eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Brzeg › Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-05-07

Brzeg: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe
Numer ogłoszenia: 67789 - 2013; data zamieszczenia: 07.05.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Chrobrego 29, 49-300 Brzeg, woj. opolskie, tel. 077 4162011, faks 077 4162287.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej..

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe Grupa I - PRODUKTY RYBNE 1. Filet mrożony z pangi białej (dop. 10% glazury) filet pakowany luzem w karton. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowania jednostkowe od 5 do 10 kg (kod CPV 15220000-6); ilość: 500 kg 2. Śledź matias lekko solony w wiadrach 5-10 kg. (kod CPV 15232000-3); ilość: 100 kg 3. Burger rybny mielone mięso ryby (ryba min. 50%) bez ości, łusek i skóry, płatki ziemniaczane, olej roślinny, sól, przyprawy. Panier winien zawierać skrobię ziemniaczaną, sól, drożdże. Burgery pakowane luzem w karton, warstwy przełożone folią. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 5 kg do 10 kg. Zawartość glazury max. 5% (kod CPV 15229000-9); ilość: 1500 kg 4. Farsz rybny (mintaj, dorsz, miruna) bez ości, łusek i skóry. Bloki głęboko mrożone pakowane w karton, warstwy przełożone folią. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Zawartość glazury max. 5% (kod CPV 15229000-9); ilość: 1500 kg Grupa II- KONSERWY RYBNE i MIĘSNE 1. Szprot w pomidorach w opakowaniach 300-330g; (kod CPV 15240000-2); ilość: 1200 kg 2. Sałatka makrelowa z warzywami 330g; (kod CPV 15240000-2); ilość: 1000 kg 3. Paprykarz szczeciński w opakow. 300g-330g; (kod CPV 15240000-2); ilość: 1500 kg 4. Konserwa tyrolska 300g; (kod CPV 15131000-5); ilość: 800 kg 5. Konserwa turystyczna 300g; (kod CPV 15131000-5); ilość: 800 kg 6. Konserwa wołowa 300g; (kod CPV 15131000-5); ilość: 800 kg 7. Pasztet mazowiecki 300g; ( kod CPV 15131300-8); ilość: 800 kg 8. Przysmak śniadaniowy 300g; (kod CPV 15131000-5); ilość: 800 kg 9. Pasztet drobiowy w opakowaniu alum. 130G; (kod CPV 15131300-8); ilość: 200 kg Grupa III- MROŻONKI 1. Mieszanka warzyw mrożonych trzyskładnikowa (marchew,seler, pietruszka) w opak zbiorczych do 2-5 kg (kod CPV 15331170-9); ilość: 1000 kg 2. Pyzy ziemniaczane z mięsem w opakowaniach foliowych 450-500g (kod CPV 15313000-5); ilość: 200 kg Grupa IV- SUSZ 1. Susz warzywny mieszanka warzyw trzyskładnikowa( marchew seler, por) w opakowaniach 5-10 kg (kod CPV 15331170-9); ilość: 250 kg Grupa V- PRZETWORY WARZYWNE 1. Sałatka wielowarzywna w słoikach 0,9l; (kod CPV 15331000-7); ilość: 500 kg 2. Sałatka szwedzka w słoikach 0,9l; (kod CPV 15331000-7); ilość: 500 kg Grupa VI- SOJA 1. Soja kostka w opakowaniach do 15kg; (kod CPV 15800000-6); ilość: 100 kg 2. Soja krajanka w opakowaniach do 15kg; (kod CPV 15800000-6); ilość: 100 kg 3. Soja kotlet w opakowaniach do 15kg; (kod CPV 15800000-6); ilość: 100 kg 4. Soja granulat w opakowaniach do 15kg; (kod CPV 15800000-6); ilość: 100 kg 5. Pasztet sojowy 110-120g opakowaniu alumn.; (kod CPV 15800000-6); ilość: 100 kg Grupa VII- JAJA 1. Jaja kurze klasy M; (kod CPV 01242000-5); ilość: 25 000 szt. Grupa VIII- PRZYPRAWY 1. Kminek w opakowaniach do 6g; (kod CPV 15870000-7); ilość: 1 kg 2. Ziele angielskie w opakowaniach 15g; (kod CPV 15870000-7); ilość: 10 kg 3. Liść laurowy w opakowaniach zbiorczych do1kg; (kod CPV 15870000-7); ilość: 10 kg 4. Sól spożywcza drobnoziarnista w opakowaniach 1kg; (kod CPV 15872400-5); ilość: 1000 kg 5. Herbata granulowana w opak. 100 g; (kod CPV 15870000-7); ilość: 100 kg 6. Cynamon opakowaniach do 5g; (kod CPV 15870000-7); ilość: 5 kg 7. Pieprz czarny mielony w opakowaniach zbiorczych do 1kg; (kod CPV 15872100-2); ilość: 40 kg 8. Przyprawa w płynie typu maggi o pojemn. 