eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Władysławowo › Dostawy sukcesywne słodyczy do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie Nr Sprawy 5/2010

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-03-09

Władysławowo: Dostawy sukcesywne słodyczy do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie Nr Sprawy 5/2010
Numer ogłoszenia: 64758 - 2010; data zamieszczenia: 09.03.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie , ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo, woj. pomorskie, tel. 058 6746314, faks 058 6746350.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cetniewo.cos.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład budżetowy Ministerstwa Sportu i Turystyki.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy sukcesywne słodyczy do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie Nr Sprawy 5/2010.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Wartość szacunkowa zamówienia nie przekracza kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych. 1. BATONY BAUNTY- waga 57g opakowanie standardowe szt 2000 2. BATON KIT KAT- waga 50g opakowanie standardowe szt 1800 3. BATON LION- waga 41g opakowanie standardowe szt 2500 4. BATON MARS- waga 48 g opakowanie standardowe szt 3000 5. BATON PICNIC- waga 46g opakowanie standardowe szt 1000 6. BATON SNICKERS- waga 55g opakowanie standardowe szt 3000 7. BATON TWIX- waga 53,50 g opakowanie standardowe szt 2000 8. BATON MARS DELIGHT- waga 36g (2x18g) opakowanie standardowe szt 1000 9. PRINCE POLO CLASSIC- kruchy wafel z kremem kakaowym oblany czekoladą. Waga 39g opakowanie standardowe szt 10000 10. WAFLE W CZEKOLADZIE Princessa Maxi- lekki, puszysty wafelek oblany czekoladą o smakach kokosowa biała, orzechowa, mleczna czekolada. Waga 49 g opakowanie standardowe szt 1000 11. CZEKOLADA Alpen Gold - waga 100 g o smaku orzechów ziemnych, amarettn, czekolady mlecznej, z nadzieniem capuccino, toffi, z nadzieniem truskawkowym, gorzka, z orzechami laskowymi, winogronowo-orzechowa. szt 500 12. CZEKOLADA MILKA- waga 100 g o smaku mlecznym, orzechowym, jogurtowym, truskawkowym, cream i chocolate dessert, biała, karmel, bakaliowa. szt 4000 13. Milka Singles (147 g) małe, indywidualnie pakowane tabliczki z mlecznej czekolady o co najmniej o 4 smakach: mlecznym, truskawkowym, orzechowym i nugatowym. szt 200 14. DRAŻE MENTOS- różne smaki, o wadze 38 g opakowanie 20 szt szt 400 15. DRAŻE TIC-TAC- owocowe, miętowe, opakowanie o wadze 16 g szt 400 16. GUMA DO ŻUCIA ORBIT draże - owocowa, miętowa, bez cukru: opakowanie o wadze 14 g szt 500 17. GUMA DO ŻUCIA ORBIT listki - owocowa, miętowa: opakowanie o wadze 13 g szt 500 18. ORZESZKI firmy Felix- puszka o wadze 150 g. Solone, z miodem, mieszanka studencka. szt 600 19. ORZESZKI LASKOWE W CZEKOLADZIE np. Milka Lila Stars Hazelnuts- opakowanie o wadze 110 g szt 300 20. CHRUPKI RYŻOWE W CZEKOLADZIE np. Milka Lila Stars Crispello -opakowanie o wadze110 g szt 300 21. RODZYNKI W CZEKOLADZIE MILKA Lila stars Raisins-opakowanie o wadze130 g szt 300 22. PALUSZKI SŁONE Lajkonik- opakowanie o wadze 70 g szt 600 23. LIZAKI ChupaChup- szt 1000 24. BOMBONIERKA MERCI- opakowanie o wadze 250 g firmy Storck szt 150 25. BOMBONIERKA Toffiefe- opakowanie o wadze 125 g firmy Storck szt 100 26. BOMBONIERKA Rafaello- opakowanie o wadze 150 g szt 100 27. BOMBONIERKA FERRE ROCHER- opakowanie o wadze 200g szt 200 28. CHIPSY LAYS- paprykowe, zielona cebulka, serowe, solone, fromage, kurczak z przyprawami opakowanie o wadze 90 g szt 600 29. CIASTKA HITY firmy Ballsen- opakowanie o wadze 250 g szt 300 30. WAFLE FAMILIJNE różne smaki - opakowanie o wadze 150 g szt 300 31. PTASIE MLECZKO Wedel- delikatna pianka oblana czekoladą o smaku wanilii, czekoladowym, śmietankowym. Waga 420 - 450 g. szt 150 32. KRAKERSY- chrupiące ciastka o smaku naturalnym, cebulowym i sezamowym o wadze 180g firmy Lajkonik. szt 100 33. CIASTKA DELICJE - o smaku morelowym, wiśniowym, jagodowym, pomarańczowym i malinowym o wadze147g firmy Wedel. szt 600 34. CIASTKA PIEGUSKI Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY- opakowanie o wadze 120 g szt 500 35. CIASTKA JEŻYKI różne smaki- opakowanie o wadze g 140 g szt 450 36. HERBATNIKI LEIBNITZ w czekoladzie mlecznej i deserowej opakowanie o wadze 95 G szt 200 37. BATON SNIKIERS CRUNCHER - produkt ze świeżo prażonymi orzeszkami ziemnymi i chrupkami ryżowymi w karmelu oblane mleczną czekoladą o wadze 40 g szt 300 38. PRECELKI chrupkie - o kształcie tradycyjnego precla, opakowanie o wadze 130g firmy Lajkonik. szt 100 39. ORZESZKI ZIEMNE firmy M&Ms- oblane mleczną czekoladą w chrupiących kolorowych skorupkach. Waga 125 g. szt 200 40. NUSSBEISSER CZEKOLDA firmy Alpen Gold- orzechami, mleczna i gorzka o wadze 100 g. Pakowana po 20 szt. szt 300 41. CIASTKA DEKOROWANE- opakowanie o wadze 200g szt 100 42. CZEKOLADA BĄBOLADA orzechowa, biała i mleczna o wadze 80 g. Pakowana po 10 szt. szt 100 43. KINDER BUENO -wafel pokryty czekoladą wypełniony delikatnym mleczno-orzechowym nadzieniem, waga 43g (2x21,5g). szt 300 44. Paluszki słone SALTLETTS-150 g z solą morską firmy Lorenz szt 100 45. Wafelek Knoppers- mleczno-orzechowy waga 25 g. Firmy Strock szt. 200 46. Prince Polo QUATTRO- rurki waflowe z kremem kakaowym oblane czekoladą. Waga 36g (4x9g). szt. 1000 47. KOPIKO- cukierek kawowy. Waga 120g. Mini Coffee. szt. 100 48. Werthers Original- tradycyjne śmietankowe cukierki. Waga 90g. Firmy Strock. szt. 100 49. CZEKOLADA GORZKA Goplana- waga 100 g opakowanie standardowe. szt. 300.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.84.20.00 - Czekolada i wyroby cukiernicze 15.84.21.00 - Czekolada 15.84.22.20 - Batony czekoladowe 15.84.23.00 - Wyroby cukiernicze .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • wymagane oświadczenie Wykonawcy dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu na podst. art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • wynmagane wykonanie, a w przypadku świadczeń okresowych również wykonywanie w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 zamówień dotyczących dostaw słodyczy o wartości brutto (na jedno zamówienie, umowę, kontrakt, w okresie maksymalnie 12 miesięcy) nie mniejszej niż 30 000 zł brutto

