodzaje mięs (każdego 20 porcji), - ryba (10 porcji), - surówki 200g/os. (co najmniej 3 rodzaje), - dodatki: ziemniaki, ryż itp., - dania wegetariańskie (5 porcji), - kompot lub napój..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.11.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
KORONA CUKIERNIA RĘKODZIEŁO ANETA PIÓRKOWSKA
jakie przetargi wygrała firma
KORONA CUKIERNIA RĘKODZIEŁO ANETA PIÓRKOWSKA
- CATERING SERVICE KORONA Aneta Marzena Piórkowska, ul. Pstrowskiego 16a, Olsztyn, kraj/woj. Polska.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 1951,22 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 4020,00
Oferta z najniższą ceną: 4020,00 / Oferta z najwyższą ceną: 4020,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Uzasadnienie prawne:Usługi restauracyjne, na mocy Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 28.01.2010 r. w sprawie wykazu usług o charakterze priorytetowym i niepriorytetowym (Dz. U. z dnia 28.01.2010 r.) zostały zaliczone do grupy usług o charakterze niepriorytetowym, do których odnoszą się szczególne, sformułowane w art. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych zasady wyboru trybu zamówienia z wolnej ręki, bez konieczności wykazania istnienia wyrażonych w art. 67 ust. 1 przesłanek. Uzasadnienie faktyczne: Przeprowadzenie postępowania na świadczenie usługi cateringowej w trybie z wolnej ręki wynika z konieczności terminowego wykonania zadań przewidywanych w planie Jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Zastosowanie innego trybu udzielenia zamówienia w celu wyłonienia innego wykonawcy spowodowałoby naruszenie zasad celowego, efektywnego i oszczędnego dokonywania wydatków oraz uniemożliwiłoby terminowe wykonanie realizowanych zadań. Zastosowanie innego trybu spowodowałoby sytuację, iż Wykonawca przystąpiłby do świadczenia zleconej mu usługi po wygaśnięciu zapotrzebowania na nią ze strony Zamawiającego. Usługa cateringowa, będąca przedmiotem niniejszego postępowania, została zrealizowana na potrzeby szkoleń, których termin został wyznaczony na dzień 15.11.2011 r. oraz 16.11.2011 r. W związku z ściśle ustalonymi terminami Zamawiający nie był w stanie przeprowadzić postępowania w trybie konkurencyjnym. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, jako Zamawiający podpisał umowę z Catering Service KORONA Aneta Marzena Piórkowska, ul. Pstrowskiego 16a, 10- 602 Olsztyn. Ww. firma zajmowała się już obsługą cateringową dla Zamawiającego. Usługi tego Wykonawcy zawsze charakteryzowały się dużym profesjonalizmem i rzetelnością. Można mieć absolutną pewność, że usługi będą wykonywane w sposób zgodny z oczekiwaniami Zamawiającego. W przypadku zlecenia usługi cateringowej innemu Wykonawcy, niesprawdzonemu i nieznanemu, nie będzie można mieć pewności, że usługa ta zostanie zrealizowana na tak wysokim poziomie jakiego oczekuje UWM w Olsztynie. Ponadto z uwagi na prestiż oraz rangę miejsca wykonywania usług, bardzo ważna jest wysoka jakość serwowanych potraw jak również wysoki poziom obsługi zaproszonych gości. Na rynku polskim jest bardzo duża ilość firm świadczących usługi w zakresie cateringu, jednak ważne jest, żeby taka firma wykazywała się wysokim profesjonalizmem i fachowością w przygotowaniu tego typu usług. Nadto ww. Wykonawca posiada właściwe zaplecze logistyczne, dzięki któremu może zapewnić właściwą obsługę gości, odpowiednią zastawę oraz wystrój i aranżację miejsca wykonywania usługi. Podkreślić należy również fakt, że Zamawiający nie jest w stanie z wyprzedzeniem uwzględniającym potrzebny czas na przeprowadzenie procedury przetargowej w trybie konkurencyjnym, oszacować ostatecznej liczby gości.
INNE PRZETARGI Z OLSZTYNA
- Modernizacja pomieszczeń na potrzeby pracowni grafiki w budynku Wydziału Sztuki przy ul Szrajbera 11 w Olsztynie.
- Dostawa aparatury badawczej i laboratoryjnej na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
- Sprzedaż wraz z dostawą sprzętu pomiarowego i multimedialnego dla jednostek UWM w Olsztynie."
- Dostawa oznakowanych materiałów informacyjnych i promocyjnych na potrzeby Sieci Punktów Informacyjnych Funduszy Europejskich w województwie Warmińsko-Mazurskim
- Opracowanie Prognozy oddziaływania na środowisko projektu Planu gospodarki odpadami dla województwa warmińsko-mazurskiego na lata 2023-2028
- Remont drogi wojewódzkiej Nr 538 na odcinku Grodziczno - Katlewo.
więcej: przetargi w Olsztynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Kompleksowa organizacja oraz przeprowadzenie 2-dniowych szkoleń wyjazdowych
- Świadczenie usługi hotelarskiej i restauracyjnej na potrzeby organizacji 44 Ogólnopolskiego Rajdu Statystyków "Święto Wina, czyli niesamowite lubuskie z krótką wizytą u sąsiadów na pograniczu"
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby prawidłowej realizacji projektu pn.: Deinstytucjonalizacja i wsparcie wojewódzkiej pieczy zastępczej
więcej: Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.