eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szczawno Zdrój › Dostawa warzyw i owoców.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-04-18

Szczawno Zdrój: Dostawa warzyw i owoców.
Numer ogłoszenia: 79759 - 2008; data zamieszczenia: 18.04.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A., ul. Ratuszowa 1, 58-310 Szczawno Zdrój, woj. dolnośląskie, tel. 074 8493201, fax 074 8436764.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa warzyw i owoców..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy warzyw i owoców do Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju. Zadanie nr 1 Dostawa warzyw i owoców: 1. arbuz kg 120; 2. banany kg 70; 3. biała rzodkiew kg 120; 4. brzoskwinie kg 180; 5. buraki czerwone kg 2 200; 6. cebula kg 1 030; 7. cytryny kg 150; 8. czosnek kg 35; 9. fasola sucha kg 40; 10. fasolka szparagowa kg 40; 11. groch suchy łuskany kg 10; 12. jabłka kg 3 200; 13. kabaczek, cukinia kg 250; 14. kalafior szt. 175; 15. kapusta biała kg 385; 16. kapusta biała szt. 720; 17. kapusta czerwona kg 250; 18. kapusta włoska szt. 470; 19. kiwi kg 25; 20. kiwi szt. 110; 21. koper pęczek 1 120; 22. mandarynki kg 10; 23. marchew kg 3 660; 24. nektarynki kg 10; 25. ogórek zielony kg 980; 26. papryka świeża kg 340; 27. pekińska kapusta kg 1 750; 28. pieczarki kg 55; 29. pietruszka korzeń kg 990; 30. pietruszka zielona pęczek 1 500; 31. pomarańcze kg 25; 32. pomidor gruntowy kg 90; 33. pomidor szklarniowy kg 90; 34. por szt. 770; 35. rzodkiewka pęczek 2 870; 36. sałata szt. 3 375; 37. seler kg 1 420; 38. szczypior 1 kg przeciętnie 5 szt. 1 090; 39. winogron kg 60; 40. ziemniaki kg 25 000; 41. kapusta kiszona kg 650; 42. ogórki kiszone kg 320; Produkty muszą być dostarczane sukcesywnie w zależności od potrzeb na żądanie Zamawiającego, lecz nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu od poniedziałku do soboty w godzinach od 6:00 do 14:00. Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia dla obu zadań ponosi Wykonawca. Zadanie nr 2 Dostawa przetworów: 1. soki owocowe 200 g szt. 70; 2. ananas w syropie 550 g szt. 20; 3. kompot owocowy kg 230; 4. napój owocowy kg 5; 5. soki owocowe kg 200; 6. chrzan 0,2 l. szt. 220; 7. szparagi kg 3; 8. śliwki suszone kg 4; 9. ćwikła 330 g szt. 5; 10. groszek konserwowy 400g szt. 90; 11. koncentrat pomidorowy kg 360; 12. kukurydza konserwowa 400g szt. 85; 13. ogórki konserwowe 900 g. szt. 350; 14. papryka konserwowa 900 g szt. 350; 15. pieczarki konserwowe 333 g szt. 10; 16. włoszczyzna kg 110; 17. żurawina 330 g szt. 10; 18. grzyby suszone kg 1; 19. pieczarki kg 35; 20. dżem owocowy 1 kg szt. 750; 21. galaretka kg 7; 22. galaretka 0,5 kg szt. 80; 23. powidła śliwkowe 0,9 l. szt. 70; 24. sos owocowy deser kg 3; 25. bakalie kg 1; 26. orzechy kg 2; 27. mak kg 5; 28. rodzynki kg 5; Produkty muszą być dostarczane sukcesywnie w zależności od potrzeb na żądanie Zamawiającego, lecz nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu od poniedziałku do soboty w godzinach od 6:00 do 14:00. Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia dla obu zadań ponosi Wykonawca.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty Kod CPV wg słownika 2008: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty Oryginalny kod CPV: 15.32.00.00 - Soki owocowe i warzywne Kod CPV wg słownika 2008: 15.32.00.00 - Soki owocowe i warzywne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.08.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Warunki udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne. O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się oferenci, którzy spełnią następujące warunki: 1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 1.2 Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem tech-nicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 1.4 Niepodlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne. Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się: 2.1 wykonawców, którzy nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych; 2.2 wykonawców, którzy wykonywali czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności; 2.3 wykonawców, którzy złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania; 2.4 wykonawców, którzy nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków. Zamawiający odrzuca ofertę, która: - jest niezgodna z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia; - jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji; - zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia; - została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia; - zawiera omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie można poprawić na podsta-wie art. 88, lub błędy w obliczeniu ceny; - w terminie 7 dni od dnia otrzymania zawiadomienia wykonawca nie zgodził się na poprawienie omyłki rachunkowej w obliczeniu ceny; - jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: A. