eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Stary Sącz › Usługa cateringu przygotowania i dostawy posiłków dla dzieci uczęszczających do Gminnego Przedszkola w Starym Sączu w roku kalendarzowym 2011 z przerwami przewidzianymi przepisami o organizacji roku szkolnego

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-02-24

Stary Sącz: Usługa cateringu przygotowania i dostawy posiłków dla dzieci uczęszczających do Gminnego Przedszkola w Starym Sączu w roku kalendarzowym 2011 z przerwami przewidzianymi przepisami o organizacji roku szkolnego
Numer ogłoszenia: 64227 - 2011; data zamieszczenia: 24.02.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 36111 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Stary Sącz, ul. Stefana Batorego 25, 33-340 Stary Sącz, woj. małopolskie, tel. 18 446 02 70, faks 18 446 02 73.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa cateringu przygotowania i dostawy posiłków dla dzieci uczęszczających do Gminnego Przedszkola w Starym Sączu w roku kalendarzowym 2011 z przerwami przewidzianymi przepisami o organizacji roku szkolnego.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowywaniu i dostawie posiłków dla dzieci w wieku 3-6 lat, które uczęszczają do Gminnego Przedszkola w Starym Sączu w roku kalendarzowym 2011 z przerwami przewidzianymi przepisami o organizacji roku szkolnego. W/w usługa polegać ma na przygotowaniu i dostarczeniu ok. 70 posiłków dziennie dla wychowanków Gminnego Przedszkola w Starym Sączu, ilość posiłków będzie ulegała zmianie w zależności od frekwencji. Posiłek powinien się składać: a) z pełnego obiadu składającego się z 3 posiłków: - śniadania, - obiadu składającego się: z zupy, drugiego dania, kompotu, - podwieczorku. b) z zestawu niepełnego składającego się z 2 posiłków: - śniadania lub podwieczorku, - obiadu składającego się z zupy, drugiego dania, kompotu c) z zestawu niepełnego składającego się z 2 posiłków - obiadu składającego się z: z zupy, drugiego dania, kompotu - podwieczorku d) dzienny jadłospis obejmuje: Śniadanie : zupa mleczna lub potrawy mleczne i mlekopochodne, kanapka, herbata Obiad : zupa, drugie danie: ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.) - dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp. - surówka, kompot lub napój Podwieczorek : kanapka lub słodka bułka (ciasto) lub desery mleczne, owoce ( w tym sezonowe), kisiel, budyń, herbata lub napój mleczny, woda mineralna. Zamawiający przewiduje dostarczanie posiłków przez ok. 185 dni w roku szkolnym. Wymagania inne: - Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień, - Posiłki musza być urozmaicone. Wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej , gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. - Posiłki będą dostarczane do Zamawiającego codziennie w dni robocze w godzinach: Śniadanie: 845-915 Obiad:1200-1230 Podwieczorek:1400-1430 Dokładny czas posiłków Wykonawca wybrany do realizacji zamówienia uzgodni z przedstawicielem Zamawiającego (Dyrektorem Przedszkola). - Posiłki Wykonawca dostarczał będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci, - Temperatura dostarczanych posiłków ciepłych winna mieścić się w granicy 65-800C. - Wykonawca będzie ponosić koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków. - W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. - Wykonawca zobowiązany jest odebrać od Zamawiającego termosy w których dostarczył posiłki, a następnie dokonać ich umycia i wyparzenia. - Wykonawca będzie wytwarzał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz ponosił pełną odpowiedzialność za ich nieprzestrzeganie. - Wykonawca będzie wytwarzał i dostarczał posiłki zgodnie z obowiązującymi w zakresie normami (Polskie Normy, Polskie Normy przenoszące normy europejskie, normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego ponoszące te normy). - Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedstawicielowi Zamawiającego (Dyrektorowi Przedszkola) z odpowiednim 3-dniowym wyprzedzeniem do akceptacji jadłospis na 10 dni roboczych tzw. dekadówkę uwzględniający dietę dzieci alergicznych. Informację o ilości dzieci alergicznych i rodzajach ich diet przekazuje Wykonawcy Dyrektor Przedszkola na etapie realizacji usługi. - Wykonawcy przysługiwać będzie wynagrodzenie wyłącznie za rzeczywistą ilość wydanych posiłków. - W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych i dietetycznych w razie konieczności. Zamawiający przyjmuje na siebie wszystkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług przedszkola.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.02.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Andrzej Gorczowski Firma Gastronomiczna GORCZOWSKI, Barcice, 33-342 Barcice, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 93940,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 110250,00

  • Oferta z najniższą ceną: 110250,00 / Oferta z najwyższą ceną: 154350,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.