Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-05-15
Katowice: Dostawa różnych produktów spożywczych, owocowo - warzywnych i jajek
Numer ogłoszenia: 76163 - 2009; data zamieszczenia: 15.05.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Centralny Szpital Kliniczny im. Prof. Kornela Gibińskiego Śląskiej Akademii Medycznej w Katowicach , ul. Medyków 14, 40-752 Katowice, woj. śląskie, tel. 032 7894131, faks 032 2526727, 7894001-02.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.csk.katowice.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa różnych produktów spożywczych, owocowo - warzywnych i jajek.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamówienie składa się z 5 części tzw. pakietów, z których każdy stanowi oddzielny przedmiot zamówienia: Pakiet nr 1 - przyprawy, kod CPV: 15.87.20.00-1, Pakiet nr 2 - przetwory owocowo - warzywne, przetwory rybne, oleje roślinne, kod CPV: 15.20.00.00-0, 15.33.14.00-1, 15.33.22.90-3, 15.41.11.00-3 Pakiet nr 3 - różne produkty spożywcze, kod CPV: 15.89.00.00-3, Pakiet nr 4 - produkty przemiału ziarna, artykuły sypkie, cukier, kod CPV: 15.61.00.00-7, 15.87.24.00-5, 15.85.11.00-9, 15.83.10.00-2 Pakiet nr 5 - jaja, kod CPV: 03.14.25.00-3 - zgodnie z treścią zał. nr 2 do niniejszej specyfikacji..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.20.00-1, 15.20.00.00-0, 15.33.14.00-1, 15.33.22.90-3, 15.41.11.00-3, 15.89.00.00-3, 15.61.00.00-7, 15.87.24.00-5, 15.85.11.00-9, 15.83.10.00-2, 03.14.25.00-3.
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje obowiązku wpłacania wadiumIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.1.Warunkiem ubiegania się przez Wykonawcę o udzielenie zamówienia publicznego jest: a) posiadanie uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowanie potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawienie pisemnego zobowiązania innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia c) znajdowanie się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) nie podleganie wykluczeniu z postępowania o udzieleniu zamówienia. 1.2. Opis oceny spełnienia warunków: - złożenie wymaganych przez Zamawiającego dokumentów, zgodnie z pkt. 5.1.1. A, B, C, D, - złożenie oświadczenia art. 22 ust 1 pkt 1-4 oraz oświadczenie art. 24 ust 1 pkt 1-10 oraz ust.2 pkt. 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie dokumentów załączonych do oferty. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana przez Zamawiającego na zasadzie spełnia/nie spełnia..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 5.1.1. W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych, Zamawiający żąda następujących dokumentów: A) Aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionych nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składaniem ofert. B) Oświadczenie według załącznika nr 3 i 4 do SIWZ. 5.1.2. W celu potwierdzenia opisanego przez Zamawiającego warunku znajdowania się przez Wykonawcę w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, Zamawiający żąda następujących dokumentów: C) Oświadczenie według załącznika nr 3 i 4 do SIWZ. 5.1.3. W celu potwierdzenia oferowanego przez Zamawiającego warunku posiadania przez Wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, Zamawiający żąda następujących dokumentów: D) Oświadczenie według załącznika nr 3 i 4 do SIWZ..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.csk.katowice.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SP Centralny Szpital Kliniczny im. prof. K.Gibińskiego ŚAM w Katowicach
40-752 Katowice, ul. Medyków 14, Dział Zamówień Publicznych pok. PP 104