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • wymagane oświadczenie Wykonawcy dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu na podst. art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • wymagane oświadczenie Wykonawcy dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu na podst. art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • wymagane oświadczenie Wykonawcy dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu na podst. art. 22 ust. 1 ustawy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • próbki, opisy lub fotografie

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Jeżeli z upływem 12 miesięcy od dnia podpisania niniejszej umowy kwota określona w ust. 1 pozostanie nie zrealizowana, Strony mogą uzgodnić, w formie pisemnego aneksu, realizację niniejszej umowy do momentu osiągnięcia tej kwoty, nie dłużej jednak niż 4 lata od dnia podpisania umowy 2. Strony zgodnie oświadczają, że ilość podana w formularzu cenowym (załącznik Nr 2 do Umowy) jest szacunkowa. Zamawiający zastrzega sobie prawo, w zależności od preferencji klientów Zamawiającego oraz możliwości Wykonawcy, do zmian: ilości (według zamówień częściowych). 3. W trakcie realizacji umowy może nastąpić zmiana produktu na równoważny w przypadku zaprzestania produkcji asortymentu wskazanego przez Wykonawcę w ofercie. Warunkiem dokonania zmiany jest przedstawienie przez Wykonawcę pisemnego oświadczenia (lub innego dokumentu) producenta o zaprzestaniu produkcji. 4. W przypadku zmiany przez producenta wielkości opakowania, w jakim jest dostarczany dany produkt Wykonawca powinien powiadomić o tym fakcie Zamawiającego. Zapisy pkt. 3 stosuje się odpowiednio. Zmiana wielkości opakowania nie może być większa niż 20 % proponowanego w ofercie. 5. W przypadku określonym w ust. 4ceny produktów konfekcjonowanych będą przeliczane proporcjonalnie do jednostkowej ceny ofertowej.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.cetniewo.cos.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Siedziba zamawiającego: ul. Żeromskiego 52 84-120 Władysławowo.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.03.2010 godzina 10:00, miejsce: Siedziba zamawiającego: ul. Żeromskiego 52 84-120 Władysławowo, Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.