Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-05-07
Brzeg: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe
Numer ogłoszenia: 67789 - 2013; data zamieszczenia: 07.05.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Chrobrego 29, 49-300 Brzeg, woj. opolskie, tel. 077 4162011, faks 077 4162287.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej..
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe Grupa I - PRODUKTY RYBNE 1. Filet mrożony z pangi białej (dop. 10% glazury) filet pakowany luzem w karton. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowania jednostkowe od 5 do 10 kg (kod CPV 15220000-6); ilość: 500 kg 2. Śledź matias lekko solony w wiadrach 5-10 kg. (kod CPV 15232000-3); ilość: 100 kg 3. Burger rybny mielone mięso ryby (ryba min. 50%) bez ości, łusek i skóry, płatki ziemniaczane, olej roślinny, sól, przyprawy. Panier winien zawierać skrobię ziemniaczaną, sól, drożdże. Burgery pakowane luzem w karton, warstwy przełożone folią. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 5 kg do 10 kg. Zawartość glazury max. 5% (kod CPV 15229000-9); ilość: 1500 kg 4. Farsz rybny (mintaj, dorsz, miruna) bez ości, łusek i skóry. Bloki głęboko mrożone pakowane w karton, warstwy przełożone folią. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Zawartość glazury max. 5% (kod CPV 15229000-9); ilość: 1500 kg Grupa II- KONSERWY RYBNE i MIĘSNE 1. Szprot w pomidorach w opakowaniach 300-330g; (kod CPV 15240000-2); ilość: 1200 kg 2. Sałatka makrelowa z warzywami 330g; (kod CPV 15240000-2); ilość: 1000 kg 3. Paprykarz szczeciński w opakow. 300g-330g; (kod CPV 15240000-2); ilość: 1500 kg 4. Konserwa tyrolska 300g; (kod CPV 15131000-5); ilość: 800 kg 5. Konserwa turystyczna 300g; (kod CPV 15131000-5); ilość: 800 kg 6. Konserwa wołowa 300g; (kod CPV 15131000-5); ilość: 800 kg 7. Pasztet mazowiecki 300g; ( kod CPV 15131300-8); ilość: 800 kg 8. Przysmak śniadaniowy 300g; (kod CPV 15131000-5); ilość: 800 kg 9. Pasztet drobiowy w opakowaniu alum. 130G; (kod CPV 15131300-8); ilość: 200 kg Grupa III- MROŻONKI 1. Mieszanka warzyw mrożonych trzyskładnikowa (marchew,seler, pietruszka) w opak zbiorczych do 2-5 kg (kod CPV 15331170-9); ilość: 1000 kg 2. Pyzy ziemniaczane z mięsem w opakowaniach foliowych 450-500g (kod CPV 15313000-5); ilość: 200 kg Grupa IV- SUSZ 1. Susz warzywny mieszanka warzyw trzyskładnikowa( marchew seler, por) w opakowaniach 5-10 kg (kod CPV 15331170-9); ilość: 250 kg Grupa V- PRZETWORY WARZYWNE 1. Sałatka wielowarzywna w słoikach 0,9l; (kod CPV 15331000-7); ilość: 500 kg 2. Sałatka szwedzka w słoikach 0,9l; (kod CPV 15331000-7); ilość: 500 kg Grupa VI- SOJA 1. Soja kostka w opakowaniach do 15kg; (kod CPV 15800000-6); ilość: 100 kg 2. Soja krajanka w opakowaniach do 15kg; (kod CPV 15800000-6); ilość: 100 kg 3. Soja kotlet w opakowaniach do 15kg; (kod CPV 15800000-6); ilość: 100 kg 4. Soja granulat w opakowaniach do 15kg; (kod CPV 15800000-6); ilość: 100 kg 5. Pasztet sojowy 110-120g opakowaniu alumn.; (kod CPV 15800000-6); ilość: 100 kg Grupa VII- JAJA 1. Jaja kurze klasy M; (kod CPV 01242000-5); ilość: 25 000 szt. Grupa VIII- PRZYPRAWY 1. Kminek w opakowaniach do 6g; (kod CPV 15870000-7); ilość: 1 kg 2. Ziele angielskie w opakowaniach 15g; (kod CPV 15870000-7); ilość: 10 kg 3. Liść laurowy w opakowaniach zbiorczych do1kg; (kod CPV 15870000-7); ilość: 10 kg 4. Sól spożywcza drobnoziarnista w opakowaniach 1kg; (kod CPV 15872400-5); ilość: 1000 kg 5. Herbata granulowana w opak. 100 g; (kod CPV 15870000-7); ilość: 100 kg 6. Cynamon opakowaniach do 5g; (kod CPV 15870000-7); ilość: 5 kg 7. Pieprz czarny mielony w opakowaniach zbiorczych do 1kg; (kod CPV 15872100-2); ilość: 40 kg 8. Przyprawa w płynie typu maggi o pojemn. 0,9-1 litr; (kod CPV 15871000-4); ilość: 1100 L 9. Przyprawa jarzynowa mielona w opakowaniach do 1kg; (kod CPV 15871000-4); ilość: 700 kg 10. Bulion warzywny w opakowaniu do 1kg; (kod CPV 15891500-5); ilość: 400 kg 11. Majeranek suszony w opakowaniach 8g; (kod CPV 15870000-7); ilość: 5 kg 12. Koper suszony w opakowaniach do 1kg; (kod CPV 15870000-7); ilość: 10 kg Grupa IX- CUKIER 1. Cukier biały kryształ konfekcjonowany w opakowaniach 1kg; (kod CPV 15831000-2); ilość: 6000 kg Grupa X- KONCENTRAT OWOCOWY 1. Syrop malinowy w opakowaniach 5 l; (kod CPV 15831500-7); ilość: 2000 L Grupa XI- MĄKI i KASZE 1. Kasza jęczmienna w opakowaniach 1kg; (kod CPV 15613100-9); ilość: 1000 kg 2. Kasza manna w opakowaniach 1kg; (kod CPV 15613100-9); ilość: 500 kg 3. Ryż biały w opakowaniach 1kg; (kod CPV 15613100-9); ilość: 2800 kg 4. Mąka ziemniaczana w opakowaniach 1kg; (kod CPV 15312000-8); ilość: 400 kg 5. Mąka pszenna typu 500-550 w opakow. 