eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Będzin › Świadczenie usług żywieniowych w Ośrodku Edukacyjno - Naukowym w Smoleniu, gmina Pilica

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-03-23

Będzin: Świadczenie usług żywieniowych w Ośrodku Edukacyjno - Naukowym w Smoleniu, gmina Pilica
Numer ogłoszenia: 73646 - 2009; data zamieszczenia: 23.03.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Parków Krajobrazowych Województwa Śląskiego w Katowicach z/s w Będzinie , ul. Krasickiego 25, 42-500 Będzin, woj. śląskie, tel. 0-32 2674482, 3574902, faks 0-32 2670422.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zpk.com.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług żywieniowych w Ośrodku Edukacyjno - Naukowym w Smoleniu, gmina Pilica.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przygotowanie i serwowanie posiłków całodziennych (śniadanie, obiad, kolacja) dla zorganizowanych grup dzieci i młodzieży oraz dorosłych - uczestników zajęć edukacyjnych, szkoleniowych organizowanych w Ośrodku. Zamawiający udostępni wykonawcy sprzęt, pomieszczenia oraz urządzenia będące w jego dyspozycji na terenie Ośrodka za opłata nie niższą niż 1100 zł (słownie: jeden tysiąc sto złotych) miesięcznie.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zgodnie z art. 22 ustawy, o udzielenie Zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: - prowadzą działalność gospodarczą w zakresie objętym przedmiotem zamówienia, tj. w zakresie świadczenia usług gastronomicznych, - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, - nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 Ustawy..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu, każdy z Wykonawców wraz z ofertą powinien przedłożyć następujące oświadczenia i dokumenty: 1 Warunki szczegółowe określone w punkcie 4.2.1 SIWZ - wraz z ofertą, każdy z Wykonawców powinien złożyć oświadczenie, że posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, w tym wyposażenie pomieszczenia jadalni w zastawę stołową oraz sztućce dla 60 osób, a także, że dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Jednocześnie do oferty należy załączyć: ­ Dokument potwierdzający wdrożenie systemu prawidłowych praktyk cateringowych (GCP), ­ Wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji i umiejętności niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nich czynności, ­ Wykaz wykonywanych w okresie ostatnich trzech lat zamówień podobnych lub równorzędnych, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem dat wykonania i odbiorców usług oraz dokumenty potwierdzające (rekomendacje podmiotów, na rzecz których wykonano czynności równoważne podmiotowi zamówienia), że czynności te zostały wykonane należycie, ­ Przykładowe menu na okres 3 dni (wraz z gramaturą), ­ Oświadczenie, że działa zgodnie z zasadami GMP/GHP i system HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, ­ Oświadczenia, że będzie uiszczał stałą opłatę miesięczną z tytułu udostępnienia przez Zamawiającego pomieszczeń i urządzeń pozostających w jego dyspozycji. 2 Warunki szczegółowe określone w punkcie 4.2.2 SIWZ - wraz z ofertą każdy z Wykonawców powinien złożyć oświadczenie potwierdzające, że znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Jednocześnie do oferty należy załączyć: ­ Sprawozdanie finansowe, a jeżeli podlega ono badaniu przez biegłego rewidenta zgodnie z przepisami o rachunkowości również opinię o badanym sprawozdaniu albo w przypadku wykonawców niezobowiązanych do sporządzenia sprawozdania finansowego, inne dokumenty określające obroty, zysk oraz zobowiązania i należności - za okres nie dłuższy niż ostatnie trzy lata obrotowe, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - za ten okres, ­ Informacje banku, w którym Wykonawca posiada podstawowy rachunek bankowy, potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową Wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, ­ Polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie wykonywanej działalności gospodarczej z dowodem zapłaty składki z tytułu zawarcia umowy ubezpieczenia. 3 Warunki szczegółowe określone w punkcie 4.2.3 SIWZ - do ofert każdy z Wykonawców powinien załączyć: ­ zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, ­ oświadczenie, iż wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podst. art. 24 ust. 1 pkt 4-8 i w art. 24 ust. 1 pkt. 9 Ustawy, ­ oświadczenie, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie wykonania decyzji właściwego organu, ­ oświadczenie, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem opłat oraz składek na ubezpieczenia zdrowotne lub społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie wykonania decyzji właściwego organu..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:


  • 1 - Cena - 60
  • 2 - wysokość opłaty za korzystanie z pomieszczeń i sprzętu będącego w dyspozycji Zamawiającego - 40

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zpk.com.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ZPKWŚ Będzin ul. Krasickiego 25.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 01.04.2009 godzina 09:00, miejsce: Sekretariat ZPKWŚ Będzin ul. Krasickiego 25.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 14 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.