0,9-1 litr; (kod CPV 15871000-4); ilość: 1100 L 9. Przyprawa jarzynowa mielona w opakowaniach do 1kg; (kod CPV 15871000-4); ilość: 700 kg 10. Bulion warzywny w opakowaniu do 1kg; (kod CPV 15891500-5); ilość: 400 kg 11. Majeranek suszony w opakowaniach 8g; (kod CPV 15870000-7); ilość: 5 kg 12. Koper suszony w opakowaniach do 1kg; (kod CPV 15870000-7); ilość: 10 kg Grupa IX- CUKIER 1. Cukier biały kryształ konfekcjonowany w opakowaniach 1kg; (kod CPV 15831000-2); ilość: 6000 kg Grupa X- KONCENTRAT OWOCOWY 1. Syrop malinowy w opakowaniach 5 l; (kod CPV 15831500-7); ilość: 2000 L Grupa XI- MĄKI i KASZE 1. Kasza jęczmienna w opakowaniach 1kg; (kod CPV 15613100-9); ilość: 1000 kg 2. Kasza manna w opakowaniach 1kg; (kod CPV 15613100-9); ilość: 500 kg 3. Ryż biały w opakowaniach 1kg; (kod CPV 15613100-9); ilość: 2800 kg 4. Mąka ziemniaczana w opakowaniach 1kg; (kod CPV 15312000-8); ilość: 400 kg 5. Mąka pszenna typu 500-550 w opakow. 1Kg; (kod CPV 15612100-2); ilość: 1700 kg 6. Makaron czterojajeczny (świderek, rurka) w opakowaniach od 10kg do 15kg (kod CPV 15851110-2); ilość: 2300 kg 7. Groch łuszczony w opakow. od 15kg do 20kg; (kod CPV 03212200-2); ilość: 400 kg 8. Fasola średniej wielkości jasiek w opakowaniach od 20 kg do 25kg; (kod CPV 01121210-6); ilość: 700 kg Grupa XII- INNE 1. Koncentrat pomidorowy 30% w słoikach 0,9l; (kod CPV 15331134-5); ilość: 650 kg 2. Groszek zielony konserwowy puszka 400g; (kod CPV 15331462-3); ilość: 200 kg 3. Mleko w proszku pełnotłuste w workach do 20kg; (kod CPV 15511700-0); ilość: 700 kg 4. Zupa bieszczadzka koncentrat, baza, wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg, w opakow. 1-2kg; (kod CPV 15891000-0); ilość: 50 kg 5. Zupa kalafiorowa koncentrat, baza,wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg,w opakow. 1-2kg; ((kod CPV 15891000-0); ilość: 50 kg 6. Kawa zbożowa w opakowaniach do 15kg; (kod CPV 15861000-1); ilość: 600 kg 7. Dżem truskawkowy nisko słodzony w wiaderkach do 5-15kg; (kod CPV 15332296-5); ilość: 1100 kg 8. Marmolada, opakowania 1-3 kg; (kod CPV 15332230-5); ilość: 200 kg 9. Żurek w proszku w opakowaniach do 5kg; (kod CPV 15891400-4); ilość: 80 kg 10. Sos pieczeniowy w opakowaniach zbiorczych do 1kg; (kod CPV 15871260-4); ilość: 180 kg 11. Ocet 10% w butelkach 0,5l; (kod CPV 15871120-1); ilość: 120 L.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.23.20.00 - Ryby solone 15.22.90.00 - Mrożone produkty rybne 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.13.13.00 - Konserwy wątrobiane 15.33.11.70 - Warzywa mrożone 15.31.30.00 - Ziemniaki przetworzone 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 01.24.20.00 - 01.24.20.00 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.87.24.00 - Sól 15.87.21.00 - Pieprz 15.87.10.00 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda 15.89.15.00 - Buliony 15.83.10.00 - Cukier 15.83.15.00 - Syropy cukrowe 15.61.31.00 - Produkty przemiału owsa 15.31.20.00 - Produkty ziemniaczane 15.61.21.00 - Mąka pszenna .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące: a) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, b) posiadania wiedzy i doświadczenia, c) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, d) sytuacji ekonomicznej i finansowej. 2. Sposób oceny spełniania warunków Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia czy nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. IX SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania. W przypadku wykonawców wspólnie obiegających się o udzielenie zamówienia oraz w przypadku innych podmiotów, na zasobach których wykonawca polega na zasadach określonych w art.26 ust.2b ustawy, kopie dokumentów dotyczących odpowiednio wykonawcy lub tych podmiotów są poświadczone za zgodność z oryginałem odpowiednio przez wykonawcę lub te podmioty.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 3 do SIWZ,

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Brzegu, 49-300 Brzeg, ul. Bolesława Chrobrego 29.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.05.2013 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Brzegu, ul. Bolesława Chrobrego 29, 49-300 Brzeg.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.