eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › dostawy artykułów spożywczych nr sprawy 220/04/08/CH

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-04-09

Warszawa: dostawy artykułów spożywczych nr sprawy 220/04/08/CH
Numer ogłoszenia: 72812 - 2008; data zamieszczenia: 09.04.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Warszawie-Grochów, ul. Chłopickiego 71A, 04-275 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6105541, fax 022 6734501.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Areszt Śledczy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy artykułów spożywczych nr sprawy 220/04/08/CH.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb - 100000 kg, PN-A-74103:1993, chleb pszenno - żytni, krojony , foliowany o wadze 350 g., Bułka tarta - 1000 kg, PN-A-74113:1997/Az1:1999, bułka tarta w opak. 1 kg, Ciasto drożdżowe - 200 kg, PN-A-88106:1998, ciasto drożdżowe, foliowane z kruszonką o wadze do 1 kg. Przyprawa do zup i potraw - 150 kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002, przyprawa do zup i potraw sypka, mieszanka przypraw, wielowarzywna , w opak. do 5 kg, Kwasek cytrynowy - 30 kg, PN-A-79734:1981, kwasek cytrynowy, proszek, w opak. do 1 kg, Liść laurowy - 30 kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002, liść laurowy, suszony, w opak. do 1 kg, Majeranek - 30 kg, PN-A-86958:1997/Az1:2002, majeranek suszony, przetarty, przyprawa, w opak. do 1 kg, Natka pietruszki - 50 kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002, pietruszka suszona, liść, w opak. do 1 kg, Papryka - 50 kg, PN-A-86955:1997/Az:2002, papryka mielona ostra, w opak. do 1 kg, Pieprz czarny - 80 kg, PN-A-86965:1997/Az1:2002, pieprz czarny, mielony, w opak. do 1 kg, Pieprz ziołowy - 50 kg, PN-A-86952:1997/Az1:2002, pieprz ziołowy, mielony, w opak. do 1 kg, Przyprawa do bigosu - 20 kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002, przyprawa do bigosu, mieszanka przypraw, sypka, w opak. do 1 kg, Przyprawa do mięsa mielonego - 20 kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002, przyprawa do mięsa mielonego, mieszanka przypraw, sypka, w opak. do 1 kg, Przyprawa do zup w płynie - 500 l, PN-A-86967:1998/Az1:2002, przyprawa do zup i potraw w płynie, w opak. 1 l., Sól - 2600 kg, PN-C-84081-2:1998, sól spożywcza, jodowana, drobnoziarnista, w opak. do 25 kg, Czosnek granulowany- 50 kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002, czosnek granulowany, w opak. do 1 kg, Ziele angielskie - 30 kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002, ziele angielskie, przyprawa, w opak. do 1 kg, Zupa grzybowa - 800 kg, PN-A-94000:1986, zupa grzybowa w proszku, w opak. do 10 kg, Żurek w proszku - 700 kg, PN-A-94000:1986, żurek w proszku, w opak. do 10 kg, Barszcz czerwony - 200 kg, PN-A-94000:1986, barszcz czerwony w proszku, w opak. do 10 kg, Cukier - 8000 kg, PN-A-74850:1996/Az1:2005, cukier biały, sypki w opak. do 25 kg, Miód - 1800 kg, PN-A-77626:1988, miód sztuczny, w opak.do 10 kg, Majonez - 500 kg, PN-A-86950:1995/Ap1:2000, majonez, w opak. do 1 kg, Ocet - 200 l, PN-EN 13188:2002, ocet spirytusowy 10% w opak. 1l., Musztarda - 800 kg, PN-A-86964:2002/Az1:2004, musztarda, w opak. do 1kg, Herbata - 700 kg, PN-ISO 3720:1997/Ap2:2006, herbata czarna, granulowana, w opak. do 10 kg, Kawa zbożowa - 900 kg, PN-V-74029:2006, kawa zbożowa, sypka, w opak. do 10 kg, bulion drobiowy - 2500 kg, PN-A-94000:1986, bulion drobiowy w proszku, w opak. do 10 kg makaron - 8000 kg, PN-A-74131:1999, makaron niegotowany, świderki, nitki, jajeczny o barwie żółtej, w opak. do 10 kg

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.81.11.00 - Chleb Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.11.00 - Chleb Oryginalny kod CPV: 15.81.22.00 - Ciasta Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.22.00 - Ciasta Oryginalny kod CPV: 15.83.12.00 - Cukier biały Kod CPV wg słownika 2008: 15.83.12.00 - Cukier biały Oryginalny kod CPV: 15.83.16.00 - Miód Kod CPV wg słownika 2008: 15.83.16.00 - Miód Oryginalny kod CPV: 15.85.11.00 - Makaron niegotowany Kod CPV wg słownika 2008: 15.85.11.00 - Makaron niegotowany Oryginalny kod CPV: 15.86.20.00 - Substytuty kawy Kod CPV wg słownika 2008: 15.86.20.00 - Substytuty kawy Oryginalny kod CPV: 15.86.32.00 - Herbata czarna Kod CPV wg słownika 2008: 15.86.32.00 - Herbata czarna Oryginalny kod CPV: 15.87.10.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.10.00 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda Oryginalny kod CPV: 15.87.11.10 - Ocet i substytuty octu Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.11.10 - Ocet lub produkty równoważne Oryginalny kod CPV: 15.87.12.50 - Musztarda Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.12.50 - Musztarda Oryginalny kod CPV: 15.87.12.70 - Mieszanki przypraw Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.12.70 - Mieszanki przypraw Oryginalny kod CPV: 15.87.12.73 - Majonez Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.12.73 - Majonez Oryginalny kod CPV: 15.87.21.00 - Pieprz Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.21.00 - Pieprz Oryginalny kod CPV: 15.87.23.00 - Zioła Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.23.00 - Zioła Oryginalny kod CPV: 15.87.24.00 - Sól Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.24.00 - Sól Oryginalny kod CPV: 15.89.14.00 - Zupy Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.14.00 - Zupy Oryginalny kod CPV: 15.89.15.00 - Buliony Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.15.00 - Buliony Oryginalny kod CPV: 15.89.30.00 - Produkty suszone Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.30.00 - Produkty suszone .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: ZAMAWIAJĄCY nie żąda od WYKONAWCÓW wniesienia wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna, że wykonawca: a. posiada uprawnienia do wykonywania działalności, jeżeli: przedmiot zamówienia znajduje się w jego zakresie działalności określonym zapisami właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, b. posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia , jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia c. znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia d. nie podlega wykluczeniu z postępowania, jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22, ust. 1 ustawy. 2. Aktualny odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, 3. Dokumentów potwierdzających uprawnienia osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają one z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sw.gov.pl/index.php/zamowienia