za SIWZ w formie papierowej opłata 30 zł.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.05.2009 godzina 09:00, miejsce: Samodzielny Publiczny Centralny Szpital Kliniczny im. prof. Kornela Gibińskiego Śląskiej Akademii Medycznej w Katowicach 40-752 Katowice, ul. Medyków 14, Kancelaria.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: przyprawy.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cynamon 15-20 g Kminek 20 g Majeranek 10g Cukier waniliowy 16 g Pieprz naturalny czarny mielony 15 g Kwasek cytrynowy spożywczy 20g Papryka mielona słodka 15- 20 g Papryka mielona ostra 15-20 g Ziele angielskie 15 g Liść laurowy cały 7-10g Przyprawa do zup, sosów, dań mięsnych, w proszku , op 1 kg, typu kucharek Przyprawa do kurczaków gyros Imbir 50 g Gałka muszkatołowa 50g Przyprawa sos grecki 9 g.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.20.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: przetwory owocowo- warzywne, przetwory rybne, oleje roślinne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Fasolka szparagowa 480 g Fasolka czerwona konserwowa 400 g Groszek zielony konserwowy 240 g Ogórki konserwowe 900 g (netto 400 g) Koncentrat pomidorowy 30 % 200g Kukurydza konserwowa 400 g Musztarda 185 g Ocet 1litr Olej uniwersalny 1 litr Olej słonecznikowy 0,50 litr Przyprawa do zup typu maggi opakowanie 1-5 kg Dżem truskawkowy 280 g Dżem owoce leśne 280 g Dżemiki jednoporcjowe 25g mix Sok owocowy malinowy 430 ml Majonez 500 - 600 g Chrzan tarty 160 g Papryka konserwowa 900g (netto 380g) Keczup pikantny 300 g Tuńczyk w sosie własnym Miodziki jednoporcjowe 25 g.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00-1, 15.20.00.00-0, 15.33.22.90-3, 15.41.11.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: różne produkty spożywcze.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kisiel owocowy pomarańczowy 38-40g Kisiel owocowy cytrynowy 38-40 g Kisiel owocowy truskawkowy 38-40 g Kisiel owocowy jabłkowy 38-40 g Budyń śmietankowy 40-45g Galaretka owocowa pomarańczowa 90g Galaretka owocowa cytrynowa 90g Galaretka owocowa wiśniowa 90g Galaretka owocowa agrestowa 90 g Kawa zbożowa 0,5 kg Kleik ryżowy błyskawiczny Pieczywo chrupkie kukurydziano - ryżowe 100 g Pieczywo ryżowe bez cukru 100 g Suchary z cukrem 290 g Suchary bez cukru 285 g Herbata granulowana 100 g Kaszka mleczno-ryżowo-owocowa malinowa 230g Kaszka mleczno-ryżowo-owocowa bananowa 230g kaszka mleczno-ryżowa wieloowocowa 230g.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: produkty przemiału ziarna, artykuły sypkie, cukier.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mąka pszenna, typ 500, op 1 kg Mąka ziemniaczana op 1 kg Mąka żurek, op. 1 kg Kasza manna, op. 1 kg Kasza jęczmienna średnia, op. 1 kg Ryż, op. 1 kg Sól spożywcza, op. 1 kg Makaron nitka, op. 0,50 - 1,00 kg Makaron gruby świderek, op. 0.50 - 1.00 kg Makaron łazanka, op. 0,50 - 1,00 kg Cukier, op. 1 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.00.00-7, 15.87.24.00-5, 15.85.11.00-9, 15.83.10.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: jajka.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja świeże kl. 2A.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KATOWIC
- "Poprawa bezpieczeństwa oraz komfortu osób przystępujących do egzaminów państwowych na prawo jazdy poprzez przebudowę placu manewrowego oraz zaprojektowanie i budowa zjazdu (...) w Dąbrowie Górniczej
- DOSTAWA LEKÓW 16
- Usługa żywienia pacjentów SP ZOZ MSWiA w Katowicach im. sierżanta G. Załogi hospitalizowanych w oddziale zlokalizowanym w Częstochowie
- Pełnienie nadzoru inwestorskiego w ramach inwestycji pn. Prace konserwatorsko-restauratorskie zabytkowej wieży wyciągowej szybu Warszawa
- Wykonanie klimatyzacji w pomieszczeniach obsługi klientów punktu paszportowego w budynku Śląskiego Urzędu Wojewódzkiego przy ul. Jana III Sobieskiego 7 w Częstochowie.
- Dostawa mebli biurowych na potrzeby Oddziału Celnego Osobowego Portu Lotniczego Katowice-Pyrzowice
więcej: przetargi w Katowicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy cukru, miodu, dżemu, marmolady do jednostek organizacyjnych Okręgowego Inspektoratu Służby Więziennej w Warszawie.
- Dostawy produktów zbożowych, makaronu do jednostek organizacyjnych Okręgowego Inspektoratu Służby Więziennej w Warszawie.
- Dostawy margaryny, nabiału, oleju.
- Dostawy żywności dla Przedszkola Akademia Wyobraźni w Marklowicach w okresie lipiec - grudzień 2024, z podziałem na cztery zadania.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów Szkoły Podstawowej nr 43 im. Simony Kossak w Białymstoku w okresie 1 września 2024r do 31 sierpnia 2025r.
- Dostawy przypraw, sosów, wody.
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.