1Kg; (kod CPV 15612100-2); ilość: 1700 kg 6. Makaron czterojajeczny (świderek, rurka) w opakowaniach od 10kg do 15kg (kod CPV 15851110-2); ilość: 2300 kg 7. Groch łuszczony w opakow. od 15kg do 20kg; (kod CPV 03212200-2); ilość: 400 kg 8. Fasola średniej wielkości jasiek w opakowaniach od 20 kg do 25kg; (kod CPV 01121210-6); ilość: 700 kg Grupa XII- INNE 1. Koncentrat pomidorowy 30% w słoikach 0,9l; (kod CPV 15331134-5); ilość: 650 kg 2. Groszek zielony konserwowy puszka 400g; (kod CPV 15331462-3); ilość: 200 kg 3. Mleko w proszku pełnotłuste w workach do 20kg; (kod CPV 15511700-0); ilość: 700 kg 4. Zupa bieszczadzka koncentrat, baza, wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg, w opakow. 1-2kg; (kod CPV 15891000-0); ilość: 50 kg 5. Zupa kalafiorowa koncentrat, baza,wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg,w opakow. 1-2kg; ((kod CPV 15891000-0); ilość: 50 kg 6. Kawa zbożowa w opakowaniach do 15kg; (kod CPV 15861000-1); ilość: 600 kg 7. Dżem truskawkowy nisko słodzony w wiaderkach do 5-15kg; (kod CPV 15332296-5); ilość: 1100 kg 8. Marmolada, opakowania 1-3 kg; (kod CPV 15332230-5); ilość: 200 kg 9. Żurek w proszku w opakowaniach do 5kg; (kod CPV 15891400-4); ilość: 80 kg 10. Sos pieczeniowy w opakowaniach zbiorczych do 1kg; (kod CPV 15871260-4); ilość: 180 kg 11. Ocet 10% w butelkach 0,5l; (kod CPV 15871120-1); ilość: 120 L.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.23.20.00 - Ryby solone 15.22.90.00 - Mrożone produkty rybne 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.13.13.00 - Konserwy wątrobiane 15.33.11.70 - Warzywa mrożone 15.31.30.00 - Ziemniaki przetworzone 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 01.24.20.00 - 01.24.20.00 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.87.24.00 - Sól 15.87.21.00 - Pieprz 15.87.10.00 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda 15.89.15.00 - Buliony 15.83.10.00 - Cukier 15.83.15.00 - Syropy cukrowe 15.61.31.00 - Produkty przemiału owsa 15.31.20.00 - Produkty ziemniaczane 15.61.21.00 - Mąka pszenna .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące: a) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, b) posiadania wiedzy i doświadczenia, c) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, d) sytuacji ekonomicznej i finansowej. 2. Sposób oceny spełniania warunków Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia czy nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. IX SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania. W przypadku wykonawców wspólnie obiegających się o udzielenie zamówienia oraz w przypadku innych podmiotów, na zasobach których wykonawca polega na zasadach określonych w art.26 ust.2b ustawy, kopie dokumentów dotyczących odpowiednio wykonawcy lub tych podmiotów są poświadczone za zgodność z oryginałem odpowiednio przez wykonawcę lub te podmioty.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3.2)
- zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 3 do SIWZ,
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Brzegu, 49-300 Brzeg, ul. Bolesława Chrobrego 29.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.05.2013 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Brzegu, ul. Bolesława Chrobrego 29, 49-300 Brzeg.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z BRZEGU
- REMONT DREWNIANEJ ZEWNĘTRZNEJ STOLARKI OKIENNEJ I DRZWIOWEJ BUDYNKU SĄDU REJONOWEGO W BRZEGU przy ul. Bolesława Chrobrego 31, 49-300 Brzeg
- Modernizacja układu komunikacyjnego w obszarze zabytkowego centrum Brzegu" - trzy części
- Dostawa endoprotez stawu biodrowego i innych implantów ortopedycznych oraz zestawu do plastyki ACL dla Brzeskiego Centrum Medycznego w Brzegu.
- Przebudowa bud. dawnego Gimnazjum Piastowskiego w Brzegu wraz z adaptacją na cele muzealne i zagosp. terenu dla Muzeum Dziedzictwa i Kultury Kresów. Wyłonienie Inwestora zastępczego dla etapu I
- "Wzmocnienie mostu kratownicowego wraz z remontem ulicy Kępa Młyńska"- II postępowanie.
więcej: przetargi w Brzegu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy mrożonek i ryb do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w drugiej połowie 2024 roku
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w drugiej połowie 2024 roku
- Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" z siedzibą przy ul. Kruczej 17 w Szczecinie - w podziale na części
- Dostawa mrożonek, warzyw i owoców świeżych, kiszonek oraz pieczywa i wyrobów ciastkarskich dla Szpitalnego Centrum Medycznego w Goleniowie Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
- Dostawa artykułów spożywczych na II półrocze 2024 r. - art. sypkie ,przyprawy, słodycze
- Dostawa warzyw i owoców dla Szkoły Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.