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Warszawie Grochowie ul.Chłopickiego 71a.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.04.2008 godzina 10:00, miejsce: Areszt Śledczy w Warszawie Grochowie ul.Chłopickiego 71a, sekretariat pok. 4.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Grupa 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb - 100000 kg, PN-A-74103:1993, chleb pszenno - żytni, krojony , foliowany o wadze 350 g., Bułka tarta - 1000 kg, PN-A-74113:1997/Az1:1999, bułka tarta w opak. 1 kg, Ciasto drożdżowe - 200 kg, PN-A-88106:1998, ciasto drożdżowe, foliowane z kruszonką o wadze do 1 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7, 15.89.30.00-4, 15.81.22.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Grupa 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawa do zup i potraw - 150 kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002, przyprawa do zup i potraw sypka, mieszanka przypraw, wielowarzywna , w opak. do 5 kg, Kwasek cytrynowy - 30 kg, PN-A-79734:1981, kwasek cytrynowy, proszek, w opak. do 1 kg, Liść laurowy - 30 kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002, liść laurowy, suszony, w opak. do 1 kg, Majeranek - 30 kg, PN-A-86958:1997/Az1:2002, majeranek suszony, przetarty, przyprawa, w opak. do 1 kg, Natka pietruszki - 50 kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002, pietruszka suszona, liść, w opak. do 1 kg, Papryka - 50 kg, PN-A-86955:1997/Az:2002, papryka mielona ostra, w opak. do 1 kg, Pieprz czarny - 80 kg, PN-A-86965:1997/Az1:2002, pieprz czarny, mielony, w opak. do 1 kg, Pieprz ziołowy - 50 kg, PN-A-86952:1997/Az1:2002, pieprz ziołowy, mielony, w opak. do 1 kg, Przyprawa do bigosu - 20 kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002, przyprawa do bigosu, mieszanka przypraw, sypka, w opak. do 1 kg, Przyprawa do mięsa mielonego - 20 kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002, przyprawa do mięsa mielonego, mieszanka przypraw, sypka, w opak. do 1 kg, Przyprawa do zup w płynie - 500 l, PN-A-86967:1998/Az1:2002, przyprawa do zup i potraw w płynie, w opak. 1 l., Sól - 2600 kg, PN-C-84081-2:1998, sól spożywcza, jodowana, drobnoziarnista, w opak. do 25 kg, Czosnek granulowany- 50 kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002, czosnek granulowany, w opak. do 1 kg, Ziele angielskie - 30 kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002, ziele angielskie, przyprawa, w opak. do 1 kg, Zupa grzybowa - 800 kg, PN-A-94000:1986, zupa grzybowa w proszku, w opak. do 10 kg, Żurek w proszku - 700 kg, PN-A-94000:1986, żurek w proszku, w opak. do 10 kg, Barszcz czerwony - 200 kg, PN-A-94000:1986, barszcz czerwony w proszku, w opak. do 10 kg, Cukier - 8000 kg, PN-A-74850:1996/Az1:2005, cukier biały, sypki w opak. do 25 kg, Miód - 1800 kg, PN-A-77626:1988, miód sztuczny, w opak.do 10 kg, Majonez - 500 kg, PN-A-86950:1995/Ap1:2000, majonez, w opak. do 1 kg, Ocet - 200 l, PN-EN 13188:2002, ocet spirytusowy 10% w opak. 1l., Musztarda - 800 kg, PN-A-86964:2002/Az1:2004, musztarda, w opak. do 1kg, Herbata - 700 kg, PN-ISO 3720:1997/Ap2:2006, herbata czarna, granulowana, w opak. do 10 kg, Kawa zbożowa - 900 kg, PN-V-74029:2006, kawa zbożowa, sypka, w opak. do 10 kg, bulion drobiowy - 2500 kg, PN-A-94000:1986, bulion drobiowy w proszku, w opak. do 10 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.70-7, 15.87.10.00-4, 15.87.23.00-4, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.89.14.00-4, 15.83.12.00-4, 15.83.16.00-8, 15.87.12.73-8, 15.87.11.10-8, 15.87.12.50-1, 15.86.32.00-7, 15.86.20.00-8, 15.89.15.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Grupa 3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: makaron - 8000 kg, PN-A-74131:1999, makaron niegotowany, świderki, nitki, jajeczny o barwie żółtej, w opak. do 10 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.