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych składa następujące dokumenty: 1) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2) Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu w zakresie określonym w art. 22 i art. 24 Prawa zamówień publicznych. B. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej: Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w pkt. A1 i A2 dla każdego partnera z osobna. Dodatkowo Wykonawcy składający tzw. ofertę wspólną zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do złożenia oferty i dołączenia do oferty pełnomocnictwa dla ww. podmiotu, stwierdzającego fakt jego umocowania. Wykonawcy działający w formie spółki cywilnej, w wypadku, gdy oferta podpisana zostanie przez jednego ze wspólników, zobowiązani są do dołączenia do oferty pełnomocnictwa dla tej osoby, chyba, że skuteczność złożonego oświadczenia woli wyni-ka z umowy spółki cywilnej, która zostanie dołączona do oferty. Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwier-dzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę / osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem -za zgodność z oryginałem-. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez Wykonawcę.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A., ul. Ratuszowa 1, 58-310 Szczawno Zdrój..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.04.2008 godzina 10:00, miejsce: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A., ul. Ratuszowa 1, 58-310 Szczawno Zdrój, sekretariat..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa warzyw i owoców..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa warzyw i owoców: 1. arbuz kg 120; 2. banany kg 70; 3. biała rzodkiew kg 120; 4. brzoskwinie kg 180; 5. buraki czerwone kg 2 200 6. cebula kg 1 030; 7. cytryny kg 150; 8. czosnek kg 35; 9. fasola sucha kg 40; 10. fasolka szparagowa kg 40; 11. groch suchy łuskany kg 10; 12. jabłka kg 3 200; 13. kabaczek, cukinia kg 250; 14. kalafior szt. 175; 15. kapusta biała kg 385; 16. kapusta biała szt. 720; 17. kapusta czerwona kg 250; 18. kapusta włoska szt. 470; 19. kiwi kg 25; 20. kiwi szt. 110; 21. koper pęczek 1 120; 22. mandarynki kg 10; 23. marchew kg 3 660; 24. nektarynki kg 10; 25. ogórek zielony kg 980; 26. papryka świeża kg 340; 27. pekińska kapusta kg 1 750; 28. pieczarki kg 55; 29. pietruszka korzeń kg 990; 30. pietruszka zielona pęczek 1 500; 31. pomarańcze kg 25; 32. pomidor gruntowy kg 90; 33. pomidor szklarniowy kg 90; 34. por szt. 770; 35. rzodkiewka pęczek 2 870; 36. sałata szt. 3 375; 37. seler kg 1 420; 38. szczypior 1 kg przeciętnie 5 szt. 1 090; 39. winogron kg 60; 40. ziemniaki kg 25 000; 41. kapusta kiszona kg 650; 42. ogórki kiszone kg 320; Produkty muszą być dostarczane sukcesywnie w zależności od potrzeb na żądanie Zamawiającego, lecz nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu od poniedziałku do soboty w godzinach od 6:00 do 14:00. Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia dla obu zadań ponosi Wykonawca..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.32.00.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa przetworów..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa przetworów: 1. soki owocowe 200 g szt. 70; 2. ananas w syropie 550 g szt. 20; 3. kompot owocowy kg 230; 4. napój owocowy kg 5; 5. soki owocowe kg 200; 6. chrzan 0,2 l. szt. 220; 7. szparagi kg 3; 8. śliwki suszone kg 4; 9. ćwikła 330 g szt. 5; 10. groszek konserwowy 400g szt. 90; 11. koncentrat pomidorowy kg 360; 12. kukurydza konserwowa 400g szt. 85; 13. ogórki konserwowe 900 g. szt. 350; 14. papryka konserwowa 900 g szt. 350; 15. pieczarki konserwowe 333 g szt. 10; 16. włoszczyzna kg 110; 17. żurawina 330 g szt. 10; 18. grzyby suszone kg 1; 19. pieczarki kg 35; 20. dżem owocowy 1 kg szt. 750; 21. galaretka kg 7; 22. galaretka 0,5 kg szt. 80; 23. powidła śliwkowe 0,9 l. szt. 70; 24. sos owocowy deser kg 3; 25. bakalie kg 1; 26. orzechy kg 2; 27. mak kg 5; 28. rodzynki kg 5; Produkty muszą być dostarczane sukcesywnie w zależności od potrzeb na żądanie Zamawiającego, lecz nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu od poniedziałku do soboty w godzinach od 6:00 do 14:00. Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia dla obu zadań ponosi Wykonawca..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.32.00.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.