eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Piła › Artykuły żywnościowe

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-04-01

Piła: Artykuły żywnościowe
Numer ogłoszenia: 64932 - 2008; data zamieszczenia: 01.04.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Specjalistyczny w Pile, ul. Rydygiera 1, 64-920 Piła, woj. wielkopolskie, tel. 067 2106207, fax (067) 212 40 85.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalpila.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Artykuły żywnościowe.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa art. żywnościowych wg asortymentu który stanowi załącznik nr 2 do SIWZ. Łacznie 7 zadań. Wartośc szacunkowa zamówienia 71.962 zł.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 01.10.00.00 - 01.10.00.00 Oryginalny kod CPV: 15.33.11.70 - Warzywa mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.11.70 - Warzywa mrożone Oryginalny kod CPV: 15.87.11.00 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.11.00 - Ocet i substytuty octu Oryginalny kod CPV: 15.61.21.00 - Mąka pszenna Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.21.00 - Mąka pszenna Oryginalny kod CPV: 15.61.33.80 - Płatki owsiane Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.33.80 - Płatki owsiane Oryginalny kod CPV: 15.83.12.00 - Cukier biały Kod CPV wg słownika 2008: 15.83.12.00 - Cukier biały Oryginalny kod CPV: 15.33.22.00 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.22.00 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania Oryginalny kod CPV: 15.33.11.30 - Fasola, groch, papryki, pomidory i pozostałe warzywa Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.11.30 - Fasola, groch, papryki, pomidory i pozostałe warzywa Oryginalny kod CPV: 15.85.11.10 - Makaron Kod CPV wg słownika 2008: 15.85.11.00 - Makaron niegotowany Oryginalny kod CPV: 15.51.17.00 - Mleko w proszku Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.17.00 - Mleko w proszku .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 7.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać sie Wykonawcy spełniający następujące warunki: a) posiadaja uoprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) nie podlegaja wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamowień publicznych, c) posiadaja niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym, a także osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, d) znajduja sie w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu wg formuły spełnia/nie spełnia na podstawie złożonych dokumentów i oświadczeń.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu Zamawiający żąda złożenia następujących dokumentów i oświadczeń: a) aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - wystawionych nie wcześniej niż 6 miesiecy przed upływem terminu składania ofert, b) oswiadczenia, że Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania działalności stanowiącej przedmiot niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych, c) oswiadczenia, że Wykonawca posiada niezbedna wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym, a także osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, d) oświadczenia, że Wykonawca znajduje sie w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital-pila.4bip.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szpital Specjalistycznt w Pile, im. Stanisława Staszica, 64-920 Piła, ul. Rydygiera 1, pok. D3.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.04.2008 godzina 11:00, miejsce: Szpital Specjalistyczny w Pile, im. Stanisława Staszica 64-920 Piła, ul. Rygygiera 1, pok. D14.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły żywnościowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryż biały w opakowaniu 1 kg, 700 kg; ryż długoziarnisty Uncla Bens kg. 9; bułka tarta 310 kg; cukier kryształ 800 kg; cukier puder 5 kg; mąka ziemniaczana 74 kg; herbata granulowana 50 kg; płatki kukurydziane 3 kg; ocet 30l; musztarda 5 kg; olej kujawski 150l; majonez 30 kg; galaretka owocowa 3 kg; budyń smietankiwy 6 kg; kisiel owocowy 20 kg; sucharki bez cukru szt. 25; sucharki z cukerm szt. 267; chrupki kukurydziane 5 kg; miód naturalny 40 kg; rodzynki 3 kg; sok wiśniowy zageszczony wysokosłodzony 100 l; groszek konserwowy 200 kg; fasolka konserwowa 700 kg; śliwki suszone kalifornijskie 2 kg; chrzan tarty bez octu i bez konserwantów 52 kg; szczaw konserwowy 20kg; ananasy w syropie 20kg; kukurydza konserwowa 5 kg; koncentrat buraczany z buraków 10l; koncentrat pomidorowy 30% 150kg; brzoskwinie w syropie 20 kg; sól spożywcza jodowana 1150 kg; żelatyna wieprzowa 1 kg; kawa zbożowa 1300 kg; mąka wrocławska typu 500 800 kg; kasza manna 400 kg; kasza jęczmienna 300 kg; płaki owsiane 300 kg; soda oczyszczona 191 kg; bobo-fruty 324 szt; masło roslinne 140 kg; margaryna palma 170 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.61.21.00-2, 15.61.33.80-5, 15.83.12.00-4, 15.33.22.00-6, 15.87.11.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Artukuły żywnościowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: chlebek ryżowy bezglutenowy - konecnrat ciasta Celiko lub równoważny 230szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Artykuły żywnościowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawa do drobiu 10 kg; przyprawa do ryb 1 kg; przyprawa do miesa mielonego 8 kg; liśc laurowy 1 kg; cukier waniliowy 10 kg; pieprz naturalny mielony czarny 1 kg; sól czosnkowa 10 kg; majeranek 4 kg; kwasek cytrynowy 10 kg; papryka słodka mielona 5 kg; przyprawa do flaków 1 kg; ziele angielskie 3 kg; bulion jarzynowy Knor lub równoważny 240 kg; przyprawa w płynie do zup i potraw Knor lub równoważna 94 l; zupa w proszku żurek Konr lub równoważna 10 kg; zupa w proszku pieczarkowa Knor lub równoważna 5 kg;groch suchy łuskaty 74 kg; fasola sucha 97 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.87.20.00-1, 15.87.10.00-4, 15.33.11.30-7, 15.89.10.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Artykułu żywnościowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kleko poczatkowe Nan1 modyfikowane bezglutenowe firmy Nestle lub równoważne 880 szt; kleko początkowe Nan 2, modyfikowane, bezglutenowe firmy Nestle lub równoważne 650 szt; modyfikowana mieszanka mleczna w proszku Nan 2R z dodatkiem kleiku ryzowego bezgliteniwa firmy Nestle lub równoważna 170szt; mleko poczatkowe Bebika 1 modyfikowane 110 szt; mleko poczatkowe Bebiko 2 modyfikowane 200 szt; modyfikowana mieszanka mleczna Bebiko 2R z dodatkiem kleiku ryżowego 110 szt; hypoalergiczne modyfikowane mleko Nan HA1 4szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.51.17.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Artykułu żywnościowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ogórki konserwowe pasteryzowane 150 kg; mus jabłkowy 350 kg; papryka czerwona konserwowa 9 kg, dżem masa netto 25 g 20.000 szt; dżem truskawkowy 96 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.33.22.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Artykuły żywnościowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kalafior mrozony kwiat 100 kg; mieszanka warzywna 5 skladnikowa mrozona 170 kg; szpinak mrożony 50 kg; mieszanka kompotowa mrożona 90 kg; marchew kostka, mrożona 850 kg; włóoszczyzna mrozona paski 1200 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.33.11.70-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Artykuły żywnościowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: makarom domowy.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.85.11.10-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.